Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 108

fiv

584 raspunsuri la acest subiect

#421
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 12 februarie 2015 - 21:40

andrew cam ce ar trebui sa investighez?sa mai investghez care sa make a difference?



#422
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 12 februarie 2015 - 22:41

Eu as face imunofenotiparea limfocitara sa stiu de la ce pornesc... cu toate imperfectiunile si impreciziile acestei analize raportate la ce s-o intampla in uter;
Chiar daca mi-ar iesi nk-urile sub 10%, poate ca tot as incerca o data tratamentul, dar nu mi-as pune mari sperante in el.

Ma ingrijoreaza si efectul tratamentului asupra hpv-ului, eu as incerca sa ma documentez sa fiu cat de cat sigur ca nu va exacerba situatia. Altfel risti sa fii nevoita sa te lupti luni intregi sa reechilibrezi sistemul imunitar pentru a stapani si domina iarasi virusul... asta ti-ar mai trebui...

Probabil ca medicii specializati pe fiv-uri mai stiu si ei cate ceva de hpv si interactiunea cu aceste medicamente. As cauta sa am acordul lor pentru treaba asta.

Ideile noastre trebuie filtrate de gandirea medicala, deoarece noi nu avem pregatirea care sa ne permita sa sesizam riscul de a o lua pe campie...

M-as simti mai bine sa stiu ca medicul zice ca nu-i o problema legata de hpv si tratament...

Editat de AndrewD, 12 februarie 2015 - 22:52 .


#423
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 13 februarie 2015 - 09:47

neata

 

andrew asa am sa fac,am sa imi intreb dr.NK urile,nu,nu o sa le fac...mi se pare ca cu cat sapam mai mult,cu atat ne indepartam de reusita...mi se pare ca cu cat vrem sa reusim,cu atat apare ceva sa ne traga inapoi.cel puttin la mine.as vrea sa fiu un om simplu,si cum spunea sami draga,sa fi desfacut picioarele si sa fi facut copii...atat.nu mai vreau sa sap,nu mai vreau teorii multicolore si pompoase.vreau copil,simplu,nu se mai poate,dar vreau sa nu intru in nspe teorii si investigatii si tratamente date de nspe medici...nu deocamdata.si sper,nici sa nu mai fie nevoie,pt ca oricum,am obosit...unii duc mai mult,altii mai putin,altii deloc...eu simt c-am ajuns la acea limita,care sper sa imi aduca copilul meu,nu un alt FIV esuat.si chiar cred ca acum vine puiul meu de om...



#424
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 13 februarie 2015 - 12:07

E alegerea ta. Bafta !!!

Soata mea credea cu tarie c-a ajutat-o Sf.Maria, ca va avea o fetita, ca-i va pune numele Maria... facuse o intelegere divina (dupa cum credea ea), visase ca va avea o fetita, mama ei visase la fel, simtise un fior divin la mormantul Parintelui Ilie Lacatusul, simtise fior divin si la Vatican si la Meteora, si prin alte parti, de fiecare data i se parea ceva special si unic, nu-si mai amintea de celelalte momente "speciale si unice"...

Chiar inainte sa afle ca e gravida, a visat ca se deschid portile Raiului si Sf. Maria i-a inmanat un bebelus, o fetita, apoi portile s-au inchis repede inapoi.

In loc sa vada acest vis ca pe o forma de exprimare a unei dorinte, a confundat-o cu o premonitie ce se va adeveri... greseala larg raspandita care intuneca mintea si reduce sansele.

Cateodata oamenii tind sa creada in visele lor ignorand realitatea care le spune altceva, iar problema se agraveaza odata cu largirea diferentei dintre asteptari si realitate. Fuga de realitate nu e o solutie, ci mai degraba o atitudine nociva, aproape ca un drog.

Embrionul a avut trisomia 16 si era baietel... dusul rece al realitatii.

Socul resimtit a fost enorm, soata se blocase afirmand in permanenta: Trebuia sa fie bine, n-am simtit nimic rau... nu trebuia sa se intample...

Asa a facut si la prima sarcina, iar Natura ne da aceeasi lectie din nou si din nou, pana cand invatam lectia sau pana ne ingroapa.

Emotiile intuneca judecata, iar Natura pare sa favorizeze ratiunea in detrimentul emotivitatii. Cele doua ar trebui sa se completeze, nu sa se opuna reciproc. Amandoua sunt calitati, dar daca una o intuneca pe cealalta, atunci inseamna un dezechilibru, o lipsa de armonie, un dezavantaj in lupta cu viata in general.

Ai inceput sa te montezi singura cu optimism, ceea ce e bine... nu e bine insa sa folosesti optimismul ca o scuza sa nu-ti faci temele sarguincios.

Diferenta intre amatori si profesionisti e data de felul in care abordeaza detaliile. Amatorismul se plateste scump.

Asa vad eu lucrurile, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Am observat ca fiecare face cum crede el, eu am puterea sa vad anumite greseli ale celor din jur, dar n-am puterea sa conving pe nimeni de nimic.
Pana la urma fiecare are karma lui, si nu sunt eu vreun soi de autoritate superioara care nu se mai si inseala... ohohohoo... am si eu momentele mele de dat cu oistea-n gard.

PS: am auzit cercetatori de laborator care spuneau ca cele mai mari reusite vin cateodata dupa cele mai acre si rasunatoare esecuri... asa-i in cercetare, multe esecuri... dar si cand iese treaba...

Editat de AndrewD, 13 februarie 2015 - 12:26 .


#425
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 13 februarie 2015 - 18:54

multumesc la fel ,andrew.



#426
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 13 februarie 2015 - 21:17

simt ca nu vreau sa-mi fac temele mai mult de atat...sarguincios mi le-am facut.dar atat.cred ca aceasta procedura FIV,ultima solutie pt multi,din pacate,este chiar o loterie,de cele mai multe ori...sper si ma rog la Dumnezeu,nu,nu sunt deloc prea pioasa,nu merg la biserica,ci doar la cate o manastire cand simt,adica maxim de 2 ori/an,in ultimul timp,mai rar,pt ca n-am timp,trebuie sa fac bani sa platesc FIV ul,...asa,sa ma intorc,sper si ma rog la Dumnezeu sa nu trebuie sa-mi fac temele mai sarguincios de atat...

 

optimismul era si mai mare daca nu aparea HPV ul...dr I era numai un zambet cand in spital,stateam de vorba si ii spuneam ca gata,etapa intermediara trecu,acum urmeaza sa m-ajute sa fac bebele meu....mereu i-am zis de cate ori a venit sa ma vada ca de data asta chiar va fi bine...

 

ca natura,divinitatea sau cine/ce o fi imi va arata altceva?da,se poate.de fel,sunt o persoana f realista,nu ma imbat cu apa rece.stiu sansele FIV ului si stiu sansele mele...dar...sunt cazuri si mai urate,cu reusita.si cred ca nu toti au apelat la nspe tratamente,analize de ti se plimba limba in gura,ca sa reuseasca....

 

repet,cu cat sapi,cu atat te pierzi printre sapaturi si uiti,de fapt,ce cauti...

 

nu vreau sa pornesc cu gandul ca NK urile imi omoara embrionii...nu asta a fost problema mea data trecuta.voi lua prednison.asta da.ce doza?il voi intreba si pe dr I.desi nu intelege pt ce il iau...o sa vad ce raspuns imi da acum.

 

nu vreau sa pornesc cu gandul ca imi scade sistemul imunitar si apar leziunile.care dupa colposcopie chiar sa fiu sigura ca nu am niciuna...

 

nu vreau sa fiu profesionista in aceasta situatie,nu vreau sa ma afund in cercetari si mai amanuntite.pana acum 4 ani si 7 luni credeam ca se fac usor copiii.in 6 luni deja visam ca sunt gravida,iar la 30 de ani il fac si pe al 2 lea...zdranc!cu ceva in cap!hopa,la realitate!

 

sunt in realitate,o simt cu toata gaura ei neagra,dar...sunt altele si mai negre.de data asta,oricat de realista as fi,iar realistul e de fapt pesimistul cu un picior in groapa,de data asta voi reusi!promit!


Editat de velvet, 13 februarie 2015 - 21:18 .


#427
aristica

aristica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.130 mesaje

Postat 13 februarie 2015 - 22:05

ce promisiune frumoasa, velvet! bravo!

didi, tratamentele mentionate se pupa cu alaptarea? sunt deja la ciclul 2 si e tot dureros. iau doar nurofen forte



#428
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 13 februarie 2015 - 22:12

ari  [pup]  [cupisi]



#429
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 13 februarie 2015 - 23:13

velvet:

Parerea mea o stii deja si e simpla: imunofenotipare limfocitara si daca iese vreun indiciu cat de mic ca acolo e posibil sa fie o problema as incerca acoperirea acestei variante cu tratamentele inca primitive disponibile in prezent. Atat. Simplu. E foarte posibil sa nu iasa nimic ingrijorator la analiza aia si gata.


In rest, eu pot sa continui discutia asa, teoretic, oarecum detasat. Tu insa incerci sa te pregatesti emotional si psihic pentru noua incercare, asa cum face orice persoana normala in situatia asta anormala si oribila. Stiu ca nu-i usor si nu stiu cat de bine iti prinde aceasta discutie...

Nu sunt in situatia ta si nici nu te invidiez pentru asta... si nici n-as vrea ca aceste idei sa se transforme intr-un cutit intors in rana... am constatat in viata ca unele persoane mai emotive sau aflate in situatii sensibile le pot recepta ca pe niste lovituri, ca un chin suplimentar, in timp ce eu le percep ca pe niste exprimari de idei si atat.

In consecinta, ce zic eu in continuare sunt doar ideile mele pur principiale si atat, n-ar trebui sa-ti bati prea mult capul cu ele si in nici un caz n-ar trebui sa le lasi sa te abata de la drumul tau. N-as vrea sa se transforme in idei care sa te faca sa te indoiesti de calea aleasa de tine.
Ar fi bine sa verifici nk-urile, dar daca ai noroc s-ar putea sa nici nu conteze, poate ca de fapt nici n-ai o problema acolo... mai sigur nu ai de unde sa stii fara analiza si oricum nici cu analiza nu poti fi sigura 100%.


Ai exprimat cateva idei pe care eu le consider incomplete:

- Nu toti uita ce cauta atunci cand sapa, sapa cat e nevoie, fara sa aiba garantia ca vor gasi ce cauta... multi nici nu gasesc.

- Nu trebuie pornit cu gandul ca nk-urile fac rau, trebuie vazut care-i situatia si ce se poate face... cateodata se poate... atat... nu-i nimic complicat. Probabil ca n-o sa iasa nimic ingrijorator la analiza...

Prin comparatie cu alte proceduri si analize ce tin de pregatirea si realizarea unui fiv, aceasta verificare a nk-urilor si tratamentele sunt usurel de realizat. Sunt destule fete pe aici care au ignorat nk-urile mari, deoarece nu au certitudini in acest domeniu, si-au tocat sansele si banii pe fiv-uri si n-au rezolvat nimic. Mie nu-mi place calea asta, e chiar pacat de atata efort, din toate punctele de vedere, si sa nu acoperi si varianta nk-urilor atat cat e posibil azi.


Exista doua tipuri de abordari: spiritul de turma si abordarea personalizata. Dintre cele doua, spiritul de turma produce cele mai bune rezultate. A doua abordare e in special pentru cei la care prima nu merge si au o capacitate intelectuala ce le permite sa gandeasca si singuri analitic si profund, oarecum la rece, detasat... pe cat posibil.

Spiritul de turma, in cazul infertilitatii, inseamna utilizarea experientei medicilor si comunitatii stiintifice, fara ca pacientul sa-si bata capul cu altceva decat cu bagat banu' si indeplinit instructiunile.

Din pacate, abordarea asta a devenit depersonalizata si comerciala. In consecinta se baga banu' iar tratamentul e destul de superficial, la gramada... dar produce cele mai multe succese, chiar daca sunt putine comparativ cu esecurile.


Realistul e un pesimist cu un picior in groapa... optimistii bazati pe nimic tind sa vada asa realistii.

Intalnesc aceasta abordare des, si-ti spun ca atunci cand sotia mea ramanea gravida, ei erau primii care sa incerce sa ne-o ia pe urme... dar doar pentru ca au vazut ca merge, nu pentru ca au inteles abordarea. Iar copierea ideilor se face aiuristic, un fel de manelism in domeniu, superficial, sarind peste etape cruciale, tot din optimism gresit inteles...

Ce le scapa este faptul ca toti suntem in groapa din acest punct de vedere, dar realistul si-a scos deja un picior din groapa, in timp ce optimistul se amageste crezand ca va iesi mai usor daca va crede si atat.

Ei n-au inteles ca pentru a obtine acea sarcina am cautat sistematic vreo 2-3 ani de zile, am adunat informatii multe fara sa stim cate din ele vor deveni relevante la un moment dat, am mers pe cai care s-au dovedit mai mult sau mai putin gresite, am incercat n-spe tratamente, tone de medici, caruta de bani risipiti, am facut alegeri fara sa stim daca va fi bine sau rau (apropro de administrarea vitaminei C 2gr. in sarcina, chiar cam pe cand s-a oprit din evolutie)...

Creierul care a obosit sau care e comod din fire va cauta sa scurteze drumul si in acest fel scade sansele de reusita si le creste pe cele de esec.

Totusi daca au noroc, le iese, si asta le intareste si mai mult parerea ca tot ce au de facut este sa fie optimisti... e si asta un stil de abordare...

Colega sotiei care a reusit dupa 7 ani, fiindca i-am sugerat eu sotului ei sa-i faca histeroscopie fiindca avea simptome de endometrioza... pana la urma a avut endometrita, norocul ei ca era doar asta... sa nu crezi ca va considera vreo clipa ca am ajutat-o... nu... a reusit fiindca a fost ea optimista si a crezut in sansa ei... fara ideea mea ar fi trecut imediat de la cele 5-6 IA facute deja la fiv-uri... si optimismul ei n-ar fi facut doua parale... cu endometrita aia netratata cu antibiotice ar fi facut fiv-uri pana la Pastele Cailor... optimist vorbind...



Cred ca acesti oameni sufera de "sindromul printesei", adica se cred norocosi (optimisti bazati pe nimic) si din acest motiv nu considera necesar sa parcurga toate etapele. Au o credinta oarba ca va fi bine si de fapt isi saboteaza sansele sarind peste etape care nu pot fi suplinite cu optimism.


Intr-un pahar plin pe jumatate, optimistul vede partea plina a paharului, iar pesimistul vede partea goala a paharului. Realistul vede paharul asa cum este.

Pesimistul il va vedea pe realist cu un picior in groapa, optimistul il va vedea cu un picior afara din groapa, adica pe jumatate iesit din groapa.
Culmea e ca de fapt in acest context, pesimistul se crede optimist.

Eu cred ca ne ocupam prea mult cu discutia despre nk-uri. Tu te-ai hotarat sa nu le faci... e alegerea ta, toti avem un punct in care spunem stop. Daca asa alegi tu... e alegerea ta si eu iti urez succes. Sa n-ajungi sa regreti...

Cu sau fara nk-uri e nevoie de o doza zdravana de noroc in astfel de incercari... fara noroc putem sa fim si Einstein, sa filosofam mult si bine, ca tot nu iese.

Iti tin pumnii sa-ti iasa asa cum iti doresti !!!

Editat de AndrewD, 13 februarie 2015 - 23:54 .


#430
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 14 februarie 2015 - 10:11

neata

 

andrew pana la rurma am ajuns amandoi la aceeasi concluzie  [clo]

 

cu mentiunea ca este prima data cand ma simt optimista,atat cat pot...din fire,sunt realistul cu un picior in groapa...

 

multumesc pt urare si noroc si voua!





Etichetat si cu fiv

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Astăzi, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -