Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bulgarasi de Februarie 2015 (8)


225 raspunsuri la acest subiect

#11
DeniL

DeniL

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 08:52

Neata fetele, va multumesc pentru primirea din capitolul anterior, sunteti minunate :) eu am in burtica un baietel si "afara" o caprita de aproape 5 ani care inca doarme cu mine si doar cu mine, de asta noptile imi sunt din ce in ce mai dificile, sa feresc burtica, sa merg la pipi de 3-4 ori, sa o invelesc etc.Mititica e foarte incantata ca va avea un fratior, desi la inceput si-a dorit o surioara cu care sa imparta hainutele si clamele de par :P Am avut un debut cu probleme, la 12 saptamani am sangerat masiv, am stat internata 10 zile, in urma sangerarii a aparut un mare hematom care a "stat" cu noi 2 luni, timp in care am stat numai in pat, coborat doar pt masa si mers la baie, a fost o perioada foarte grea si pentru mine dpdv psihic dar si pt cea mica, a simtit neputinta mea de a ma mai juca cu ea si a devenit frustrata si asta s-a vazut in comportamentul ei, insa odata cu revenirea mea s-a reglat totul.

DPN la mine ar fi 11 martie insa bebe e ceva mai maricel si de data asta am o vaga senzatie ca voi naste mai devreme.

Despre traiul in strainatate nu ma pricep sa spun mai nimic, desi fratele meu este plecat de foarte multi ani din tara, stiu doar ca i-a fost foarte greu la inceput, in primii ani, a gasit cu greu serviciu si neajunsurile financiare te fac sa iti fie si mai greu printre straini. Va doresc nervi de otel si adaptare cat mai rapida.



#12
AlinaEA

AlinaEA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 10:44

Neata dragelor. Pai, ati inceput casuta noua si va si vaitati! Lasati problemele astea la o parte, eu sunt aici sa va incurajez, daca voi nu o faceti. Ia, fruntea sus, ca problemele vin cu carul, burta inainte (oricum ea intra prima pe usa, apoi si noi) ca mai e putin si acusica vin si bebeii nostri. Mai fetelor, dar ati intrat in depresie? Eu va stiam mai puternice!

Stiu ca fiecare are probleme, este dificil dar asta ar trebui sa ne dea putere si forta sa fim niste adevarate eroine. La urma urmei, cine mai aduce pe lume un copil? Noi! Cine se chinuie sa fie bine, sa aiba fratiorul sau surioara de toate, casa sa fie curata, sotul ingrijit? Noi avem puterea sa facem toate astea, sa avem si un job solicitant si stresant si sa ne ingrijim de toate. Voi realizati cat de puternice sunteti?

 

Kytana, oricate greutati ai avea, bucura-te ca esti sanatoasa, ca ai un copil extraordinar si inca unul care urmeaza sa va umple casa cu bucurie. Cat priveste sotul tau: stai la coada, eu il vad pe al meu de la ora 12 noaptea (cate 15 minute, apoi dormim) si duminica. Parintii mei sunt la 500 km departare de mine, iar soacra-mea e in alt oras, dar la o distanta mai mica. Sora mea e cu familia ei in Franta, acolo s-au stabilit (el e medic cardiolog). Dar, nu ma plang ca nu am pe nimeni (noi ne-am mutat in Buzau dupa 10 ani de stat in Bucuresti! Ma simteam ca la tara in orasul asta mic, eram obisnuita cu agitatia, cu oamenii din Bucuresti, cu viata de acolo, aici ma simteam pur si simplu a nimanui). Acum insa, am o afacere a mea (care vad ca merge pe minus, dar asta e, nici nu ma asteptam la profit anul asta), un bebe care s-a lasat asteptat vreme de 7 ani, o casa (desi, Doamne, cate mai sunt de facut in ea) si niscaiva prieteni (fix, 2 la numar). Insa ne-am facut cateva cunostinte in cei doi ani de cand stam aici. Am avut speranta ca va fi mai bine ca in Bucuresti (ne-am mutat in Buzau din urmatorul motiv - sotul meu a primit aici un job mult mai avantajos financiar - are in posesie 6 zone pe care le cutreiera non-stop - Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Urziceni si Ploiesti si cand ne vedem, ne pupam, ne facem planuri si atat. A doua zi o luam de la capat. Nu ma plang insa, traiesc cu speranta ca ziua de maine va fi mai buna ca ziua de azi. Asa ca, fruntea sus si burta inainte!

 

Si lasand belelele la o parte (ca de astea avem cu totii), ieri mi-au facut baietii un parchet in sfragerie!!! Acuma parca nici nu-mi vine sa calc pe el, atat de bine a iesit!

 

DeniL, ma bucur ca bebe e acum bine si de altfel, ma bucur si ca surioara indrageste ideea unui fratior.

 

Mihai al meu, a inceput sa miste mai putin. La cat de zglobiu era pana acum o saptamana, cate picioare si pumni primeam, acum e foarte subtil la joaca! De abia astept sa merg al eco sa il vad, sa ma asigur ca totul e bine. Cred ca a inceput sa creasca vertiginos (ca si mine de altfel) si nu mai are asa mult spatiu. Deh, avem 30 de saptamani. Mai e putin!

 

Un zambet mic pe fata voastra azi! Pupici!



#13
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 11:15

[quote name="Gabriela33" post="8162470" timestamp="1418080583"]
Iuli , sustin si eu ideea ca esti o super mămica puternică . Nu stiu cum este viata in afară , dar cred că nu este usor deloc . Si eu am 1000000 de întrebări ce o să fac după ce nasc . Andrei este ft solicitant si mă vrea doar pe mine . Cu sotul doar se joacă . Si eu am o mama cam ca a ta . Tot ce fac nu prea e bine , critică multa , doar ce a făcut ea in viata ei a fost ft bine , restul nu stim nimic .. si mă oboseste maxim . Te felicit ca tu o suporti si o ai langa tine . Noi nu stăm împreună , si nici macar aproape :)))) dar are grijă la telefon sa mă toace . După ce l-am nascut pe Andrei , m-a băgat în depresie. Acum m-am pregatit sa o bag in sedintă , stiind de tură trecută ce mi-a făcut :( Dar numai pun la suflet , mă enervează evit si vb ft putin la telefon. A luat foc cand a auzit ca am rămas însărcinată . Ma întreba parcă cineva aici , sa accept ajutorul . Mai bine mă lipsesc . Mai bine ma enervează copiii mei decât ea . Are un stil fantastic sa-mi scoată ochii . Asa ca prefer sa strang din dinti si sa ma descurc singură . O sa mai bag o portie de plâns , trag aer si merg înainte . Am marele noroc, ca sotul nu cere prea multe de la mine si ma sustine . Nu vrea cine stie ce mâncăruri sau ca nu e curat sau mai stiu eu ce minuni . Nu e mâncare , ft bine ... prajim ouă cu carnati si cartofi si mâncăm . Dar nu mă toacă .
Of , mi-am vărsat si eu oful la voi . Fiecare cu sansa si norocul lui

Mai fetelor, povestile voastre de viață mă fac să mă simt foarte norocoasa! Va apreciez pe amândouă și sunt sigura ca Domnul va va da putere și înțelepciune să știți cum să procedați cu următorul /ii copii. :*

Editat de alynutza85, 09 decembrie 2014 - 11:20 .


#14
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 11:27

Pus, era postarea Gabrielei, eu am vrut doar sa adaug ultima parte dar nu știu ce s-a întâmplat.

#15
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 11:32

Iuli, chiar voiam sa te intreb pe unde mai colinzi, ce mai faci de nu ne mai scrii. Imi pare rau ca experimentezi astfel de stari. Acomodarea printre straini e mereu dificila, mai ales pentru copii.
Are perfecta logica tot ce spui si imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci prin atatea, mai ales acum cand pitica ta inregistreaza ca o banda magnetica toate trairile tale. 
Nu stiu cat ajuta dar sa stii ca sunt cu sufletul la tine... si ma gandesc mereu ca imi doresc sa fii bine! Te imbratisez cu drag si sper sa aduci vesti mai optimiste!
 
 
 
Imi vine sa plang la gandul ca nu imi voi putea tine copilul langa mine... nu numai ca nu mi-l va da sa il simt...dar mi-l va duce in alt spital pentru operatie, fiind in stare abia dupa cateva zile sa ma duc la el sa il vad. Imi vine sa urlu...dar ma rog la Dumnezeu sa faca o minune. Inca mai e timp. Sa dispara porcaria aia si sa il aduc pe lume natural, sa il tin langa mine... sa fie bine4
 
In alta ordine de idei... am sunat la Sanador si... surpriza: nu am nicio programare! Mi s-a spus ca in ziua respectiva este doamna dr. Bradeanu si ca e posibil ca doctora mea sa fi vb cu dansa sa fiu vazuta "printre pacienti"... lucru care m-a iritat teribil. De ce de fiecare data pe banii mei trebuie sa mi se faca program astfel? Adica dau 1000 lei ca sa fiu vazuta printre pacienti, cand programarea mea, teoretic, e facuta de aproape o luna?? Nu inteleg. Mai mult, am explicat ca ma interesa ora fiindca eu nu stau in Bucuresti si autobuzul de la mine nu face o juma de ora ci 3 ore... plus ca nu e la intervale regulate de timp. Mi s-a zis ca daca se va confirma programarea, voi fi contactata joi! Pentru mine joi e ca naiba... fiindca trebuie sa fac rezervare la autobuz si, in functie de ora la care va fi analiza, sa stiu unde stau, ce fac samd. Ma enerveaza teribil fazele astea. Nu pot si ei sa anunte din timp, sa poata omul sa isi fixeze un program, sa stie ce face. 
Pana la urma ... parca m-as bucura sa nu ma mai sune, sa nu ma mai duc, sa nu mai arunc cu 1000 lei pe geam (plus cheltuielile de pe drum si asa mai departe) si sa mai stau si acasa... ca oricum pe 19 revin in Bucuresti la ecograf. 
Am obosit... :(


#16
Gabriela33

Gabriela33

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 615 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 11:46

 

 
 
 
 
In alta ordine de idei... am sunat la Sanador si... surpriza: nu am nicio programare! Mi s-a spus ca in ziua respectiva este doamna dr. Bradeanu si ca e posibil ca doctora mea sa fi vb cu dansa sa fiu vazuta "printre pacienti"... lucru care m-a iritat teribil. De ce de fiecare data pe banii mei trebuie sa mi se faca program astfel? Adica dau 1000 lei ca sa fiu vazuta printre pacienti, cand programarea mea, teoretic, e facuta de aproape o luna?? Nu inteleg. Mai mult, am explicat ca ma interesa ora fiindca eu nu stau in Bucuresti si autobuzul de la mine nu face o juma de ora ci 3 ore... plus ca nu e la intervale regulate de timp. Mi s-a zis ca daca se va confirma programarea, voi fi contactata joi! Pentru mine joi e ca naiba... fiindca trebuie sa fac rezervare la autobuz si, in functie de ora la care va fi analiza, sa stiu unde stau, ce fac samd. Ma enerveaza teribil fazele astea. Nu pot si ei sa anunte din timp, sa poata omul sa isi fixeze un program, sa stie ce face. 
Pana la urma ... parca m-as bucura sa nu ma mai sune, sa nu ma mai duc, sa nu mai arunc cu 1000 lei pe geam (plus cheltuielile de pe drum si asa mai departe) si sa mai stau si acasa... ca oricum pe 19 revin in Bucuresti la ecograf. 
Am obosit... :(

 

[hia]

 

Da , eu sunt la Cristina Bradeanu la ora 17 . Sunt ft problematici la programari din pacate , deloc organizati  [batcap] Si iti dai seama ca un rmn dureaza , ce inseamna sa ia printre pacienti , da tot programul peste cap si te canta cucii . Nici loc nu ai unde sa stai , totul ft stramt si aiurea si bani o gramada . Eu am sunat de acum 1 luna la ei , am surprize cu ei la alte programari .

 

Multa putere , Miha !!!! 



#17
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 12:31

Neata, burticute dragi (desi dimineata era si cand am scris mesajul anterior),

 

Eu m-am trezit de la ora 03:30, dupa 3 ore de somn. Inca sunt in forma, nu stiu cum de reusesc, caci in ultimele saptamani n-am dormit mai mult de 4-5 ore pe noapte si alea fragmentate maxim. Si culmea, nu, nu este din cauza sarcinii, nu e Stefanut de vina. Ci gargaunii mei. Ganduri, socoteli, stres, agitatie. Burtica nu ma mai deranjeaza la somn, chiar reusesc sa-mi gasesc pozitie, dar acum sunt altele care nu-i dau pace somnului meu :)

 

Denil, ce istorioara are si burtica ta. M-au trecut fiori pe sira spinarii. Nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul tau. Eu n-am avut nicio sangerare in sarcina asta, dar imi amintesc ca la un moment dat am vazut o petishoara de sange uscat, cam de marimea unui bob mic de piper, pe chilot si am crezut ca innebunesc. Am facut reconstituirea sa vad cam pe ce zona s-ar nimeri si dupa putin timp mi-am dat seama ca trebuie sa fi fost de la vreo bubita rezultata in urma epilarii. Dar in momentele alea a picat cerul pe mine si credeam ca innebunesc (am si o sarcina pierduta la activ, deci...) Dar ma bucur ca ati trecut cu bine peste episod, si mai mult, ca bebe e si foarte bine dezolvat si cu un avans frumusel. Sa va ajute Dumnezeu sa fie totul bine pana la termen sau cat mai aproape de el.

 

Alina, da, mi-a placut la nebunie mesajul tau mobilizator. That's the spirit! Trebuie sa incercam sa ne detasam de toate cele urate si sa ne incarcam pozitiv. De asta au nevoie acum burticutele noastre. Sa ne rugam cu toatele la Dumnezeu pentru sanatate. Ca pe toate celelalte le-om scoate noi cumva la lumina.

 

Miha, tare neplacuta situatia. Dar poate ca o fi un semn de sus. Cred cu tarie ca pana si cele mai neinsemnate lucruri se intampla cu un scop. Nu pot acum sa nu ma gandesc la ceva din trecutul meu. Acum mai bine de 3 ani, alergam pe la portile institutului fundeni cu 10 mii de euro in  mana incercand sa imi programez bunicul la o procedura medicala menita sa ii rezolve cancerul de prostata diagnosticat cu putin timp inainte. SI ba nu functiona aparatul, ba le-a expirat licenta, ba am ratat programarea fiindca bunicul n-a vrut sa faca procedura inainte de Sarbatori (cel mai tare m-am necajit atunci; pentru ca spitalul putea si noi n-am putut sa-l convingem pe el). Platisem si semintele radioactive vreo 6 mii de euro si interventia tot n-avea loc si ma rugam continuu la Dumnezeu sa ne ajute sa reusim. Si dupa acele sarbatori, parca am avut o revelatie si am luat toate ca pe un semn de sus. SI am renuntat la procedura, am reusit sa recuperam banii de pe seminte si am mers mai departe cu monitorizare activa si niste pastilute foarte scumpe. Si au trecut mai bine de 3 ani de atunci si bunicul este inca in viata, Slava Domnului, problema nu e rezolvata, dar reusim sa o tinem sub control. SI asta in vreme ce alti doi bunici, care au reusit sa faca interventia respectiva in alte orase din tara, s-au stins de aproape doi ani....

O fi un semn si pentru tine, draga mea. Trage aer in piept si ia decizia exact dupa cum iti dicteaza inima.

 

Imbratisari puternice!



#18
Soparlica

Soparlica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 13:56

Dragele mele,

Bine v-am gasit in casuta noua!

 

Nu stiu de ce am impresia ca suntem majoritatea din generatia cu mame contra a tot ceea ce facem.

Am primit sfaturi de la prospete mamici sa ma "dotez" cu o mama, cel putin in prima luna, pentru ajutor, dar prefer sa ma lupt singura decat sa ma urc pe pereti de stresul la care as putea fi supusa. Nu de alta, dar ambele sunt exact asa cum le-ati descris si voi si daca acum primim reprosuri ca spalam prea mult, ne plimbam prea mult, cheltuim prea mult etc., n-as suporta sa mi se aruce si alte chestii legate de bebe. Asa ca ma multumesc cu a le sti sanatose la casele lor.

 

Mie una cel mai greu mi-a fost la nemti (unde n-am avut delegatii mai lungi de 10 zile). Mi s-au parut reci si (SCUZE!) din cale afara de nesimtiti. De cate ori mergeam cu colega mea (care stie germana) vorbeau cu mine in germana, iar ea trebuia sa-mi traduca. Ii vedeam scarbiti cand eram singura si trebuia sa vorbeasca cu mine in engleza. Preferau sa gaseasca scuze sa ma lase singura.

Cei mai calzi mi s-au parut macedonenii.

 

Momentan si eu sunt in stadiul de a-mi face reprosuri sau a ma incuraja legat de medicatia primita. Medicul de familie a incercat sa introduca macar in sistem antibioticele respective, dar nu a reusit, fapt ce confirma ca nu se mai gaseste pe piata din Romania.

Ma gandesc ca pot merge pana in panzele albe sa fac rost de unul, sa-l iau, dar sa fie din nou fara efect.

Sau pot sa nu-l iau si din cauza asta sa nu stea bebe suficient in burtica.

Poate ar fi mai bine sa stau linistita si, asa cum a zis si ginecologul, cu pasi mici sa ajungem mai departe.

 

Acum atat am avut timp sa scriu, sper sa mai am timp mai pe seara.

V-am pupacit!



#19
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 14:12

Soparlica,cum se numeste antibioticul? Poate il gasesc aici in farmacii.



#20
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 09 decembrie 2014 - 14:15

In alta ordine de idei,sunt si antibiotice naturale ca usturoiul,ceapa,ulei de oregano. Nu cred ca fac rau in sarcina,in schimb,poate te ajuta cu ceva in problemuta ta!




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -