Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pe Ghetar, in ajun de Mos Nicolae


793 raspunsuri la acest subiect

#601
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 16 decembrie 2014 - 23:24

kari, salutare si din partea mea, chestia cu tunsul m-a lasat fara cuvinte.



#602
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.662 mesaje

Postat 16 decembrie 2014 - 23:27

La multi ani plini de fericire William!! [s] [s]



#603
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 16 decembrie 2014 - 23:32

Kari, bine ai revenit!  [flo2]

 

Mickyyyy ce frumosi sunteti! Am admirat si pozele in care sunt toti 4, unde bb Stefan doarme, ai niste minuni de copii!  [il]



#604
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 16 decembrie 2014 - 23:46

La multi ani, William [pup]



#605
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 16 decembrie 2014 - 23:48

MIcky poza asta cu bebe in brate e buna pt  tablou (alb-negru). Foarte deosebita!



#606
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 16 decembrie 2014 - 23:54

multumesc mult, fetelor!

ma simt asa de  binecuvintata, atit de fericita sa il  am in viata mea...de multe ori il strig "Precious". este raspunsul rugaciunilor mele. 



#607
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 00:54

Michelle, la multi ani lui will si multumesc de vedere!

 

kari, bine ai regasit ghetarul!



#608
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 02:47

Primiti cu Sorcova?....pardon Plugusorul.... ba nu ....Steaua ? ...sau aia a fost la Sf. Nicolaie?

Eh,fie ce-o vrea, vin si eu pe saniuta mea.... avem zapada, 12 cm in 10 ore saptamina trecuta (o-la-la !!!) ....s-a cam topit, dar vine alta, doar e Canada.. ce mi-e Laponia sau altceva [:)] 

 

Eh, adie un vint de vacaaaaanta... si-mi fac putin timp de ghetar.

Sa va salut...ah si sa spun bun venit lui kariguld  [flo2]  ... ce mult, mult ma bucur ca esti bine si ca esti sanatoasa.

Ma duc sa rasfoiesc, si sper sa nu ma intorc tocmai la Anul Nou, odata cu mielul Vasilica !


Editat de Zenit, 17 decembrie 2014 - 02:48 .


#609
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 03:27

am reusit sa ma cert cu invatatoare lu D..mai aveam putin si ii ziceam ca intr-o viata anterioara a facut parte din SS..dar m-am abtinut. si am bocit si la birou si apoi acasa..de nervi. Asa ceva..imi lipseste diplomatia cu desavarsire [smulgpar]

 

Martea, cam o data pe luna, particip la un voluntariat in cadrul projectului de citit de la ei din scoala. am ales pt D, numai asta, sa am cat mai putin contact cu invatatoarea, dupa experienta nereusita de anu trecut de la patinaj, dar din dorinta mea de a face ceva impreuna cu el.

la R particip mai des si la projectul de citit, care-i vinerea, dar merg si la patinaj si la teatru cu ei sau anu trecut la scoala de circulatie.

 

Martea asta eram cu 2 mamici, pe care le stiu..nici o problema. programele de inventariere le stiu, no problem. Asa ca impreuna cu vecinul nostru, care la 7:30 e regulamentar la noi la usa, las copii la scoala, io ma duc, iau cheia, deschid computerele..etc..pregatesc sala.

la ora 8 vin si celalalte mamici, odata cu copii. printre care o chinezoaica, casatorita cu un nemt care se crede buricul pamantului.

nu am treaba cu ea..dar la un moment dat se blocase si copii nu au stare sa stea in rand cat tiparea ea diplomele celor care raspunse corect la intrebari si incerc sa o ajut. ma rog, total nemultumita, ca de fapt ea le stie..pe toate.

si cand pleca D din sala ma roaga sa ii fac un smiley cum ii fac si lu frat-su.

la 8:45 inchid sala, las cheia la secretariat, celalate doua au ramas sa mai palavrageasca. dar io ma grabeam ca aveam o eroare si lucrasem si luni pana noaptea la ea..si acu o luam de unde o lasasem.

 

pe la 13 ma suna pe telefeon un numar necunoscut..parca stiam..invatatoarea lu D. ma intreaba daca pot sa vb..nah credeam ca e important..ca doar nu stau la taclale cu ea....

care ma ia ca nu am voie sa fac favoruri copilului meu, asa cum ne-a rugat ea la sedinta cu parintii.

 

Ups..ii zic ca imi cer scuze..nu am stiut, la clasa a 4-a nu a fost vreo problema, scuze..nu se mai repeta..

 

apoi imi spune ca nu tre sa intervin ca doamna X s-a simtit ofensata si m-a reclamat, la ea. Ca aia e toanta..stiam dar chiar asa.

si, chit ca eram pe hol la birou  i-am spus ca in 4 ani de voluntariat nu am avut vreo problema nici cu invatatoare X, pe care R a avut-o pana in clasa a 2-a nici cu Y, care o are acu. Hai ca X multi zic ca e slaba, Dar Y e o personalitate in scoala si nu i-a convenit..nu stiu ce mi-a mai spus..dar macar i-am spus si io ca-s dezamagita de politica asta a itzelor si totul e complicat cu ea si o sa ma retrag din orice voluntariat de la clasa a 2-a. la revedere.

Asa ca in secunda doi i-am scris la sefa de parintii ca din motive persoanale ma retrag si imi cer scuze dar o rog sa imi gaseasca inlocuitor.

Macar am fost diplomata sa nu vars noroiul alaturi. Mda, doar stabilisem de la inceput ca ea participa la toate terminile, la alea care nu e ea, o inlocuiesc io, ca si ea are un baiat in promotie cu R al meu si stim programele. Asta e, nu mai am nervi.

 

si de nervi..am plans atunci, noroc ca colegii erau ocupati sau Domni si nu m-au intrebat...apoi am iesit 10 minute afara ca aveam o sedinta si eram varza.

Dupa sedinta mi-am revenit sau am uitat..si mi-a luat 20 minute si i-am scris un Email in cea mai diplomatica limba invatatoarei. Ca numelere de telefon sunt lasate la scoala pt urgenta. Daca are probleme cu D sa imi lase mesaj scris in Agenta lor din ghiozdan si daca chiar are nevoie de mine sa stabilim un termin.

pt ca io lucrez fulltime si m-a deranjat dintr-un termin important.

mi-a raspuns scurt..ca cica ea m-a intrebat daca pot sa vb si io i-am confirmat.

 

copilului nu i-am spus nimic, mi-a spus si copilul ca nu am voie sa ii fac doar lui smile si i-am spus ca are dreptate, dar nu i-am spus ca m-am retras din project.

 

Complicat. Nu am patit asa ceva cu invatatoarele lu R, e drept ca nu m-au sunat vreodata si nici email nu am primit sau scris.

 

DidiAlex,
Sa vin si eu cu my 2 cents...
Discutia cu invatatoarea trebuia sa ramina la subiect, nici o comparatie cu trecut/prezent, tertze situatii sau persoane.
Nu ajuta, e inutil, generator de interpretari si deschizator de usi …. nedorite.

 

1. Ai facut acel smiley pt. copilul tau, nu trebuia, spui ce crezi ca se cuvine si gata. V-a spus la sedinta, a spus si copilul tau ca e o favoare… da, este, spui “scuze, se mai intimpla, voi considera asta in viitor…”…. lamurit. Da, este o favoare, alti copii au primit diplome, puiul tau un smiley, deci tot o recompensa atasata acelui program scolar.  Invatatoarea are regulile ei de premiere, si daca baietelul tau nu facea public, nimeni nu ar fi stiut; ca numai asa a aflat si ea. Si atunci ea a trebuit sa adreseze situatia, ca asta e… ea e responsabila de ce se intimpla acolo, si are si ea regulile ei.
Tu ai procedat bine, suntem oameni si gresim…. intelegem si mergem mai departe.

 

2. Faptul ca invatatoarea s-a transformat intr-un arbitru a unei probleme la care nu a asistat e revoltator…. “to add insult to the injury” nu numai ca adreseaza o problema ce ii e straina, dar o face prin audiere unilaterala, fara sa asculte si opinia ta.
Ca sa fie si mai rau, in loc de fapte, dumneaei opereaza cu sentimente…. feelingurile unei tertze persoane, mamica X, ca sa te admonesteze pe tine ca ai ofensat-o … (o mai face si toanta, vai ce urit).
Asta nu se face, supararea ta e de inteles.
Astea erau de discutat cu ea, ca a dovedit lipsa de profesionalism si respect pentru tine, ca parinte-voluntar.

 

Nu trebuie sa te retragi… fa-o pentru o vreme (oricine poate lua un break la nevoie, mai ales la un voluntariat)….si cind simti tu ca poti, intoarce-te daca tie si puiului tau va face bine.

 

A fost in regula sa te sune; femeia voia sa comunice cu tine, si te-a intrebat daca e OK, si tu ai acceptat.
E normala comunicarea telefonica cu parintii atit timp cit telefonul e la dispozitia scolii; e de asteptat ca parinte sa fii contactat, poti spune oricind “nu acum” sau lasi mesageria sa preia mesajul, si suni tu inapoi…. sau “nu suni”, dupa caz…. cum consideri tu.
Mai mult, ea te-a cautat pe tine ca si parinte voluntar, in relatie de colaborare cu scoala, si a fost normal sa sune daca voia sa comunice cu tine, deci cu asta fii impacata, a procedat si ai procedat correct.
Suces in continuare, mai du-te pe la scoala, nu poate fi decit benefic pentru totata lumea !


Editat de Zenit, 17 decembrie 2014 - 07:03 .


#610
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 06:57

didi, breathe si invata sa nu te mai lasi influentata. Din punctul meu de vedere nu ai facut nici un favoritism. AI RASPuns unei cerinte facuta de un copil. Eu sunt convinsa ca daca si alti copii ar fi cerut smiley, le-ai fi desenta unul. Asa as fi si raspuns, in locul tau. Nu am facut nimic pt copilul meu ce nu as fi facut si pt altul, daca ar fi cerut. Si as raspunde public, de fata cu toti voluntarii si invatatoarea. Ete pleosc, atata suflat in iaurt.

 

Aqai,
Este un favoritism, cum am spus si altii.
E de inteles sa ai alta opinie, suntem diferiti.
Dar nu de asta scriu.
Scriu ca sa spun ca a crea scenarii  pentru demonstrarea contrariului nu rezolva nimic.
Dimpotriva.
Venind imaginativ cu “daca alt copil ar fi cerut …. ” se deschid porti si conflicte.
Se intra inevitabil intr-un “power struggle”.
Mai bine fara scenarii, la obiectul situatiei, cit mai amiabil si constructiv, fara re-amorsari inutile.
Daca un copil cere o bomba atomica?
Stiu, exagerez constient. Tocmai ca sa spun ca nu este in curtea si atributia parintelui-voluntar sa se bage peste sistemul profesorului.
Nici profesorul nu se baga pe munca parintelui.
Daca ceva se-ntimpla, se discuta si se merge mai departe. E loc. Mai ales cind regulile au fost communicate din start si se cunosc asteaptarile.
Faptul ca parintele voluntariaza nu-i da dreptul sa neglijez regulile.
Si nici sa sugereze ce propui tu, dezavuari publice cu voluntari si persiflari ete-pleosc-suflu-n iaurt.
Ca profesorul poate functiona si cu/fara parinte.
Dar oportunitatile benefice pentru comunitatea scolara e pacat sa se iroseasca.


Editat de Zenit, 17 decembrie 2014 - 07:06 .



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -