Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici si tatici de adolescenti

adolescenti mamici

55 raspunsuri la acest subiect

#51
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 10 ianuarie 2015 - 09:16

Lucreaza cu el. Am insa o banuiala. Am sa fiu direct. Nu cumva iti transferi ambitiile asupra lui? El ce si-ar dori sa faca in viata? Ai stat de vorba cu el dar nu asa pressing si amical? Spune-mi te rog cu ce medie generala a terminat anul trecut si la care materie(materii dupa caz) a avut cea mai mica medie generala si cat anume?

Desigur daca esti de acord.



#52
mcrmiki

mcrmiki

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 535 mesaje

Postat 10 ianuarie 2015 - 17:02

Problema este ca nu prea stie ce si-ar dori sa facă în viata, nu îi place nimic în mod deosebit. Stand de vorba cu el l-am întrebat ce-și dorește sa facă în viata și nu a știut sa-mi spuna. Atunci i-am dat o foaie sa-mi scrie ... și mi-a scris ca... o casa în copac!!! SI cam atat, adică și sa se joace la calcu.
Anul trecut a terminat cu 8,70, dar anul acesta este praf. De ex.la mate are 3 și 5 și 6 în teza, în varianta în care anul trecut a avut 8 sau 9. La geografie, fizica 5 și 6, romana îi iese media 8, dar nu sunt convinsa ca reflecta ceea ce stie. Ia ore de mate, romana și engleza și cât ce cât verificat acasă la teme, în sensul ca soacra mea l-a supravegheat, ea fiind fosta profa. Nu vrea sa depună efort pentru a invata, are impresia ca alții s-au născut invatati. Tot timpul se compara cu fratii lui mai mici 11 si 8 ani, dar ei au mai puțin de învățat și sunt atenti la scoala, invata f. bine, ei ai alți pitici. Încerc sa-l fac sa înțeleagă, ca munca de acum îi va ușura viața mai tarziu, dar degeaba. Oare sa-l las sa dea cu capul? Nu va fi prea târziu atunci? Cand vorbesc cu el si il sensibilizez, imi spune ca a inteles și ca va invata. El este primul nostru copil sI de multe ori am făcut greșeli cu el, din lipsa de experienta. Poate nu am procedat bine în unele cazuri, de ex. el a cam fost pedepsit, la un moment dat mi-a spus ca nu mai am ce sa-i iau. Intre timp m-am mai luminat și încerc sa greșesc cât mai putin.Mulțumesc pt.sfaturi!

#53
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 11 ianuarie 2015 - 13:24

Da.... clar. Din pacate (daca e sa spun asa) va trebui ca tu sau soacra su cineva sa il tina din scurt asta nu inseamna pedepse ci sarcini (teme-exercitii/verificare constanta) contra timp. Adica azi in afara de teme (x ore maxim) pauza de rigoare (afara la aer/sport/miscare de orice natura)  exclus calculator/tableta/televizor/telefon, dupa care exercitii suplimentare doar la ce nu merge. Constant. Si discutat cu el daca nu se descurca (asta inseamna a da ideea nu a rezolva) si la un exercitiu restul similare singur tot contra timp. Si asta zilnic. Liber sambata si duminica dupa amiaza (afara). Va fi greu la inceput si pentru el si pentru voi pana isi (re)intra in mana dar nu exista alta solutie altfel va esua iremediabil. Merita chinuiala ai sa vezi mai tarziu. Nu-l scapa din mana.

 

Nu-l pedepsi. Nu are sens. Ocupa-i timpul cu inavatat si cel liber afara la aer (sport orice) exclus TV,calculator,tableta,telefon. Astea sambata si duminica dupa amiaza dupa ce sunt terminate lectiile si exercitiile suplimentare. Va protesta dar fa-te ca ploua si ocupa-i timpul constant si verifica constant. Apoi va fi mai usor pe masura ce va reveni pe linie pentru ca se va (re)obisnui cu munca si tinvatatul.

Spune-i ca nu te intereseaza comparatiile lui cu nimeni decat cu notele luate. Daca este cel putin un coleg care a luat nota mai mare decat a lui inseamna ca s-a putut de aceea a luat. Deci reperul este nota mai mare din clasa nu persoana in sine oricare ar fi aceea.

Deci ce nota zici ca ai luat? 7 Ok au fost 8 9 sau 10? Da. Ok deci cineva a putut sa ia tu nu. Ok Deci trebuie munci mai mult (la fel de mult) astfel incat nota ta sa fie 8 sau 9 sau 10 data viitoare. Ok asta se face in acest mod. Sa luam lectiIle de pana acum. Cate atio facut? 8 Care sunt cel 8? Asta ..asta.....si asta. Ok Prima care a fost? Asta . Ce contine? PAi asta asta si asta. O a doua? Asta. Ce contine? Asta ... asta si asta? Deci care sunt primele doua? Asta si asta ... si ce contin cele doua? Asta asta asta si asta. Ok Care e a treia? Asta . Ce cotine a treia? Asta si asta... Ok si tot asa.... plimba-l in sus si in jos sistematic si logic si i se vor aseza in cap informatiile. Nu a la Trasnea... memorativ ( mai putin unde sunt defintii alea trebuie invatate ca atare) dar in rest freaca-l asa in sus in jos inainte si inapoi si se va roda. Asta cu teoria. In afara de asta exercitiile facute in timpo de X minute/ore dupa caz si verificate. Constant verificate sa fie sigur ca va fi verificat si nu scapa pana nu sunt facute. Si neaparat suplimentare unde nu merge bine pana stie modele(exemple similare). Dar nu-i da timp liber. Ocupa-i timpul cu invatat/sport(joaca)/dormit/mancat. Atat. Seara la 21.30 culcarea dimineata la 7.00 desteptarea si inviorarea(spalat/mancat) si valea la scoala.

O sa vezi rezultate in mod sigur. Doar sa ai constanta tu si el... Tu impui regulile.



#54
mcrmiki

mcrmiki

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 535 mesaje

Postat 12 ianuarie 2015 - 15:09

Multumesc pentru raspuns. Este greu ceea ce imi sugerezi, dar voi incerca sa aplic cat mai multe. Inca odata mare multumire!



#55
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 12 ianuarie 2015 - 15:42

N-o sa va para rau.



#56
crisseis

crisseis

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 605 mesaje

Postat 21 ianuarie 2015 - 17:19

Hop, ma-nscriu si eu in grup!

Am doi adolescenti, fata- 13,9 ani si baiat- 17 ani. Si viata e...foarte interesanta!!! [:)]

E o provocare in fiecare zi. Cu fiica-mea perioadele de furtuna si senin fluctueaza des, acum suntem "pe bune". Asta pentru ca ultima data am avut grija sa punctez exact ce-am crezut ca nu-i bine in atitudinea ei fata de mine si in tonul folosit(cu mine si cu toti ai casei). Uneori e ironica, sfidatoare, artagoasa, dezordonata si "cu capsa pusa". Am tot fost(si sunt) atenta la tonul meu, incerc sa ma controlez sa nu ma infurii, sa-i raspund frumos, pana cand mi-am dat seama ca ea nici nu vede toate astea. Asa ca i-am spus direct ca nu accept felul cum vorbeste si se poarta . Acum astept sa vad cat o tine si pe ea controlul, ca-mi dau seama ca e mai atenta la cum se adreseaza si cum raspunde.

in fine...ducem lupte grele...

 Profit insa de solicitarea ei din ultimul timp, de a ne uita impreuna la filme pt adolescenti si incerc sa exploatez ocaziile la maxim. Adica incerc sa discut cu ea despre diverse chestii din film(incercand sa fac abstractie de remarci de genul" hai, mama, ca si altii si-au dat seama de asta...", etc).

Revin cu altele si curand si despre domnisor.

 

Pana atunci, rabdare, putere si intelepciune!





Etichetat si cu adolescenti, mamici

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -