Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de Ianuarie 2015 (Fulguleti de Ianuarie 2015) 8


350 raspunsuri la acest subiect

#231
mami_stefi

mami_stefi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 21 decembrie 2014 - 20:42

Mami_stefi, asa o sa facem, isi ia concediu de odihna, numai ca nu are asa multe zile si mai vrem 1 sapt in aprilie, cateva zile in iunie si ne gandeam si la o vacanta in septembrie. O sa gasim o solutie, cu siguranta.
De maine intru si eu in febra pregatirilor de craciun, facem aprovizionarea si o sa pregatesc sarmalele de marti, la fel si pt salata bouef o sa fierb si tai de marti si miercuri finalizez. Sotul are pofta de cornulete asa ca marti seara facem cornulete, s-a oferit sa ma ajute :), a zis ca face el si sarmalele numai sa facem si cornulete.

Ema,in Italia nu e la fel ca in Romania referitor la zilele de concediu pt un an? Ca,daca e la fel si sotul ar avea dreptul la minim 21 zile lucratoare,se rezolva toate planurile cu mini-vacantele,nu?

Si eu visez la primul concediu cu 2 prichindei.Cred ca se va intampla prin august,cand mergem la botez la una din surorile mele langa Cluj.Deja o sa fie si bebe mai maricel si ne riscam sa plecam la asa drum.
Pff..ma gandesc la voi,cu bebe de 3 luni atata drum din It in Ro.. Dar na,o sa va descurcati voi si bebe va fi cumintel si veti ajunge cu bine acasa!
Da,da,frumos business ati facut! Ai scapat de facut sarmale. V-as face eu la toate numai sa stiu ca ma intorc marti de la spital cu vesti bune si,mai important,sa ma intorc! 
Ma gandeam sa fac maine niste cozonac. Desi,ne-a trimis sora-mea de la Cluj printr-un verisor,7 cozonaci(si pt ai mei,si pt noi).Acuma na,poate ca fac macar vreo 2-3,asa de pofta.Si asa ca maine mergem la pranz la ai mei,eu ma apuc de framantat si sotul merge iar la Bv,la control.Pana se intoarce,gata si cozonacul meu. :) Apoi acasa,baita,papica si nani ca marti e zi mare! :)

Kostanze,cum esti,cum sunteti? Da-ne de veste cum ati ajuns,cum e,cand mergeti la clinica.
Cosmina tu nu ne-ai mai scris de mult! Sa nu mai zic de Bluenight sau alte burtici care au dat cu subsemnatul si apoi au disparut in ceata. Speram ca sunteti bine cu toate si ca,macar dupa ce veti naste,veti veni sa ne impartasiti povestile voastre. 
Vai,ce am in seara asta? As scrie pe forum la nesfarsit. Haideti,cine imi tine companie? Macar sa nu bat campii singurica pe aici.. :)))



#232
Cosmina2015

Cosmina2015

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 360 mesaje

Postat 21 decembrie 2014 - 20:56

Mami stefi sunt aici ... Numai ca nu sunt in o dispoziție poetica .....am o stare mintala cam nasoala zilele astea si nu vreau sa o transmit  si vouă .... Poate mâine când vin de la doctor si imi zice ca toate  bune imi revin la normal 



#233
mami_stefi

mami_stefi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 21 decembrie 2014 - 21:07

Mami stefi sunt aici ... Numai ca nu sunt in o dispoziție poetica .....am o stare mintala cam nasoala zilele astea si nu vreau sa o transmit  si vouă .... Poate mâine când vin de la doctor si imi zice ca toate  bune imi revin la normal 

Off.. :(

Sper din suflet sa fi bn!

Eu zic ca daca iti deschizi sufletul,te simti mai bn. Uite si eu,cat de suparata am fost in perioada asta,probleme cu mama,cu sotul,cu posibila cezariana(pe care si acum o hulesc),dar acum sunt impacata,stiu ca se va intampla exact ce vrea Dumnezeu sa se intample.Nu superi p nimeni daca iti usurezi sufletul!

Zi o rugaciune si ai incredere ca va fi bine!

Te asteptam cu vesti bbune!



#234
Aylinn

Aylinn

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 47 mesaje

Postat 21 decembrie 2014 - 23:22

Ma tot gandesc sa imi iau concediu incepand cu luna ianuarie, caci oricum sunt in vacanta acum... Si am auzit ca ar fi salariul mai mare pe perioada concediului de sarcina si lauzie. Asa o fi oare?!

#235
ema86

ema86

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.262 mesaje

Postat 21 decembrie 2014 - 23:32

Doamne ajuta! Ma gandesc ca ambii copii vor ajunge oameni "insemnati",daca ne luam dupa nenea autor.Ca si Stefan e nascut Duminica.
Desi eu m-as multumi si daca ar fi doar sanatosi,cinstiti si intelepti. Atat mi-as dori eu pt copii mei.
De fapt,atat imi doresc pentru toti prichindeii,pt orice parinte/bunic/unchi/matusa/verisor,pentru orice vecin sau simplu trecator de pe strada.
Mi-as dori sa gandim mai mult,sa fim mai linistiti,mai chibzuiti,mai toleranti,sa avem grija de noi,dar sa nu ii uitam nici pe cei de langa noi.
Ati observat ca daca mergeti pe strada si cineva va zambeste,va schimba ziua si va face sa va simtiti mai bine? Deci,un simplu zambet poate face atat de mult!Voi faceti asta pt altii? Incercati,va rog!

Imi place gandirea ta! Sa stii ca si eu zambesc gratuit si vad ca functioneaza ;)
Cu concediul sotului vedem cum ne organizam, de fapt o sa se puna de acord cu sefii, ca tre sa ia prin rotatie, tre sa se programeze, nu mereu beneficiaza de toate zilele de concediu, are oricum si altfel de contract. Important e ca exista o solutie la toate :)
Pai in aprilie mergem in Ro, in iunie mergem in Germania, apoi in septembrie daca e totul bine ori in sudul It (vreo 1500km) ori o sa alegem ceva mai aproape (in functie de finante). Bebe nostru va fi plimbaret tare, de fapt la inceputul sarcinii am fost in concediu, apoi in sept in germania la prieteni.

Editat de ema86, 21 decembrie 2014 - 23:43 .


#236
ema86

ema86

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.262 mesaje

Postat 21 decembrie 2014 - 23:34

Da,Aylinn,teoretic se impart.Dar e tot acelasi cod de concediu medical.(08)
Deci,de cand intri in concediu de sarcina si lauzie,ai 126 zile. Dupa ce nasti,daca de exemplu,ai mai avea 100 zile de concediu de sarcina si lauzie,ai de ales intre a le lua pe toate cele 100 sau numai 42,cat e obligatoriu.Daca alegi sa le iei doar pe cele 42,dupa expirarea acestora,trebuie sa iti depui dosarul de CIC sau te intorci la munca,ceea ce nu se aplica in cazul tau.
Dar eu am o nelamurire,fetelor.Daca eu aleg sa iau toate zilele de concediu de sarcina si lauzie ramase,eu imi voi putea depune dosarul de CIC abia pe 31 martie. Si deci, cele 23 luni de CIC se vor termina pe 2-3 martie 2017? Sau,cele 23 luni de CIC se calculeaza incepand cu data nasterii copilului? Asta nu imi e clar mie si sincer,am uitat sa intreb.
Dosarul pentru alocatia copilului,in schimb,poti sa il depui de cand intri in posesia certificatului de nastere.

Din ce am.prins eu info, in momentul in care bebe implineste 2 ani tu tre sa incepi munca, nu cand se implinesc 2 ani de cand ai depus dosarul.
De fapt 1 an si 11 luni, ca e obligatoriu ca si tatal sa stea 1 luna acasa.

Editat de ema86, 21 decembrie 2014 - 23:35 .


#237
mami_stefi

mami_stefi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 22 decembrie 2014 - 00:42

Ma tot gandesc sa imi iau concediu incepand cu luna ianuarie, caci oricum sunt in vacanta acum... Si am auzit ca ar fi salariul mai mare pe perioada concediului de sarcina si lauzie. Asa o fi oare?!

Teoretic e mai mare(85%). Practic,eu am luat mai putin cu vreo 300 Ron decat in CRM care e platit cu 75%.Din cate am inteles,pe perioada pre/postnatalului se trage CAS-ul.Acumm,astept sa vad cat iau in ianuarie,sa vedem daca imi bag CIC-ul mai repede sau nu.

Multumesc,Ema! Pff..nasol daca trebuie sa ma intorc in ian 2017 la munca. :(
Ohoo..dar va plimbati,nu gluma!

Editat de mami_stefi, 22 decembrie 2014 - 00:45 .


#238
ema86

ema86

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.262 mesaje

Postat 22 decembrie 2014 - 15:45

Buna!!!
Ce faceti? Sunteti prinse toate cu pregatirile? Noi aseara ne-am pus frumos langa brad si ne-am adus aminte de copilarie..cum ne pregateam de Mos, colinde, uraturi, ce emotii aveam si ne gandeam cum sa facem sa oferim si copiilor nostri posibilitatea sa aiba si ei asemenea amintiri.
Dupa ce ieri bebe a fost cam lenes ( cred ca i-am transmis starea mea) azi isi ia revansa si misca incontinuu, eu nu pot decat sa ma bucur ca il simt cum impinge si se invarte.
Ce pregatiti bun de Craciun?

#239
mami_stefi

mami_stefi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 22 decembrie 2014 - 15:56

Ce frumos Ema!
Eu sunt la mama de la pranz. Am framantat cozonacii,am facut putina ordine si de acum asteptam sa creasca aluatul sa ii bagam la cuptor.
Dimineata am fost cu sotul si i-am luat cadou lui Stef,diseara il impachetez frumos.
Pana creste aluatul fug pana aici la un magazin sa imi mai iau niste chiloti cu talie inalta,in caz ca raman maine la cezariana.
Tot astazi asteptam si Mosu' din Italia.
Cand vine sotul de la control,mergem acasa,mancam,baita si daca oi putea dormi,ma pun la somn sa fiu fresh maine. Nu mai am asa emotii,dar tot simt teama. Dar cu Dumnezeu inainte,ce va fi,va fi!
Cosmina,cum esti?
Va pup! Spor la treaba!

#240
Cosmina2015

Cosmina2015

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 360 mesaje

Postat 22 decembrie 2014 - 16:12

Seara burtici!

   Deci ...... Am colul întredeschis si bebe poate sa vina cat mai curând decât trebuia ..... Doctorița a zis ca nu o mai duc mult chiar vroia sa m-a interneze azi in spital , dar bineînțeles am refuzat , doar vin sărbătorile si la mine nu o sa le fac in spital sa astept sa vina bebe ... ... In rest bebe are 3100 g si e in poziție craniană deci totul bine .....

     De dimineața am primit vesti .... Prietena mea din copilărie a nascut la ora 7 dim un Băiețel sănătos dupa 7 ore de travaliu .... Parca aveam o presimtire am fost printre primii care au aflat vestea .... Nu am mai putut sa dorm de la ora 6 având in vedere ca nu m am mai trezit la ora asta de când lucram ... 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -