Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 4 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 107


384 raspunsuri la acest subiect

#181
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 12:27

va pup  [flo2]



#182
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 14:46

MeAlex:

 

Stiu ce vrei sa spui, mai toti ne confruntam cu astfel de lucruri.

Din ce mi-am dat seama, izolarea de stiri si rautate functioneaza partial. Doar partial.

Unii oameni au capacitatea de a se feri de multe rele, folosind o arma secreta defensiva ce nu este accesibila tuturor.

Nu stiu cum altfel s-o descriu decat ca fiind "bun simt".

 

De. ex. o caprioara se va feri eficient de lup daca are simturile si reflexele suficient de bune pentru a-i permite sa actioneze la timp si eficient inainte sa intre in raza de actiune a pradatorului. Cel mai mult au de suferit caprioarele cu simturi si/sau reflexe mai putin dezvoltate. Chiar si pradatorii mai blegi au de suferit pentru ca nu vor avea prea mult succes la vanatoare.

 

E si o selectie naturala care duce in timp la intarirea ambelor specii: caprioare si lupi. Cei blegi nu vor supravietui mult timp. Caprioarele cu simturi ascutite vor fi tot timpul in alta parte decat lupii.

 

 

La oameni, bunul simt le spune, de cele mai multe ori instinctiv, cand sunt pe punctul de a intra in contact cu un jumulitor/gainar/pradator/profitor... etc. Unii oameni isi aleg cu mult talent persoanele cu care intra in contact, fac schimburi si se sprijina reciproc.

 

Altii sunt atrasi tocmai de gainari si-si distrug viata permanent si sistematic. E tipic pentru fetitele ce se indragostesc doar de badarani... si ajung la 20-25 de ani sa fie acrite de viata si cu convingerea ca toti barbatii sunt niste porci. Le-a fost furat cheful de viata.

 

Cei cu bun simt nu-i lasa sa se apropie prea mult pe gainari tocmai pentru ca-i simt ca sunt periculosi.

Pradatorii de obicei au nevoie sa intre pe sub pielea victimei, sa creeze o legatura de care sa profite apoi. Simturile bune pot taia aceasta legatura chiar inainte sa se formeze.

 

Un profitor va mima aspectele evidente ale bunului simt pentru ca le sesizeaza.

 

Micile detalii sunt cele care fac diferenta. Un om cu bun simt va depista "scaparile" unui badaran sau infractor. Cei prost crescuti nu sesizeaza nuantele cu aceeasi acuratete si precizie si nici nu reusesc sa mimeze bunul simt foarte bine. Asta e punctul lor slab. Sunt falsi, mai ales la detaliile mici pentru ca nu le inteleg bine semnificatia si cineva cu bun simt natural va simti nuantele si discrepantele ce apar intre diferitele detalii mici.

 

Un astfel de talent nu se poate obtine prin izolare completa, ci prin expunere repetata si inteligenta pentru a asimila lectiile vietii. Cei care se izoleaza de rautate risca sa devina vulnerabili deoarece isi pierd antrenamentul.

 

Eu mi-am luat multe tepe cand eram mic, iar acum recunosc gainarii de la o posta. De cele mai multe ori ii simt chiar daca sunt cu spatele la mine. Se vede din felul in care merg, se imbraca, prietenii pe care-i au, privire, gesturi, tonalitate vocala, felul in care flexeaza cuvintele, felul in care rad, la ce anume rad, dupa cum pun problemele, dupa cum inchid usa dupa ei, dupa cum lasa toaleta, dupa felul in care conduc masina in trafic... sunt multe semne de care oamenii fara bun simt dezvoltat habar n-au.

 

Cateodata ajung sa-i simt inainte sa-i cunosc, din primele 5-10 secunde, doar din ce-mi povestesc cei apropiati despre ei.

Chiar am simtit un astfel de om dintr-o discutie de-a sotiei la telefon in parc. Nu auzeam ce vorbeste celalalt, dar auzeam glasul persoanei... avea voce de smecher iar viata mi-a dovedit ca asa este.

 

Am cunostinte care au intrat in contact cu tepari, i-am avertizat din timp si nu m-au ascultat. Dupa ce si-au luat tepe m-au intrebat de unde am stiut... asa mi-am dat seama cat de importanta e expunerea la nasoli d'astia in primii ani de viata. Unii din prietenii mei au fost feriti de astfel de specimene in copilarie si rezultatul este ca s-au trezit ca adulti complet expusi fara sa simta in ce intra. Sunt permanent uluiti si lipsiti de reactii utile cand se trezesc victime... ca nu e corect... ca da de ce face X cutare lucru... vai, nu-l credeam in stare... s-a schimbat... etc., etc.

 

Schemele sarlatanilor sunt de multe ori identice ca actiune cu cele de cand eram mic.

 

Daca atunci mizele erau mai mici, acum mizele sunt mai mari. Metodele de lucru sunt insa cam aceleasi, iar cine si-a luat tepe de mic si a invatat ceva din ele, le va simti inca din faze incipiente, cand se poate inca eschiva.

 

Copii nu invata la fel de eficient din povestile parintilor, astea sunt lucruri pe care trebuie sa le invete pe propria piele, sa le traiasca.

 

Parintii care-i feresc pe copii de astfel de experiente gresesc. Trebuie sa-i lase sa se expuna, intr-un mod cat mai controlat si sa fie alaturi de ei sa le explice pas cu pas ce li se intampla, de ce nu e bine si ce-ar putea face sa evite pe viitor. E ca un antrenament de viata cu antrenor profesionist.

 

A doua parte a antrenamentului consta in recunoasterea oamenilor de calitate si a modului de interactiune cu ei. Aici stiu doar teoretic... n-am talentul prea dezvoltat pe partea asta, din pacate pentru mine. Sotia mea are ceva mai mult talent pe partea asta, iar eu mai mult pe partea evitarii teparilor. Incercam sa ne completam reciproc.

 

Smecherii cu care m-am confruntat cand eram mic au ajuns: homeless, nebunii pietei, puscariasi, morti, divortati, tepuiti la randul lor, sau zidari in cel mai bun caz... si alte bunatati pe care si le-au atras singuri asupra lor din cauza felului cum au actionat in viata. Asa am inteles ca nu trebuie sa-mi pierd vremea sa ma razbun... are grija viata de ei. Eu trebuie sa am grija de viata mea, fiindca viata ne judeca pe toti, si buni si rai.

 

Viata are un cod de legi dupa care functioneaza, cod pe care abia in ultimii ani am inceput sa-l sesizez. Vad cum defectele oamenilor ajung in timp sa se intoarca impotriva lor, fie direct, fie prin copii lor, fie prin prietenii pe care si i-au apropiat.

 

Asta nu inseamna ca viata judeca totul corect si perfect. In viata nu primim neaparat ceea ce meritam, insa primim ceea ce primim. Si trebuie sa incercam sa facem fata.

 

 

Oameni care au tras tepe ajung sa fie tepuiti in acelasi fel, fara sa-si dea seama ce li se intampla, tocmai pentru ca n-au bunul simt sa-si dea seama. Daca aveau bun simt n-ar fi tras tepe din start. E ca un cerc vicios care se inchide, e ca si cum acesti oameni isi dau singuri foc la valiza, fara sa realizeze ca se ard singuri.

Unii au fost tepuiti de propriii lor copii, de prieteni, de nevasta, de amant, si-au pierdut casele, sau chiar oportunitatea de a-si forma propria familie, pentru ca s-au increzut intr-un barbat mai in varsta care le hranea cu povesti de viitor, in timp ce smecherul primea ce-si dorea: sex.

E tipic pentru fetele smechere care se combina cu un director de 50-60 de ani, cu suv smecher, cu bani de concedii si restaurante scumpe, care promite ca-si va lasa nevasta si copiii ca sa se casatoreasca cu amanta. Amanta crede, si se trezeste la 40-45 de ani, fara copii, fara amant, fara sot si cu viata fara viitor.

O femeie cu bun simt nu s-ar fi combinat din start cu un astfel de om. Pai daca-si minte nevasta... cat de greu e de banuit ce-i va face amantei ?

Noi ceilalti ne dam seama... amanta nu. Se amageste singura dand vina pe nevasta care e vazuta ca fiind "capul rautatilor" si tapul ispasitor al sotului infidel.

 

Cred ca solutia cat de cat functionala nu consta doar in evitarea expunerii la rautate ci mai mult in capacitatea de a sta deasupra ei si de a reduce cat mai mult impactul negativ asupra noastra.

Adica sa devenim alunecosi si greu de agatat pentru profitori, dar in acelasi timp sa avem aderenta la oamenii de calitate pe care-i intalnim in viata.

 

In viata mai si pierdem, mai si castigam, important e sa nu ne pierdem omenia. Ea asigura echilibrul pe termen lung si probabil ca este mostenirea cea mai valoroasa pe care o putem primi si o putem oferi mai departe.

 

Nemtii cred ca sunt ceva mai avansati in arta bunului simt. Ei par reci pentru majoritatea strainilor, pentru ca sunt reci cu cei pe care nu-i cunosc si in care nu au motive sa se increada. Asa evita ei crearea de legaturi ce pot deveni paguboase.

Imi spunea cineva, ca dupa o vreme, a fost acceptat in cercul interior al unora din ei si a descoperit o latura foarte calda si jucausa pe care n-o banuia.

Zicea ceva de genul: la serviciu sunt reci, retrasi si precisi in ceea ce fac, nu zambesc nu vorbesc pe langa... apoi cand m-au invitat la o petrecere, fetele alea reci trageau niste chefuri cu dans pe masa... de m-au lasat masca. Acea invitatie la petrecere a reprezentat acceptarea in cercul celor care merita sa le fie mai apropiati.

Asta cu nemtii e din auzite. Persoana respectiva a stat ani de zile printre ei pana sa perceapa acea "caldura" de care zicea. Pentru noi ceilalti, nemtii raman reci in continuare.

 

Dupa cum stiti, si aici pe net, mai intra cate unii care incearca sa faca reclama falsa directionata in diferite parti. Cu toate astea nu sunt prea multi care sa puna botul, tocmai pentru ca se simte din felul in care apar mesajele ca acei oameni nu rezoneaza cu cei aflati in suferinta reala.

Nu intru in detalii fiindca nu vreau sa le deschid ochii in privinta greselilor care-i dau de gol, nimeni n-o face (daca-i cat de cat destept), dar cei mai prosti dintre "manipulatori" posteaza niste mesaje care ne trimit cu gandul direct la teleshopping.

 

Nu inseamna ca eu nu-mi iau tepe... doar ca am impresia ca prin comparatie cu unii din prietenii mei, eu parca sa zic ca-mi iau mai putine. Iar altii isi iau mult mai putine ca mine, probabil au simturi mai dezvoltate si talent mai avansat...

Eu nu sunt nici pe departe un guru in domeniu...zic si eu ce-am reusit sa sesizez in viata.


Editat de AndrewD, 18 decembrie 2014 - 16:07 .


#183
aristica

aristica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.130 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:34

si eu va pup  [flor]



#184
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:36

Gata bagajul ari? [flor]



#185
gabyv

gabyv

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.804 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 19:23

Buna!
Andrew, ce descrii in prima parte a mesajului este exact tipologia romanilor din diaspora. Multi sunt asa, se comporta asa, se imbraca special, de ii detectezi si de unde sunt, fara sa deschida gura. Imigranta de mult timp, m-am lovit de astfel de oameni la inceput, cand cautam, sa ne facem prieteni. Ne-am dat seama ca mai bine stai in banca ta si cauti "pasiv", astepti ca viata sa iti ofere oameni interesanti. Primul criteriu de selecție, a fost un pic cam superficial: nu cei ce muncesc in constructii. Nu ca, unii dintre ei nu ar fi ok, ca persoane, insa majoritatea sunt tepari, veniti la plesneala intr-o tara straina. Din cauza lor nu prea suntem bine vazuti, de s-a speriat Europa.
Cu timpul ne-am facut o mana de cunostinte, cu care pastram legatura, dar f putin prieteni.
Francezul zice ca " mai bine singur, decat prost acopaniat" Asa si este!
Ca si paranteza: trist ca majoritatea sunt tepari si astia au drept de vot, de vin si schimba rezultatele, pe 40 de euro. Cam asta e diaspora!

#186
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 22:25

gabyv:

Si fix acesta e unul din motivele pentru care scriu mesaje asa de lungi. Provoaca raspunsuri care vin si completeaza/corecteaza ceea ce inteleg eu, si uite asa mai aflu si eu lucruri noi si nuante care-mi scapa.
Eu am stat putin pe afara, doar in vizita, n-am prins radacini si nici n-am incercat, deci nu prea inteleg cum e cu diaspora.

 

Totusi traiesc cu impresia ca nu sunt toti niste jegosi, doar ca multi sunt discreti si invizibili (neinteresanti) pentru cei care nu-i cunosc direct.

Discretia si invizibilitatea sunt calitati, deoarece cine e invizibil nu poate deveni tinta. Ei sunt vizibili insa pentru cei cu simturi ascutite aflati in apropierea lor si compatibili.

Rationamentul cu respingerea din start a unei categorii profesionale mi se pare eficienta chiar daca imprecisa.
Ma tem ca fix la fel fac multi straini care stramba din nas cand aud de romani...
Ideea este ca ne permitem sa respingem si oameni care s-ar putea sa fie ok, decat sa ne luam aproape sigur teapa de la unii din ei. Mai bine sa gresim respingand un om posibil bun, decat sa riscam sa acceptam un om pagubos.
Oricum oamenii buni reusesc cumva sa se gaseasca intre ei pana la urma, daca nu sunt naivi sa devina victime, probabil isi evalueaza reciproc reactiile obtinute din interactiuni si incetul cu incetul incep sa aiba incredere unii in altii, daca nu apar detalii comportamentale sau de context care suna fals sau rau.

 

Seamana cu un dans in care partenerii incearca sa gaseasca un ritm comun, evaluandu-si reciproc aptitudinile si capacitatea de adaptare si potrivire.

Eu n-am respins niste muncitori pe post de chiriasi... si am platit pretul. Asa am invatat ca trebuie sa dau mai multa atentie mesajelor transmise de instinct si sa nu le mai ignor din cauza ca am fost educat sa-i tratez pe toti la fel.

Mi s-a parut incorect sa fac diferente intre muncitori si alti potentiali chiriasi, iar ca multumire, cand au plecat am descoperit ca taiasera cu lama plasa de tantari de la termopane pentru a avea pe unde sa arunce scrumul de la tigara... plase de tantari scumpe, de sute de euro, pe rulouri...
Ca sa compenseze, au legat si firele in priza, astfel incat cand am activat siguranta, panoul a facut artificii de ziceai ca-i revelionul... glume muncitoresti...

Greseala a fost a mea pentru ca nu mi-am ascultat instinctul si i-am acceptat de chiriasi. Asa am inteles pe propria piele de ce multi proprietari resping din start muncitorii... si ca ideile preconcepute nu sunt chiar asa o mare prostie... chiar daca sunt imprecise, pentru ca un om inteligent nu va ramane doar la prima impresie... si-o formeaza si pe a doua atunci cand contextul e prielnic.

 

Ideea cu cautarea " pasiva" seamana izbitor cu ceea ce zicea Papa acum cativa ani.

Specialistii Vaticanului au ajuns la concluzia ca oamenii de calitate, capabili sa schimbe societatea nu pot fi identificati si implantati in societate in mod activ... trebuie lasati sa apara natural si sa influenteze natural mersul societatii.

Toate regimurile care au incercat sa creeze "omul nou" prin politici de stat au esuat lamentabil.

Un om cu adevarat bun trebuie sa aiba si capacitatea/dexteritatea de a se eschiva de cei care incearca sa-l traga in jos si sa puna bete-n roate. Daca un om are doar suflet bun dar nu si dexteritatea pomenita va deveni cel mai probabil victima.

 

Mi se pare interesant ca unii oameni ajung la concluzii pe propria lor piele, doar ca sa descopere ca aceeasi concluzie a fost gasita si de "specialistii" unor institutii serioase, cum e Vaticanul.

Exact ce spuneam mai devreme: spiritul inovator nu e prezent doar in institutii, ci din fericire mai este gasit si la oamenii obisnuiti.

 

Fortarea notei in incercarea de a gasi prieteni de calitate poate fi perceputa ca semn de agresivitate si/sau dominare si e posibil ca oamenii cu bun simt sa se fereasca. Apropierea naturala, nefortata, are mai multe sanse de succes, desi gasirea oamenilor de calitate e o operatiune care are ca rezultat doar gasirea unui numar foarte mic de oameni intr-o viata intreaga.


Editat de AndrewD, 18 decembrie 2014 - 23:50 .


#187
floreamaria

floreamaria

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.705 mesaje

Postat 19 decembrie 2014 - 01:01

Cata dreptate ai Andrew, am retrait ce ai scris...



#188
MeAlex

MeAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.077 mesaje

Postat 19 decembrie 2014 - 10:52

Ariiiiii, te asteptam cu vesti!



#189
MeAlex

MeAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.077 mesaje

Postat 19 decembrie 2014 - 11:20

Andrew, eu tind sa cad in latura prea protectoare cu copilul. E f greu, nu mai e nimic asa cum era cand eram mici. Desi ai mei erau cam drastici, eu am mers cu colindul pe strada mea (stateam la curte), impreuna cu copii mai mari. Am mers la colindat si la bunici.

Nu se stia la cat venim, dar eram usor de reperat. Din clasa I am mers singura la scoala, traversam niste stradute putin circulate, imi placea tare mult sa merg singura. Din clasa a VI-a ne-am mutat si mergeam cu metroul...iar era mare realizare...nu mai zic ca invatam la geografie in metrou, proful de lucru manual ma scutea de ora lui ca ma compatimea ca vin de la distanta si puteam intarzia si la scoala, si acasa, fara sa isi faca lumea griji,

Mi-e frica sa il las sa se loveasca de lumea reala, mi-e groaza de pedofili, hoti de copii + altele...nu sunt povesti, din pacate. Am o prietena care a patit-o in Ikea, s-a intors o secunda si nu a mai vazut copilul langa ea, plecase de mana cu o tipa...a tot cautat prin magazin, i-a vazut, a strigat copilul, el s-a intors si s-a oprit, iar tipa tragea de el sa mearga in continuare...cand s-a dus prietena si l-a luat in brate, tipa abia i-a dat drumul...prietena era socata, nu a putut zice nimic, nici la paza nu cred ca s-a dus!

Sunt de acord ca nu il pot creste intr-o lume paralela si ideala, dar nici nu pot sa il arunc in jungla...iar echilibrul e tare greu de gasit! Ma bucur ca e inca mic si mai am timp sa imi fac planuri.



#190
MeAlex

MeAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.077 mesaje

Postat 19 decembrie 2014 - 11:28

Legat de lepre si oameni buni...la varsta asta ne facem greu prieteni noi, ii pastram pe cei vechi, sotul are prieteni din copilarie, fosti colegi de generala...dar ne-am schimbat cu totii, fiecare mai face parte din alt cerc de prieteni, timpul e din ce in ce mai putin, asa ca ajungem sa ne vedem tot mai putin, chiar si la telefon ne auzim tot mai rar. Apar discutii contradictorii din nimic, de la divergente de pareri si simtim (eu si hazbandul) ca nu mai putem...Noi suntem f toleranti pana cand se trezeste cineva sa spuna ca suntem tampiti ca facem nu stiu ce sau gandim nu stiu ce...Nu sunt vorbe spuse cu rautate dar totusi...

 

Nici ai mei nu au fost expansivi, sociabili, nu au avut prieteni de familie, abia viziteaza rudele...eu incerc sa schimb asta, dar nu stiu daca e bine sa incerc sa schimb felul de a fi al cuiva, fie el si parinte. Nu pot sa intru in amanunte, ca poate intristez pe cineva.


Editat de MeAlex, 19 decembrie 2014 - 12:26 .



Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -