Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

sa mai sper?


66 raspunsuri la acest subiect

#11
ilovebabies

ilovebabies

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 46 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 09:39

Fii radicala: ori lasa COMPLET alcoolul (nici macar vin, bere sau sampanie, tot bauturi alcoolice sunt), ori bagajele la usa. Cu termen: DE ACUM!!!

Nu exista peste o saptamana/luna/la anu'!

Am avut tata alcoolic si crede-ma, viata de familie, a fost un cosmar: batai, bani aruncati in foc caci nu vroia mama sa-i mai dea de bautura, cu adormit in santuri (desi era ditamai directorul), pana la tentativa de omor: strangulat mama de gat (noroc ca am tipat noi copii tare si intr-un moment de trezire a reactionat), cu tentativa de aruncat sora pe balcon de la etajul 6. Cumplit, cumplit!. A murit la 52 de ani, de cancer pulmonar. Cred ca Doamne-Doamne a vrut sa avem si zile ferciite si linistite, nu numai in scandaluri si batai.

Pentru mine nu exista toleranta la acoolism. Deloc. Ca mai bea omul ocazional, asta se mai poate intelege, dar nu constant, zi de zi.


imi pare foarte rau pt copilaria grea de care ai avut parte :(
de asta imi e cel mai teama, sa ajunga sa dea in mine sau sa ma injure, nu as mai sta cu el daca m-ar lovi!
asa m-am gandit si eu sa ii spun, Stop de acum si de tot, renunti la alcool de tot pt totdeauna ori renunti la mine, mi se rupe inima cand ma gandesc ca ar putea alege alcoolul... stiu ca alcolismul e o boala de care nu prea scapi, o poti controla cu vointa dar daca scapi iar la sticla eforturile abstinentei au fost in van...

#12
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 09:46

Daca nu aveti copii balanta inclina mult spre o viata care merita traita,nu in spaima,stres si suparare.Mama a ramas cu el ca avea copii,cu toate ca nu as fii ales varianta asta,mai ales pt noi,copii, trebuia luptat.Si cu ce s-a ales?A pierdut casa,l-a ingropat la 58ani de cancer esofagian si acum s-a lasat la mila copiilor...Eu nu mi-as dori viata asta.Nu exista o masura la bautura,ca sa zicem ca bea cu masura,altii beau de pica sub masa dar sunt "painea lui Dumnezeu" si daca nu beau zile,luni nu mor,nici nu fac scandal...



#13
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 10:49

incearca sa-l convingi sa participe macar la o intalnire a alcoolicilor anonimi, sunt cateva grupuri-suport in bucuresti.

http://www.alcoolici...egory/bucuresti

 

el trebuie sa accepte in primul rand faptul ca are o problema si sa inteleaga pe deplin definitia alcoolismului. faptul ca bea zilnic, ca simte nevoia s-o faca si cantitatea care il satisface creste din ce in ce mai mult - e semn clar de alcoolism.

in al doilea rand, isi pune sanatatea in pericol, cumnatul meu - care obisnuia sa bea in fiecare zi - a facut pancreatita si era cat pe-aci sa moara. episodul asta l-a marcat si a renuntat la bautura si fumat, mananca mai sanatos.



#14
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.455 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 11:06

Groaznic, ce traiesti tu. Imi inchipui ce stres ai zi de zi si cum astepti sa vezi daca are o zi buna sau una nasoala.

Ori intelege ca are o problema si nu mai bea deloc ever after, ori il lasi in urma.

Alte solutii de compromis nu sunt. Mai bine nu va fi, daca el continua sa bea, din contra.



#15
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 11:54

Alcoolul e un drog tare dat naibii ... sincer, nu cred ca ai la ce spera in momentul asta pentru ca el nu vrea sa recunoasca problema pe care o are.

Ori recunoaste si renunta, de tot, fara ... amanari, exceptii si fitze, ori ... ramai tata cu alcoolul. 

Cel ce mi-a fost ca un tata al sufletului meu, it-st cu inclinatii artistice, picta, sculpta si scria poezii, cu 3 fete personale si cu mine de suflet 4 ... avea o mare dragoste declarata: horinca, doara era ardelean. Desi recunostea si incerca diverse cure de dezalcoolizare mai ales dupa ce si-a rupt piciorul cazand in mijlocul strazii de beat ce era ... a murit scuipandu-si ficatul in chinuri mari. Stii ce cerea pe patul de spital cu cateva zile inainte de a se duce ? Un pahar de horinca sa se mai duca gustul de sange din gat ...

Daca nu vrea el sincer si cu enorma vointa sa se lase ... tu nu ai nici o sansa sa-l schimbi.



#16
QiaoBing

QiaoBing

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.160 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 15:31

Boala grea alcoolul asta, ca de fapt orice drog care da dependenta. M-am tot izbit in viata de problema asta de am ajuns sa am o reactie fizica numai la vederea unui persoane in stare de ebrietate.

Tata nici nu stiu sa spun daca a fost alcoolic, poate in ultimii ani. Nu rezista insa la bautura si din cauza asta erau mereu discutii in casa si ghici cine suferea cel mai mult - eu, copilul, caruia i se spunea ca nu sunt treaba lui problemele intre adulti. De cateva ori am fost pusa in niste situatii jenante de, copil fiind, nu imi mai venea sa dau ochii cu ceilalti copii si vecini. Am trait inclusiv experienta cand, sub aburii alcoolului, a incercat sa puna mana pe mine si a trebui sa ii aduc aminte cine e el si cine sunt eu. S-a retras, dar nu i-am iertat-o. Eram inca adolescenta. Cu 2 saptamani inainte sa moara la 60 ani (accident vasculat cerebral) m-am suparat asa de rau pe el de niste acuze aiurea aduse mamei sub influenta alcoolului de am decis sa nu ii mai vorbesc si chiar ma gandeam sa imi schimb numele, sa fac ceva cu impact care sa il "trezeasca". I-am adus aminte chiar episodul din adolescenta, ocazie cu care a aflat si mama ca a fost un incident intre noi, chiar daca nu i-am spus exact ce. Din pacate s-a stins prea repede, iar eu m-am maturizat dupa moartea lui. 

La cateva luni dupa ce s-a stins tata a trebuit sa ma angajez, in anul 2 de facultate fiind. Seful, un alcoolic, fumator inrait si afemeiat pe deasupra (si mai era si mandru de toate astea !). Am rezistat eroic 2 ani, inocenta si plina de bune intentii - cu tentativa de viol, cu situatii din care trebuia sa il scot - facut pe el la servici si eu trebuia sa il "acopar" si sa il duc acasa, clienti nemultumiti in fata carora eram de paravan, inscris copil la gradinita pentru ca el era prea beat ca sa se poata duce etc. Sotia renuntase sa se mai agite, dupa ce a crezut ca un al 2-lea copil il va aduce pe calea cea buna cazuse in depresie, se ingrasase f mult, continua casnicia in virtutea inertiei si pt copii, de frica ca la divort sa nu ii ia (el fiind jurist si amenintand-o constat ca copii sunt ai lui si ii va lua in caz de ceva), traiau doar in aceeasi casa, dar el dormea in pat cu catelul, iar ea pe canapea in sufragerie

Mi-am dat demisia si am plecat pe loc cand nu am mai putut sa ii suport mitocaniile, libidinoseniile, rautatile si tot tacamul. Eram cu putin timp inainte de licenta si tot ce lucrasem la proiectul de diploma a ramas pe calculatorul de la firma, nu m-a lasat sa imi iau nimic. A trebuit sa fac eforturi supraomenesti sa pot termina lucrarea la timp. A murit acum cativa ani, destul de tanar, si a lasat 2 copii care inca aveau neoie de el.

A urmat o tentativa de relatie cu un baiat foarte destept, de familie buna, dar cu viciul familiei. Mi-a marturist ca isi doreste sa se indragosteasca asa de tare de cineva incat sa poata alege dintre sticla si acea femeie, femeia. Era alcoolic inca din liceu, doar cand avea crize de gastrita era "cuminte". M-am dus atunci sa discut cu un pshiholog cum pot sa il ajut. Cred ca imi ramasese problema nerezolvata cu tata. M-am lamurit ca daca el nu vrea, cu forta nu se poate ... si am plecat dupa nici 3 luni, cred ca a fost prima data in viata cand m-am pus eu in fata altcuiva. Si nu imi pare rau. Obosisem in cei 2 ani de adunat seful de pe sub mese si pur si simplu nu imi doream o relatie in acelasi ritm, cu atat mai putin o casnicie. Am reusit sa constientizez ca inaintea tuturor trebuie sa imi pese de mine, pentru ca cu mine sunt 24 din 24 si nimeni nu imi traieste suferinta. El bea, face frumos sau urat, doarme si uita, la mine durerea, nefericirea, frustrarea se aduna.

Ce pot sa iti spun, eu as pleca cu scart de roti tinand cont de trecutul meu, dar nu pot spune altcuiva sa faca ca mine. Daca vrei sa iti salvezi casnicia vezi daca are vreo problema, suferinta ... ceva pe care incearca sa o uite prin alcool., atunci ati putea incerca sa o rezolvati si exista speranta. Daca a ajuns sa bea de placere ... trebuie multa vointa si in primul rand o motivatie puternica. Care este cel mai important lucru pentru el - sanatatea ? familia ? serviciul ? imaginea personala ? Descopera-l si incearca sa il motivezi cu acel lucru. Sfatul unui pshiholog ar putea fi binevenit.

Multa putere si intelepciune iti doresc


Editat de QiaoBing, 28 noiembrie 2014 - 15:48 .


#17
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 15:44

Repede cât mă tine netul. ...
Sigur soțul tău are o frustrate. ..Dacă spuneți ca în ultimul timp are un comportament mai anormal .
Dacă totuși vrei sa continuie viata voastră împreună fără un ajutor de specialitate nu poate face față .
Cum au spus fetele ..cu alcoolul nu te joci.
Insista sa meargă la un psiho ..terapie ceva.

#18
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 16:11

Sa mai speri?

Da, cu siguranta.

Sa speri ca vei avea curajul sa te desprinzi de el si viata voastra...sa speri ca timpul petrecut alaturi de el nu te-a marcat iremediabil...sa speri ca totusi, oamenii isi gasesc parteneri cumsecade, in general...n-oi fi tu musai o exceptie...iata, numai motive de speranta.

Sa-ti pateasca barbatul un necaz...sa se imbolnaveasca, sa ramana infirm...da, de 1000 de ori da trebuie sa fii alaturi de el. Dar sa-ti treci viata incercand sa traiesti lanaga un betiv care nu vede nimic rau in faptul ca bea, ma tem ca este de neinteles pentru mine.

Dar...fiecare cu viziunea lui.



#19
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 20:03

zic si eu ca Rufus.....incearca spune-i cat e treaz tot ce ai pe inima si da-i un termen.scurt sa se gandeasca.daca nu si nu ...atunci lasa-l...doare,dar nu aveti copii si doare mai putin.....doare,o sa simti ca se rupe ceva in tine si doare fizic,dar va trece.va trece si te vei mira cum ai putut sa stai asa.



#20
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 28 noiembrie 2014 - 21:11

Eu sunt impotriva opiniei generale : vorbeste cu cineva specializat si, mai ales, cind e beat nu incerca sa ai discutii contradictorii, trimite-l frumusel la culcare sau du-te tu la culcare sa nu-l auzi. Daca e la fel in familie si are chef sa bea, nu o mai tine pe a ta cu "vreau acasa", spunei doar ca esti de acord sa bea un pahar (asta de fata cu lumea) si sa ramineti peste noapte.

 

Mi se pare mai mult decit evident ca tu esti o femeie puternica si ca ai vrea sa salvezi situatia. Nu cred insa ca poti opri pe cineva alcoolic sa nu mai bea de azi pe miine fara un ajutor. Daca vrei sa-l ajuti, incepe prin a cauta ajutor la un medic specialist, la asociatia de alcoolici anonimi, la un psiholog, la cineva din familia ta sau mai ales a lui care a mai trecut direct sau indirect prin situatia asta. Nu cred ca alcoolismul e viciu, ci mai degraba e o boala. 

 

Solutia cea mai simpla ar fi "Pa si pusi" si nimeni nu te-ar condamna. Nu aveti copii si restul e imparte repede. Ai toata viata inainte si in alta pereche ai avea alte sanse sa ai o familie mai mare.

Insa intre cele doua situatiii : a incerca sa-l ajuti prin toate mijloacele si sa pleci pur si simplu fara ultimatum si santaj, orice alta solutie de mijloc mi se pare nejustifcata si neproductiva, in sensul ca va chinuiti amindoi unul pe altul.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Astăzi, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Astăzi, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -