Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Iohannis... incotro?


206 raspunsuri la acest subiect

#141
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 25 noiembrie 2014 - 19:50

 

Votantii PSD au fost numiti si comunisti, si lenesi, si spalati pe creiere sinasistatinsocial si pomanagii si " cu studii cel mult medii" - dedu tu.
Cu iesitul in strada, am zis si nu ma mai repet si nici nu imi schimb parerea. Desigur, tu poti crede ce consideri tu. A fost o chestie bine speculata, stat la coada, crescut nervii...
Ce sa spun? Ma bucur ca, macar omparte dintre romani sunt ascultati. Fie ei si din diaspora. Daca tot da licuriciul directive, eu consider ca pot sta acasa si nu mai e nevoie si de votul meu.
pai uita- te aici cati nu au fost convinsi de Iohannisul votat de ei. Dar dc Ponta era raul absolut, apai celalalt musai trebuia scos bun. Cu Imnul e si un topic : D
Cu Statele, cu tot respectul pt tine, nu ma intereseaza sistemul lor. Nu traiesc acolo. Nu contribui cu nimic la sistemul acela, asta vreau sa zic. Dar stiu ca la noi nu si- a luat lumea de rand case "cu buletinul". Deci cine o fi facut imprumuturi consistente, de- alea a la Bancorex, trebuia sa se descurce, nu sa indatoreze o tara, ca " o venit Criza". Dar in fine, de fapt am aratat cum s- au volatilizat banii nostri, imprumuturile la FMI etc. Criza stim de unde a venit de fapt.
Eu astept sa ii articuleze pe toti, nu preferential. Pare sa inceapa, dar dc de- abia acuma, asta inseamna ca nu e meritul Ciresicii si nici al Mosului. Cin' sa fie?
Despre Gandul, numai de bine! Tac chitic cand le zic antenele de darile la stat.
Multumesc ca solidarizezi [flo2]


Blackcat, pariu ca nu il vor atinge in timpul mandatului cu nici macar o floare de incompatibilitate pe Iohannis. A fost ales, ura si la gara...trenul plecase. Mie insa imi spune iarasi ceva despre el. Si nu de bine. A gasit si el portitele legii...Cinci ani suntem precum s- a ales/ decis.... Toti primarii care au avut litigii de genul au pierdut. Legea nu se va suci, ca da peste cap ceea ce deja s- a judecat.

 

Hai ma, ca nu cred ca acuma eu ca elector de dreapta m-am mai scandalizat la tampeniile zise despre mine de mai marii PSD. Unele dintre invective aduc cu ce ai mentionat in comentariul tau. Eu zic sa luam o pauza de la invective si sa revenim la limbajul civilizat, ne-ar prinde bine si ar aduce "Revolutia bunului simt" 
(sloganul de campanie al lui Antonescu in 2009 care a fost bagat sub pres ulterior). 

Ponta nu era raul absolut, cu tot cu magnificele scoruri de 400% prezenta pe liste turistice prin sate de care n-am mai auzit vorbindu-se. Sau cel putin nu era raul absolut pentru multi care in primul tur nici nu s-au obosit sa iasa din casa, si crede-ma cunosc destui. Problema a fost ca a intins coarda prea mult si s-a adunat tensiune. Uita-te la ei nici macar acuma nu isi dau seama ce i-a palit. 

Intai remarci smecheresti cu pop corn-ul, apoi mizeriile de campanie fara nici macar o dezbatere structurata si in final dezinteresul pentru sectiile de votare din diaspora. Proverbialul pai care a rupt spatele camilei. Greseala lui? Pai lipsa de reforma in propriul partid, si dezinteresul evident afisat pentru asta. Degeaba vii in campanie si spui ca vrei sa lupti aniticoruptie daca actiunile tale se dovedesc duplicitare. Nici Iohannis nu a reformat noua formatiune dar a fost foarte scurt timp in rolul de presedinte, si formatiunea e noua inca. Ponta conduce PSD de ceva timp, are majoritate parlamentara si guvernarea deci singura opreliste a fost dezinteresul sau frica de a-si incapacita partidul si asta spune multe. Johannis de bine de rau e o alegere noua, poate fi bun sau poate fi rau dar pana acum nu a avut ocazia sa arate.

 

Licuriciul nu ti-a dictat nimic in alegerile astea, nu am vazut nici un indiciu al suportului American pentru un candidat. Am vazut in schimb talk show-uri care il dadeau pe Ponta alegerea "licuriciului". 

Imaginea crizei din US nu am descris-o ca sa vezi sistemul ci ca sa arat ca omul in plina criza poate face doua chestii se ridica in picioare si lupta pentru binele lui sau sta in expectativa si injura "statul" (o entitate nedefinita) ca nu ii mai merge bine. Criza din Ro generata de US, este doar o scuza pe care ne-o gasim asa ca sa ne plangem de mila mai bine. Pai in Romania anului 2006-2007 o garsoniera pe Virtutii in zona Lujerului se vindea cu 70000E (imi cautam si eu casa asa ca stiu) iar in 2000 preturile erau mult mai mici. Majoritatea proprietarilor intalniti de mine erau pensionari asta asa ca o paranteza. Intre 2000 - 2007 fondul locativ a imbatranit, imbunatatiri ioc, infrastructura rutiera s-a aglomerat asa ca uneori iti venea sa-ti iei campii si preturile au crescut, si crescut si crescut. Logic care erau argumentele in afara de cerere care oricum era nesolvabila dar prefera sa ignore asta? Nici unul.

Si creditele cu buletinul cine le-a luat? Tot americanii stapanii lumii? Cei care au luat creditele au acuzat bancile ca si-au facut targetul pe spinarea lor, dar ei si-au pus vreodata problema ce se intampla daca raman fara job? Daca salariul scade? (Pushea pe limba Mitzo cum sa scaza? La noi doar creste ca e dreptul nostru.) Daca ma imbolnavesc? etc etc. 15-30 de ani e vreme lunga si mult timp pentru neprevazut.

Dar evident, altii sunt de vina. 

 

 

Nu stiu cine sunt Ciresica sau Moshul, nu pot comenta. Intrarea justitiei pentru prima oara in masa de corupti este cel mai important lucru care s-a intamplat din 89 incoace. Si da votul a fost clar anti- Ponta dar a fost si un mesaj pentru justitie, aveti sustinerea noastra faceti curatenie, ne dorim altceva. Daca te tot impiedici ca alegerea nu este un alb imaculat sau ma rog un roz optimist 100% nici nu vei reusii sa schimbi  ceva vreodata.



#142
AdiS

AdiS

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 966 mesaje

Postat 25 noiembrie 2014 - 20:50

Incompatibilitatea era ca pe vremea cand era primar al Sibiului era si reprezentant al municipalitatii in consiliu de administratie al unor regii (Apa, Canal, Piete) care aveau in derulare contracte cu primaria.

Are o decizie a instantei de fond Alba conform careia nu era in stare de incompatibilitate. ANI a depus recurs la Inalta Curte. 

In principiu nu exista nici un motiv pentru ca recursul sa nu fie admis. 

Admiterea recursului nu reprezinta o sentinta.

 

Daca este declarat incompatibil nu are voie sa ocupe nici o functie publica eligibila in urmatorii 3 ani. (Adica functie aleasa, parlamentar, primar, consilier judetean, presedinte).

Daca ar fi declarat incompatibil inainte de depunerea juramantului, se prelungeste mandatul lui Basa pana la organizarea de alegeri aniticipate.

Daca ar fi declarat incompatibil dupa ce a depus juramantul, presedinte interimar (tot pana la organizarea de alegeri anticipate) devine presedintele senatului, Tariceanu.

Daca nu e declarat incompatibil, e ok.

 

Acuma, ce mi se pare mie simpatic este ca ICCJ a zis ca nu vrea sa ia o hotarare sub presiune, si a tot amanat-o... (in ideea ca nu se-alege, si dup-aia il judeca linistiti) si  iata, acu' presiune!

 

 

Aha! deci astea sunt directiile pe care se poate merge.

 

Sper sa ramana presedinte. Alegerea lui Iohannis imi arata ca directia in care vom privi este Vest. - Bine. In contrapartida, Ponta semnifica directia Est. - Rau.

 

edit: sper ca Iohannis sa poata tine directia si sa nu fie ingropat de aliantele care vad ca incearca sa se formeze sau sa nu fie incantat cu dovezile de prietenie care i se vor pune pe tava de catre partid si PSD. 


Editat de AdiS, 25 noiembrie 2014 - 21:02 .


#143
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 25 noiembrie 2014 - 22:52

Danielag, Madanic vapun niste mostre de

 

Mandruta, cica in numele a 3000 de oameni

http://www.dailymoti...ism-social_news

bon. 

alta

http://evasile.com/c...e-de-comunisti/

 

individa care a trambitat gogorita cu lovitura de  stat, mama celor 10-11 puncte, principii, dupa caz

http://inliniedreapt...-rosie-romania/

 

tot netul este plin de da pe afara, Gandul pocneste.

 

a si geniul http://andreeavasile...ri-pe-facebook/

 

 

Madanic, baiatul cu mingile la fileu al lui Iohannis a scos porumbelul

 

http://m.ziuanews.ro...-renunte-135095 cica el confirma! adeca sa inteleg ca si altora le- au parut dubioase niste trebi. 

 

Ba eu cred ca Ponta stie ft bine ce i- a palit. Si incep sa ma intreb dc nu are si el legatura cu asta? A incercat sa faca precum Basescu la dezbateri, aroganta, in pozitie de atac, Dar     faptele lui sunt contradictorii tare... intuiesc ceva, dar inca nu vreau sa spun nimic...

 

Eu nu cer alb imaculat, eu zic ca suntem too far away, cum zice tipul de la Dire Straits. Si asta ma deranjeaza. 

 

Da, cu imprumuturile stiu si iti dau dreptate, ca si cel cu bolitinul trebuia sa gangeasca. Dar nu el a provocat criza. Aleasunt picaturele. Eu  mi- am incasat niste cuvinte pe forum din cauza asta. :D

 

Cu alegerile a fost o prostie care l- a costat pe Ponta. Eu nici acum nu il iert. :)) A si recunoscut. Dar l- a costat doar pe el. Caci de fapt toti erau in consens sa fie asa lasata, precum era. Toate partidele. Ca si aia cu referendumul pt locuri mai putine in Parlament...Basescu a obtinut ce a vrut, a aratat pisica, si a ascuns- o la loc. Cu " fraudele" la alegeri, idem. Ba nu, a mai existat de curand un exercitz, tocmai la momentul cand trebuia, plimband batranii de la sate cu noaptea in cap la Bucuresti.

 

Ciresoiul e nenea inca in functie. Mosul e Klaus. :))

 

Eu ma retrag din discutii. Om trai si om vedea. Bucurosi le- om duce toate... O seara faina! :)


Editat de lucialu, 25 noiembrie 2014 - 23:10 .


#144
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 26 noiembrie 2014 - 08:54

 

Si care e faza cu "Ponta care da bani la cei care fac copii si nu muncesc?". Din ce am inteles in tarile civilizate pe care atata le admiram chiar se dau bani celor care stau acasa si fac copii, gen Finlanda, Norvegia,etc. Mi se pare absurd sa spui ca 84 de lei pe luna inseamna bani multi si de asta stau oamenii acasa si fac copii. Copii in astfel de conditii fac aia care , indiferent de cine  e la putere , atata stiu atata pot, atata fac, oameni certati cu igiena si cu mersul la medic.

 

Cred ca nu prea putem face astfel de comparatii.

Nu stiu daca in Finlanda si Norvegia femeile stau acasa si fac copii, iar statul le plateste pentru asta, dar chiar daca e asa tarile alea isi permit, ca doar sunt printre cele mai prospe tari, Norvegia chiar cea mai prospera tara din Europa.

Mai mult, nici Romania nu trateaza mamele chiar asa rau, inteleg ca la noi mamele au unul din cele mai lungi concedii de maternitate si ala e platit, nu la un nivel dorit, dar dupa posibilitatile bugetare.

In schimb sunt notorii, numeroase cazurile de familii cu multi copiii care nu misca un pai si traiesc din ajutoare de la stat si/sau alocatiile copiilor. Nu numai ca nu reusesc sa produca pentru mancarea copiilor...nici macar pe a lor personala.

Eu stiu ca la nivel de politica de stat nici un guvern nu-si permite sa lase fara ajutoare oameni nevoiasi, insa aceasta problema trebuie analizata si tratata serios, ajutoare merita doar unii, ceilalti le obtin doar electoral...si Ponta exact asta a facut acum. Dupa cum or fi facut si altii...dar asta nu scuza nimic.

Ei bine, in astfel de momente, exista lume nemultumita, este firesc sa fie asa, sa vada cum banii din munca si taxele lor nu sunt dirijati spre domenii viabile, ci sunt folositi ca mita, pentru niste voturi. Si asta doar pentru ca cel ce dirijeaza banii se intampla sa aiba chiar el nevoie de voturi.

Eu nu stiu cati din votantii lui Ponta sunt batrani, prosti, asistati social, stau acasa si nu muncesc sau toarna copii doar pentru ajutoare.

Dar este clar ca, in campania sa pentru un fotoliu de presedinte, Ponta a facut o campanie speciala pentru acestia. Le-a dat, le-a promis ca le da, i-a mintit ca le ia celalalt ce le-a dat el...pana si cu tiganii a facut un pact, ca le da locuri de munca. De unde? Si cum da presedintele locuri de munca?

Gretzos...



#145
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 26 noiembrie 2014 - 10:07

Nu scrie nicaieri in constitutie ca in caz de incompatibilitate face ceva.ca presedintte nu prea poate fi atins.

 

Se disputa, exista voci mari care spun ca e acoperit de imunitate, exista voci la fel de mari care spun ca nu, ca trebuie sa se supuna hotararii. Adevarul este ca pentru situatia asta e un picut de vid legislativ.

 

Despre partea morala a problemei, tinand cont ca intreaga lui campanie s-a bazat pe asta, nu cred ca se va lasa protejat de imunitate... Iar daca ar face-o, ar pierde foarte  mult.



#146
maryella77

maryella77

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.736 mesaje

Postat 26 noiembrie 2014 - 10:16

Intrebai cum da presedintele locuri de munca? Pai cum da presedintele ales 6% din PIB la Educatie si 2% la Aparare , asa dadea si Ponta locuri de munca. Iti dau dreptate cand spui ca , daca pana acum s-a facut un lucru intr-un anume fel asta nu inseamna ca e bine.

"Eu nu stiu cati din votantii lui Ponta sunt batrani, prosti, asistati social, stau acasa si nu muncesc sau toarna copii doar pentru ajutoare."Si aici iti dau dreptate, nimeni nu stie , dar nu e corect sa fie bagati toti in aceeasi oala. Cum am mai zis, daca intr-un sat sunt cateva familii certate cu munca nu inseamna ca toti oamenii de acolo sunt asa si ca asteapta faina si ulei de la stat ca sa traiasca. Oamenii la tara in majoritatea lor isi produc singuri hrana: cultiva grau, porumb, cresc pasari , animale, au gradini de legume. Nu stiu de ce toata lumea de la oras are impresia ca doar ei muncesc , iar cei de la tara se uita la stele si asteapta ajutoare sociale. Eu una as fi vrut sa vad niste proiecte sustenibile pentru agricultura. Ceva palpabil care sa ii ajute pe cei care muncesc cu adevarat nu pe speculanti. Cred ca daca s-ar investi cu cap in agricultura si turism , la ceea ce are tara noastra de oferit nu am mai avea nevoie de banii FMI si alte imprumuturi.Acum na, fiecare cu ce il doare. 

Dar atata timp cat ne vom judeca unii pe altii, ne vom imparti in tabere, ne vom crede unii mai buni decat altii doar pentru ca avem anumite preferinte electorale , tara asta nu prea are sanse sa mearga bine, indiferent cine e presedinte.Cat timp ne vom pandi pe la colturi si ne vom taxa reciproc pentru orice cuvant, gest in loc sa ne ajutam reciproc si sa muncim impreuna pentru a construi, e clar ca se merge spre distrugere. 

Da, imi place ce se intampla in ultimele zile, ca se ia atitudine, dar sa se ia pana la capat si impotriva tuturor celor care au incalcat legea, indiferent de functiile detinute la un moment dat. La cat de corupt e sistemul juridic e f mult de lucru.Oricum imi place , ca multi care s-au folosit de nepotisme si bani sa se angajeze in anumite functii acum sunt cei care striga sus si tare impotriva coruptiei .Dar e bine si asa.

Bine, peste 2-3 ani putem sa facem un bilant al presedintelui ales sa spunem daca face treaba sau nu. Si cred ca ne dorim cu totii sa faca treaba.


Editat de maryella77, 26 noiembrie 2014 - 10:16 .


#147
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 26 noiembrie 2014 - 10:45

 

"Eu nu stiu cati din votantii lui Ponta sunt batrani, prosti, asistati social, stau acasa si nu muncesc sau toarna copii doar pentru ajutoare."Si aici iti dau dreptate, nimeni nu stie , dar nu e corect sa fie bagati toti in aceeasi oala. Cum am mai zis, daca intr-un sat sunt cateva familii certate cu munca nu inseamna ca toti oamenii de acolo sunt asa si ca asteapta faina si ulei de la stat ca sa traiasca. Oamenii la tara in majoritatea lor isi produc singuri hrana: cultiva grau, porumb, cresc pasari , animale, au gradini de legume. Nu stiu de ce toata lumea de la oras are impresia ca doar ei muncesc , iar cei de la tara se uita la stele si asteapta ajutoare sociale. Eu una as fi vrut sa vad niste proiecte sustenibile pentru agricultura. Ceva palpabil care sa ii ajute pe cei care muncesc cu adevarat nu pe speculanti. Cred ca daca s-ar investi cu cap in agricultura si turism , la ceea ce are tara noastra de oferit nu am mai avea nevoie de banii FMI si alte imprumuturi.Acum na, fiecare cu ce il doare. 

 

Am citit opiniile tale legate de lumea de la tara (in postari anterioare) si recunosc ca mi-au mers la suflet.

Adevarul este insa ca, fara a generaliza aiurea, lumea de la tara a uitat sa traiasca din roadele pamantului in adevaratul sens al cuvantului. Este o discutie care merita alta dezbatere...dar asta este realitatea sesizata de mine personal, nu din auzite. La tara mai mult se supravietuieste din roadele pamantului...ca de trait traiesc din servicii la orase sau din ajutoare de la stat. Iar daca au pamant, ori nu-l lucreaza, ori il dau in arenda, daca au cui. Eu stiu ca agricultura nu este ajutata, am chiar teorii despre acest lucru, dar asta nu schimba realitatea.

Dar, revenind la cei ce l-au votat pe Ponta, nu eu, ci statisticile spun ce votanti a avut. Si asta nici macar nu-i vreun secret...votantii tinta ai lui Ponta au fost curtati la vedere, cu tot cu metodele de atragere.



#148
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 26 noiembrie 2014 - 10:47

Mandatul presedintelui,odata validat,poate fi suspendat sau anulat doar in conditiile constitutiei.In constitutie se precizeaza clar motivele suspendarii sau anularii mandatului.Incompatibilitatea nu apare si nici o hotarare nu se aplica retroactiv. Pentru parlamentari,da,este prevazuta in constitutie incompatibilitatea.Pentru presedinte nu.Iar Iohannis a jurat sa respecte constitutia.Sa conecteze presedintele la constitutie. Degeaba se bucura imberbul de Monta..el nu mai pupa presedintie.Nici gigolo-ul ala batran si cercanat... Asta ca se respecte prevederile constitutiei. Nu se va face referendum pentru modificarea constitutiei....pentu simplul fapt ca oamenii nu vor fi de acord.

#149
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 26 noiembrie 2014 - 10:52

S-o crezi tu ca au gradini de legume,porumb si altele....cei care incearca sa se autosustina sunt saraci,nu-si permit agricultura decat la nivel de arat cu calul si prasit cu sapa,la mana,ca pe vremuri. Auzindu-te ar crede careva ca e cornul abundentei.Ca una care a crescut la tara si sunt inca conectata la asa ceva iti spun ca gresesti.Mult.Insa la tara mea,chiar daca se scoala dimineata si merg la prasit sau cu ziua prin sat(mama mai plateste oameni s-o ajute)..putini sunt cei care se autosustin din agricultura.Se chinuie si ei ca din cativa metri cu porumb s acreasca un porc si cateva gaini.In nici un caz cum rezulta din postarea ta.

#150
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 26 noiembrie 2014 - 10:54

Si cei mai multi sunt batrani...copiii sunt plecati de mult....sunt si care au ramas si muncesc,dar preponderent cei care traiesc din ajutoare sociale.Au parte de aceeasi ingrijire si conditii la tratamente medicale ca mine,in conditiile in mie mi se opresc taxe pentu sanatate....e complex subiectul dar eu nu vorbesc neaparat vazand din masina "tara".

Editat de eumada, 26 noiembrie 2014 - 10:57 .



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -