Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Iohannis... incotro?


206 raspunsuri la acest subiect

#111
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.190 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 20:52

Cu nr de parlamentari, treneaza de f mult timp treaba. Am votat acum 5 ani, printr-un referendum, reducerea numarului de parlamentari la 300. De atunci nu numai ca nu a scazut, dar nr de parlamentari s-a marit. Nimeni nu a putut sa faca nimic, nu a vrut nimeni.

 

Si mai trebuie schimbata legea electorala, modul cum este ales parlamentul, caci am inteles ca este o combinatie intre votul uninominal si cel pe liste, si ca de aceea nur de parlamentari poate varia.



#112
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 21:01

Asteptarile mele nu au fost prea mari fata de Johannis. Si raman rezervate.

Nu am votat partidul, ci "bunul simt" si replica aceea "decat sa fiu marlan, mai bine pierd"

 

Nu as vrea sa il ridicam insa pe un piedestal. Deja am vazut presa, mare parte din ea, ca ii face osanale.

 

Dar recunosc, ca m-a surprins frumos in ultima saptamana.

Am fost impresionata de faptul ca a stat 4 ore sa dea peste 2000 de autografe.

De faptul ca sotia lui mergea a doua zi la scoala. Lucru absolut firesc. Dar vedeti, cum doamnele din politica noastra au obisnuit opinia publica cu mertzanele iar madam Ponta nu a mai fost la serviciu de vreo luna cel putin... nah, ni se pare iesit din comun sa mergi la serviciu a doua zi dupa ce devii prima doamna.

 

Noh.. si avem doi presedinti acum.

Sa ne-ajunga!

Unul in functie, unul ales :)

 

Desi mai e pana pe 21 dec, pana la investire, mi-as dori ca inca de acum sa nu il mai aud pe acest presedinte ales ca vorbeste in calitate de presedinte al unui partid.

 

Ceea ce vad eu cu adevarat important este ceea ce spunea si Viviana.

Sunt semnalele din afara si simbolistica alegerii unui etnic neamt ca presedinte in Ro

 

"Rezultatul alegerilor prezidentiale din Romania s-ar putea dovedi cel mai bun eveniment politic din Europa anul acesta...

Romanii au dat dovada de o maturitate exceptionala duminica, alegand un candidat din cadrul unei minoritati etnice pentru postul de presedinte. Pentru multi romani, programele electorale si atractia personala a celor doi candidati au contat, in mod evident, mai mult decat originea lor etnica.

Victoria sa electorala ar trebui de asemenea sa sporeasca determinarea NATO si a Uniunii Europene de a ramane ferme in fata eforturilor Rusiei de a-si extinde influenta politica, militara si economica in Balcani si zona Marii Negre. In unele privinte, sunt sanse mai mici ca Romania sa cedeze in fata presiunilor Rusiei, intrucat depinde mai putin de energia ruseasca si, ca o tara care a pierdut din teritoriu in fata Uniunii Sovietice, nu isi face iluzii despre felul in care Kremlinul foloseste puterea."

sursa: hotnews.ro


Editat de alinuk, 22 noiembrie 2014 - 22:53 .


#113
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 21:03

lucialu discutam de importanta temei comuniste in alegeri iar tu argumentezi ca cei tineri nu stiu ce ala comunism (pune-o si in paralel cu discutia ca aceasta categorie a votat masiv antiPonta perceput ca reprezentantul unui partid comunist).

Imi pare rau dar cred in continuare ca ai sugerat ca voteaza in necunostinta de cauza si asa e o desconsiderare a capacitatii lor de analiza fie si in ceea ce priveste votul.

Daca le tineam lectii aprofundate de comunism crezi ca il percepeau pe ponta mai democrat?

Si in mesajul de mai sus continui ideea ca astia mici nu stiu carte. E cred ca au mult mai multa inteligenta si educatie decat lasa sa se vada un sistem de educatie ramas nereformat de pe vremea lui Raposatu'. 

 

Despre ciuma rosie nici nu mai zic.....cand te duci in china si saluti marele partid comunist chinez ce sa mai crezi? Ca e ciuma verde roz bombon, ma intreb daca i-o fi dat prin cap sa trateze tineretul din strada (care nu a fost numai tineret) cum trateaza China manifestatiile din Hong Kong?

 

Iar despre Basescu yap, mi-a placut de el si l-am votat. M-a dezamagit profund cu Madam Udrea pe final, nu pot pricepe ce e in capul lui , dar in general cred ca a fost un Presedinte bun. Putea mai mult cu siguranta, trebuia sa fie mai strict cu multe dar in mod clar tara a evoluat in directia buna.



#114
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 21:48

si asta m-a mai impresionat si a contat la votul meu

 

Mii de sibieni au cântat vineri seara în ploaie, în centrul orașului, prima strofă a imnului național, la îndemnul viceprimarului Astrid Fodor. În tot acest timp, pe un ecran gigantic rulau imagini cu președintele ales, Klaus Iohannis, intonând imnul.

Târgul de Crăciun din Piața Mare din centrul Sibiului, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, a fost deschis printr-un concert susținut de Ștefan Bănică jr, scrie Agerpres.

Editat de alinuk, 22 noiembrie 2014 - 21:52 .


#115
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 23 noiembrie 2014 - 08:10

Da, Alinuk, asa e!

La  inceputul campaniei am fost  furioasa pe PNL ca nu s-a unit cu toata dreapta - adica si cu PMP pentru a da un candidat unic. Ludovic Orban s-a opus lui Udrea ca nimeni altul.

Apoi am fost furioasa pe Macovei ca s-a rupt de ei.

Furia mea a continuat cand l-au desemnat pe Iohannis - nu stiam nimic despre el, decat ca ba l-au curtat pesedeii ba Antonescu, ba prim-ministru.

 

La un moment dat eram hotarata sa nu ma duc la vot.  Daca ma-as fi dus, as fi votat oricum cu candidatul PNL.

 

Asata a fost faza I.

===

 

Faza II, au reprezentat-o discutiile cu o parte din familia mea - votanta cu Udrea si alta parte cu Macovei.

Ce-i reprosau lui Iohannis: ca nu e vorbaret, ca nu are replica ca nu stiu nimic despre el (ce face, ce simte, cum e nevasta, despre viata lui personala) ca nu are un program.

 

Faza III a inceput cand m-am hotarat sa ma alatur paginilor de FB atat a lui Iohannis cat si a lui Ponta. 

Pe FB lui Iohannis am gasit chiar si programul lui - pe care l-am citit cu atentie.

 

Atunci m-am hotarat sa ma duc la vot pentru Iohannis.

==

Apoi au urmat cele spuse de el ca mai bine pierde voturi decat sa fie marlan si am inteles dintr-o data ca el orice ar fi duce o campanie curata. Ca asa a fost sfatuit, ca asa e el, habar nu am.

 

Eu una m-am saturat de 10 ani de mocirla politica, de Baseshti si Pontzi care stiu a da replica. A da replica nu inseamna ca esti destept. Inseamna ca nu ai reusit sa iesi din golaneala de cartier cand te dadeai mare pe langa fete.

Dar a avea tact, a fi moderat, a-ti inghit replicile ce pot starni furtuni, da, inseamna nu numai ca esti destept, dar ca esti si potrivit de Presedinte.

 

 

Pe plan politic intern nu am mari asteptari de la el. 

Am doar 1: sa nu aduca PNL la putere atat de curand.

Pe plan politic extern, da: sa continue axa USA-NATO-GERMANIA-ANGLIA si sa le dea cu flit rusilor.

==

 

Am mai facut in capul meu un scenariu. Apropo de Udrea. Un Presedinte primeste des informari de la SRI si de la alte servicii. Basescu sigur stia de Bica de mult timp. Cred ca i-a vandut pontul lui Udrea si de aia  a divortat ea incercand sa minimalizeze unda de soc provocata de barbata-sau si de prietenia ei cu Bica.



#116
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 23 noiembrie 2014 - 10:55

la noi s- a strigat TOT tacamul, nu doar jos dictatorul. 

au fost zile in care frica si dorinta de eliberare mergeau mana in mana. se spunea ca Timisoara va fi rasa. A fost pe viata si pe moarte. Pe strada nu aveam voie sa mergem mai mult de cate 4, regula era de cate 3. Probabil ca tineau cont de fetze, copii, habar nu am. Sunt detalii care au trecut pe langa mine. Am flashuri cu mers pup in timpul zilei pe langa un sir de case. Mama- mea a vrut sa plecam din centru intr- o zi. Si o femeie de langa noi a intrebat- o : unde te duci, doamna? I- a spus ca merge sa isi cumpere tigari :P " lasa doamna, ca si eu sunt fumatoare si nu am acum la mine. Stai aici " Da, ne- a fost frica. chiar voi face un refresh cu ai mei. 



#117
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 10:48

Scopul nu scuza mijloacele. 

Protestele astea au purtat viciul promovarii unui candidat la presedentie. Alegerile au fost pe baza de ura: ura impotriva unora sau altora. Toti am cazut de acord ca a fost o campanie murdara. Trebuia sa ne dezicem de ea. Trebuia sa ne dezicem de clasa politica actuala. Trebuia sa ne servim noua insine si tarii. I- am legitimat, din nou.

Da, nu toti au fost basisti dintre aceia care l- au ales pe Iohannis. Cum nu toti au fost pontisti. Dar nu are cum sa conteze atata timp cat ambii au fost alesi cu rezerve de catre aceia care i- au votat. 

" Bunul simt" trebuie demonstrat cu fapte. Nu a fost timp pt asta. Nici nu are sustenabilitate, caci cine ne- a condus pana acum, numa de bun simt nu pot fi suspectati. De la gaozar, tiganca imputita pana la ciocul mic, ca acum noi suntem la putere, farbuita cu "intelectuali" manjiti, demonstreaza cu prisosinta acest lucru. Iohannis a fost sustinut de catre acestia. Si nu se va dezice de ei. Toate declaratiile indica acest lucru.Dar vom avea liniste.

PNL- ul a murit. E precum in filmele horror, a devenit gazda. 

ne- o cautam singuri..." bucurosi le- om duce toate..." 

Nu v- ati intrebat de ce dreapta lui peste este atat de dezbinata? 

cat despre directii, pe plan extern, uel...canalia de Severin are dreptate: nu ne- au vrut si nu ne vor. Ne- au luat ca sa nu ne ia altii. Nici nu vom iesi, nu se vor lepada de noi, ca sa nu ne ia altii si pt ca suntem buni de consumatori si de stors de resurse. Suntem in UE pt ca am trimis trupe in razboaie care nu sunt ale noastre. Asa a fost. Au vrut americanii, pt ca au fost multumiti de ceea ce le- am dat. De- asta putem iesi afara. Cat despre Rusia si China, uitati- va cu cine fac afaceri astia mari. 

Stapanul e tot stapan, indiferent de numele lui.

nici ideologiile nu mai sunt ce au fost candva. uitati- va bine, cetatenii multor tari occidentale beneficiaza din plin de politici de stanga. Inclusiv acolo unde mai exista monarhie. Sunt ei comunisti? Sunt aceste tari comuniste pt ca deruleaza afaceri cu China si Rusia?

Noi ar trebui sa ne gandim la noi si sa facem cum sa ne fie noua bine.



#118
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 11:11

Pe tine nu te mai pot zapaci ca tu esti debusolata ca majoritatea liberalilor, care au mers ca betivii cand spre dreapta cand spre stanga, si apoi s-au intors de unde au plecat. [soricel]

 

Deceneus, imi exprim speranta ca ti-a scapat aceasta afirmatie pe care, nefericit si impotriva regulamentului, ai legat-o de un user al forumului.

Ne mai intepam, ne mai persiflam...dar nu ne dam cu firma in cap.

Nu esti singurul la limita regulamentului, inteleg ca discutiile in politica sunt mai spinoase...dar ai sarit calul si te rog sa tii cont de avertismentul meu.



#119
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 12:10

Comunismul împotriva căruia s-a strigat nu are legătură neapărat cu China și Rusia, lucialu, și nici cu ideologiile. Ci cu practicile comuniste. Te țin la coadă, poate-poate te plictisești și pleci acasă, că mie îmi dă în cărți (a se citi sondaje) că voi câștiga la limită și n-am nevoie de votul tău. Asta a deranjat cel mai tare. Că stai la coadă pentru un drept al tău, consfințiit de constituție. Altă practică comunistă: faptul că au amenințat că dacă nu se potolesc cei din stradă scot și ei 30.000 de oameni la demonstrații (să ne aducem aminte: ”IMGB / face ordine”, cam asta s-a dorit).

 

Cu ”Stapanul e tot stapan, indiferent de numele lui.” nu sunt de acord. Dacă tu crezi că ți-ar fi egal cu Putin, mie nu mi-ar fi și știu mulți care gândesc ca mine. Sunt conștientă că nici EU nu moare de grija noastră, dar măcar sunt respectate niște lucruri de bază și, mai mult, dacă am fi mai inteligenți am profita mai mult de asocierea la EU (uită-te doar la Polonia și la gradul de absorbție al fondurilor europene, ei pot, ar fi trebuit să putem și noi).

 

Iar despre legitimare și ne-legitimare, nu te înțeleg. Aveam, cu toții, 4 variante:

- mergeam la vot și votam Ponta

- mergeam la vot și votam Iohannis

- mergeam la vot și anulam votul

- nu mergeam la vot.

Dacă s-ar fi prezentat 10% din totalul populației și 3% și-ar fi anulat votul, cei care ar fi contat erau tot cei 7% care ar fi avut un vot valabil exprimat. Și s-ar fi ales chiar și în aceste condiții un președinte. Cei care nu-și exprima votul nu contează într-o democrație. Deci ce atitudine propuneai tu să avem?

 

Eu mă bucur că oamenii au înțeles că pot ieși în stradă să sancționeze ceva ce nu le place. De când cu mineriadele s-a ieșit prea puțin în stradă. Ilici a avut grijă să ne întipărească în minte că nu e un lucru bun, că oricum nu se schimbă nimic. Iar zilele trecute a avut tupeul să regrete că nu avem acum o societate civilă ca în 90. După ce a omorât-o, acum se plângea că nu mai e... Grețos!



#120
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 13:50

Asteptarile mele sincera sa fiu sunt mai mult spre curatenie...hotii incepand cu cei mari si terminand cu clanurile mafiote care baga bani in buzunarele politistilor si ale pro urorilor si judecatorilor..daca s ar confisca niste averi si i ar baga la zdup gramada pe interlopi si judecatori ...i ar mai lecui.


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -