Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Draga romanule din diaspora


86 raspunsuri la acest subiect

#21
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 15:27

draga emilia, lasa propaganda ieftina. Romania a votat nemtul. voturile din afara au fost 350 mii , au fost extrem de mediatizate dar nu uita ca Iohannis are 1 mil de voturi in fatza lui pontache , deci a castigat si in Romania fluierand.

Dar poti sa emigrezi si sa nu mori cumva de grija celor 40 euro....



#22
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 15:27

A început campania pe Dc?
looool

#23
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 15:45

E singura explicatie pe care ai gasit-o  ?

 

Eu am mers la vot pentru ca parintii m-au rugat , ei traiesc acolo si s-au saturat de mizerii.

Am vrut sa renunt pe parcursul celor  7 ore de asteptata sa votez dar m-am gandit ce dezamagit va fi tatal meu daca votul meu ar fi conytat si eu am renuntata . Asa ca am mers inainte , uneori cativa pasi pe ora , in frig .  M-a salvat copilul pe care l-am trimis la patinoar si la plimbare cu taica-su . Cand au venit sa-mi aduca un sandwich am realizat ca este o coada pentru persoanele cu copii si am mers acolo . Erau vreo 100 de oameni . Intr-o ora si jumatate am plecat .Plangand ,,,,, pentru cei care poate au sta mult mai mult ca mine dar nu au reusit sa voteze . I-am salutat cand am plecat si  am simtit ca parca i-am tradat .

 

Nu are rost sa faci asemenea supozitii,  Daca mi-ar fi dat 1000 de lire sa renunt nu as fi renuntat . Am vrut sa fiu o fiica buna . Poate e ultima oara cand tatal meu imi cere asta .



#24
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 15:52

 

Acestea fiind zise ii astept pe dragii de romani din diaspora, care s-au inghesuit sa voteze cu Iohannis, sa vina frumusel acasa sa isi ia tara inapoi ca doar pt asta au votat. Nu cumva sa mi-ll lase mie pe cap pe neamt si ei sa traiasca linistiti tot afara pe salariile de acolo si in linistea de acolo crezand ca mi-au facut mie vreun bine.

Multumesc.

 

waw. de mult nu am mai citit asa mesaj jignitor. profund jignitor pentru o mare parte dintre userii acestui forum.



#25
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 15:59

Eu sunt de cu totul alta parere. Intai ca stiu fff multi oameni din diaspora care au votat cu Iohannis pt ca au primit 40 euro de caciula. Altfel n-ar fi stat la coada 8-9 ore.

wow ce mizerie abjecta!!!

Aceste vorbe nu pot fi spuse decat de cineva care e pe pastile. Tu nu poti probabil crede ca exista onoare, demnitate si decenta in aceasta lume.

Trist de tot!!!! dar si scandalos!!!!!!



#26
Dariucha

Dariucha

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 16:03

Serios Emilia ?
40€ ??
Deci tu crezi ca eu mi-as fi vindut votul fără sa stii ca de fapt pe mine deplasarea m-a costat triplu ...si la fel ca mine multi ! ?
Dar daca asta te face pe tine sa dormi mai bine ...

Si , ca fapt divers , eu am știut si nu sunt vreo mama-omida ;) ca Yohannis v-a fi ales .
L-am ales dintr-un singur motiv iar pe ponta l-am ignorat dintr-o mie si una de motive !
O-i fi eu plecată de atitia ani dar nu sunt nestiutoare de tara mea si vreau sa ma întorc intr-o zi iar daca eu nu voi putea poate copii mei si nu vreu sa-mi fie Alungați !
Asa ca te-as ruga sa Vorbești in nume propriu .

#27
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.751 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 16:22

oau, asa ceva mai rar.

 

cam cati bani au trimis in tara "amaratii" aia care au stat la coada in ultimii ani? de cate ori am citit in la stiri ca gestul asta a ajutat Romania sa ne se afunde mai rau in criza? sa stea la o limita de plutire?

 

stiu, tu nu ai primit bani direct, inteleg din mesajul tau, dar ia gandeste-te cat de bine si la caldurica ai fi stat intr-o tara care, daca nu era sacrificiul oamenilor astora, era falimentara. cred ca la ora asta stateai si tu la coada la ajutoare sociale. 

 

eu nu am votat, dar toti cei care au facut-o au facut-o in deplin dreptul lor si merita un multumesc si un pic de respect si numai pentru cat de greu le-a fost sa lase totul in urma si sa treaca prin greutati extreme inainte sa inceapa sa aiba un pic de securitate si stabilitate si sa o imparta cu cei de acasa.


Editat de Aqai, 19 noiembrie 2014 - 16:23 .


#28
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 16:30

Uh, ce jignitor si lipsit de bun simt mesaj mi-a fost dat sa citesc!

 

Jignitor pentru ca desi m-am caznit sa exprim fix ce am simtit eu in perioada asta de agitatie sociala (nu politica), am ajuns sa "aflu" ca "ffff" multi din preajma mea erau deja platiti.

Jignitor ca eu nu as fi stat 8 ore in frig in picioare pentru 40 de euro pentru nimic in lume. 

Jignitor ca arunca la gunoi, printr-o fluturare de mana si un ranjet dispretuitor mesajele a mii de romani care au vrut sa conteze, sa apara pe filmul cuiva, sa fie vazuti si auziti, nu doar simtiti in tara ca niste rude plecate.

Jignitor pentru ca imi insulta capacitatea de a gandi singura, si ma baga in aceeasi galeata electorala plina cu faina si ulei cu alegatori din comune sarace, unii dintre ei analfabeti.

Jignitor pentru ca nimeni din cei care au plecat nu si-au bagat nici un picior, si evenimentele dintre 2 si 16 noiembrie au fost dovada. Dovada care ne lipsea sa intelegem ca suntem romani si ca vrem ca un drept, oricat de banal l-ar considera altii, sa conteze.

Jignitor pentru toti tinerii iesiti in strada in semn de solidaritate cu cei carora usile dreptului lor li s-au inchis in nas si au inghitit nu mesaje lacrimogene ci bombe lacrimogene.

 

Iar lipsit de bun simt.. pentru ca o tot spun si o repet: nu toata lumea de la coada aia a votat ca mine, dar toata lumea a vrut sa stea. In picioare. In frig. Ore in sir. Pentru a face diferenta. Pentru a conta.

Atat de lipsit de bun simt incat, asa cum mi-au spus atatia oameni, o sa le spun copiilor mei povestea, trecandu-i cu vederea pe bagatorii de seama frustrati de o infrangere electorala care isi permit sa cuantifice in euro un efort de-al meu si de-al altora.

 

(am editat o sumedenie de greseli, dar macar ale mere erau de ortografie, nu de retorica)

Imi editez si jignirea, pentru ca nu ma caracterizeaza si nu ma cobor...


Editat de ziki, 19 noiembrie 2014 - 16:40 .


#29
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 16:33

Eu sunt de cu totul alta parere. Intai ca stiu fff multi oameni din diaspora care au votat cu Iohannis pt ca au primit 40 euro de caciula. Altfel n-ar fi stat la coada 8-9 ore.

Apoi ca eu una daca mi-as baga pe romaneste piciorul in tara asta si as pleca si m-as stabili peste hotare nu mi-as permite sa merg la vot sa votez eu cum sa le mearga celor ramasi in tara. Pt ca eu sunt acolo, departe, in lumea mea roz, muncesc pe un salariu mai mare decat cei din tara, platesc alte impozite, beneficiez de alta protectie sociala si sufar de alte neajunsuri decat cei din tara si la mine informatiile ajung altfel decat la cei din tara. Cetatenii care locuiesc in Romania si sunt direct afectati de clasa politica sunt cei care trebuie sa-si decida soarta asa cum vor ei, nu sa le-o decid eu, cand nu mai e viata mea aici odata ce-am plecat prea putin ma mai aecteaza daca viine Iohannis si taie iar jumate din salariile bugetarilor si goneste din tara 1/2 din profesori si 3/4 din medici dupa modelul lui Basescu/Boc.

Acestea fiind zise ii astept pe dragii de romani din diaspora, care s-au inghesuit sa voteze cu Iohannis, sa vina frumusel acasa sa isi ia tara inapoi ca doar pt asta au votat. Nu cumva sa mi-ll lase mie pe cap pe neamt si ei sa traiasca linistiti tot afara pe salariile de acolo si in linistea de acolo crezand ca mi-au facut mie vreun bine.

Multumesc.

 

Draga Emilia,

Spre norocul nostru domnul presedinte Iohannis (buey, ce bine suna!!!) a castigat alegerile IN TARA. Voturile din diaspora au fost, hmmmmm, cum sa spun eu? Ciresica pe un tort dulce-dulce!

Si stii de ce l-au votat romanii din tara pe domnul Iohannis? Pentru ca au inteles ce insemna mutenia lui din timpul primei confruntari cu domnul Ponta, era tacerea stupefiata pe care a incercat-o fiecare dintre noi atunci cand aveam de infruntat nervii unui functionar public incompetent si obraznic, era tacerea jenata pe care a trait-o fiecare dintre noi atunci cand i se cereau bani pentru chestii absolut normale, si chipurile gratuite, ca, de exemplu, o operatie, sau o inmormantare, sau un manual... Era tacerea indignata pe care a incercat-o fiecare dintre noi atunci cand constatam ca, in loc de performanta, criteriile de promovare din firma erau similaritatile dintre arborii genealogici ai angajatului promovat si al directorului general al firmei (sau al primarului localitatii).

 

Si stii de ce l-au mai votat romanii pe domnul Iohannis? Pentru ca... stupoare! Domnul Iohannis nu s-a scufundat in mocirla ca sa ne prezinte un meci de lupta in noroi in loc de confruntare electorala. Multi dintre noi au tipat in interior, dorindu-si o replica pe masura, multi am tanjit dupa ea, imaginandu-ne cum ar fi sunat ea, rostogolindu-se limpede si apasat, rostita cu glas patrunzator, letala in continutul ei. Dar nu. Domnul Iohannis a ales sa nu o rosteasca. Ar fi fost usor. Atat de usor, dar nu, el a ales sa ne lase tanjind, pana cand am inteles. Am inteles ca nu am mai vazut nici un politician care sa procedeze asa. Am inteles atunci ca asa era OMUL din spatele politicianului. Am reinvatat se recunoastem demnitatea. Am inteles, in sfarsit!

 

Tine cont si de faptul ca orice roman din diaspora are aici, acasa, un parinte, doi, frati, poate, in cel mai trist caz un copil... sau poate doar niste morminte, care sa-i aminteasca de radacinile zmulse de griji si de lipsuri... Au gasit mai bine. Cinste lor ca nu au uitat!!! Tine cont ca parintii, fratii, copii celui plecat au votat aici, in tara, in locul lui, poate... Apoi a trebuit sa-l priveasca gazat, lovit si imbrancit, pentru ca votul lui nu ar fi convenit cuiva care avea puterea de a-l umili dincolo de orice imaginatie, jucandu-se cu esenta noastra de cetateni: dreptul de vot!

 

Si inca ceva, romanii l-au votat pe domnul Iohannis pentru ca au inteles ca are puterea de a devia apele Styxului si a curata mizeria din grajdurile lui Augias, asemeni unui semizeu legendar...


Editat de BlackCat4evR, 19 noiembrie 2014 - 16:44 .


#30
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 19 noiembrie 2014 - 16:39

Draga Emilia,

Spre norocul nostru domnul presedinte Iohannis (buey, ce bine suna!!!) a castigat alegerile IN TARA. Voturile din diaspora au fost, hmmmmm, cum sa spun eu? Ciresica pe un tort dulce-dulce!

Si stii de ce l-au votat romanii din tara pe domnul Iohannis? Pentru ca au inteles ce insemna mutenia lui din timpul primei confruntari cu domnul Ponta, era tacerea stupefiata pe care a incercat-o fiecare dintre noi atunci cand aveam de infruntat nervii unui functionar public incompetent si obraznic, era tacerea jenata pe care a trait-o fiecare dintre noi atunci cand i se cereau bani pentru chestii absolut normale, si chipurile gratute, ca, de exemplu, o operatie, sau o inmormantare, sau un manual... Era tacerea indignata pe care a incercat-o fiecare dintre noi atunci cand constatam ca, in loc de performanta, criteriile de promovare din firma erau similaritatile dintre arborii genealogici ai angajatului promovat si al directorului general al firmei (sau al primarului localitatii).

 

Si stii de ce l-au mai votat romanii pe domnul Iohannis? Pentru ca... stupoare! Domnul Iohannis nu s-a scufundat in mocirla ca sa ne prezinte un meci de lupta in noroi in loc de confruntare electorala. Multi dintre noi au tipat in interior, dorindu-si o replica pe masura, multi am tanjit dupa ea, imaginandu-ne cum ar fi sunat ea, rostogolindu-se limpede si apasat, rostita cu glas patrunzator, letala in continutul ei. Dar nu. Domnul Iohannis a ales sa nu o rosteasca. Ar fi fost usor. Atat de usor, dar nu, el a ales sa ne lase tanjind, pana cand am inteles. Am inteles ca nu am mai vazut nici un politician care sa procedeze asa. Am inteles atunci ca asa era OMUL din spatele politicianului. Am reinvatat se recunoastem demnitatea. Am inteles, in sfarsit!

 

Tine cont si de faptul ca orice roman din diaspora are aici, acasa, un parinte, doi, frati, poate, in cel mai trist caz un copil... sau poate doar niste morminte, care sa-i aminteasca de radacinile zmulse de griji si de lipsuri... Au gasit mai bine. Cinste lor ca nu au uitat!!! Tine cont ca parintii, fratii, copii celui plecat au votat aici, in tara, in locul lui, poate... Apoi a trebuit sa-l priveasca gazat, lovit si imbrancit, pentru ca votul lui nu ar fi convenit cuiva care avea puterea de a-l umili dincolo de orice imaginatie, jucandu-se cu esenta noastra de cetateni: dreptul de vot!

 

Si inca ceva, romanii l-au votat pe domnul Iohannis pentru ca au inteles ca are puterea de a devia apele Styxului si a curata mizeria din grajdurile lui Augias, asemeni unui semizeu legendar...

 

[flo2]  [flo2]  [flo2]




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Astăzi, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Astăzi, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Astăzi, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Astăzi, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -