Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 4 voturi

Ghetar romanesc, cu iz nemtesc


616 raspunsuri la acest subiect

#551
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 16:51

Mihaela, ținem pumnii Dianei la proba practică! Să nu se emoționeze și sigur o să fie bine!

 

Pe mine la Jamilla mă enervează vocea, nu pot să o urmăresc. Și nici n-are rețeta scrisă, iar eu oricum n-am timp să urmăresc 10 minute clipul ca să văd ce și cum să fac. Deci pentru mine, nu. 



#552
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 16:53

Ralu, foarte faină familie aveți acolo. Îmi place că aveți picioare luuuuungi :).



#553
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 17:27

Da, cica n-a fost emotionata nici azi. Dar încurca locurile unde baga in viteza. Cica o colega si un coleg au luat din prima. Restul(toti au carnet) din a doua, a treia, a cincea :). Nasoleala e ca ccc costa. 120 de euro. :(

#554
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 17:45

Ralu ce simpatic desenul :)).

#555
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 17:49

Andra, merci, descarcat, printat, adus spre disperarea copchilului :)))

Mihaela, ii tinem pumnii viitoarei soferite, ia ea carnetul fara doar si poate!!

#556
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 17:53

La noi a venit mai repede mosul, multumesc DidiAlex!
Lizi s-a indragostit de ursulet, e moale si pufos, iar bebe e inca in burtica, asa ca nu vreau sa i-l las ei in grija pana se face bebe suficient de mare sa se joace cu el?! :))).

#557
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 18:11

Ach, ce bine ca v- a prins in burtica!!!

Daaaa zapacila a adus doar ursu?

Ca o luasem si pe purtatoarea lu bebe ?!

#558
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 19:33

Nuuu, a adus ursul cu tot cu gentuta purtatoare :)).

#559
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 19:46

Buna de dimineatza mea de toamna,

Frigul a plecat la Aqai, zapada nu am avut, este umezeala, destul de cald si ploua …

Ieri barbatul a fost cu Alex la un meci de soccer pe stadion. Echipa NY-ului, Red Bulls, a jucat un meci de campionat (cred), acasa, cu New England Revolution …au plecat baietii mei la 11:00 A.M. si s-au intors la 19:00. Le-a placut mult …astia fac show la orice meci, nu conteaza ca e finala sau nu …spectacol inainte, cantat pe stadion la microfon, cheerleaderele in actiune, artificii …meciul in sine, zice barbatul, ca a fost slab de tot … mai slab ca in campionatul nostru, cam de divizia B-C. Cel mai remarcabil a fost Thierry Henry, un jucator expirat francez (cred), care joaca acum la Red Bulls, dar care nu are cu cine sa joace, deci este vedeta … In final, Red Bulls a pierdut cu 1-2.

Eu si Flavia am stat acasa si am gatit … am facut aripioare de pui la cuptor. Pentru prima data mi-au iesit bestiale …le-am marinat inainte in sos de soia cu usturoi, piper, cimbru, apoi le-am pus asa mozolite si deja negre de la soia, intr-un vas de sticla si le-am tzinut la cuptor pana s-au bronzat de tot. Garnitura a fost piure de conopida (pentru mine) si cartofii acordeon pentru ceilalti. Desert, placinta cu mere …

Din pacate, baietzii au venit mancatzi si ingretzosatzi de junk … ca asa e pe la meciurile astea, si spectacol dar si o gramada de prostii la niste pretzuri nesimtzite rau de tot. Un Gatorade costa $10, un hot dog cu cartofi prajitzi $8 …etc. Flavia in schimb a ros la aripioarele alea de nu se mai oprea, s-a mozolit de sosul ala pana la urechi …ce sa spun, succes maxim.

Nu as putea sa spun insa ca tot un succes a fost gatitul cu ea, ca nu a fost …chiar vroiam sa va intreb daca numai la mine este asa un chin si la toata lumea este fun ? Imi dau seama ca ar trebui sa o las, mai ales daca vrea si ca sa invetze, dar imi da mai mult de lucru, pentru ca nu e serioasa cand zice ca gateste, stropeste peste tot, gusta din toate alea, a inceput sa se joace cu aripile alea de pui mozolite, nimic din ce i-am dat sa faca nu a si terminat, desi nu era greu si putea sa termine …cel mai simplu si de mare ajutor mi-ar fi fost daca dadea merele alea prin razatoare – frate, jumatate din ce a dat, a mancat, a facut mere peste tot in jur …intr-un final a zis ca a obosit si vrea sa se uite pe Ipad, asa ca, cu mare bucurie, am lasat-o.

Seara, dupa ce au venit baietii, ne-am apucat sa ne jucam WII, Just Dance … avem 4 din ele – Baiiii, o nebunie jocul asta. Ah, am jucat numai eu si copiii, doar nu credeti ca s-a apucat barbata-meu sa danseze … ne-a batut Flavia de ne-a sunat apa in cap, si pe mine si pe Alex … am jucat pana ne-a iesit sufletul si s-a suparat Alex …copilul asta nu stie sa piarda, mai ales in fatza soara-sii. Nu poate sa accepte ca poate si ea sa fie mai buna decat el la ceva. Initial a zis ca e de la telecomanda, ca are ea telecomanda cea mai buna …au facut schimb, a pierdut iar. A zis ca vrea sa schimbe discul cu Just Dance 2014 …a pierdut iar. Apoi a zis ca el nu mai joaca, ca nu e posibil ca Flavia sa fie chiar mai buna decat mine. Ei bine, este …va jus ca am dat tot ce am putut, si tot m-a batut. Nororc ca si Flavia era obosita, eu cu limba pe covor, nici nu mai puteam vorbi …asa ca ne-am dus sus si ne-am uitat la Finding Nemo – maiii, frumos filmul asta. Nu-l mai vazusem de mult, si cum stiam subiectul, am ascultat dialogurile, cred ca si copiii l-au inteles altfel …Doamne ce am mai ras, cu lacrimi …mai ales atunci cand Dory incerca sa vorbeasca cu balena, pe limba balenelor …
_______________________
Carolyna, nu ii cumpar Soro, American Girl … oricat ar merita, pur si simplu am o bariera emotionala sa dau $100 pe o papusha. Ea zice ca inlocuitorul mai ieftin a lui American Doll este Jurney Doll …am scotocit Amazonul ala din capat pana in fund si pur si simplu mi s-au parut urate rau …asa ca i-am comandat de ziua ei un Madame Alexander Doll, ca mi s-au parut mai frumusele papusile. Are tot 18” inaltzime si de Craciun o sa ii cumpar haine pentru papusha asta.

Ca veni vorba de Craciun, Alex nu mai crede in Mosh, insista ca Moshul sunt Eu si nu vrea sa scrie nici o scrisoare. Flavia inca mai crede, dar nici ea nu scrie, ca nu scrie Alex. Eu sunt prinsa la mijloc – sa-I mint pe amandoi ? Sa le spun adevarul ?

Conversatie de aseara :

Alex: Mama, eu stiu ca Moshul nu exsita, nu esti Moshul si tu stii ce vreau

Eu: Ok, nu crezi in Mosh, nu scrii, nu vine

Flavia: Eu cred …Moshul exista. Alex, o vezi tu in stare pe mama sa stea pana la mizeul noptzii ca sa ne aduca cadourile ? Mama, no offence, dar esti atat de obosita seara, am vazut eu cu cata graba ne culci, numai ca sa te culci si tu. Odata, dupa ce ne-ai culcat, m-am dus pana jos sa imi iau o sticla cu apa si nici nu m-ai auzit, dormeai deja …
________________________
Deci ce le luam baietzilor de 10 ani, de Mosh ????
_________________________
Retzeta aia de paste a Carolynei pare interesanta si o sa o incerc si eu. Mi-am copiat-o …

Tort diplomat am incercat sa fac si eu, tot dupa retzeta Jamilei, si oricat de usoara ziceti ca ar fi, eu am reusit sa tai crema aia de galbenusuri …asa ca nu mai am curaj sa mai incerc inca o data …pur si simplu nu stiu cat trebuie tzinuta pe foc, sa se ingroase dar sa nu se taie ???

Editat de buflea, 24 noiembrie 2014 - 20:00 .


#560
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 19:51

Din ciclul venele noastre proaspete, bune de taiat la sfarsitul fiecarui an, sa va mai spun si din partea intunecata a vietii mele de zi cu zi.

1. Pe barbat iar il da afara …azi, maine cel mai devreme … pana in anul nou, cel mai tarziu. Nu stiu cum va fi viata noastra fara salariul lui. Niste costuri se vor elimina – after care-ul, commute-ul lui … dar nu stiu daca salariul meu va putea duce toate cheltuielile casei. Si nu imi place traiul asta “on a budget” … nu ca pana acum faceam tot ce imi doream, dar nici nu prea ma uitam la bani la orice, nu am trait niciodata din cupoane, nu m-am dus la supermarket ca sa cumpar ce e in sale. Si nu stiu cat va dura pana isi va gasi alt job …stiu persoane care au asteptat si cate un an de zile. Numai cand scriu 1 an si simt panica cum imi curge prin vene … pentru ca nu inteleg de ce ne baga pe toti in chestia asta, in loc sa isi fi cautat job inainte si sa se mute pana sa il dea afara.

Poate asta pare un necaz minor in comparatie cu al doilea pe care o sa vi-l povestesc, dar sa stiti ca nu este ... eu aici nu am de la cine sa ma imprumut de bani, nu am "o mama" sa ma duc sa dorm daca ramanem fara casa ...si sunt foarte furioasa pe barbat ca nu si-a cautat job de foarte mult timp, de cand compania asta merge prost. Am avut de nenumarate ori discutia asta cu el si pur si simplu nu suntem pe aceeasi lungime de unda ... ceea ce mie imi provoaca un izvor de frustrari pe care trebuie sa mi le inghit sau sa ma cert, fara nici un fel de reusita.


2. Tata e din ce in ce mai rau … vestea buna este ca, prin alte sute de interventii, tocmai a facut o noua tomografie saptamana trecuta, care spune ca nu are nici o metastaza osoasa …osul pubian, ala care credeam cu totii ca este cel mai afectat, pare a fi curat, curat … vestea proasta este ca vezica urinara si tot ce mai este prin jur pe acolo, este plina de abcese, provocate de o bacterie, pe care a luat-o in Martie, cand a fost in spital. Oricat am incercat pana acum sa cred ca sistemul medical romanesc nu este atat de rau pe cat se spune, ca trebuie sa fie exagerari, ca trebuie sa fie ghinioane … incep sa ezit. Nu stiu ce sa ma cred … pana saptamana trecuta, murea de cancer, acum o sa moara de septicemie.

Nu stiu cum e posibil ca oncologul cu care eu am vorbit in August (si care mi s-a parut extrem de prost pregatit) sa ma asigure ca are metastaze osoase si sa il puna pe morfina ? Nu stiu cum e posibil ca toata lumea sa treaca cu vederea o infectie urinara care ii iese din Martie, de cand a iesit din spital, si sa fie tratata atat de superficial, pentru ca oricum el are cancer …ce mai conteaza o infectie. Din Martie, aproape lunar, face febra … i-au dat diverse antibiotice, ii scade febra, si toti se concentreaza pe metastazele osoase … ca sa descoperim acum ca I s-a intamplat exact ce I s-a intamplat lui Alex in Aprilie … bacteria a facut abcese cu lichid, s-a extins in toata vezica, de aia il doare, de aia face febra …este neoperabil pentru ca starea sanatatii lui este foarte fragila si abcesele sunt prea multe ca sa poata fi drenate.

Intre timp i-a scazut tensiunea alarmant, l-au scos de pe morfina, nu se mai da jos din pat, il schimba de pipi si kk, in pozitia culcat, il rasucesc ca pe o masa moarta stanga-dreapta, nu se mai misca nici in pat, ii misca mama picioarele, nu mai poate manca cu mana lui, ii da mama in gura … nu stiu fetelor, dragilor, sa ma scuzati cei care credeti in Dumnezeu, dar eu nu inteleg, cum poate Dumnezeu sa lase o asemenea nedreptate sa i se intample unui om atat de corect in viata lui … ca daca asta e vrerea LUI, atunci de ce aceasta pedeapsa ? … ca a fost un sotz bun, un tata bun, un om bun in general …mai bun decat multzi altzii pe care ii stiu …si nu merita acest sfarsit, pur si simplu nu o sa ma convinga nimeni ca situatia in care este el din Ianuarie 2014 are vreo ratziune si vreo explicatzie divina, pe care eu nu am dreptul sa o chestionez …ca nu are, va spun eu, ca eu stiu in ce familie am crescut, stiu ce tata am avut, stiu ce bunic au avut copiii mei …

Acestea fiind spuse, nu stiu cat o sa mai reziste …numai cand ma gandesc ca nici morfina nu ii mai dau, ma apuca plansul. Desi ne-am facut planuri sa mergem la ski de Revelionul asta, e posibil sa trebuiasca sa vin in tzara de Sarbatori …
Mi se pare ca sfarsitul asta de an, pune in sfarsit in doua capitole ale vietzii mele …si imi este foarte greu sa ma gandesc cum o sa razbesc prin amandoua.

Asa ca, daca ar fi sa imi scriu scrisoarea catre Mosh, i-as cere ca tata sa nu mai sufere, ca mama sa se linisteasca si barbatul sa isi gaseasca repede, dar repede, repede, alt job … sa ies cu mintea limpede si sufletul VIU din ce vad acum in fatza mea, ca sunt evenimente care nu tin de mine, de puterea mea de a schimba ceva, dar care imi afecteaza si ingreuneaza viatza.

Editat de buflea, 24 noiembrie 2014 - 20:05 .



Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -