Dana sigur intestinul nu are de ce sa se plinga daca maninci mincarica de fasole verde cu ciuperci, nu vad nimic periculos in ea :-) ( evident daca nu cumva ai vreo problema de intoleranta la ciuperci).
Tinem postul Craciunului?
#101
Postat 27 noiembrie 2014 - 15:45
#102
Postat 27 noiembrie 2014 - 15:52
Dana sigur intestinul nu are de ce sa se plinga daca maninci mincarica de fasole verde cu ciuperci, nu vad nimic periculos in ea :-) ( evident daca nu cumva ai vreo problema de intoleranta la ciuperci).
Degeaba spui...nu toata lumea tolereaza bine mincaruri de legume sau fructe.
Uite si pe aici se pling fetele de balonari...
#103
Postat 27 noiembrie 2014 - 15:56
Ellinia uite aici o reteta din sudul Tirolului sau Alto Adige ( e aceeasi regiune din nordul italiei dar cu multe reteta care se fac si la noi ca si ei faceau parte din marele imperiu austroungar) : http://www.suedtirol...le-di-mele.html
ingrediente : 2 mere ( curatate de cotor si coaja, taiate felii si stropite cu lamiie sa nu se inegreasca ). aluatul:l 125 gr faina +1/8 l de lapte sau apa +2 galbenuse+1/2 pliculet de zahar vanilat+1 lingura de ulei+2 albuse batute spuma+1 lingura de zahar si putina sare-- macar ai niste cantitati ca sa te orientezi.
Eu sunt bucuresteanca dar cred ca de fapt sunt olteanca ca mama ta ca tare mai imi placea brinza sarata ( telemea) peste care puneam dulceata de cirese amare sau de visine ... mmmmm ... ( pe urma am avut si o perioada zbuciumata prin 79-80 in care adaugam la brinza cu dulceata si niste mustar, fara sa stiu ca nebunii astia de italieni maninca cu brinzeturi niste dulceturi cu esenta de mustar numite mostarde .. ma tragea ata se vede treaba ).
#104
Postat 27 noiembrie 2014 - 19:10
Dana nu stiu ce mancaruri mananci tu dar cele ce am scris eu sunt mancaruri folosite cred ca de multi, combinatii simple. Noua ne plac fffffffffff mult.
Am atasat si niste link-uri poate nu stii cum arata aceste combinatii:
http://www.delicates...u-ciuperci-1891
http://menuca-bucata...ac-de-post.html
In pana de idei inca nu sunt caci mereu gasesc cate o combinatie mai....extraterestra.
#105
Postat 27 noiembrie 2014 - 20:06
Dana nu stiu ce mancaruri mananci tu dar cele ce am scris eu sunt mancaruri folosite cred ca de multi, combinatii simple. Noua ne plac fffffffffff mult.
Am atasat si niste link-uri poate nu stii cum arata aceste combinatii:
http://www.delicates...u-ciuperci-1891
http://menuca-bucata...ac-de-post.html
In pana de idei inca nu sunt caci mereu gasesc cate o combinatie mai....extraterestra.
Cred ca mai mult bucatarie clasica,habar n-am cum s-o numesc dar in general clasica.traditionala...
Nu ,nu am auzit pina la tine de ciuperci in combinatie cu fasole pastai si nici de spanac cu cartofi prajiti...insa ma bucur ca nu ai luat personal intrebarile mele.
Sunt convinsa ca legumele si fructele existente in natura se pot combina dupa fantezia fiecaruia...probabil ca la mine trebuie sa existe si un fengshui al lor...
#106
Postat 28 noiembrie 2014 - 08:31
Neatza si o noua zi frumoasa.
Cei din bucuresti... mai vedem si noi oare soarele vreodata? cred ca e o luna de cand nu l-am mai vazut :(
Revenind la bucatareala.... nici eu nu am mancat pana acum pastai cu ciuperci... dar mi se pare o combinatie buna: pastaile au fibre si ciupercile proteine... deci e o mancare completa. Eu mai fac salata de pastai fierte cu sos de mujdei... iami. Dar trebuie sa faci strict cat mananci la o masa, nu=mi place gustul dupa ce trece cateva ore (probabil de la usturoiul ala crud care sta si prinde miros)
La mine combinatiile de dulce cu sarat nu tin... nici macar placinta aia cu branza si stafide nu-mi place. La mine placinta cu branza trebuie sa fie sarata... punct. LA fel pastele cu branza... nu sunt o budinca ci sunt paste cu "formagi" ca tot o avem pe crista aici.
Am facut la micul dejun o combinatie... din aia cu ce mai e in frigider: mai aveam 2 linguri de mancare de linte si pornind de la asta am incropit o "salata": deci lintea, niste ciuperci champion crude curatate si taiate bucatele, niste castraveti murati bucatele si 1 lingura de ulei... a fost delicios. Conditia principala e sa-ti placa ciupercile crude.
Pentru pranz mai ai o portie de ciorba de zarzavat... nu stiu ce oi pune langa ea
si diseara e festinul de care va povesteam dar de care nu va mai zic ca dau idei de destrabalare si altora (vine sotul din delegatie :D)
#107
Postat 28 noiembrie 2014 - 08:37
astazi la pranz mai am ce am gatit ieri
iar aseara am mai copt si niste melcu cu mac ca desert
#108
Postat 28 noiembrie 2014 - 08:56
Eu azi dimineata, niste paine neagra cu margarina si masline - cam cu noduri, asa a intrat... Dupa amiaza mai am niste ciuperci. Vreau sa fac azi supa de linte si pate de linte, Data trecuta am pus coriandru in supa de linte si a iesit groaznic de aromata - nici n-am putut sa o mananc.
#109
Postat 28 noiembrie 2014 - 09:14
Eu azi o lasagna dar e numai vegetariana si nu de post ( nu e un secret reteta doar ca nu vreau sa stric topicul ca si asa am deraiat mult pe ultima pagina de la scopul adevarat al acestei discutii )
dar sunt cu mintea deja la ce o sa mincam miine cu peste ( depinde si ce peste gasesc la magazinul meu satesc )
#110
Postat 28 noiembrie 2014 - 09:26
nu vreau sa stric topicul ca si asa am deraiat mult pe ultima pagina de la scopul adevarat al acestei discutii )
dar sunt cu mintea deja la ce o sa mincam miine cu peste ( depinde si ce peste gasesc la magazinul meu satesc )
Cum sa deranjezi? Tu esti sarea si piperul in postul asta. Mai aflam si noi una ,alta.
Azi nu stiu ,dar mine ma duc la Crista ,la peste spada.
O zi buna va doresc!