Deschid acest topic pentru a impartasi retete de dovleci si dovlecei, ca tot e sezonul dovlecilor.
Voua cum va plac?
Editat de Diarom, 02 noiembrie 2014 - 07:12 .
Postat 31 octombrie 2014 - 22:14
Deschid acest topic pentru a impartasi retete de dovleci si dovlecei, ca tot e sezonul dovlecilor.
Voua cum va plac?
Editat de Diarom, 02 noiembrie 2014 - 07:12 .
Postat 31 octombrie 2014 - 22:15
Spaghetti Squash a la Diana :)
Dovleac Spaghetti
Tai dovleacul pe jumatate si il pui cu fata in jos intr-o tava tapetata cu hartie sa coaca cam o ora la 175 C sau 380 F.
Calesti ceapa taiata pestisori cu ardei gras, api adaugi peste carne de vita tocata cam 300 de grame pentru un dovlecel. Adaugi condimente dupa gust - putina sare, piper, putina scrotisoara, putin ardei iute si putin tumeric si le calesti impreuna pana carnea e vizibil prajita.
Dupa ce dovleacul s-a copt, iei o lingura si incepi si scobesti tot continutul intr-un bol. Ai sa vezi ca iese in forma de spaghete, de unde i se da si numele.
Amesteci dovleacul cu compozitia si o gusti sa vezi daca-ti place de sarata si piperata apoi umplii inapoi cele doua jumatati.
Presari cu mozzarela sau cascaval, si mai dai la cuptor 15 min.
Scoti si decorezi cum doresti.
Pofta buna!
PS: Dovleacul nu are un gust anume asa ca poate fi gatit in fel si chipuri si va imprumuta perfect gustul ingredientelor agaugate. Merge foarte bine si de post.
Editat de Diarom, 02 noiembrie 2014 - 07:08 .
Postat 02 noiembrie 2014 - 01:17
Postat 02 noiembrie 2014 - 01:33
Sa definim un pic termenii.
Dovleac e cel rotund sau oval sau in forma de para. Dovleceii sunt mici si lunguieti, cu coaja verde deschis sau inchis (zuchinni). Gustul lor nu se aseamana cu al dovlecilor, mai compacti si fibrosi.
Da...asa e corect!
Si pe mine m-a derutat la inceput titlul...
Postat 02 noiembrie 2014 - 03:26
Asa e al treilea subiect deschis pe aceiasi tema.
Postat 02 noiembrie 2014 - 07:04
Letitia, unul din subiecte trata clar doar dulceata facuta din dovleac Spaghetti, iar autoarea a spus clar ca nu vrea ca subiectul ei sa fie facut "varza" cu discutii despre alte retete. Din respect pentru subiectul ei, am hotarat sa deschid acest topic. Lamurita?
Postat 02 noiembrie 2014 - 07:13
Fetele, stiu care-i diferenta dintre dovleci si dovlecei....Probabil ca daca n-as fi stiut-o as fi mentionat doar o categorie in ideea ca din ea fac parte toate soiurile.
Imi cer scuze de confuzie, am editat putin descrierea.
Fleurdelise, asteptam reteta ta :)
Postat 02 noiembrie 2014 - 10:21
Letitia, unul din subiecte trata clar doar dulceata facuta din dovleac Spaghetti, iar autoarea a spus clar ca nu vrea ca subiectul ei sa fie facut "varza" cu discutii despre alte retete. Din respect pentru subiectul ei, am hotarat sa deschid acest topic. Lamurita?
Nu, nu-s lamurita. Cu subiectul dovlecel spagheti pe care tot tu l-ai deschis ce e? De aia zic, care-i rostul atitor subiecte pe tema dovlecilor, fie ei mari sau mici?
http://comunitate.de...ecel-spaghetti/
Postat 02 noiembrie 2014 - 10:53
Lipseste totusi un subiect despre 'Dovlecii decorativi'
Postat 02 noiembrie 2014 - 10:54
Eu din dovleac fac cam orice
- pus pe pizza impreuna cu sos de rosii si o brinza cremoasa sau cu un cascaval afumat sau unul dulceag . Dar si un fel de placinta coapta pe plita care prin partile astea e traditionala reteta aici
- facut gnocchi adica crema de dovleac o pun in aluat impreuna cu faina ( cu sau fara cartofi )
- paste fainoase sau gnocchi simpli de faina ( orice fel de faina inclusiv cea de castane ) sau cartofi cu crema de dovleac sau cu un sos din cuburi de dovleac ... Lasagna cu crema, cuburi sau felii de dovleac.In orez, risotto dar si in budinci de orez.
- Supa nu neaparat crema ci o supa cum mincam la Ploiesti la mama prietenei mele dar si supe cu cereale ( griu, orz etc ) in care pun si dovleac cuburi. In amestec cu naut boabe sau cu fasole uscata, castane
- garnitura la cuptor taiat cuburi impreuna cu ce am prin casa deci la alegere toate sau numai o parte dintre urmatoarele ingrediente : morcov, cartof, telina, ceapa, conopida, varza, broccoli, praz etc .. curatate, facute cuburi , puse in tava , stropite discret cu ulei, adaugata sarea si niste caieti de usturoi intregi pusi ici colo apoi copt pina cind totul e moale, intra furculita si e rumenit.
- soacra mea facea snitele din feliile de dovleac
- merge si la dulciuri : crema de tiramisu in care am pus dovleac sau o crema de zahar ars si ea tot cu dovleac, evident ca se simte gustul de dovleac si acum am in minte o reteta de cheesecake cu dovleac
Editat de crista-s, 02 noiembrie 2014 - 10:55 .
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Copanele de pui - variatiuniCreat de
redactor
, 27 sep 2013
copanele, pui, dovleac, morcovi
|
|