Ghetar vesel si multicultural
#51
Postat 23 octombrie 2014 - 19:04
Eu fac mereu pilaful in cuptor, Aqai, eu zic ca daca nu ai chef sa mesteci si sa pazesti la el e ideal. Si in cuptor iese mai zemos daca are mai multa apa/ supa.
#52
Postat 23 octombrie 2014 - 19:09
Mvai, dar mie imi place de mor pilaful putin prins. Nu ars si cu miros/gust de afumat. Doar usor prins. Il las special sa se prinda putin la fund si sa capete o culoare maro deschis.
Toata lumea se bate sa racaie cratita.
#53
Postat 23 octombrie 2014 - 19:10
ups, sorry, n-am vrut sa-mi bag picioarele in gura, but I did it. iar tre' sa-ti fac matanii si doamne greu gasesc emoticonul ala...
Zece pe zi doamna! :)))) tztztz(bătaie din degetul aratator al mâinii drepte, mana stânga proptita in șold) :))
#54
Postat 23 octombrie 2014 - 19:20
Karu, e o mistoaca intelectuala!!
Eu fac mereu pilaful in cuptor, Aqai, eu zic ca daca nu ai chef sa mesteci si sa pazesti la el e ideal. Si in cuptor iese mai zemos daca are mai multa apa/ supa.
nah, ca mi-am fcut curaj sa intreb: si in ce anume faceti in cuptor? ca eu pt cuptor am doar tavile alea late pe pizza, o tava de tort si una patrata de praji si 1 vas de sticla.
ah, ba nu, mai am un fel de oala cu capac de facut friptura! cred ca aia ar fi buna
din asta:
Editat de Aqai, 23 octombrie 2014 - 19:20 .
#55
Postat 23 octombrie 2014 - 19:25
pai mie numai din ala imi iese :D. chiar si cand fac orez in lapte. odata nu am reusit sa-l fac neafumat, dar acolo torn o gramada de scortisoara si mai ascud :D
Nu ars si cu miros/gust de afumat.
#57
Postat 23 octombrie 2014 - 19:30
Aqai, cratița aia de friptură cât e de mare? Dacă e prea largă nu știu cât merge, că se va evapora lichidul mai repede.
#58
Postat 23 octombrie 2014 - 19:31
nah, ca mi-am fcut curaj sa intreb: si in ce anume faceti in cuptor? ca eu pt cuptor am doar tavile alea late pe pizza, o tava de tort si una patrata de praji si 1 vas de sticla.
ah, ba nu, mai am un fel de oala cu capac de facut friptura! cred ca aia ar fi buna
din asta:
Eu am oale de inox si simple de email, ambele merg la cuptor.
#59
Postat 23 octombrie 2014 - 19:37
daniela, e mare. dar pot sa cumpar una mai mica la fel :)
voi ma supraestimati pe mine eu am 4 oale in toata casa, din inox cred, 3 oale una mica, medie, una mai marisoara au manere de plastic si una GIGANTICA in care fale dl aqai ciorba de fasole cu ciolan. e atata de gigantica incat nu ar incapea in cuptor.
in schimb, ciolanul fierbe lejer. gigantic, la randul lui.
de curiozitate: oare oala aia care v-am aratat-o in poze pot s-o folosesc si pe aragaz, nu doar in cupor, sau e exclusiv de coptor? ca eticheta am aruncat-o, pe atunci nu ma framantau astfel de intrebari
Editat de Aqai, 23 octombrie 2014 - 19:39 .
#60
Postat 23 octombrie 2014 - 19:46
Dacă e email mai gros, ar trebui să meargă și pe aragaz. Dacă e mai subțire poți să ai surpriza că se deformează fundul cratiței. Și fiind mare, focul n-o să o încălzească uniform.
Mai bine încearcă pilaful pe aragaz, într-o oală de inox și când e pe trei sferturi fiert și mai are lichid, ia-l de pe foc, pune-i capac și se umflă el în legea lui.
Uitam să zic: neapărat foc mic, chiar foarte mic.
Chiar, voi aveți plită pe gaz, sau din aceea electrică? Când am fost în Ca mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu plita electrică, ardeam mâncarea .
Editat de danielag, 23 octombrie 2014 - 19:48 .