Da, acum a mancat si sotul din pilaful meu. Lui nu prea ii place pilaful dar asta zice ca e bun.ai vreo reteta grozava fantastica usoara si care nu da gres niciodata pt pilaf? imi e asa de pofta si mie niciodata nu imi iese.
am auzit si eu ca va paste vreme rea, am vb de dimineata cu tati si imi spunea ca isi pregateste crizantemele si copacii de iarna:d
Am pus la calit 2 cepe , le-am lasat sa se înmoaie si am adaugat cateva pulpe taiate bucati.Am lasat sa se prajeasca/înăbușeasca , am adugat 2 morcovi dati pe răzătoare (mare), am mai lasat cateva minute amestecand mereu. Am adaugat 3 ardei capia taiati cuburi mari si iar am lasat cateva minute.
Am pus 1 kg de ciuperci spalate si taiate felii si am amestecat bine, amnlasat sa fiarba toate in sucul lasat de ciuperci cam 10 minute.
Am adaugat 2 cani de orez, am lasat putin sa traga orezul din sosul format amestecand sa nu se prinda.Fac mereu mancare intr-o oala deci eu adaug apa cat sa se umple oala pentru ca stiu ca atat trebuie, dar cred ca ar trebui adaugate cate 2 cani de apa la o cana de orez .
Am lasat la fiert pana am vazut ca a fiert orezul si carnea si am adaugat 2 rosii cuburi, am potrivit de sare si am pus putina boia de ardei.Am mai adaugat putina apa pentru ca ai mei vor pilaful cu mai mult sos, am mai lasat putin pe foc, am oprit focul si am adaugat pătrunjel si marar tocate marunt.
Toata chestia a durat 2 ore si jum cu tot cu tocatul legumelor.
Dau la schimb pilaf contra tiramisu.:))
Editat de elyda, 23 octombrie 2014 - 15:51 .