Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Ghetar vesel si multicultural


663 raspunsuri la acest subiect

#21
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 15:48

ai vreo reteta grozava fantastica usoara si care nu da gres niciodata pt pilaf? imi e asa de pofta si mie niciodata nu imi iese.

am auzit si eu ca va paste vreme rea, am vb de dimineata cu tati si imi spunea ca isi pregateste crizantemele si copacii de iarna:d

Da, acum a mancat si sotul din pilaful meu. Lui nu prea ii place pilaful dar asta zice ca e bun.

Am pus la calit 2 cepe , le-am lasat sa se înmoaie si am adaugat cateva pulpe taiate bucati.Am lasat sa se prajeasca/înăbușeasca , am adugat 2 morcovi dati pe răzătoare (mare), am mai lasat cateva minute amestecand mereu. Am adaugat 3 ardei capia taiati cuburi mari si iar am lasat cateva minute.
Am pus 1 kg de ciuperci spalate si taiate felii si am amestecat bine, amnlasat sa fiarba toate in sucul lasat de ciuperci cam 10 minute.

Am adaugat 2 cani de orez, am lasat putin sa traga orezul din sosul format amestecand sa nu se prinda.Fac mereu mancare intr-o oala deci eu adaug apa cat sa se umple oala pentru ca stiu ca atat trebuie, dar cred ca ar trebui adaugate cate 2 cani de apa la o cana de orez .
Am lasat la fiert pana am vazut ca a fiert orezul si carnea si am adaugat 2 rosii cuburi, am potrivit de sare si am pus putina boia de ardei.Am mai adaugat putina apa pentru ca ai mei vor pilaful cu mai mult sos, am mai lasat putin pe foc, am oprit focul si am adaugat pătrunjel si marar tocate marunt.

Toata chestia a durat 2 ore si jum cu tot cu tocatul legumelor.



Dau la schimb pilaf contra tiramisu.:))

Editat de elyda, 23 octombrie 2014 - 15:51 .


#22
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.744 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 15:54

mama ce bine suna,  [yum]

 

crezi ca are ceva totusi daca fierb orezul separat si cand e aproape fiert il arunc in maglavais? asta nu am incercat pana acum.

 

ca nu am cum sa stau sa amestec in el asta e clar, intre timp tre' sa-i dau de lucru vasilicai si sa fac ordine in bucatarie,ca dimineata nu am timp niciodata, las totul vraiste.



#23
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 15:57

stai ca nu inteleg. il arzi adica se prinde de fundul cratitei ?

poate e focul prea iute ? ai incercat sa-l faci la cuptor ? cata apa pui raportat la cantitatea de orez folosita ? orezul cu bob rotund cere apa 3:1, cel cu bob lunguiet, mai sarac in amidon, cere apa in proportia de 2:1.

stiu ca orezul se fierbe la foc foarte mic, fara sa amesteci, doar scuturi/rasucesti cratita.

https://www.youtube....h?v=e98QLrz3lzU

 

 

https://www.youtube....NcGpgYc&index=5


Editat de CorinaDani, 23 octombrie 2014 - 16:00 .


#24
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.744 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 15:59

se prind toate cele de tava. nu am incercat la cuptor. poate incerc la slow cooker, ca in ala nu cred ca tre' sa amestec



#25
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 16:00

Nu stiu daca mai iese atat de bun daca fierbi orezul separat.Ca orezul trage sosul ala lasat de carne si legume si se formeaza si sosul ala mai gros .Daca il fierbi separat s-ar putea sa nu se lege, sa ramana ca orezul de la mancarea chinezeasca, boabe separate.
Dar nu trebuie sa amesteci non-stop, din cand in cand dar mai des.
Si de prins se mai prinde de fundul oalei.Eu prepar intr-o oala din aia de fonta si tot se prinde dar nu f rau.Trebuie amestecat cu spirit de raspundere,dar intre timp poti sa mai faci cate ceva prin bucatarie.:))
Eu pregatesc toate ingredientele inainte, le pun langa aragaz in farfurii si cand le vine randul le arunc:) in oala.Asa am timp sa mai fac si altceva.

Editat de elyda, 23 octombrie 2014 - 20:37 .


#26
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.744 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 16:16

vai de mine, corina, elyda, va rog eu frumos nu mai puneti poze/ filme cu mancarea ca de aseara de la 7 cand m-am despartit de tiramisu ala delicios pana la ora asta (trecut de 10) nu m-am mai intalnit cu mancare. 

 

mila, va rog!!!! ca eu ve cred ca sunt bune- buuuuuune si fara sa ma torturati :)



#27
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 16:22

Eu am pus poza ca sa vezi cam cum e sosul, asa vor ai mei sa fie.Sa nu fie boabele de orez "de capul lor"ca la mancarea chinezeasca.:))

#28
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 16:24

Rețeta mea de pilaf e foarte simplificată și dietetică. Ceapă + morcov + ardei roșu date la robot (food processor) să iasă nu foarte mărunt. Răsturnate în oală, pus orezul peste, adăugate 3 căni de apă la o cană de orez și sare + puțin piper. Pus pe foc mic de tot. Se amestecă din când în când să nu se prindă. Se poate pune și la cuptor, caz în care nu prea are cum să se prindă. Spre final adaug câțiva căței de usturoi curățați și tăiați feliuțe (pentru gust) și verdeață tocata. După cum vedeți, nu pun ulei deloc. Durata de lucru: cam 10 minute (curățat legume și dat prin robot). 

 

Mie îmi place așa că legumele ies un pic al dente, nu se înmoaie de la fiert prea mult. 



#29
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 16:27

Deci v-ați pornit de la Pilaful meu! Scrisei si eu reteta ieri pentru Strumphitza, mai bine zis Ingredientele ca ea intreba daca e pilaf special.

Eu il pun in cuptor si pun apa pe rand, nu masor nimic ci fac la ochi. Cand bea apa, ii mai pun.

Eu am scris Aqai dar poate ai sărit randurile, ca am facut alaltăieri Pilaful cu orez Arborio, poate e si pe la voi, sau orice orez pentru risotto, e cel mai bun.

Editat de mihaela_s, 23 octombrie 2014 - 16:28 .


#30
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 16:28

mai, jur ca la mine nu s-a prins niciodata, insa repet, il fac doar intr-o oala anume, de inox, cu fund triplu capsulat. fundul asta inmagazineaza caldura, pot sa sting focul si oala tot mai fierbe ceva vreme. si focul mic dupa ce pun orezul, asta e regula de baza.

pe posturile tv cu retete vad ca se repeta obsedant etapa cu calitul orezului, cica procedeul s-ar numi "sidefat". adica il prajesti cat sa devina lucios si semitransparent /sticlos.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -