ai vreo reteta grozava fantastica usoara si care nu da gres niciodata pt pilaf? imi e asa de pofta si mie niciodata nu imi iese.
am auzit si eu ca va paste vreme rea, am vb de dimineata cu tati si imi spunea ca isi pregateste crizantemele si copacii de iarna:d
cum adica nu-ti iese pilaful ? sa nu fie din cauza orezului.
eu folosesc orez cu bob rotund, nu lunguiet. in magazin la noi exista si "orez pentru pilaf", chiar asa scrie pe punga. cel lung nu-mi place, parca n-are gust.
calesc ceapa in ulei, pun orezul sa se caleasca si el putin, apoi pun apa in proportia de 3 la 1. adica pentru o cana de orez, 3 cani de apa. si las focul miiic de tot, am o oala de inox cu fund dublu, se face foarte bine si rapid in ea.
daca il fac cu carne, dupa ce calesc ceapa, pun carnea sa se rumeneasca un pic, apoi apa (tin minte cate cani), sa fiarba carnea cat de cat. cand e pe jumatate fiarta, adaug orezul si completez cu apa ca sa respect proportia de 3 la 1. in varianta asta sar peste calitul orezului. daca am chef, il calesc separat cu putin ulei.
mama facea pilaful si cu pasta de rosii, si il punea la cuptor, nu-l fierbea pe foc. sotului meu nu-i place asa, deci am renuntat la pasta de rosii si il fierb pe aragaz, sa fie mai "zemos", la cuptor iese mai uscat .
imi place sa pun curry in orez, ii da si aroma, si culoare. sotului nu-i place...
asa ca de multe ori mi-am facut pilaf doar pentru mine, asa cum imi place. mananc si rece. e grozav cu muraturi.