Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de Ianuarie 2015 (Fulguleti de Ianuarie 2015) 6


321 raspunsuri la acest subiect

#21
Samarineanca

Samarineanca

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 277 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 18:10

Vad ca suntem toate la același subiect nasterea . Eu am câteva zile de când intru la forumul mămicilor de Octombrie si citesc ce scriu proaspetele mămici  , experiență Nașterii prin ochii lor si ce discuții au despre mititei, probabil ca sunt eu nerăbdătoare sa termin totul mai repede . 

 

Buna idee, am intrat si eu sa citesc. Parca ma mai linistesc...



#22
mami_stefi

mami_stefi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 19:17

Nu am zis ca tu sau x sau y.In general..eu asa vad lucrurile.Nu vreau sa supar pe nimeni cu absolut nimic. Fiecare alege cum crede ca e mai bn.:)

#23
Konstanze

Konstanze

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 184 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 19:17

Nu stiu in ce oras ati nascut sau veti naste, dar in Timisoara la maternitatile de stat nici ca la un gunoi nu se uita la tine. Daca nu ma credeti, dati un search ca sa cititi povestile fetelor, sau pe facebook la "Burtici si mamici de Timisoara". Fetele raman cu traume, bebelusii raman cu traume, sigur iau tot felul de streptococi din spital, wc-ul e infect si e undeva pe hol, se practica cezariene la greu. Toate colegele/prietenele mele care au incercat sa nasca natural la stat, s-au ales cu cezariene si cu frustrari !

Eu vreau la privat tocmai pentru ca vreau sa mi se acorde o sansa de a naste vaginal, macar sa mi se acorde !

Si aici in Tm sigur nu ai putea naste cu o moasa si cu asistenta, exclus. Au protocoale, nu risca nimeni sa fie dat in judecata.

Cat despre partea materiala, fetele care au nascut la stat au dat bacsis cam 400-500 de euro: 300-350 euro la doctor, 50 euro la anestezist daca a fost cezariana "de urgenta" (trebuie sa manance si ei o paine, nu?), vreo 400 de lei in bancnote de 10 pierduti in buzunarele asistentelor, ca sa fie UMANE doar. Nu sunt negativista, nici pesimista, va zic doar care e realitatea in cele 2 maternitati de aici de stat, de cativa ani ma documentez si le scanez, pe masura ce au nascut cunostintele mele.

Deci ori nasti la stat, in conditii infecte (Doamne fereste sa mai faci si cezariana, sau epiziotomie) si sa trebuiasca sa te sui cu picioarele pe wc-urile lor infecte, ca sa te pui pe ele mi se pare sinucidere, sigur iei toate bolile de acolo, sa te speli sub brat si la zona sensibila la chiuveta (chiar, nu stiu daca au macar apa calda la chiuveta) si sa te rogi de toti cunoscutii sa-ti aduca un blid de mancare, in intervalul orar 15-17 (si trebuie dat spaga si la portar, ca sa te lase sa intri in acel interval) ca mancarea lor din spital e la fel de infecta...In plus, taticul nu e alaturi la nastere, un mare minus !

Poate sunt eu prea sensibila, dar de cate ori am ajuns in vizita in maternitatile astea, mi s-a parut ca ma imbolnavesc eu de icter.

Stai, ca nu am mentionat faptul ca te cracaneaza pe o capra, si trec pe acolo ca la expozitie toti rezidentii, brancardierii, asistentele care tzipa sa te scremi. Aceste lucruri duc la un blocaj in creierul gravidei.

Da, aveti dreptate, poate era mai bine sa nu fi vazut niciun film, sa nu fi citit nicio carte, si sa ma duc tabula rasa sa nasc. Atunci era numai Doamne Doamne cu mine, si ma abandonam in mainile Lui.


Editat de Konstanze, 21 octombrie 2014 - 19:26 .


#24
Konstanze

Konstanze

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 184 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 19:23

A propos.... cum va explicati faptul ca la cursurile de hypnobirthing sunt numai cupluri peste medie ? intelectuali, cu o cultura destul de vasta, care sunt foarte bine informati, au citit tot felul de chestii, au deja pareri (desi majoritatea au sarcini mai mici, deci ar mai avea timp de studiu) clare, stiu cum vor sa se desfasoare nasterea copilului lor, taticii sunt implicati, hotarati sa stea alaturi si sa-si sustina partenerele...

Daca ar fi sa judecam, ar trebui sa zicem "of intelectualele astea pline de fitze, vor toate cezariene, sa se duca coafate si cu unghiile facute". Ei, uite ca nu e asa, toate vor natural si cat mai aproape de bebele lor.

Eu cred ca aceasta intrare in normalitate, intoarcerea la nasterea in care se intervine cat mai putin, si in care copilul e lasat cu mama imediat, nu i se baga ace si tuburi in el dupa nastere, e un pas, si o sa vedem in cativa ani cum tot mai multe maternitati vor adopta asta. Altfel, se va ajunge la un mare procent de nasteri acasa...


Editat de Konstanze, 21 octombrie 2014 - 19:24 .


#25
ema86

ema86

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.262 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 19:33

Konstanze, eu sunt de acord cu tot ce zici si te felicit pt modul in care vezi lucrurile. Cu nasterea acasa in schimb e drum luuung tare. E adevarat ca sunt multi cei care aleg sa faca cursuri, sa opteze pt doula, sa vrea skintoskin si tot ce e mai bine pt bebelus si pt crearea unei atmosfere placute in timpul travaliului si dupa nastere, dar sunt multe persoane care inca  accepta sa li se adreseze atat vorbe urate cat sa fie tratate urat, ca de...dom doctor stie mai bine si cine suntem noi sa ne punem cu ei.

 

Mami_stefi, scuze, nici nu m-am gandit ca tu te referi la mine sau la altcineva de aici.  



#26
mami_stefi

mami_stefi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 19:40

Kostanze, sper ca nu te-a deranjat ca mi-am spus parerea vizavi de nasterea la privat vs. La stat.
Sincer, pe mine ce ma socheaza cel mai tare e ca, dupa cum ai spus si tu, conditiile si personalul sunt inumane iar mamiciile, cu toate astea, dau bani grei in stanga si in dreapta. Nu pot intelege cum poti da un pumn de bani pentru astfel de conditii. Cred cu tarie ca daca am renunta la astfel de practici, poate am trage un semnal de alarma si posibil ca s-ar schimba ceva.
Mai, inseamna ca in oraselul asta micut, avem un spital de lux. Sunt cate 2 mamici in saloane cu baie proprie, plus o mica rezerva pentru bebelusi (ne va desparti un geam), de mancare nu vorbesc pentru ca eu oricum nu am sa mananc de acolo, imi aduc ai mei de acasa.Aici te pune pe capra doar cand nasti sau ca sa iti rupa membranele, in rest stai intr-o rezerva cu cel mult 2 paturi, nu tipa nimeni la tine ce sa faci (atat mi-a zis moasa la un moment dat sa incerc sa ma linistesc ca il agit pe bebe), esti lasata sa te relaxezi, nu stau pe capul tau, te controleaza la maxim 30 min.
Legat de rezindenti&co care se perinda pe langa tine..doar cand moasa a anuntat nasterea au intrat 4-5 asistente si rezidenti in sala de nasteri.
Dupa epiziotomie esti spalata cu iod si dezinfectata de 2 ori pe zi de o asistenta.In fiecare dimineata, medicul de garda te controleaza in privat.Iti pune intrebari, iti raspunde la eventualele nelamuriri.
Deci sincer nu ma aateptam ca in Timisoara sa fie asa, e totusi un oras atat de mare.

#27
Konstanze

Konstanze

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 184 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 20:22

Da, sa traiesti intr-un oras mare nu e intotdeauna o binecuvantare. Cu cat e mai mare, cu atat e si jungla mai mare.

Despre a schimba ceva in sistem...nu stiu ce sa zic, dar eu personal, ca viitoare mamica ce sa zicem ca ar trebui sa nasca la stat, nu as risca sa nu dau nimic bacsis, pentru ca atunci si-ar bate joc de mine. Si cred ca asa gandesc si celelalte mamici. Si atunci se perpetueaza mizeria asta din sistem, ca "merge si asa". Mamicile sunt fericite ca a trecut, isi iau copiii cum o fi si promit sa nu mai calce in maternitatea aceea, si toata lumea e multumita. Singura schimbare, cum ziceam, care sa mai scurtcircuiteze sistemul de stat, e sa fie cat mai putine mamici care sa mearga acolo, celelalte ori nascand la privat pentru vreo 200-300 de euro in plus (spaga de la noi de la stat = pretul unei nasteri la privat in alt oras, de genul Brasov sau Oradea), si atunci poate isi vor da seama si ei ca pierd clientela.

Sau sa se nasca acasa....deja incep sa cunosc mamici care au nascut acasa in ultimii ani. Si-au asumat un risc, le admir.

 

Inca 2 idei: prima: in alte tari, ceea ce ne dorim noi se intampla la spitalele de stat: sa te lase relaxata, sa il lase pe bebe cu tine, sa nu ti-l vaccineze imediat, sa te lase in ritmul tau sa nasti, fara sa se uite la ceas. Imi amintesc acum 10 ani o prietena a nascut in Germania, la stat, si a stat in travaliu plimbandu-se intr-un bazin cu apa calduta. Si eu ma minunam : wow, ce lux !!!! Si nu a platit nimic, doar ca lucreaza si din salariul ei se duce la bugetul de sanatate un procent.

O colega a nascut acum 2 saptamani la stat (s-a zgarcit la cateva sute de euro), pacienta unui doctor renumit de aici, si a ales exact cea mai nasoala maternitate...El a grabit-o, ca trebuia sa plece la un congres, a chemat-o sa-i faca cezariana, desi fata era in forma, nu se ingrasase, nu era fricoasa, avusese o sarcina ok, si mai e si la primul copil ! A taiat-o joi, a plecat vineri la congres (a propos, cica cele mai multe cezariene programate sunt joia), si a lasat-o intr-un salon cu alte 5 fete cu cezariana, baia undeva departe, doar cu o chiuveta. Abandon, i-as spune eu. Cica nu aveau rezerve libere atunci, desi era o cezariana programata. Acolo sunt cateva saloane cu baie, desi sunt nerenovate de vreo 20 de ani, dar macar nu te chinui sa te tarasti pana la wc undeva pe hol departe. Ce mai, conditii urate de tot, fata a suferit pana luni, s-a intorsc doctorul cel renumit, si a vazut ca ea e tot acolo, si pentru o noapte a mutat-o intr-un salon cu 2 paturi, ca sa nu zica ca nu si-a meritat banii. Fetita - bebelina, i-o aduceau despuiata, plina de pipi, si tipau la ea asistentele ca nu-s bune scutecele, si ca i-s mici hainele (?!), dupa 3 zile in care i-au adus-o tot uda si cu hainutele reci pe ea de la pipi scurs. Si va asigur ca le-a dat bacsis la toate prin buzunare. Stiu astea de la sora ei, care si ea e colega cu mine, si am tras-o de limba...nu ar fi vrut sa se planga "oficial" ca sa nu-l supere pe "don' doctor".

 

Si cu asta inchei povestile urate despre nasteri. Imi propusesem sa nu le mai las sa ne afecteze, si sa ascult doar chestii placute. Doar a fost o ultima "rabufnire" ca sa vedeti cat de fain e sa nasti aici, cu tot cu bacsis. Nici o problema, toate faptele astea au undeva o rasplata... si noi o sa ne detasam de ele. Incerc doar sa zic ce nu vreau sa ni se intample.

In rest, gandim pozitiv. Si mai ales nu ne comparam cu mamele noastre, pentru ca nu prea exista "genetica", nu exista 2 nasteri la fel la aceeasi femeie, daramite sa mai nastem la fel ca mamele noastre.



#28
lina_bulina

lina_bulina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 453 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 20:31

Pentru doua nopti in spital nu cred ca o sa mor din cauza conditiilor. Oricum, nu sunt asa jalnice in spitalul in care voi naste. E curat chiar daca nu sunt conditii de privat, iar personalul foarte dragut. Pana si asistentele incearca sa te linisteasca si sa te faca sa zambesti pentru ca "nu e un spital de bolnavi, ci de gravidute". Am mai multe cunostinte care au nascut in spital (fiecare cu medicul ei) si toate au avut parte de experiente bune cu tot personalul spitalului, incepand cu medicul pana la moasa, asistente. Si aici se cam insista pe nasterea naturala, doar in cazuri critice apeleaza la cezariana. Ca vine mai greu bebe si e traumatizant asta nu mai tine de niciun medic.
Intr-un fel ma mir ca in Timisoara sunt asa conditii, ca totusi...sunteti aproape de Vest.
Adevaru-i ca nici nu m-as risca sa merg in Timisoara la vreun medic, la ce scoala se face acolo si cum oricine poate sa termine o facultate cu note mari!   
Legat de bani, eu o sa dau pentru ca doctorita mea nu mi-a luat bani pe consultatii si atunci macar la nastere sa ii dau ceva. Pe o nastere naturala am auzit ca se da 100 euro, iar cezariana 200. Oricum, cred ca fiecare da cat vrea. Bineinteles, mai dau vreo 50 euro la moasa si inca vreo 50 euro la anestezist daca-mi fac peridurala (asta hotarasc in functie de cum decurge travaliul, daca vad ca m-am dilatat greu pana la 4 cm, o sa cer). Si tot n-ajung la 1100 euro, cat m-ar costa la privat unde e si doctorita mea. Scap usor cu 200 euro + mancarica de 3 ori pe zi o sa-mi aduca sotul...Ca oricum eu sunt mai sensibila de unde mananc, cu/din ce mananc, cum a fost facuta mancarea...si am auzit ca in spital iti dau ciorba de varza si chestii de genul super "benefice" (NOT) pentru mamicile care alapteaza!
Konstanze, sigur daca si voi ati avea spital in care sa stii ca toti medicii si toate moasele sunt buni/bune, nu te-ai mai gandi asa mult la varianta privat, dar in cazul tau si eu cred ca as face exact ca tine! Aici si daca n-ai da un leu, tot s-ar comporta frumos si ar avea rabdare cu tine!

Plus ca la noi e ceva diferenta de la 200 euro la 1100...deci nu mai vorbim de cateva sute de euro in plus, ca daca ar fi fost 500-600 euro, as fi nascut la privat sigur.  



#29
mami_stefi

mami_stefi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 22:29

Kostanze, eu nu m-am/ne-am comparat cu mamele noastre.Era doar o intrebare ...
Lina ..la mine asa a fost, diferenta de vreo 500 euro intre stat (0lei) si privat (aproximativ 500 euro).Si am ales sa nasc la stat.

#30
ionella3003

ionella3003

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.612 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 11:04

Bine v-am regasit, burtici vesele! Am absentat atat pe motiv de... conjunctivita... au amandoi copilasii si acum ma deranjeaza un pic ochii si pe mine, sper sa nu fie prea grav...

Incerc si eu sa mai citesc din urma, sper ca sunteti bine...

[flo2]  [flo2]  [flo2]  [flo2]  [flo2]  [flo2]




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -