Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Universitatea Ghetarului: temele puilor de pinguini!


687 raspunsuri la acest subiect

#661
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 23:30

Stai sa vezi, ca bunica mamei era sasoaica. Nu stia decât nemțește cand l-a cunoscut pe bunicul mamei. El a fost la munca in sasime, a luat-o pe străbunica de acolo si a adus-o in satul de unguri. Unde a invatat ungureste. Bine, pe vremea aia, in anii 20 era simplu, nu cred ca străbunica mea a invatat si sa citească, uite ca nu stiu, o sa o întreb pe mama. Mama povestea ca făcea străbunica asta a mea strudele, din alea adevărate, nemtesti. Aveau zile de strudele, cand numai asta făceau. Cu mere si cu visine. Sa nu cereti reteta ca nu am :)).

Apoi din partea cealaltă, a lui tata, bunica mea si mama lui era moldoveanca de peste Prut, venită in timpul primului război in Ro, ea avea 16 ani. A facut medicina, a terminat in prima Promoție care a aceeptat femei, in Cluj. Si ea a invatat romana la 16 ani ;). Eu numai din astea am in familie, se pare ca se moștenește. Sa vad fetele pe unde o sa ajunga?

Somn usor, a ajuns cu bine barbatu' pot sa ma culc :). Maine e acasă :). La ciorba lui :).

Editat de mihaela_s, 22 octombrie 2014 - 23:31 .


#662
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 23:48

pfuu, this is terrible!

o prietena tocmai a primit telefon sa vina sa o ia pe fie-sa din excursie.

 

aseara tirziu cand ei erau la ffilm au primit mesaj ca nu se simte bine, ca e ametita si tremura...astazi de dimineata ca e un pic mai bine...acum -e ora aproape 3 ...ca sa vina sa o ia....ca ii e rau si vrea acasa.

 

toti profesorii, asistente sunt pe linga ea, nu are nimic grav, ei suspecteaza ca doar ii e dor de casa (desi a mai fost in sleepovers, a fost in excursia de anul trecut de 3 zile)...

 

nu stiu ce are, daca e sau nu serios dar ea I-a spus maica-si ca se va simtii mai bine acasa....

asa ca, parintii  au prornit la drum, sunt si ei speriati...e drum lung 3 ore dus-3 ore intors...sa nu mai punem la socoteala traficul.

 

ma rog pt ei sa fie bine, macar de ar fi doar dor de casa.


Editat de michelle-usa, 23 octombrie 2014 - 00:07 .


#663
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 02:20

Hmmm ...nu credeam ca copiii de 11 ani sa se comporte ca aia lasati prima data la gradinitza ...

#664
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 04:53

Azi e o zi istorica in Canada… tara draga pentru ce este, deschidere si oamenii ei, frumusete, oportunitati, multiculturalism si multilateralitate, ba chiar si vreme, fie ele ierni reci temperat-continentale. Iar statisticile spun de primul loc in lume ca nivel de educatie a populatiei…. iar eu spun ca cine vrea sa-si faca un loc si-l face, chiar daca atinge si cel mai jos prag, ca mine la un moment dat.
Ne-am ridicat, e drept prin mine si copilul meu, dar Canada, oportunitatile si oamenii ei au avut un mare rol si insemnatate in evolutia mea.

 

Canadienii-s deschisi, pe alocuri inocenti si-as zice extrem de increzatori si sinceri.
De 17 ani incoace umblu si prin lume si pe-aici fara teama, si tare bine primita… cubanezii aveau tricouri cu “Somebody in Canada loves me !”… la fel in Europa si pe colo si colo, prin lume…. “aaaa, Canada!”

 

La Parlamentul Federal la Ottawa, si la cel Provincial de la Toronto, orasul meu iubit, am asistat la sesiuni parlamentare, dezbateri, legi, punerea tarii la cale ….ca oricine altcineva, turist sau cetatean, care putea face asta oricind… intrarea libera, oricind, oricui deshisa… asa se intra in orice alte institutii…. ca in spitale de exemplu, unde intri oricind pe cele 10-15 cai de access, si pastrezi linistea, si curatenia, si mergi unde ai nevoie, sau faci controale/proceduri (de ex. MRI-uri se fac 24 de ore pentru outpatients)… ba chiar audiezi un concert, zilnic oferit in foayere de voluntari pentru vizitatori, pacienti si familiile lor.

 

Azi a fost ultima zi…. Cu impuscatul nevinovatilor soldati (doi in Montreal ieri, si unul in Ottawa azi, chiar in Parlamentul Federal) de catre radicalistii convertiti la Islamism, se deshide o alta era….si-mi pare rau de Canada mea, asa cum eu am cunoscut-o , si-mi doresc normalitatea simpla care mi-a facut-o atit de draga.

 

Nu-mi ramine decit sa ma rog pentru ea si pentru alinarea suferintei familiilor celor plecati, si a somnului lor lin.
Si sa zic Doamne-ajuta, sa fim ocrotiti si noi, si voi, pe-oriunde va aflati.


Editat de Zenit, 23 octombrie 2014 - 05:03 .


#665
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 05:11

Ladies, Rufus :)  [flo2] pentru toate cuvintele frumoase iscate de povestea mea, eu am vrut de fapt sa va arat cum analiza Colegu', care se jura ca nu calca in sala de nastere, placenta mea! Really???!!! LOL

 

Rufus, cred ca se schimba mentalitati dupa ani de locuit intr-un anumit spatiu si printre oameni cu conceptii diferite de cele cu care-ai fost crescut. Asta e singura explicatie, intr-un sens el a intrat in sala aia roman si-a iesit canadez. Cred ca a facut ceea ce se astepta de la el sa faca (doar ca cu mult mai mult elan decit am crezut noi ca poate!), asa cum si acum 15 ani cind s-a nascut fiu-meu a facut acelasi lucru, ce se astepta de la el sa faca, adica "in timpul" s-a dus intr-un bar cu niste prieteni si le-a dat sa bea, pe urma a venit si s-a intersectat cu fiu-sau pe un hol, cu mine pe altul, dupa care s-a intors la bar si le-a mai dat sa bea o tura alora :)

 

Vasilica, bine-ai venit pe lume, Elyda, mai pune-o urare la buchet! :)

 

Buflea, am remarcat ca Alex e nascut pe 1 octombrie si m-am ofticat retroactiv... Chiar imi spunea fie-mea ca are copii in clasa care au deja sase ani. Acum o sa ma bata la cap cu "vreau sa fiu sase", de parca nu abia depasisem "vreau sa fiu cinci!" :)

 

In contextul discutiei despre accente, emigranti, scoli, sa va povestesc ca pe mine o singura data m-au chemat sa dau cu subsemnatul la scoala pe teme de cuvinte folosite de fiu-meu, cica a spus nu stiu cui ceva cu p.e.n.i.s. Cuvintul lui contra celuilalt copil. Clasa a 2-a, posibil 1-a. I-am ascultat, m-am uitat la ei si-am zis: noi acasa vorbim romaneste. Numai romaneste. Dar numai romaneste. Asa ca, si daca a zis, e un cuvint invatat la scoala, aici la voi, al nostru se cheama p..a. Nici macar nu seamana. Deci, imi explica si mie cineva cum se face ca stie copilul meu acest cuvint? Aud?

 

Nu mai stiu despre ce-ati vorbit, luni am fost la nenea doctorul ginecolog, "bunicul" aluia cu ibuprofenul, un mosulica simpatic da' cred ca-i tremura mina, mi-a schimbat steriletul si ceva n-a facut bine, luni am avut contractii serioase, pe bune, de-atunci sint un ghem de durere, mi se contracta si musculatura pe picioare de durere. Partea buna e ca trebe ca nenea doctorul chinez trebuie ca e tare fericit, am mincat o cutie d eibuprofen de luni incoace! [batcap] Mai stau o zi doua si ma duc la walk in sa ma controleze? Ca la primul nu-mi amintesc nici un fel de durere, dus-pus-plecat. Sau e o reactie normala?

 

 

Gata, ma duc sa mai iau un advil si ma bag in pat, o zi frumoasa miine!



#666
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 06:17

 

Karula, te invarti intre persoane cu simt fin lingvistic sau cu ureche muzicala deosebita :). 

 

 

De unde ai dedus asta, Mihaela?! Eu am zis ce zic manualele, nu ce zice vecina mea de la 3.



#667
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 06:36

De unde ai dedus asta, Mihaela?! Eu am zis ce zic manualele, nu ce zice vecina mea de la 3.

Pai ca ai scris tu ce zic manualele si apoi ca accentul tau e luat drept latin. Nah, daca făcui o gafa de gluma, sa-mi fie cu iertare. Voiam sa fie un compliment. [flo]

Simona, luni o primii si eu pe Mirena. M-a durut groaznic cand a pus-o si apoi câteva ore, chiar toata ziua pot spune. Am luat atunci câte trei tablete(combinate ibuprofen cu tylenol) dar atat. De marți nu ma mai doare. Marți dupamasa am fost la gimnastica in apa. Acuma nu stiu daca e normal sau nu sa doară atâtea zile...eu scriu cum e la mine.

O zi faina!

Editat de mihaela_s, 23 octombrie 2014 - 06:49 .


#668
ralualexandrei

ralualexandrei

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.333 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 07:26

'neata! Is pe fuga ca ma duc sa ma roscovesc (Carmen  [:)] ).

 

Aschiutza multa sanatate si brava!

 

Simonna nu prea e ok cu durerile astea,eu nu-mi amintesc sa ma fi durut asa,am avut la punere un usor disconfort,la scoatere in afara de momentul propriu-zis n-am mai avut nimic dupa.

 

Mihaela nu ti-a dat interzis la piscina sau baie 10 zie dupa ce l-ai pus?Prietena mea ginecolog o fi mai catolica decat papa?!Ca mie mi-a interzis atat cand mi l-a pus cat si cand mi l-a scos sa ma imbaiez in cada plina cu apa sau sa ma duc la piscina,spunea ca locul este mai sensibil si mai propice pt infectii decat deobicei.

 

Despre relatii interetnice nu am de spus decat ca neamul nostru este un adevarat caleidoscop care insa nu a deranjat pe nimeni niciodata ,infratirea-ntre popoare asa a fost la noi mereu. [pk]

 

A.M.R 1 ZI  [fal]



#669
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 07:26

neata neata

 

interesanta discutia cu accentele. e absolut normal sa le avem - si in cadrul aceleiasi tari, nativii au accente diferite in limba materna. eu sunt tare obisnuita cu engleza vorbita de indieni, care e.. horror :))))). cateodata chiar mai horror decat engleza scotienilor.

oricum, sunt de parere ca in America, in tara emigrantilor... e ciudat rau sa zici ca cineva are accent. toata lumea are [:)]

 

Zenit, m-a impresionat mesajul tau. si imi pare rau ca lucrurile incep sa se schimbe, in modul asta [:(]

 

Simonna, ar fi ok sa te duci la un control. macar sa iti zica ca e totul ok. o eco...? [:)]



#670
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.295 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 07:49

Neata pinguini

Tot despre accente: in Columbia, cand vorbeam spaniola, ma intrebau daca sunt din Brazilia :-) Marcia vorbeste romana cu accent...desi e prima ei limba materna, eu vorbesc cu ea doar in romana, ai mei au vorbit cu ea tot timpul...in elvetiana vorbeste dialectul de Zurich...iar germana o vorbeste cu accent nemtesc...germana a vorbit-o ft bine de mica, aici cred ca si TV-ul a ajutat-o...eu asa am invatat germana; lasam tv-ul sa mearga non-stop...m-a ajutat enorm la invatat expresii uzuale, pe care altfel nu le puteam invata...spaniola am invatat-o de la telenovele; cursurile facute aici le-am facut pt a putea vorbi :-) italiana se intelege, mi se pare ft usoara...dar nu imi place...
sora limbii romane e reto-romana...care se vorbeste aici...

o zi frumoasa !


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Top 10 lucruri utile consumabile pentru bebeluÈ™i

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 11:05

  • bucurie dublata

    Andrevvv
    - Astăzi, 10:53

  • Diabet gestational

    ClaudiaRamona24
    - Astăzi, 09:07

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -