Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Universitatea Ghetarului: temele puilor de pinguini!


687 raspunsuri la acest subiect

#591
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 16:07

Sa-l stapaneasca sanatos, cu folos si creativ! Bune idei imi mai dai, sa stii ;)

 

 

asemenea!  [pup]



#592
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 17:14

Michelle cred ca si-a luat o camera in hotelul cel mai apropiat de tabara lui Will [:)]

am dreptate? [;)]

 

 

vai!!! chiar assa...nu-mi acorda ssi mine nimeni un pic de credit? [:-)))]

nu numai ca stau accasa dar nicci nu am plins cand au plecat. hei, recunosc cca plinsesem cu 2 seri inainte.

 

sotul si-a luat 2 zile libere ca sa nu stau prea mult singura acasa si luni l-am dus amindoi la bus.

era plin de parinti, bunici...un baiat giovani venise cu tot familionul, maica-sa plingea de se rupea.

am si ris pe saturate ccand in ultimul minut pana sa plece busul mamicile isi aminteau ce au uitat sa le puna la ei: prosoape, papuci...

o prietena se uita suspect la doamna overweight care conducea busul imi spunea sa ma rog sa nu aiba vreun heart attack.

William era un pic emotionat,se ducea cind lal copii cind venea la taica-su...

cand au urcat in bus, s-a urcat si taica-su sa vada cum e...si mamicile comenteau [:-)))] "I-a uite, lui nu-I zicce nimeni nimic ca se urca in bus, daca am fi urcat noi ...imediat ne-ar fi luat cineva la intrebari. lui nu-I zice nimeni nimic, ca-I cat bradul"

mai auzim de la un professor ca in 10 ani au uitat 3 copii in San Francisco... [fal] wow...ii spunem atunci cca daca e sa uite vreun copil sa-l uite pe al Dianei ccare mai are vreo  2copii acasa...nu pe ai nostri care sunt singuri la parinti. [:-)))]

 

si de luni stam singuri, singurei...drept sa va spun nu-mi imaginez viata... casa asta fara william...



#593
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 17:18

michelle, e tare will. eu nu cred ca ai merge undeva unde sa doarma peste noapte. drept e ca nici eu nu i-am incurajat in mod deosebit. eu am urat fara exceptie taberele, tac-su le-a iubit, dar cand tragem linie pana una alta suntem happy cu day camps prin apropiere :D

 

______

 

in alta ordine de idei, cateodata ma minunez de pe unde scoate taica-meu tot soiul de stiri despre canada cand vorbim la tel.

 

azi incep sa ma luminez. citat de pe hotnews:

 

Un soldat canadian a fost impuscat miercuri dimineata langa Memorialul National de Razboi din Ottawa iar atacatorul a fost vazut alergand in directia cladirii Parlamentului canadian, aflata in apropiere, de unde au putut fi auzite noi focuri de arma, relateaza presa canadiana citand marturii ale unor martori oculari, potrivit Reuters.  Politia l-a urmarit pe atacator care a intrat in cladirea centrala a parlamentului. Martorii au realatat ca au auzit in jur de 30 de focuri de arma trase in interiorul cladirii Parlamentului.
 
UPDATE Ora 18:03 Din cladirea Parlamentului canadian pot fi auzite in continuare focuri de arma, relateaza Reuters. Suspectul nu a fost inca prins.

_________

 

ce scrie pe cbc

 

A man with a rifle shot a soldier standing guard at the War Memorial in downtown Ottawa, and witnesses said there were further shots fired in Centre Block on nearby Parliament Hill.


Editat de Aqai, 22 octombrie 2014 - 17:19 .


#594
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 17:22

aveam multe planuri pt saptamana assta...si uite ca s-a facut miercuri si n-am facut nimic. vreau sa fac ordine in camera.

William a pus monopol pe a 3 -a camera(dormitorul nostrum de iarna).

prima data ca doarme si el o noapte sa vada cum e, apoi ca ssta pana la sf saptamanii, apoi si-a adus veioza...a aparut si ceasul...maldarul de carti...si de o luna s-a instalat complet.

asa ca in dormitorul lui ddoar se imbracca...in birou isi face lectiile, si in dormitorul nostrum doarme.

sotul ii tzine parte ca sa faca sa stea unde vrea...mmie nu prea imi convine ca imi lasa 3 camera varza si geme cand e sa faca curat ca e prea mult.

 

ne-am hotarit cica sa nu mincam carne, saptamana asta.

luni am fost la pizza, dar marti ne-am facut salata verde si cu 2 ciotoiase ramase de la bbq de duminica (doar sotul a mincat cca , deh...cum sa aruncam bunatate de pui) ...astazi am un squash mare...sa fac ceva cu el...habar nu am ce , ca nu am facut niciodata.



#595
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 17:24

tata se alarmeaza si imi spuen ca a auzit ca se intimpla  nu stiu ce "pe la noi"...si de fapt se intimpla pe coasta de est.



#596
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 17:26

Michelle, is sigura ca se distreaza in tabara! Iar tu.. lasa dereticatul si relaxeaza-te, asa si trebuie! ;)

#597
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 17:32

inca putin si plec la bible studies...



#598
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 17:47

Brrr, am stat cu Silvia pana a tesalat, curatat, inseuat si pus haturile la cal...am inghetat! Sunt 5 grade la noi si vaaant. Am venit o jumate de ora acasa si ma duc apoi sa o iau. 

 

Azi am comanda de clatite, suntem numai noi doua acasa, huzurim :).

 

M-am uitat pe solutia ce o am, e acid lactic si acid salicilic, plus ceva aditivi, deci e bun. N-am insistat cu el ca nu mi se parea ca are efect, dar acum o sa il pun zilnic, cum scrie, pana cand scap de el. Si o sa inmoi piciorul in apa sarata inainte. 

Al meu e localizat de "pernita" de la terminarea degetelor la piciorul drept, exact unde apas cand merg. Nu ma doare dar ma sacaie, e ca o usturime constanta. 

 

Strumphi nu stiu ce reteta de pilaf am eu, banui ca pe cea clasica. O am din tata in fiica :), nu stiu alte retete. Orez cu carne de pui, morcov si o ceapa putin prajita la cuptor. De data asta am folosit orez Arborio, italian, ce se foloseste la risotto, mama ce bun a iesit! 



#599
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 18:13

Buna de dimineatza mea intunecata si uda,

 

A ploat toata noaptea …si e frig, de geaca.

 

Simonna, wow, ce poveste … vorba cuiva, m-a durut, am plans si m-am bucurat pe masura ce citeam. Ah, ca sa iti pun putzina sare pe rana, sa stii ca Alex e nascut pe 1 Oct …dar a iesit scos de altzii, nu dupa cum a vrut el [:)]

 

La mine, nu se statea cu copilul in camera decat daca cereai …exista, ca si in Romania cred, o camera a bebelusilor, o camera care credeam eu ca e mai izolata, sterilizata, caldutza …aiurea, dragelor, era o camera oarecare, in care batea un aer conditzionat in capul lor de m-am speriat. Noroc ca ai mei nu au avut par si aveau caciula … dar spaniolitzilor astia, sau asiaticilor, care se nasc cu parul mult si tzep, sa vedeti ce le fluturau tzepii in curent. [:)]  Si nu aveau nici o treaba, unul nu racea, unul nu facea otita.

Eu nu i-am cerut la pat pe nici unul. Pe Alex nu l-am cerut ca nu stiam ce sa fac cu el … pe Flavia au luat-o direct la terapie intensiva, pentru ca, din cauza diabetului meu gestational si a insulinei pe care mi-o faceam, s-a nascut cu glicemia foarte mica …ca si in viata, mai tarziu, Alex s-a nascut urland, dar urland frate, de nu se mai auzea om cu persoana …si Flavia s-a nascut dormind. 2 asistente si barbata-meu s-au chinuit sa o trezeasca, sa ii dea ceva sa manace, ca sa I se ridice glicemia aia …n-a fost chip. Asa ca mi-au luat-o la alt etaj, si au pus-o pe perfuzii. Noroc ca Flavia era al doilea copil si nu mai eram asa de isterica … dar m-am simtzit asa “parasita” cand toate mamicile din jur se duceau la bebeii lor, si eu nici nu o vazusem si nici nu puteam sa o vad, ca trebuia sa urc 3 etaje. S-a dus barbata-meu si i-a facut niste poze …mi s-a facut rau efectiv. Era plina de fire si legata la nu stiu cate aparate, dormea desigur …mai bine ca nu am vazut-o.

 

Nici unul dintre ai mei nu au supt de la sine, din prima …mvaiiii, cate vene mi-am mai taiat prin spital pana a invatzat Alex sa suga. O fi fost din cauza ca au iesit prin cezariana ? …oricum pentru mine, cezarienele au fost “nimic” pe langa alaptat. La Alex cel putzin, asa durere n-am crezut ca exista …imi aduc aminte cum simtzeam cum mergea durerea, din crestetul capului pana in degetele picioarelor.

 

Si la mine au intrat studentzii in operatzie cand am nascut-o pe Flavia … doctorul meu era profesor la facultatea de medicina, si pentru ca eu eram la a doua cezariana si a 4 a operatzie prin zona aia, se banuia ca sunt plina de aderentze, ceea ce a facut cezariana mai “intresanta”. M-au intrebat si am si semnat niste documente de acceptare, in legatura cu lectzia deschisa pe burta mea …Am spus DA cu conditzia sa nu puna nici un student din ala mana pe mine. Sa se uite, treaba lor … cine si-ar fi imaginat ce o sa urmeze ?

Si incepe operatzia si totodata lectzia … “ Si acum facem incizie, dam la o parte x, Y, va rog sa observatzi “nu stiu ce” prin abdomenul meu, iata uteruuul … incizie, aspirator …bla, bla”. Si eu auzeam toate astea, in timp ce simtzeam diverse presiuni si stiam ca ce arata ala prin interior mi se intampla mie. Mai ales cand zicea “incizie” mi se facea parul gaina …

 

Tare mare adevar a grait Elyda cu emotziile primelor zile de “mama” …ce pacat ca viatza ne inghite si ne batatoreste cu problemele ei si fericirea aia se transforma. Pe de alta parte, ce bine ca avem memorie si exista amintiri din astea …si ce bine ca exista oameni carora le potzi povesti despre ele si te pot intzelege. [flo2]

Inca o data, bun venit lui Vasilica ... indifferent care ii va fi numele, aici pe ghetzar, Vasilica va ramane.



#600
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 18:24

Accentul si statutul de emigrant.

 

Viv, nu pot spune ca am simtzit asta dar nici ca judecatzile nu exista …este un complex de inferioritate pe care eu il am si il recunosc. In general il am mai ales cand trebuie sa ma cert sau sa imi cer niste drepturi … in orice context in afara serviciului, nu stie nimeni cine sunt, cu ce ma ocup, ce mentalitate am … sunt o persoana ca oricare alta, care cand deschide gura, deja are o carte de vizita “altfel” – nu sunt crescuta aici, nu simt ca un nativ, nu ma exprim ca ei. In plus, oricat de bine incerc sa imi perfectionez limba engleza, ma sperie foarte tare modalitatile de comunicare. Habar nu ai cat conteaza …

 

Exemple:

- eu lucrez pentru o companie elvetziana, headquarter-ul si toti officers sunt acolo, undeva in partea franceza cred, ca toti au accent frantzuzesc. Noi raportam numai rezultatele pe US, dar acolo, in Elvetzia, se face consolidarea internatzionala si compania este cotata la bursa europeana. Dupa mine, elvetzienii (sorry Ella ) sunt extrem de nepoliticosi, extrem de abrazivi si extrem de arogantzi – toate astea in limba engleza. Si nu vorbesc numai de unul … ca am participat la diverse cursuri, conference calls, si ne conversam cu diversi, zilnic pe email si la telefon.  Spun asta dupa ce in trecut am lucrat in alte corporatzii si cu nemtzii, si cu austriecii si cu americanii. Dintre toti europenii astia cu care m-am intalnit eu de-a lungul carierei, elvetzienii sunt cei care vorbesc cel mai prost engleza … atentzie, nu spun ca nu stiu engleza, o stiu, te potzi intelege cu ei … dar este engleza cea mai “nefinisata” pe care am intalnit-o eu. Parerea mea este ca de aceea, din cauza limbii, interactiunea cu ei este foarte abrupta … cand intreaba ceva, zici ca stau cu pistolul la tampla ta, mereu par ca te acuza de ceva, par foarte agresivi si daca dau starea vremii, vorbesc engleza “cu bocancii” in asta intrand si accentul si modul de exprimare si tonul si expresiile folosite … nu se poate, nu pot fi asa de mitocani si intre ei, in franceza lor nativa. Este din cauza limbii cred, pe care o stiu la nivel “brut” …(la polul opus sunt nemtzii … wow, frate, nici nu iti dai seama cand vorbesc bullshit, atat de buni si alunecosi sunt in engleza)

 

- am in departament o chinezoaica care vorbeste engleza tot “brut” …nu numai ca are accent, dar vorbeste minim. Se descurca, e chiar foarte deshteapta …dar nu are bagajul lingvistic necesar sa glumeasca, sa ironizeze, sa explice daca are o idee, sa se lupte daca are o opinie … se exprima in fraze scurte, nu poate aduce multe argumente pe masa … am avut de facut un fel de manual cu diverse proceduri de lucru si al ei a trebuit refacut si rescris de catre o persoana nativa, ca sa sune asa mai “literar” si “corporatist”. La fel ca si elvetzienii, pare foarte abraziva si dura in comunicare …a durat ceva, vreo 3 ani, pana ne-am dat seama ca e deshteapta, adica ca are idei bune si ca din cauza exprimarii, unele din ideile ei pot fi usor ignorate.

 

Eu nu stiu in ce categorie ma incadrez … dar vorbesc cu accent … in cercurile noastre de romani, cand se mai strecoara cate un nativ (cum ar fi barbatul lui Ocebine) si ii aud pe ceilalti romani cum vorbesc, imi vine sa imi infund urechile. Accentul nu inseamna numai pronuntzie, inseamna topica frazei, inseamna greseli gramaticale, inseamna expresiile si cuvintele folosite. Incerc sa vorbesc cat mai corect, sunt constienta insa ca probabil mai fac greseli. Poate nu grave, dar precis ele exista. Si daca aranjez cuvintele altfel in propozitie, asta este o greseala, este altfel, un nativ le simte … Ce vreau sa spun cu asta este ca instinctiv, o engleza cu accent induce ezitari … sau asa cred eu. Ca e nevoie de timp, de mai mult timp, si ceva bunavointza, ca o persoana cu accent sa fie descoperita si sa capete aceeasi incredere sociala, ca una nativa …si nu vorbesc de profesie, ca acolo e simplu. Vorbesc in general, in viatza de zi cu zi.
Este diferit cand esti turist … esti temporar aici, esti curios sa le descoperi tzara, nu trebuie sa te impui cu nimic, nu trebuie sa argumentezi prea multe …est foarte diferit.

 

Inca o data, nimeni nu mi-a spus niciodata nimic ... cateodata ii surprind pe unii ca vorbesc mai rar ...dar normal ca nimeni nu m-a aratat cu degetul. Ba m-au si angajat in corporatzii, pe diverse pozitzii ... dar eu, in sinea mea, stiu ca sunt diferita de ei si asa voi ramane toata viatza.


Editat de buflea, 22 octombrie 2014 - 18:28 .



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Astăzi, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -