Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Universitatea Ghetarului: temele puilor de pinguini!


687 raspunsuri la acest subiect

#541
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:02

2 curcubeuri vazute de la mine de la birou acum 30 de min....sunt 2 in paralel, cel din spate nu e insa ft accentuat...superba imaginea...am tabarat toti pe telefoane pt a face poze [:)]

 

2 curcubeuri vazute de la mine de la birou acum 30 de min....sunt 2 in paralel, cel din spate nu e insa ft accentuat...superba imaginea...am tabarat toti pe telefoane pt a face poze [:)]

Sunt superbe cele  2 curcubeie



#542
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:03

oh, si la noi au fost doua curcubee duminica dupa-amiaza...superbe...

miha, ce am avut eu tot asa arata, ca o pata albicioasa intarita, era pe "pernuta" degetului mare de la piciorul drept, ajunsesem sa simt ca ma inteapa ca un cui la fiecare pas. la tine unde e localizata problema ?

initial si eu am crezut ca e batatura, desi nu ma deranjase vreo incaltare (nici n-ar fi avut cum sa ma "bata" sub deget).

dermatologul mi-a spus ca e neg, si abia atunci am facut legatura cu negul colegei de camera. ea il facuse pe la inceputul lunii octombrie, iar la mine a inceput sa ma deranjeze prin decembrie, aproape de revelion. medicul imi spusese ca varianta ar fi fost cauterizarea, nici n-am vrut sa aud. urma sa merg la o petrecere de revelion, plus ca fiind iarna cu zapada mare, n-as fi avut cu ce sa ma incalt dupa cauterizare.

incearca si criopharma, daca se gaseste la voi in farmacii.

functioneaza si remedii pe baza de acid salicilic +/- acid lactic. dr oz spunea ca negii pot fi "sufocati" cu banda adeziva (scotch), cica el asa procedeaza cand copiilor lui le ieseau negi pe maini/degete. leac babesc stiam ca e rostopasca (zeama aceea portocalie care apare cand rupi planta), insa nu stiu sa-ti spun daca functioneaza intr-adevar.



#543
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:03

Pe Londonez l-am trimis la medic si pana la urma s-a dus.Si s-a dus el saracul la medic fara voce, tușind, cu dureri groaznice de gat si frisoane.Si dupa ce medicul s-a uitat in gat SI A REFUZAT sa puna mana pe stetoscop sa verifice plamanii, i-a spus ca trebuie sa manance muuuulta inghetata si sa bea lichide reci.

Ca nu are nimic la plamani.De unde mama măsii stie el ca nu are nimic la plamani daca el nici macar nu s-a deranjat sa verifice ?!?!?! A ghicit in stele?!?!
Sunt un pachet de nervi ! E a doua oara cand pateste asta, prima a fost cand avea maxilarul plin de puroi si i se dadea nurofen.Dar atunci a ajuns acasa mai repede.Acum vine peste 2 luni.

Are la el ceva medicamente si le ia, gatul i-a mai trecut dar are o tuse urâta.Su mai are 2 luni pana vine.

#544
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:14

Aici lumea foloseste cuvantul gay (in germana Schwul)...si nu i se pare nimanui ciudat...

 

Frumos povestit Simona. De Elyda nu mai spun.

 

Miha, Marcia are dintii de sus deplasati putin spre dreapta; asa ca trebuie miscati acum spre stanga. Din cauza asta, un dinte de sus din partea stanga nu iese de cativa ani, nu are loc destul.

Aici dentistul se plateste, nu intra in asigurarea normala [smulgpar] exista o asigurare suplimentara, dar pt aia iti trebuie un raport de la dentist; si te pot accepta sau nu..oricum nu se merita, pt ca ai da cam 100 franci/lunar sau mai mult...si din tratament de ex tot nu iti acopera toate cheltuielile, sunt 10% si pana la o anumita suma...dentistul aici e scump rau, o carie ajunge si la 700 fr....la curatat de dinti insa e pretul ok, putin peste 100 fr..deci 200 si un pic pe an...aparatul Marciei ne va duce cam la 10K, asa ne-a spus acum cativa ani [ups] dar nu platim toata suma o data, ci esalonat..



#545
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:22

A, si daca stie cineva cu ce pot trata o batatura de pe talpa...am incercat cu ceva solutie de aici de la farmacie si cu crema de plante pentru bataturi din Ro, din plante...nu merge :(. Deja ma doare cand umblu si nu stiu ce sa ii mai fac...


Sigur nu e neg?

#546
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:24

Elyda, am citit ieri despre Vasilica!!! Sa va traiasca si El si proaspetii parinti!! Vasi e Nr 1?

#547
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:27

Roxana, multumesc. Exersez :).

Corinadani, nu ajung eu la dermatolog cu așa ceva. As putea sa ma duc la medicul de familie dar cred ca o sa imi dea aceeași soluție cu care am incercat. Oricum ceva babesc nici vorba!
Cum arata ce spui tu? Ce am au e o pata de vre-un cm in diametru, e albă si întărită, ma doare daca apas. Si ma doare putin cand umblu.

 

Mihaela, nu aveti duo-film in farmacii? e o chestie anti-bataturi de la Urgo. in tara este Clavusin - care e acid salicilic cu acid acetic glacial (dada, ala din borcan de la laborator :))) ). musai sa fie si la voi un preparat similar.

 

http://www.carethy.s...uty/urgo/p-6125 - uite, asta e ok, e un leucoplast cu mijloc activ de acid salicilic.



#548
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:30

Sorry .. Sunt restanta:(

Elyda, ce ganduri pe tine!
Ce ne astepta.

Trimite londonezul la urgenta. Egal cat astepta sa se de- a lovit Mai rau ca nu se risca aia.

Doamne fereste, io nu am trait asa ceva in 10 Ani de de!

#549
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:33

Viviana, eu cred ca situatiile de genul asta, petrecute in scoala, trebuie rezolvate de catre scoala. Din doua motive: in primul rand ca e problema lor, fapta fiind in curtea lor, si apoi pentru ca, cel putin teoretic, oamenii aia sunt profesionisti pedagogic vorbind, plus ca pot fi impartiali (ceea ce un parinte nu prea poate fi).

Dar daca spun ca trebuie rezolvata la scoala nu spun ca trebuie musamalizata, ci din contra: faptei trebuie sa i se dea importanta cuvenita, nici prea mare, exagerata, dar nici prea mica, bagatelizata.

Daca scoala hotaraste ca elevul a gresit si trebuie sanctionat drastic, sau doar avertizat, sau doar dojenit...asta e.

Dar eu ca parinte trebuie sa ma asigur ca problema este oficiala, in atentia celor cu decizii.

Si mai pot fi nemultumit, desigur, avand libertatea de a merge la etapa (forul)  superior.

Poate o sa ziceti ca trebuie sa ma gandesc si la copilul ala, ce i-or face parintii, ce-o pati...da, asa este, dar asta numai dupa ce ma gandesc la copilul meu.

Cred ca v-am mai spus ca si Ioana a patit o chestie cam la fel, o poza facuta cu ea in clasa, intr-o pozitie nefericita langa un baiat...si comentariul cu pricina. Era in clasa a 7-a si am facut deranj mare, dar calm si civilizat, cu Tora cu tot. Atitudinea parintilor si a impricinatilor, ora de dezbatere cu toata clasa tinuta de diriginta ne-au oprit actiunea, pentru ca am considerat ca totul se poate opri acolo. Si asa a si fost. Insa totul era gandit in asa fel incat, cu folosirea regulamentului, sa fie posibila si exmatricularea. Copiii aia au trecut milimetric pe langa un accident al vietii lor scolare si au stiut asta. Ca au fost parintii, diriginta...nu stiu, dar rezultatul a fost evident.

Intr-a 8-a a pocnit-o o colega...asa, mai scapata de sub control parental...pai pana nu s-a strans toata conducerea liceului la scoala, am stat acolo cu mana pe butonul de 112. Au venit ca vantul, director plin, adjunct, nici nu stiu cine era pe-acolo...se faceau ca nu pricep dar n-a fost nevoie de multe cuvinte...si-au luat rolul in serios, nu le-am lasat loc de intors. Finalul a fost tot usor, pentru ca tatal fetei, fata, din nou diriginta si dezbaterile ei m-au convins ca evenimentul se poate opri fara consecinte grave pentru fata respectiva, aflata inainte de admitere la liceu. Si am avut dreptate iar, fata s-a comportat exemplar, a devenit atenta, draguta, a lasat ifosele deoparte si a incheiat anul in liniste.

Ce vreau sa spun? Ca atitudinea noastra ii influienteaza pe adolescenti mai mult decat ne dam seama. Copiii aia au privit evenimentele ca pe niste lectii si, fiind copii buni, nu au recidivat; cred insa ca daca li s-ar permite repetat sa se manifeste astfel, lucrurile ar lua-o razna.

In orice caz, legile, regulamentele scolare sunt foarte clare, doar aplicarea lor sufera. Dar, daca vrei musai, cei in drept nu au ce face si le aplica.



#550
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 22 octombrie 2014 - 10:33

Apropo de bataturi, aici exista o solutie speciala...aceeasi solutie exista si in Romania...noi am luat insa ca un fel de creion (Wartner Warzenstift...asa arata : http://www.zurrose.a...arzenstift.html)...se pune o perioada si se tot taie pielea aia moarta...pana ajunge solutia aia batatura...al meu a scapat asa de cateva bataturi...

Marcia a avut si ea 2...si ce-i da ei prin cap...isi taie pielita aia moarta singura pana ii da sangele si puna solutia de bataturi pe rana insangerata...nu va spun ce urlete a tras...a luat-o mama repede si a bagat-o la dus...cand am intrebat-o de ce s-a doftoricit singura, a zis ca ea a vrut sa opreasca sangerarea [batcap]




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -