Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mobilizare pentru permis


29 raspunsuri la acest subiect

#11
Lorikay

Lorikay

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.237 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 13:33

Eu tocmai mi-am luat carnetul, luna trecuta.

Si eu am tot amanat din diverse motive: ba locuiam si munceam in Bucuresti dar aveam adresa din buletin de acasa si trebuia sa merg acolo sa dau examen, apoi am ramas insarcinata, apoi aveam copil mic si, in final, copil mare si timp ioc.

In fiecare primavara din ultimii 4 ani ma hotaram sa ma inscriu la scoala dar degeaba.

Anul acesta m-am dus, am platit toata scoala si toate taxele de la inceput (ca sa nu ma razgandesc) si asta a fost.

Mie nu mi-a fot frica de examenul de sala, traseul mi-a scos peri albi.

Am citit cartea, am facut multe teste si, la orele de condus, am cerut explicatii si instructorului (multe nu le intelegem in carte dar, pe traseu, au devenit clare).

La sfaturi despre bani si economii, nu ma bag. Fiecare stie mai bine ce are in portofel.

Iti urez succes!



#12
blackgirl0

blackgirl0

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.422 mesaje

Postat 29 octombrie 2014 - 07:55

Update: mi-am luat masina (ford fiesta 2010) pe un sfert banii mei, trei sferturi imprumuturi prietenesti. De-o saptamana sunt scolarita la condus, dimineata de la 4 si seara pana in 10 stau cu cartea de legislatie dupa mine, ba ii mai citesc si copilului din ea (ii place ca-i colorata  si are multe desene :))) Astea-s primele doua motivatii: a treia este aia in care imi ingheata behind-ul asteptand rata, iar masina este parcata in fata casei .

 

Tipsuri pt examen aveti? Am inteles ca in ultima perioada s-au inasprit si conditiile de examinare.

 

Rata vine de-aici

 

http://webcache.goog...o&ct=clnk&gl=ro


Editat de blackgirl0, 29 octombrie 2014 - 07:58 .


#13
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 29 octombrie 2014 - 10:26

Tips? Invata legislatia. Condu relaxata. Nu te descuraja daca pici. Bafta!



#14
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 29 octombrie 2014 - 12:30

Tu vrei mobilizare, eu caut motivatie [:)]

Nu am niciun motiv pentru care sa imi iau permis, insa parca as vrea sa il am.. asa, ca o extra abilitate [:)]

 

Am zis ca o sa ma lipesc de o prietena, cand da ea, ca sa dam impreuna.. dar sa vad [:)]



#15
blackgirl0

blackgirl0

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.422 mesaje

Postat 29 octombrie 2014 - 13:42

Rall, am incercat toate variantele zau: din ciuda pt fostul meu prieten (acum 11 ani), impreuna cu sotul meu (acum 9 ani), impreuna cu cea mai buna prietena a mea (acum 3 ani). Toata lumea a luat permisul din prima, numai eu ...m-am lasat pe tanjeala! :((

 

Motivatie? Poate faptul ca numai depind de nimeni in ceea ce priveste transportul, nu de autobuze, taxiuri, poate sa bea si jumatatea ceva, numai car copilul de la gradi acasa si invers in cate 2 autobuze. Si in plus da extrem de bine in CV, mai peste tot se cauta soferi  in cazul in care primesti masina de serviciu.



#16
Siminaf

Siminaf

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.901 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 00:15

Rall, am incercat toate variantele zau: din ciuda pt fostul meu prieten (acum 11 ani), impreuna cu sotul meu (acum 9 ani), impreuna cu cea mai buna prietena a mea (acum 3 ani). Toata lumea a luat permisul din prima, numai eu ...m-am lasat pe tanjeala! :((

 

Motivatie? Poate faptul ca numai depind de nimeni in ceea ce priveste transportul, nu de autobuze, taxiuri, poate sa bea si jumatatea ceva, numai car copilul de la gradi acasa si invers in cate 2 autobuze. Si in plus da extrem de bine in CV, mai peste tot se cauta soferi  in cazul in care primesti masina de serviciu.

 

Vrei sa zici ca "nu mai" aia si ailalta, nu "numai" in sensul de "doar", nu? Greu de urmarit postul asa, incetcind sa ghicesc ce ai fi vrut sa spui.

Stiu ca in regulament scrie sa nu dezbatem greselile gramaticale si de limba pe forum, dar astfel de greseli schimba total sensul postarilor. Si nici nu cred ca e o greseala din viteza, ca se tot repeta.

 

Sau poate am interpretat eu gresit si vroiai sa spui ca doar cari copilul, doar depinzi de cineva, etc.  [:)]



#17
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 10:52

Pentru cei cat de cat scoliti, sala nu trebuie sa reprezinte o problema.

Cred ca pur si simplu unii nu stiu ce si cum sa invete si sunt intr-o permanenta deruta.

Am sa repet ceea ce mi-a spus instructorul meu, am aplicat si eu cu brio si le-am spus si altora:

- Legislatia (decretul, cu toate modificarile) trebuie invatat ca la scoala. Nu citit, ci invatat. Anumite capitole intra sigur in chestionar (depasirea; oprirea si stationarea; intoarcerea), de asemenea contraventiile. In chestionar trebuie citit atent, intrebarile difera: cand este permis adepasirea sau cand nu este permisa depasirea. Desi stii raspunsul, daca nu-l vezi pe "nu", ratezi raspunsul. Fiecare invata cum e obisnuit: repeta de cateva ori, scrie si repeta, isi face fise pe care le are mereu la indemana, etc. Eu mi-am facut fise pe care le-am invatat ca papagalul.

- Dupa ce cartea aia intra bine in cap, fiind invatata, treceti la chestionare. Acolo aplicati ce ati invatat sau pur si simplu retineti intrebarea care nu se gaseste in legislatie. Ca sunt si d-alea (mecanica masinii, prim ajutor, conduita preventiva). Selectati intrebarile pe care nu le intelegeti si lamuriti-le cu instructorul, ca sa pricepeti regula. Daca tot nu pricepeti, retineti asa cum e si gata...ca nu faceti cariera din legislatia asta.

- La examen cititi atent intrebarea, sunt capcane de exprimare: cand sa sau cand sa nu, care trece sau care nu trece, care-i primul sau care-i ultimul, etc. Uneori aceeasi poza are texte diferite, voi retineti poza si nu vedeti doaua litere schimbate in intrebare.

Timp este arhisuficient, nu va indoiti de asta.

Sigur ca fiecare invata cum ii este mai bine, dar cred ca este obligatoriu sa o faceti cu cartea si caietul in fata si nu in timp ce faceti treaba sau sunteti la servici, pentru ca va pot scapa lucruri pe care nu le mai reluati si...ratati totul.

In mod normal, daca va puneti mintea cu legislatia si formularele, intr-o saptamana (doar in timpul liber) nu aveti ce alege din ele.

 

Bafta!



#18
fritz

fritz

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 109 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 20:24

Imi permit si eu sa scriu cateva randuri din postura de proaspata posesoare de permis la aproape 40 ani. Primul pas se pare ca l-ai facut. Chiar si ultimul....ti-ai luat deja masina... Eu pot sa iti spun despre partea de teorie, din punctul meu de vedere. Am incercat sa invat legislatia, am citit, desi imi intra pe o ureche si imi iesea pe cealalta. M-au ajutat destul de mult si orele de legislatie unde am avut un profesor bun. Am facut chestionare de pe un site f.cunoscut, dar pt.care am platit vreo 5 euro daca nu gresesc si am putut face teste fara limita timp de 30 zile. Mai intai trebuie sa faci de 2 ori cele peste 1400 de intrebari si apoi faci chestionare de cate 26 de intrebari ca la sala. Eu reusisem sa nu pic nici unul, dar f.rar luam 26 de puncte. Cu toate astea la sala am luat din prima cu 26 de puncte. Rufus a sesizat f.bine problema cu atentia...cele mai multe greseli se fac pt. ca nu vezi acel "nu" din intrebare si restul nuantelor din intrebari, primul, ultimul, etc. Pe site-ul acesta sunt si multe comentarii cu explicatii care m-au lamurit f.bine, desi eram convinsa ca raspunsul meu era cel corect... Eu nu am inteles daca ai mai facut scoala vreodata...adica daca iti lipsea doar mobilizarea sau totul era o necunoscuta pt. tine, asa cum a fost pt.mine, care nu mai condusesem nici 5 m o masina. Despre examenul propriu zis, adica orasul, pt.ca asta a fost marele meu stres, pot spune ca si norocul este f.important, adica nu depinde numai de tine...depinde de examinator, de traseu, de trafic... Eu am facut ore in plus fata de cele normale,nu f.multe, pana am simtit ca m-as descurca... Din ce am vazut si auzit in ziua de examen, fiind ultima..., se pica lejer la parcari, daca examinatorul pune piciorul pe frana...asa ca trebuie multa atentie si calm. Mai bine ceri sa repeti manevra daca iti dai seama ca ai inceput-o gresit. La trecerile de pietoni la fel...chiar daca ti se pare ca ai timp sa treci sau nu esti sigura ca persoana de pe trotuar vrea sa treaca, mai bine opresti. Deci trebuie sa stapanesti f.bine parcarile, mersul inapoi si pornirea din rampa. Cam atat, ca m-am lungit oricum...sa ai bafta!

#19
fritz

fritz

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 109 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 20:24

Imi permit si eu sa scriu cateva randuri din postura de proaspata posesoare de permis la aproape 40 ani. Primul pas se pare ca l-ai facut. Chiar si ultimul....ti-ai luat deja masina... Eu pot sa iti spun despre partea de teorie, din punctul meu de vedere. Am incercat sa invat legislatia, am citit, desi imi intra pe o ureche si imi iesea pe cealalta. M-au ajutat destul de mult si orele de legislatie unde am avut un profesor bun. Am facut chestionare de pe un site f.cunoscut, dar pt.care am platit vreo 5 euro daca nu gresesc si am putut face teste fara limita timp de 30 zile. Mai intai trebuie sa faci de 2 ori cele peste 1400 de intrebari si apoi faci chestionare de cate 26 de intrebari ca la sala. Eu reusisem sa nu pic nici unul, dar f.rar luam 26 de puncte. Cu toate astea la sala am luat din prima cu 26 de puncte. Rufus a sesizat f.bine problema cu atentia...cele mai multe greseli se fac pt. ca nu vezi acel "nu" din intrebare si restul nuantelor din intrebari, primul, ultimul, etc. Pe site-ul acesta sunt si multe comentarii cu explicatii care m-au lamurit f.bine, desi eram convinsa ca raspunsul meu era cel corect... Eu nu am inteles daca ai mai facut scoala vreodata...adica daca iti lipsea doar mobilizarea sau totul era o necunoscuta pt. tine, asa cum a fost pt.mine, care nu mai condusesem nici 5 m o masina. Despre examenul propriu zis, adica orasul, pt.ca asta a fost marele meu stres, pot spune ca si norocul este f.important, adica nu depinde numai de tine...depinde de examinator, de traseu, de trafic... Eu am facut ore in plus fata de cele normale,nu f.multe, pana am simtit ca m-as descurca... Din ce am vazut si auzit in ziua de examen, fiind ultima..., se pica lejer la parcari, daca examinatorul pune piciorul pe frana...asa ca trebuie multa atentie si calm. Mai bine ceri sa repeti manevra daca iti dai seama ca ai inceput-o gresit. La trecerile de pietoni la fel...chiar daca ti se pare ca ai timp sa treci sau nu esti sigura ca persoana de pe trotuar vrea sa treaca, mai bine opresti. Deci trebuie sa stapanesti f.bine parcarile, mersul inapoi si pornirea din rampa. Cam atat, ca m-am lungit oricum...sa ai bafta!

#20
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 31 octombrie 2014 - 09:22

Eu am luat carnetul in 2001, deci acu muuuulti ani.

Sala nici pt mine nu a fost vreo problema, intr-adevar, atentie la nuante, la fraze... Eu am invatat cam dupa stilul Rufus, si a fost ok... Daca esti fin fire constiincios si inveti, nu prea pici, doar daca ai vreun ghinion fantastic... Dar asta e, ca si la traseu, daca pici, mai incerci o data ca n-o fi foc.

 

Eu la vremea mea am dat examenul de 2 ori, caci prima data am picat la traseu, si a doua oara a trebuit sa dau iarasi totul deci si sala. Prima data am luat 24 p la sala, si a doua oara 26 p, deci nu am avut probleme. La traseu intervin emotiile, cel putin la mine asa a fost, pt baieti e ceva mai simplu, sunt mai obisnuiti cu masinile in general.

 

Cu traseul asa este, conteaza f mult si factorii externi, traficul, politistul cu care dai, daca te intimideaza sau nu...

Eu de ex sunt o fire emotiva, a doua oara cand am dat, tin minte ca eram cred cam "alba" la fata, mai ales ca eram printre ultimii si tot asteptasem, am avut noroc ca politistul m-a luat usor, mai cu o gluma, ma luase ca am luat 27 p la sala ca un punct mi-l da el cadou, apoi m-a mai intrebat nu stiu ce pe la bord, si de abia apoi am plecat. Insa emotiile mele trecusera si mi-am facut treaba fara stress... ba chiar la sfarsit mi s-a parut ca s-a terminat repede traseu, parca as mai fi mers :))) Politistul: gata, pai ce mai vrei, ai luat! (ca nu-mi spusese nimic, si habar nu aveam ce sa inteleg, dar era chestia aia ca daca-ti dadea dosarul, insemna ca ai picat, daca nu-ti dadea nimic, luai). Si prima data a fost ok politistul, mai sobru, dar ok, am facut eu o greseala, m-am pierdut aiurea...

 

Tin minte ca am facut scoala (si examenul la fel, ca mergeai cu masina scolii), pe o Dacie berlina, hurducaita bine (ca toate Daciile vechi), imi manca ficatii schimbatorul ala,... trebuia forta nene, nu gluma, mai ales la marsarier, unde mai trebuia sa si apesi... Dupa ce am luat carnetul si am trecut pe Tico (masina pe care o aveam noi acasa) ma incordasem sa schimb vitezele, si cand am vazut ce usor merge nu mi-a venit sa cred ca se poate si asa :))))))

 

Black, multa bafta! E mai greu la inceput (la traseu ma refer), dar iti vei intra in mana si te vei descurca. Clar iti va fi de folos condusul.

 

Eu in primii ani nu prea am condus, doar ocazional, ca aveam doar o singura masina, a familiei, si o conducea tatal meu... dar nici eu nu aveam curaj, ca tata mi-ar mai fi dat-o. Conduceam de cele mai multe ori cu el in dreapta... Mai ma lua in diverse vizite, cand se mai vedea cu cate vreun coleg de liceu, facultate, si se lasa cu un vin, o bere... eu eram pe post de sofer, sa venim inapoi... era si un mod de a ma face pe mine sa mai intru in masina si sa conduc, sa mai capat curaj. 

Mai tarziu, dupa ce m-am casatorit si au aparut si copiii, mi-am facut curaj cu adevarat sa conduc, mi-ar fi fost greu cu 1-2 copii mici si cu o gramada de hangarale, altfel decat cu masina




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Astăzi, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Astăzi, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

  • Dulce amintire

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -