Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Vinete uscate


20 raspunsuri la acest subiect

#1
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 12:07

Anul asta ne-a adus din Turcia vinete uscate si insirate pe sfoara.

Sunt golite de continut, e numai pielea uscata.

Probabil ca se umplu cu ceva, n-am apucat sa cer si reteta cuiva cu care sa ma inteleg.

Pun si o poza, poate ati mai vazut.

Vreau si eu retete si, mai ales, vreau sa stiu daca se fierb/pun la abur  inainte cojile, cateva trucuri...

De asemenea, ce poti face cu rosiile uscate?

Multumesc.

Miniaturi atasate

  • vinete.jpg


#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 12:10

rosiile uscate se pun in mancaruri, pe bruschette, in placinte delicioase, in tarte sarate. eu le mananc si goale :)))

 

vinetele eu stiu ca doar se umplu, se hidrateaza la gatire. cred ca Yagmur ne-ar ajuta... :)



#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 12:11

Rosiile uscate????

 

Ca subiecte este despre vinete(emoticon de se scarpina-n cap)

 

Rosiile uscate sunt foarte bune ,eu le folosesc la sosuri,ciorbe...la orice la oa dica la ce folosesti rosiile proaspete.

 

Rosiile uscate in ulei,le folosesc la o reteta cu sparanghel...mmm,ce bune sunt...dar si la sosurile de care spuneam mai sus.

 

Deci se folosesc(eu le folosesc)ca si rosiile obisnuite.(mie-mi plac si asa crude...au un gust foarte bun)



#4
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 12:16

Dada, m-am gandit la Yagmur.

Le-am cumparat din piata, se gasesc absolut peste tot.

Dar cum sa ma intekeg cu ei? [:)]



#5
crista-s

crista-s

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.003 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 12:38

Rosiile uscate din poza asta ca si vinetele si ardeii si ce mai era acolo insirat pe ata se folosesc in Turcia la umplut.

 Pentru reteta cauta de exemplu Kuru Patlıcan Dolması ( vinete uscate umplute) imposibil sa nu exista retete in engleza, eu am gasit in italiana. Se pun la inmuiat cca 20-25 minute in apa calda ( nu clocotita si nu pe foc, stiam eu desi vad ca pe you tube le oparesc in oala pe flacara ) . Apoi le scoti si le scurgi dupa care le umpli cu ingredientele alese de tine ( carne cu orez sau burghul sau cous cous ) si le gatesti exact ca la noi legumele umplute .. Peste umplutura se pune un capacel de rosie ca sa tina umplutura inauntru.

 

 

 edit  vezi ca sunt filmulete pe youtube, in turca evident dar vezi ingredientele si cam intelegi ce trebuie sa faci cu ele


Editat de crista-s, 17 septembrie 2014 - 12:43 .


#6
crista-s

crista-s

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.003 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 12:52

Daca rosiile uscate care ar f trebuit sa fie toata rosia intreaga si nu doar coaja scobita ca atunci e semn clar ca sunt bune de umplut se pot pregati si pune in borcan cu ulei ca mai apoi sa le folosesti cum vrei si iti place . Deci, rosiile intregi uscate se oparesc citeva secunde in apa fiarta ( le bagi si le scotoi imediat din apa asta ) doar cit sa le sterizilizezi putin ca nu stii cite muste au facut popas pe ele cind erau puse la uscat.  Apoi le asezi pe un servet curat de preferat de pinza si le lasi la uscat. Cind sunt uscate /zvintate bine , poti chiar sa le usuci prin tamponare le asezin in straturi intr-un borcan impreuna cu 1-2 catei de usturoi curatati de coaja dar intregi sau cel mult taiati in jumatate si versi ulei pina acoperi totul. Uleiul poate fi si de maslina dar si de floarea soarelui. Borcanele se inchid cu capacul ermetic si eu le tin in frigider altfel daca vrei sa le pui in camara e bine sa le fierbi putin la bain marie. De cind ai desfacut un borcan nu-l mai pui in camara ci il tii numai in frigider. Uleiul il folosesti la sosuri caci este aromat, eu il mai pun si pe carne la cuptor ( fac pulpe de pui cu rosii uscate, usturoi) .

 

 Daca vrei iti traduc din italiana retetele gasite de mine pentru vinete umplute.


Editat de crista-s, 17 septembrie 2014 - 13:15 .


#7
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 13:04

Crista,deci asa se fac rosiile uscate in ulei????

 

Eu am zis ca se lasa rosiile la uscat si apoi se pun in borcane,cu ulei peste ele si restul de mirodenii! [:)]


Editat de andacos, 17 septembrie 2014 - 13:04 .


#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 13:11

Si dupa ce epuizati subiectul cu rosiile si vinetele,sa-mi spuneti si mie ce sa fac cu un borcan de psete uscat,taiat cubulete/fisiute...ce l-a primit sotul meu d ela colegul lui din Sri Lanka. [:D]

 

Rufus sa ma scuzi ca m-am bagat peste subiectul tau,dar daca tot suntem la...uscaciuni!!!! [:-)))] [:-)))] Si numai dupa ce se epuizeaza treaba cu vinetele si rosiile.



#9
crista-s

crista-s

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.003 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 13:18

Dana rosiile dupa ce au fost uscate( la soare, in general ) se pun in bircane cum am zis eu mai sus, in fine poate altii mai pun si alte condimente dar eu asa fac.

 Dar daca Rufus si-a cumparat rosiile de la taraba turceasca exact ca alea insirate pe ata sunt musai pentru umplu si deci  ca si vinetele alea scobite si insirate pe ata sau ardeii se pun la inmuiat apoi se umplu cu ce vrea el si le fierbe in sos exact cum facea si mama mea, a ta sau a lui Rufus rosii, ardei sau dovlecei umpluti ..



#10
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 13:20

Dana rosiile dupa ce au fost uscate( la soare, in general ) se pun in bircane cum am zis eu mai sus, in fine poate altii mai pun si alte condimente dar eu asa fac.

 

Eu am inteles ca rosiile-dupa ce sunt spalate si zvintate ,se pun in borcan ,cu ulei deasupra...

 

Cum e pin' la urma ca m-am zapacit?




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -