Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

FIV cu ovocite donate Cap 77


546 raspunsuri la acest subiect

#281
MihaD1

MihaD1

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 399 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 17:18

fete, va pup!

 

Stiti ca am facut primul beta in z8 de la ET si am repetat beta Hcg de z11 (joi) tot la Clinica Sante dar nu mi-a venit inca rezultatul...tot am dat refresh pana sambata dar nimic. Data trecuta a 2-a zi dupa amiaza aveam deja rez dar era in timpul saptamanii, acum am prins sf saptamanii (la ei apare pe site rezultatul la analiza asta la 3 zile)Posibil maine sa-l am insa sigur e tot negativ.

 

Oricum, de vineri seara, am intrerupt total tratamentul...

 

va pun un link si as dori sa-mi spuneti ce intelegeti din explicatiile de acolo pt ca pe mine m-au bagat in ceata...sper ca am inteles corect din explicatiile lor dar as vrea sa-mi spuneti si parerea voastra, ma refer la ET-ul de 5 zile.

 

http://www.nyufertil...embryo_transfer

 

Eu astept sa-mi vina cm...stiti cam la cate zile de la intreruperea estrogenilor si progesteronului vine? luati in calcul ca eu am facut si diphereline ( in 18 iulie), deci am fost inhibata.

 

M-am hotarat pt pinguini insa nu stiu ce si cum se face, stiu doar ca nu se mai face inhibare. Se face doar tratament dat in schema tot asa, cu estrogeni si utro, se monitorizeaza endo, se face vreo injectie de spargere a eventualilor foliculi si apoi ET-ul? Asta ar fi pe ciclu natural, nu? Exista si o alta posibilitate?

 

Velvet, Coenzima Q10 ar fi bine sa o iei +carnitina, e cu 5 lei mai scumpa dar e mai buna si cu carnitina in compozitie. Eu am adaugat si L'Arginina de la Solaray parca..

 

Va multumesc pt gandurile bune, ma bucur pt ca ati luat hotararea de a merge inainte, pup burticile gretuline si mamicile !


Editat de MihaD1, 21 septembrie 2014 - 17:28 .


#282
Seawave

Seawave

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 457 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 17:27

Gsimi, multumim de raspuns. Din ce am citi eu, contine foarte multi aminoacizi, care ar fi continuti si de embrionii sanatosi si de buna calitate, fapt ce ar ajuta implantarea. 

Doza cu care se face lavaj/gavaj este totusi infima fata de dozele care se dau in scopurile pentru care a fost conceput. 

Parerea mea (nemedicala) este ca nu are ce rau sa faca. Spun si eu din tot ce am citit, ca nu ma pricep

 

La fef, foarte multi aminoacizi contine si embryoglue, pe care mi-l vor da mie, asa ca banuiesc ca rau nu are cum sa fie

 

pup



#283
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 17:33

seawave am decis sa luam spermotrend.a luat acum 2 ani vreo 2 luni profertil.multumesc pt raspuns.

 

miha  [flor] mersi pt raspuns.carnitina si pt noi,femeile?  [clo] am citit si de arginina,dar zic ca prea mult...e prea mult.sper ca esti bine cat se poate si mergi inainte!



#284
Seawave

Seawave

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 457 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 17:34

Miha, ce ma bucur sa te vad. 

Nu au facut decat sa-ti explice ce se intampla cu embrionul in fiecare zi, pana la beta. 

 

Ma bucur ca te-ai hotarat sa mergi mai departe dupa pinguini. Si eu as fi luat aceeasi decizie. Vor fi copiii tai iubiti si veti fi o familie implinita. Sa nu te superi pe mine ca iti spun, dar eu cred ca iti va fi mai bine fara fostul. Un tata cunoscut, dar care nu se implica, nu-i cu nimic mai bun decat unul necunoscut. Eu vad parte plina a paharului. Vor fi numai ai tai si nu vei avea motive de stres mai tarziu. Te pup si sa ma ierti daca te-am deranjat.

 

Chiar daca ai avut Diphe pentru inhibare, ai avut estrogeni si progesteron, asa ca iti va veni CM la cateva zile dupa ce ai oprit tratamentul

 

Pup



#285
_Micaela_

_Micaela_

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.969 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 19:10

Sea f buna ideea cu link catre o postare lui Bemi cu ghidul. Sper sa mai poata intra sa-l posteze.

Miha te felicit pt decizia luata, poti face ET pe CM natural pt ca tu inca ai ovulatie si embrionii vor fi de calitate f buna cu sanse mari de implantare. Tb sa decizi dc pui 2 , te poti descurca singura cu 2 gemenasi?

#286
Seawave

Seawave

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 457 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 19:26

Mica, incerc eu sa postez ghidul lui Bemi. L-am gasit la capitolele din spate si incerc sa-l pun aici, ca sa poti face tu link



#287
MihaD1

MihaD1

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 399 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 19:52

Sea, multa bafta, sa fie cu reusita,iti doresc! te pup!

 

Tizulina, am sa transfer doar 1 pinguin.Dr Marcel, data trecuta uitandu-se lung la mine, mi-a spus ca sunt foarte slaba (am 48 kg) si dupa parerea lui,ar fi foarte greu pt mine cu o sarcina gemelara, dar eu m-am incapatanat, oricum n-a fost sa fie. De data asta, am sa pun doar 1 foarte bun.

 

Cu pinguini, altfel decat pe ciclu natural,nu se face? mi-e frica sa nu raspund iar rau la tratament, sa nu fie ceva ca sa-mi dea peste cap planul...endo, ovulatia (au am ovulatie timpurie), nici nu stiu ce ar mai fi dar sigur nu vreau sa ma impiedic de ceva.

 

Sper la jumatatea lui noiembrie- inceputul lui decembrie, sa merg iar.

 

Velvet, eu am cumparat Coenzima Q10+ carnitina, avea in compozitie deci si carnitina. Nu am cumparat de aia simpla. Tu faci cum crezi.Puteti lua amandoi.

 

Nadia, spor la trebusoare, se apropie ziua crestinarii pt micut, frumoasa zi pt voi! te pup!



#288
Seawave

Seawave

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 457 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 20:35

Miha, cred ca daca ii vei spune dr ce probleme ai cu ovulatia, te va inhiba cu Diphereline. Dar de obicei, am vazut ca fetele iau estrogeni multi din prima zi si pana incep progesteronul. Estrogenii inhiba ovulatia. Asta stiu sigur, ca am facut estrogen priming protocol cand am facut FIV cu ovo mele. Asa ca stai linistita. Te pup



#289
Seawave

Seawave

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 457 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 20:37

Ghidul Incepatorului ovo donate

 

Multumiri BEMI

 

 

Clinica Reprofit din Brno, Cehia

 

 

La link-ul de mai jos au info despre tipuri de procedure (FIV classic, FIV cu ovocite donate, cu sperma donate, cu embrioni donate), preturi etc

Tot la acest link, la rubrica « ma intereseaza tratamentul », este un formular online, care trebuie completat cu istoricul medical al pacientei. Acesta este primul pas :

 

http://www.reprofit.cz/ro/kontakt

 

Sau se trimite un email la coordonatoarea de limba engleza si ea va trimite formularul pt istoricul medical (daca nu merge cel de pe site) :

 

eva.kopenka@reprofit.cz

 

Pt pacientele care nu stiu limba engleza, exista (mai nou) o coordonatoare romanca (dar tot Eva se ocupa de programari) :

 

cristina.capra@reprofit.cz

 

Dupa completarea formularului, coordonatoarea va ghideaza la pasii urmatori (ofera o data de programare posibila pt procedura, de obicei dupa 3-4 luni). Cu 2 luni inainte de procedura se achita un avans de 1000 euro. Apoi va preia un medic pt schema de tratament.

 

La clinica se merge strict pt procedura, restul e doar corespondenta pe email. In total pt procedura cu ovo fresh ar fi nevoie cam de 7-8 zile de stat acolo si cam de 6000 de euro (insemnand procedura, drumul, cazarea, mancare si medicamentele de inceput). Pentru transfer de embrioni congelati trebuiesc doar 2 zile.

 

Forumul are info utile pe prima pagina despre posibilitati de transport, cazare in Brno, etc

 

Analize utile de facut inainte de procedura (cehii nu le cer, dar sunt utile in ghidarea tratamentului ulterior) :

 

Pacienta :

-          Uzuale : hemoleucograma, colesterol, grup sangvin, Rh, TGP, TGO, glicemie, uree, creatinina, hepatite, sifilis,HIV ; ultimele 3 le cer si cehii, sa nu fie mai vechi de 6 luni.

-          Trombofilie (Synevo, sunt scumpe) : gena PAI-1, antitrombina III, proteina C, proteina S, mutatia factorului V Leiden, mutatia protrombinica (factor II), gena MTHFR, homocisteina, mutatia factorului XIII

-          Imunologic : celule NK (imunofenotipare limfocitara profil de baza – la Synevo), factor de necroza tumorala TNF alfa, anticorpi antinucleari, profil sindrom antifosfolipidic (anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolipinici IgG si IgM, anticorpi anti beta 2 glicoproteina 1 IgG si IgM)

-          Tiroida : TSH, fT3, fT4, anticorpi antitireoglobulina, ATPO (anticorpi anti tiroidperoxidaza), daca e nevoie ecografie tiroidiana

-          Prolactina

-          Histeroscopie (e importanta) cam cu o lunainainte de procedura

-          Secretii vaginale pt germeni comuni si Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia

-          PAP test, ecografie mamara (mai laes peste 40 de ani)

-          Eventual profil TORCH

 

Partenerul :

-          Spermograma, spermocultura

-          Grup sangvin, Rh

-          Hepatitaa B, C, HIV, Sifilis (nu mai vechi de 6 luni la procedura)

-          Daca spermograma nu e buna, sa se faca si analizele de tiroida descrise mai sus

-          Trebuie ca valoarea TSH sa fie sub 3 la partener, chiard aca laboratoarele dau valori normale peste aceasta valoare, eventual tratament cu Euthyrox daca este necesar

 

Procedura e bine sa se faca dupa rezolvarea la pacienta a eventualelor infectii locale, vaginale, cu prolactina normala (consult si tratament endocrinologic daca este necesar), dupa histeroscopie si cu TSH sub 1,5 – 2 (neaparat !)

 

Pacientele cu tiroidita autoimuna vor lua Euthyrox sub controlul medicului endocrinolog si monitorizeaza TSH la 2-3 saptamani (care chiar sub tratament va creste din cauza tabletelor de estrogen administrate in timpul procedurii)

 

In caz de trombofilie se va face din prima zi de ciclu (in luna cu procedura) Clexane 0,4/zi. Doza se ajusteaza in functie de rezultatul la anti-factor Xa (Synevo). Cehii recomanda Clexane dupa transfer, dar e mai bine sa se inceapa din prima zi de ciclu.

 

Pacientele mutante MTHFR trebuie sa ia folat sau metafolin, nu acid folic ; si trebuie sa ia B-uri. De ex folat de aici :

http://www.rockwelln...ml#.VB8fGPl_uSo

 

 

sau metafolin plus B-uri din Femibion. Daca au tiroidita autoimuna sa comande Femibion fara iod din Germania sau Ungaria de la farmacia Farmaexpress :

 

http://www.farmaexpress.ro

 

Orice analiza imunologica anormala (inclusiv anticorpii antitiroidieni prezenti) necesita la procedura Prednison 10 mg/zi din prima zi a ciclului cu procedura

 

Ptr pacientele cu autoanticorpi prezenti in titru mare, sau esecuri repetate de implantare, este utila perfuzie cu 100 ml intralipid dizolvat in 400 ml ser fiziologic si pus in perfuzie lenta (2-3 ore). Se face o astfel de perfuzie ideal cu o luna inaintea procedurii si se repeta la 2-3 saptamani pana se incheie primul trimestru de sarcina. In plus, prednison 10 mg din prima zi de ciclu cu procedura

 

Legat de imbunatatirea spermogramei (mai precis a fragmentarii ADN din sperma), partenerul ia cu 3 luni inainte de procedura : 100- 200 mcg de seleniu/zi, vitamina C 1 gram/zi, Vitamina E 1gram/zi, acid foli (folat sub forma L-5-MTHF, e mai bun) 1 mg/zi, zinc 15 mg/zi, vitamina B12 = exista ca forma activa de metil- B12 prin diverse preparate (exemplu in link-ul http://www.rockwelln...ps.html#tablist) Ajunge doar de inghitit o tableta pe zi

 

Folat de aici :

 

http://www.rockwelln...ml#.VB8fGPl_uSo

 

o capsula pe zi

 

Vitamina E cps se gaseste la Plafar, Vit C 1gr la Secom (Sensiblu) :

http://www.plafar.ne...a-vitamins.html

 

 http://secom.ro/prod...-1000mg-adulti/

 

Zinc forte 15 mg are la Wallmark

 

http://www.farmacias...-30-p-4596.html

 

Studiile pe care le-am citit despre calitatea spermei si fragmentarea ADN spun ca nu toti subiectii raspund la tratament, dar ca cei la care s-a ameliorat fragmentarea ADN au avut o rata mult mai buna de implantare si sarcina clinica decat inainte de trat.

Aici unul dintre studii :

 

http://humrep.oxford.../20/9/2590.full

 

Daca spermograma nu e stralucita, sa se ceara PICSI in loc de ICSI simplu

 

Pacienta :

 

-          In seara dinainte de transfer (doar atunci) NU se face Clexane (sa nu dea microsangerari la transfer care ar afecta implantarea)

-          In seara dinainte de transfer si in dimineata zilei cu transferul este bine sa se ia cate :

Nospa 1tb sau Uscosin 1 supozitor ; 1 tb magneziu ; 1 tb flamexin sau ibuprofen.

Toate sunt pt a evita contractiile uterine in ziua transferului.

 

BAFTA !


Editat de Seawave, 21 septembrie 2014 - 22:11 .


#290
Seawave

Seawave

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 457 mesaje

Postat 21 septembrie 2014 - 20:40

Fetele, sunt unele link-uri, vreo doua cred, care nu merg, pentru ca nici in ghidul lui Bemi nu erau complete. E vorba de studiul cu imbunatatirea calitatii spermei si link-ul pentru Vitamina C de la Secom.

 

Mica, poti pune link pe prima pagina catre post-ul cu Ghidul lui Bemi.

 

LE: Acum cred ca merg


Editat de Seawave, 21 septembrie 2014 - 20:47 .



Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Vitaminele în sarcină 💊

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:38

  • Frățiorul

    Denisa1996
    - Astăzi, 07:04

  • Cum a fost testul de toleranță la glucoză?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 00:45

  • Pregatiri

    Julix94
    - Ieri, 22:25

  • Burtica rotunda

    Roxana3001
    - Ieri, 18:47

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -