Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

S-a terminat


211 raspunsuri la acest subiect

#101
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 22 septembrie 2014 - 18:01

Panseluto, a ales drumul cel mai simplu pentru el, pentru ca, intr-un conflict, ce simte el are mai mare importanta decat ce simti tu. Chestia asta pare de condamnat din punctul tau de vedere, dar omul in general e egoist, statistic, barbatii sunt mai egoisti ca femeile (in afara de Marius precis, asta ca sa bag disclaimer de la inceput).

Daca ti-ar fi spus ce vrea sa faca, ar fi iesit o mare discutie, ai fi intrebat de ce, cum, ce ai gresit, ai fi plans, ai fi spus ca vrei sa mai incercati ...ori el nu mai vroia nimic din toate astea, pentru ca il astepta o noua relatie. Gandeste-te, e o dama noua, o personalitate noua, promisiuni noi, atractie noua ...nu-i garanteaza nimeni ca o sa tina, dar acum ii e bine, totul e nou, se simte cum s-a simtit cu tine acum 9 ani, ii vine, nu trebuie sa faca nici un efort emotional ...

Eu zic ca ti-a facut un bine ca a taiat-o scurt. Cartile spun ca metoda cea mai eficienta de a termina cu cineva este exact asta ...este eficient din punct de vedere emotional. Daca iti spunea, te pregatea, te facea si mai varza. Imagineaza-ti o scena in care tu, distrusa de decizia lui, te uiti la el cum isi impacheteaza bagajele ...imagineaza-ti ca el, plecat, iti raspunde la telefon ...si balarii daca ati vorbi la telefon, tie nu ti-ar face bine. Este mult mai bine sa il consideri mitocan si sa nu mai ai de a face cu el, te vindeci mai repede.

Apoi, o sa vezi ...asta cu "sunt facuta sa traiesc intr-o relatie" este o utopie ...esti facuta sa traiesti in echilibru, ori relatia asta nu iti oferea echilibru ci frustrari.

O sa treaca ...da-ti timp. E ca atunci cand iti moare cineva. Tie ti-au murit planurile si viitorul cu el. Nu-i nimic, poti avea un alt fel de viitor, pentru care o sa faci alte planuri.
Eu nu spun sa iti cauti pe altcineva, ca probabil acum nu poti ...e un proces de "doliu" prin care trebuie sa treci. Dar usor, usor o sa te inveti sa traiesti fara el si sa iti gasesti un echilibru fara el. O sa treaca, o sa vezi !!!

#102
Panseluta123

Panseluta123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 32 mesaje

Postat 22 septembrie 2014 - 18:40

Nu, nu pot sa-mi caut pe altcineva acum... deocamdata ma intreb daca am sa ma mai indragostesc vreodata de cineva... daca am sa mai pot avea incredere in cineva...

 

O fi asta cea mai buna cale sa te desparti, dar eu tot nu pricep si pace: ce relatie poti sa incepi in doua zile? Iar daca era mai veche si avea in intentie sa "migreze" de ce s-a purtat asa pana in ultima zi? Poti sa fii civilizat, dar mai distant. Si da, au cam murit toate planurile mele, toate pe care le faceam cu el pana acum 2 saptamani! Cum poti sa faci planuri intr-o relatie din care vrei sa iesi?

Am mai avut discutii despre o eventuala despartire, l-am intrebat de mai multe ori, inainte de a merge in vacanta, daca sa anulez sau nu. Si a spus nu... iar in vacanta ne-am apropiat mai mult decat am fost toata vara. Nu ca a plecat ii reprosez, ci ca a plecat asa, cand incercam sa redresam situatia. Cat de meschin poti fi ca sa faci asta? Mai ales ca ma stia si si-a imaginat cu siguranta cum imi va fi.



#103
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 22 septembrie 2014 - 19:01

Pot sa te intreb (iarasi o sa para dur):

 

Tu ai demnitate?



#104
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 22 septembrie 2014 - 19:10

Pai eu de la tine am inteles ca a plecat la alta dama, ca are o noua relatie ...asa este, sau nu ?

Nu cred ca s-a hotarat brusc sa plece, si nu cred ca a fost nesincer in concediu. Poate a incercat dar n-a mai avut rabdare ...poate planurile alea pe care le faceati in concediu, erau doar ale tale ...el zicea "da", " nu", "poate" ca sa raspunda ceva. Poate nu ti-ai dat seama ...

Exista un episod in Sex & the City, in care Carrie se desparte de iubitul ei pt ca ala ii lasa dimineata pe masa, dupa ce facusera sex toata noaptea, un post-it pe care el scria "I'm sorry, I can't" ...cauta-l pe net, sigur il gasesti.
Dupa ce "isi taie venele", amicele ei o scot la un bar, unde intamplator se intalneste cu amicii fostului prieten. Cum aia nu stiau de ruptura, se duce ea sa le spuna si desi isi promisese sa fie calma, face o criza de isterie despre modul in care a fost " dumped ". Exact ca si tine, ii intreaba pe aia " de ce asa", "de ce pe un post-it", "de ce dupa o noapte de sex", " de ce nu civilizat, fatza in fatza". Raspunsul prietenilor seamana cu al meu ...pentru ca s-ar fi creat o scena, pentru ca l-ai fi luat la intrebari, pentru ca ai fi cerut explicatii, ai fi rugat, ai fi plans, pentru ca el s-ar fi simtzit un nemernic ...cand de fapt a facut ce simte. Fiecare are dreptul sa faca ce simte ..iar el a simtzit ca nu ii mai vine cu tine.
A vrut sa evite toate astea, sa nu te vada plangand, sa ii fie si lui mai usor, sa se simta mai putin ticalos.

Ah, si sigur ca o sa mai iubesti ...sigur, sigur. Poate nu asa, poate mai asezat, poate mai rational ...nu conteaza.
Iti trebuie doar rabdare ...sa ti se linisteasca sufletul mai intai ...Contactul cu el doar te agita. Incearca sa te resemnezi ...bun, rau, romantic, ticalos, pana la urma, el n-a mai vrut relatia asta ...pentru ca era prea lunga, pentru ca si-a gasit pe altcineva, pentru ca nu va mai lega nimic. Nu conteaza, a vrut "out" si si-a gasit calea.
Exista "o cale" si pentru tine, fara el ...cu altcineva sau de de nu, singura ...exista o cale pentru toata lumea.

Editat de buflea, 22 septembrie 2014 - 21:15 .


#105
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 22 septembrie 2014 - 20:13

Faci prea mare tragedie Panseluta.Trebuie sa nu te mai chinui cu "de ce"...nu simtea nimic pentru tine de aia.Te-a folosit,i-a fost cald si bine si cand a simtit ca-i se clatina scaunul..a fugit.Esti femeie matura asa ca poti lua lucrurile asa cum sunt....a profitat,din pacate,te-a folosit...asta e...se pot intampla si mai rele si mai urate...ai scapat ieftin....vorba vine.Nu s-au terminat barbatii...e plin si pe alese,trebuie doar sa casti putin ochii...

 

Teama de a fi singur....ma lasi?Un om e singur doar daca vrea el....neparat iti trebuie un barbat langa tine ca sa functionezi?Cauta-ti unul care sa aiba macar aceeasi categorie c tine....

Ca s-o dau in filosofie ca iarasi ma iau de barbati,Ne nastem si murim singuri.Ce te opreste sa functionezi normal chiar si singura fiind?

 

Ce sa spun....normal ca o sa te indragostesti din nou,o sa faci dragoste/sex din nou....doar nu se termina lumea la un barbat acum....



#106
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 22 septembrie 2014 - 20:58

Panseluto,eu ma citez pe mine [:D] si te rog eu sa citesti macar acum cu un pic de atentie postul meu.



psiholog,nu psihiatru.

 

Parerea mea e sa-ti traiesti durerea,dezamagirea,suferinta...cum vrei tu sa spui,Lasa-ti timp sa vindeci ranile si apoi impune-ti sa mergi mai departe.Ai sa simti cind ai sa fii pregatita sa faci pasul asta.

 

INsa sunt etape ce nu trebuiesc sarite,ci traite.Nu le traiesti acum,te vei intoarce cindva sa le traiesti si atunci ,poate fi mai dureros,pentru tine,pentru cei din jurul tau.

Deci da-ti tim p de lins ranile,is normale si adinci dupa 9 ani de relatie-buna,rea cum a  fost...ai sa simti cind esti pregatita sa mergi mai dpearte.

 

Marius ,de ce-o intrebi daca are demnitate...e o intrebare fara rost,a spus clar ca s-a implicat in relatie total,a spus clar ca l-a iubit cu bunele si relele lui,a spus clar ca a investit 9 ani in relatia asta...de ce e lipsita de demnitate daca sufera?Si e proaspat despartita,e a doua saptamina...ce e asa lipsit de demnitate?

 

PS:Eu am suferit ca un  ciine dupa ce m-a parasit barbatu' meu(10 ani de casnicie plus vreo 4 de relatie),vreao 3 luni d ezile,ma culcam si ma trezeam plingind...insa ca am fost lipsita de demnitate...noooo,in niciun caz.Am ars ce trebuia ars,am trait ce trebuia trait.


Editat de andacos, 22 septembrie 2014 - 21:01 .


#107
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 23 septembrie 2014 - 13:42

 

Ca s-o dau in filosofie ca iarasi ma iau de barbati,Ne nastem si murim singuri.Ce te opreste sa functionezi normal chiar si singura fiind?

 

Eu nu cred in teoria asta...deloc!!!

 

Nu cred ca suntem facuti sa traim singuri(chiar daca ne nastem si murim de unu' singur sa spun asa),noi ca fiinta umana, nu putem exista singuri

 

de ce ne perpetuam specia prin imperechere,daca e normal sa fii singur?

 

Sigur multi cred ca a fi singur e ceea ce li s epotriveste,personal,nu cred,cred doar ca se amagesc si fug de propriile esecuri.



#108
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 23 septembrie 2014 - 14:00

Eu sunt persoana care NU poate funcționa singura.
Familia e tot.daca s.ar întâmplă ceva intre noi nu știu ce as face, mie teama rău de singurătate. Nu fac compromisuri dar Fc totul sa ne fie bine , comunicam mult, ne cerem lămuriri dacă avem o confuzie ceva. ...acum nu ar mai fii cazul dar în tinerețe am avut și nou planuri de bătăi Cum sa funcțional împreună.
Deci nu cred ca cineva poate funcționa bine singur....poate fii doar un pasaj dar pt totdeauna nu cred.apar frustrările , depresii etc.
Panseluța ti.am mai scris , acu suferi și e normal prin ce treci.dar va trece ...depinde numai de tine , sa știi sa te ridici, sa te bucuri de viata.

#109
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 23 septembrie 2014 - 14:44

La polul opus sunt oameni care au teama de intimitate si se simt cel mai in elementul lor singuri, neatasati.

Nu putem generaliza.

E destul de nociv sa ai asemenea credinte, ca oamenii nu pot trai singuri, te face sa depinzi foarte mult de ceilalti, de relatii, deci sa faci multe compromisuri.

Frica de singuratate ar trebui "tratata" :)



#110
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 23 septembrie 2014 - 15:08

Atunci și teama de intimitate trebuie "tratata"...


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -