Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bobocei de Septembrie-Octombrie 2012 - 4


733 raspunsuri la acest subiect

#341
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 06:11

Oli sănătate multa si sa va faceti bine rapid. Si eu folosesc ceapa cand are nasul înfundat. E o minune cum doarme toata noaptea si respira perfect. Pe noi ceapa ne-a salvat de la multe nopti nedormite datorita nasului înfundat.
O zi minunata.

#342
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 06:33

Am uitat sa mentionez ca inca trei zile după ce termini cu ceapa miroase in camera dar asta e.

#343
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 07:57

Mai fetelor, chiar funtioneaza ceapa? Dl Pinguin mi-a cautat pe net ca e basm ca imput casa degeaba si nu m-a lasat sa ii pun lui Luca ceapa...

 

Am gasit o chestie care se da pe piept mentolata si cu eucalipt si asta il mai ajuta noaptea. Nush daca are vreo legatura, dar cum nu a mai vrut tzitzi cum s-a imbolnavit.

 

Deci, Oli, multa sanatatate amandurora, sa va faceti bine repede-repede! E si vremea asta pacatoasa, ce mai...!

 

Norma, multumesc, am avut asa emotii incat abia am dormit. 

 

Astazi la prima ora am primit o veste buna! Prietena mea din Ro a ramas si ea cu bb2. Mai are o fetita cu 3 luni mai mare ca puii nostri. M-am bucurat asa tare! Pe de alta parte mi-a zis ca i-au descoperit probleme cu tiroida. Vreuna din voi a avut probleme cu ea? Zicea ceva de tiroida autoimuna (?!)  - eu sunt pe langa... Am indemnat-o sa intre pe forum ca sigur sunt mamici care s-au confruntat/se confrunta cu asa ceva.

 

gata, fug la dus si sa ma mai uit inca o data pe verbe!

 

Tschüs! [pup]



#344
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 10:27

Da Kytana eu am aceeasi problema cu tiroida. M-a urmărit un endocrinolog pe toată durata sarcinii (si înainte si dupa - dar acuma iti spun despre sarcina). Daca isi urmărește Tsh din sânge si ia doza recomandată de Eutyrox zilnic nu va avea nici o problema . La nastere ii vor face analizele bebelusului pt tiroida sa vadă dava nu a moștenit. Andrei nu a moștenit. Sa nu isi facă nici o problema. Orice întrebare mmai are răspund cu drag.

#345
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 10:33

Pot sa iti spun cu mana pe inima ca la noi funcționează ceapa. Nu am crezut nici eu la început si dupa prima noapte in care Andrei nu a putut respira pe nas am zis ca încerc orice. Pt liniștea ta când are muci si doarme tine -i la nas o bucata de ceapa tăiată. In 30 secunde va respira pe nas perfect. La noi asa e.

#346
Mirabelac

Mirabelac

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.399 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 11:25

Va salut fetelor.

 

Norma faza asta face parte din adaptare, trebuie sa fiti rabdatori cu el ca va trece. Mie mi-a zis psiholoaga atunci cu David ca trebuia sa-l pregatesc putin inainte, sa-l mai las si cu altcineva sa se obisnuiasca ca parintii pleaca si se intorc, asa nu mai sufera prea mult cu cresa/gradinita. 

 

Calin mananca iaurt zilnic, cel mai des cu fructe facut in casa.

 

Olivia of, nush ce zic de Dani, si eu ma gandesc ca se apropie varsta asta la David, e si el din ce in ce mai rebel si uneori ma tem de ce va urma. E o perioada in care ei isi cauta independenta si intra in tot felul de anturaje. De asta l-am dat dat la sport, are 3 zile pe sapt antrenament, abia reuseste sa-si faca temele si antrenamentele. Poate ar fi bine, daca si lui i-ar place, sa faca un sport, insa e greu daca a intrat deja in anturajul asta sa iasa de acolo. Poate sa te apropii de el, sa afli ce prieteni are si ce fac impreuna, nu stiu.... cu sotul, cel mai bine sa-l intelegi si pe el ce simte si sa-l faci sa inteleaga ce mult inseamna Dani pt tine. Si ar trebui sa le iei si tu mai usor, nu te mai consuma pt ca va afecteaza pe toti starea ta. Incearca sa te linistesti si sigur o sa gasiti o iesire. Incearca sa vorbesti mult cu Dani, dar sa nu te enervezi ca nu ajuta. Noi, femeile avem armele noastre sa incercam sa obtinem ce vrem, eu cred in asta. Eu cred ca el incearca sa atraga atentia prin ce face pentru ca simte ca voi nu mai sunteti doar pentru el si are nevoie de dovezi mai dese ca e la fel de important, mai ales ca nu e copilul vostru. Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa. Sanatate multa tie si Mayei, poate e ceva usor de data asta!

 

Kytana bravo lui Luca. Ma bucur ca esti ocupata cu germana, iti face bine.

 

Noi ok, toti bine sanatosi, doamne ajuta. Stam cam mult in casa din cauza vremii, dupa-amiaza e o nebunie in casa, se joaca, se trantesc, fac lupte, fotbal, toate puzzle-urile 3d a lui David sunt varza (e pasionat de ele si are colectie) de la mingile de fotbal, tipete, veselie mare. Se joaca asa de frumos de mor de dragul lor. L-a invatat karate si sa-i vezi cum se inchina amandoi si apoi incep luptele, sunt tari de tot! Si gaitza asta mica cauta joaca si hartza ca nici temele nu-l lasa sa faca. Cam asta e in perioada asta la noi. Va pup! 



#347
Olivette

Olivette

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.214 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 11:36

Neata,

Kyt, sa stapaniti cu placere cumparaturile!

Gabi, Dani nu a stat niciodata cu noi permanent. Eu am stat cu el, mama si sora-mea pana m-am maritat - avea el 2 ani jumate. Apoi il mai luam pe la noi in weekenduri, il mai duceam la mare la noi in Romania, pe timpul scolii il mai luam si serile sa facem lectii...
Dar am fost mereu apropiati.
Nu l-am luat insa niciodata in concedii pana s-a nascut Maya. Cand eram insarcinata cu ea la un moment dat incepuse sa-mi puna diverse intrebari daca pe ea o vom lua cu noi in concedii, cum va fi, etc. si peste un timp cand am revenit in camera el plangea pentru ca pe ea am fi luat-o cu noi si pe el nu l-am luat niciodata si nici nu il vom lua. Asa ca am facut tot ce-am putut sa nu simta aceasta diferenta. Am fost in 2 concedii cu Maya (Bulgaria si Grecia) si de fiecare data l-am luat si pe el. Ba la bulgari chiar de 2 ori daca pun si Pastele de anul asta.
In plus, ii cumpar in continuare haine, si alte prostii, i-am luat skate pt ca stiam ca isi doreste unul nou, fac tot ce pot sa nu simta diferenta intre el si Maya.
Sotul pe de alta parte nu mai are rabdare cu el. I-a facut cateva faze mai nasoale si a zis gata, nu mai suport. Eu nu pot sa zic gata si de maine sa nu-mi mai pese.
Aseara a fost la mine si a fost foarte ascultator si atent (cu o seara inainte ne-am certat si l-am trimis acasa si i-am spus ca nu mai vrea sa stiu de el - aplic si metode din astea cu intentia sa-l sperii putin si sa-i bag mintile in cap - dar cred ca i le-am zis de atatea ori ca nu ma mai crede). In fine, aseara a fost cuminte, a invatat,ne-am inteles bine. Pana la 22.30 cand terminase si m-a intrebat daca poate sa plece acasa - asta inseamna de fapt sa se duca afara cu golanii. Evident ca nu l-am lasat. Acum sa vedem cat l-o tine. Nu mult din experientele trecute....
Legat de bani, nici eu nu ii dau, ii dau mancare si ce are nevoie, dar fac el rost pe alte cai (inclusiv luat din geata maica-mii, carat diverse pe la magazine, cersit pe la oameni - mi-a stat mintea in loc cand am auzit. Il intreb de unde are bani si imi zice "am facut cheta". Zic ce cheta mai? Ca sa aflu ca ei cerseau bani la Unirii. I-am spus ca sta e cersit, nu cheta ....)

La meditatii am preferat sa-l dau la proful cu care am facut eu pt admiterea la facultate si care e super-super. el mi-a recomandat si profa de romana si am incredere in el, pentru ca il cunosc. Nu as avea incredere sa il dau pe mana studentilor sau a altor profesori pe care nu ii stiu. Iti zic asta pt ca eu de exemplu in clasa a 8-a, cu toate ca eram premianta, le-am cerut alor mei sa ma dea la pregatire pt admitere. M-au trimis saracii unde stiau - la diriginta sora-mii care era profa de mate. Am fost la ea 2 ore, si am facut numai impartiri. Am zis ok, poate o fi vrut sa vada nivelul...Saptaman urmatoare la fel, cand m-am dus, 2 ore am facut impartiri. Si nu eram proasta sa nu le pricep,da? Luam numai premiul 1 la scoala. Dar ea nu avea habar ce sa faca cu mine. Asa ca m-am dus la ai mei si le-am zis ca aia e praf si eu nu ma mai duc la ea. Si mi-am cautat singura meditatori. Ai mei nici nu au stiut vreodata unde stau meditatorii aia sau cum arata...In fine, eu am fost cazul fericit de sopil silitor si constient. Asa ca prefer sa il duc pe Dani acolo unde stiu eu ca sunt profesorii buni, nu sa stau sa testez diversi acum, ca si asa suntem cam in criza de timp la cat de praf este. Mi-au zis profii ca trebuia de anul trecut sa il aduc - in ideea in care el nu stie nici chestii de clasa a 4-a...

Maica-mea nu are nici ea nici un control asupra lui. O trateaza Dani cu indiferenta totala...
Norma, am incercat sa-l dau la diverse. El are un talent nativ pt pian. La 5 ani la gradinita canta din auzite piesele la pian. L-am trimis cu taica-miu la lectii de pian, dar tata nu avea rabdare sa stea cu el, Dani nu vroia sa invete notele, ci doar sa butoneze pianul din auzite, profa la fel nu avea rabdare si nu l-a mai dus taica-miu.
La baschet l-am trimis si nu i-a placut,
La judo s-a dus el, nu prea am fost de acord, dar am zis hai, sa faca totusi ceva. el de fapt se ducea ca sa invete cum sa bata, nu sa se apere sau altele. A fost de 2 ori nu s-a mai dus nici acolo - pt ca probabil trebuia sa respecte niste reguli si al are o foarte mare problema cu ascultatul si cu respectatul regulilor...
Si acum ca e clasa a 8-a nici ca-l mai dau la ceva, ca nici timp de invatat nu avem, d-apoi de altele.
L-am dat acum cativa ani si la un after school, tot in ideea ca sa socializeze cu copiii, sa aibe un mediu in care sa poata face lectiile cu cineva capabil....nu a functionat. Nu l-au mai primit dupa 1-2 saptamani, pt ca se plangeau parintii copiilor de el....

Gabi, deja la noi este a treia raceala de la 1 septembrie. O iau razna! Si eu si M racim impreuna, ne ttratam 2 sapt, suntem relativ bine 1 sapt, apoi iar o luam de la capat. Si daca nu i-as da ei atatea chestii as zice! Dimineata ii da mama Singulair, First Defense si sirop de catina. Seara ii dau eu vita C, vit D si ulei de peste. Si ea tot bolnava e mereu....Probabil si terenul ei alergic nu o ajuta deloc si imunitatea ei e la pamant din cauza asta.
Iar eu, ce sa zi? mananc 4-5 mese pe zi, fucte la greu, banane 2-3/zi, struguri zilnic, pere, mere, legume, carne, deci chiar nu fac foamnea. De cand am plecat in concediu s-a dus naibii regimul meu - dar ma mentin. Insa nu mai tin nici un regim. Dar probabil ca stresul ma termina pe mine, faptul ca nu pot dormi din cauza gandurilor, oboseala se acumuleaza si imunitatea mea e la pamant.
M-a sunat sotul de dimi ca si el e praf de racit....

Editat de Olivette, 23 octombrie 2014 - 13:37 .


#348
Olivette

Olivette

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.214 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 11:40

Legat de ceapa, ii mai puneam si eu cand era mica, dar n-am mai folosit de mult. Am si numai intalniri la serviciu si mi se impute si parul, si il am luuung - pana si telefonul imi mirosea si am zis totusi sa nu se uite oamenii la mine aiurea. Ii pun in weekend sa vedem daca mai functioneaza remediul asta la noi.

 

Si daca tot ma plangeam de sot, ieri eram eu frumos intr-un meeting cu 10 oameni si intra in sala un curier cu un buchet de trandafiri, un mesaj legat cu o funda rosie si o cutie de rafaelo...pentru cine credeti ca erau? ... surpriza de la sot [i]



#349
Olivette

Olivette

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.214 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 11:48

Kyt, bafta la examen! Sunt sigura ca il vei lua cu brio, ca esti fata desteapta!

 

Mirabela, ma bucur ca sunt bine baietii si se joaca asa frumos.

Eu sunt sigura ca la Dani altfel ar fi situatia daca familia lui ar fi fost una normala, asa ca nu mi-as face griji pentru David.

Va multumesc din suflet pentru sfaturi. Sunt toate foarte bune. Stiu ca singura sansa este sa incerc sa-l conving pe sot, dar el efectiv parca a dezvoltat o aversiune fata de Dani si nu-l mai vrea pe la noi. Plus ca mereu vine bolnav si minte ca nu are nimic si M se mai imbolnaveste de la el. Il deranjeaza f mult (si pe mine) ca Dani se cearta cu maica-mea si Maya e de fata, asista la tipetele lor si a inceput si ea sa tipe, sa dea in noi, ca asa a vazut la Dani...sunt multe chestii si il inteleg si pe el, Imi reproseaza ca il pun pe Dani mai presus de Maya....tot incerc sa ii explic ca nu pot sa incetez sa-l mai iubesc si e normal sa ma preocupe starea lui si sa fac tot ce pot pt el...



#350
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 12:41

Mirabela ai f mare dreptate . Multumesc pt sfaturi.rabdare avem f multa cu el si sper sa dea roade. Azi mi-a venit o carte a lui Alfie Kohn - Parenting neconditionat. Abia aștept sa o citesc.

Omg Oly cata răbdare si cate ai încercat cu Dani. Din ce povestesti e clar de ce sotul tau s-a saturat. Clar ii e frica de influenita proasta asupra Mayei. Dar e normal ca tu sa nu poti sa îl lasi in voia soartei. Sanatae multa. Si succes cu sotul.ce romantic e...


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -