Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Problema de adolescenta


265 raspunsuri la acest subiect

#11
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 22 august 2014 - 07:11

Dorul si pupaturile nu fac cat siguranta unei case normale,fara golani care sa se bata....cu liniste....esti ingrijita si ai tot ce trebuie plus liniste...nimic nu te impiedica sa te vezi cu mama ta,atat cat e de acord tatal tau careia i-ai fost incredintata.Nu degeaba s-au despartit,nu degeaba tatal tau s-a insurat din nou. Fetito tu iubesti "ideea de mama"....

#12
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 22 august 2014 - 07:13

Esti la varsta periculoasa cand poti sa o iei foarte usor pe o panta gresita...e nevoie de foarte putin....stiu ce spun ,ca pot sa-ti fiu mama lejer.Ai grija,intr-un mediu nesigur cum e cel in care traieste mama ta poti fi si abuzata,fiind tanara si proaspata.La asta nu te-ai gandit.....doamne fereste unul din barbatii mamei tale(doar a avut unul care o batea)...doamne ferste se da la tine sau iti face rau.

#13
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 22 august 2014 - 08:29

  Tu te zbati intre doua lumi: casa tatalui unde gasesti echilibru, liniste, stabilitate si imbratisarea mamei. In teorie ra fi bine sa le gasesti in acelasi loc. In practica fii bucuroasa ca le ai, chiar daca cu portia si alternativ. Colegii tai sa stii ca ti-au spus un adevar: multi nu au deloc imbratisarea mamei sau un camin linistit.

  Bucura-te de momentele pe care le mai ai cu mama ta. Intoarcete apoi la casa si prietenii tai. Pastreaza in inima momentele de iubire pana la urmatoarea intalnire cu mama. Mutumeste-i mamei vitrege pentru efortul pe care il depune in a te creste si daca te intreaba ce gasesti la cealalta, fara sa o acuzi de ceva, poti sa ii spui de imbratisari, de diminetile in care te trezeai cu capul pe pieptul mamei...de faptul ca tu apreciezi tot efortul lor dar sa inteleaga si ei nevoia ta de tandrete...

  Sunt doua lumi... familia tatalui nu iti da acea farama de tandrete, dar doar cu imbratisari nu vei putea trai. Presupunand ca mama ar vrea/putea sa te ia la ea, vei vedea ca in viata de zi cu zi vor aparea discutii, frecusuri, certuri. Nu vor fi la infinit doar tandreturi. Chiar daca nu pui raul in fata (cum zicea Mada) traiul de zi cu zi e diferit de o vacanta.

  Profita de stabilitatea din casa, concentreaza-te pe scoala pt ca ai un an greu in fata, pastreaza legatura cu mama - poate vine de Craciun in tara, poate te invita la ea, dar in nici-un caz nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard.



#14
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.208 mesaje

Postat 22 august 2014 - 08:45

Ce drepturi de vizitare are mama ta? Daca a revenit pe drumul cel bun, poate cere in instanta drepturi egale de vizitare cu tatal tau si atunci nu ar mai fi discutii.  Insa anya are dreptate, nu da cioara din mina pe vrabia din par. La tatal tau ai stabilitate si comfort, iar mama vitrega clar te iubeste, altfel nu i -ar pasa. Poate ii poti scrie o scrisoare, in care care ii explici ce simti si o asiguri ca are si ea un loc in inima ta.

 

Eumada, aici e o vorba, daca nu poti spune ceva bun si frumos, taci din gura. Ar trebui sa aplici.



#15
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 22 august 2014 - 09:17

Realitatea e dura dar exista.unul din amantii mamei putea sa i faca rau.de asta nici tatal nu o lasa in italia cu mama ei.sunt mii de cazuri....eu citind subiectul am crezut ca despre asta e vorba.

#16
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 22 august 2014 - 09:38

E asa de dureros subiectul asta si e atita suferinta in copilul asta,incit pur si simplu ,nu stiu ce sa spun.

 

Daca spui adevarul ranesti un suflet deja singerind,daca nu spui adevarul...ascunzi sub pres si eu nu-s genul.

 

De ce am scris...doar sa-i spun adolescentei ca acum 14 ani,divortul unui cuplu cu copii se incheia cu incredintarea minorului ,unuia dintre parinti,de obicei,cam in 99% din cazuri -mamei.

 

Deci surpriza ta ca nu ai fost incredintata tatalui,sa nu fie foarte mare si sa nu cezi cumva ca in spatele acestei decizii a instantei,s-ar ascunde ceva necurat.

 

Asta era legea atunci,mamelor-cum am mai spus,li se incredintau copiii,doar daca mama refuza din diverse motive...atunci revena copilul tatalui.Sau daca era decazuta din drepturi,insa asta rar se intimpla(la timpul trecut) sau se intimpla (la timpul prezent).

 

Eu l-am sfatuit pe fii mio,sa aiba o discutie cu taica sau,atunci cind se va simti pregatit si cind si daca va vrea.

 

Asa te sfatuiesc si pe tine,ai o discutie cu mama ta,daca esti pregatitta pentru asta si daca vrei,bineinteles.



#17
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 22 august 2014 - 09:38

Unde a fost dragostea mamei tale cand erai in clsa I?Unde a fost cand te-a lasat la bunici?Unde cand te-a lasat doar o luna la scoala?De ce crezi ca instanta a decis sa stai cu tatal tau?De ce ai ales sa stai cu tatal tau?

 

Am citat mesajul asta care vad ca e blamat, insa o parte de adevar aici sta.

Trecutul nu trebuie sa o influienteze pe fata in decizii, dar nici sa se imbete cu apa rece si sa sara in extrema cealalta.

Este foarte usor sa fii parinte de la distanta, cred ca mama o iubeste sincer dar nu are in "portofoliu" prea multa experienta de parinte, adica e mai calificata mama vitrega, care nu are un copil al ei. Sa fim realisti si sa privim adevarul. Sunt sigur ca sunt destui aici care inteleg ce spun.

Deci: moderatie. Eu asta recomand.

Moderatie in apropierea de mama, nu sentimental, ca aia inteleg, insa faptic n-o poti coti din prima la 180 de grade. Adica poti, dar se poate sa cazi in fund.

Moderatie in relatiile cu parintii actuali, adica spus tot ce ai pe suflet, calm, fara patimi, hotarat.

Si moderatie in manifestari, mai ales in manifestari.

Imi pare rau ca tot la tine sta o parte din rezolvare, e nedrept sa fii pusa in situatia asta la 15 ani, nici nu stiu daca vei reusi sa faci ce si cum trebuie, dar asta e situatia si cu asta defilezi.

Pe de alta parte, daca ai rabdare o sa reusesti. Nu e ceva ingrozitor, este o problema care se rezolva. Deci curaj...lasa depresia, fii increzatoare, peste doar 3 ani vei decide singura ce vrei, pana atunci poti exersa in liniste, fara prea mari consecinte. Fii vesela, bucura-te -esti pe cale sa ai din nou parintii aproape, chiar separati.

E de bine.



#18
adolescenta

adolescenta

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 44 mesaje

Postat 22 august 2014 - 09:50

Buna dimineata.

Doamna Eumada,aveti dreptate,mama a pierdut foarte multe clipe atat din viata mea de copil cat si din viata mea de adolescent,cateodata pt ca asa a vrut ea,alteori pt ca a fost fortata de imprejurimi.Insa consider ca are dreptul ca de acum incolo sa imi fie alaturi la alte momente importante,cum ar fi examenul ce urmeaza si ma sperie ingrozitor.Si sper ca va fi dispusa sa imi fie alaturi.Adevarat mai e faptul ca a avut in viata ei golani,ca nu a avut o viata foarte linistita pana in momentul de fata,insa acum mi-a dat impresia ca s-a schimbat.Cel putin,barbatul cu care e acum a schimbat-o.Anul trecut a venit cu el in tara, m-am vazut cu ea si el doar o zi(asa a decis tata),si l-am cunoscut si pe el.Mi s-a parut un om destept,si mama mi-a spus ca nu e bataus,pt ca am intrebat-o,fiind cu traume din cauza acelui om...Se inteleg bine,in afara unor certuri,spune mama.Calatoresc impreuna,luni intregi umbla prin diferite colturi ale lumii si apoi se intorc inapoi in Anglia ,Londra si isi gasesc un loc de munca pt o perioada nelimitata de timp,ca,mai apoi,sa calatoreasca din nou.Mama mi-a spus ca,calatoriile pt ea si el sunt ca un microb si ca,odata ce te apuci de calatorit,nu te mai poti abtine.Mi-a spus ca cel mai frumos dar pe care mi l=ar face ar fi sa imi dea bani si sa calatoresc un an prin lume,fiindca as veni schimbata,as veni alt om.Din pricina calatoriilor o judeca majoritatea lumii,insa consider ca atata timp cat nu ma are pe mine langa ea,are dreptul sa faca ce vrea.Tocmai de aceea si eu cred ca nu aveam stabilitate daca stateam langa ea,cel putin cand eram mai mica,cand mi s-a parut complet diferita.Nu stiu daca e doar o parere ceea ce am vazut sau e realitatea,sau asa a vrut mama sa para,dar mie mi s-a parut acum o femeie mai inteleapta si mi-a dat niste sfaturi bune.

Doamna Katya,dvs.cred ca ati descris situatia foarte bine,cat si persoanele din situatie(tata,mama vitrega).Ne tutuim,dar nu ii spun si nu i-am spus niciodata mama,si nici ea nu mi-a cerut acest lucru.Si,asa cum spuneti dvs.,tata pare influentat,mi se pare o persoana influentabila,si cred ca ii seman tare.Nici eu nu stiu ce sa cred,dar tata mi-a zis un lucru ce,oarecum,m-a marcat.Mi-a spus ca majoritatea deciziilor facute,in cazul de fata,nu referitoare la mama mea,ci referitor la situatia in care ne aflam acum,au fost facute pt mine,pt a-mi fi mie bine.Ceea ce imi intareste convingerea ca tatal meu e un om extraordinar si ca n-as putea sa il parasesc,sa il dezamagesc.Va multumesc pentru incurajari si,asa cum ati spus si dvs.,sper sa petrec,de acum incolo,cat mai mult timp si cu mama mea,macar in vacante,cel putin la anul cand,zic eu,voi avea mult timp liber dupa examen,fara teme...

Doamna Letitia,mama are cateva sapt din vara in care ma poate lua si vizita,si cred ca si o data pe sapt.,ceea ce e imposibil,fiind departe.Insa,acum cativa ani,desi avea drept de vizita,n-a reusit,sub nicio forma,sa ma ia si sa ma vada,desi poate imi doream.Nici eu nu mai retin ce ganduri aveam atunci,eram un copil,am venit devastata din toate punctele de vedere de la mama,traumatizata,nu prea stiam sa scriu si sa citesc avand in vedere ca n-am terminat clasa 1,eram prostuta,fricoasa,etc.Tata si mama vitrega s-au chinuit nespus cu mine in acea perioada si,din punctul asta de vedere,le sunt recunoscatoare pana la cer si inapoi.Dar,desi ar trebui,din punctul lor de vedere,sa ii port pica mamei pt ce mi-a facut si in ce stare m-a adus in momentul acela,eu nu o pot face,mai ales pt ca stiu ca m-a iubit si ca,de multe ori,a fost fortata si de imprejurari si ca,totusi,traia intr-o lume cu prietene dornice de distractii,barbati,etc.Stiu ca nu trebuie sa ii iau apararea cu faptul ca era tanara,pt ca sunt multe mame tinere care isi dedica timpul copiilor,se sacrifica pt ei,chiar si copii nedoriti,dar asa a fost ea,tanara si nelinistita in acea perioada,desi am fost un copil dorit...Si cea mai mare greseala facuta de ea,si pe care si-o recunoaste,e faptul ca nu a facut tot posibilul sa ramana cu tata,sa se impace.Pt ca ei,timp de un an,au stat separat,nedivortati.Si tata a incercat sa mai repare ceva,rudele tatalui de asemenea,matusa mea la fel,in schimb mama voia sa isi traiasca tineretea si bunica mea,Dumnezeu sa o ierte,i-a bagat in cap ca ea ma va creste si ca ea trebuie sa isi traiasca tineretea...si de atunci,pana acum,o adevarata invalmaseala,un adevarat calvar,mai ales pt mine.

Am stat aseara si am meditat,si,asa cum ati spus si dvs.,calea cea mai buna e comunicarea cu unul dintre ei,cu amandoi,ori cu toti 3.Mama stie ca imi doresc sa stau si cu ea si ca ii duc lipsa,mai greu e cu tata si cu mama vitrega.ANul asta,insa,nu voi vorbi.E o incarcare emotionala prea grea pt mine,e stresant sa ma gandesc cum sa le spun si ce sa le spun,cum sa le explic ceea ce am scris si pe aici,si cred si consider ca anul acesta n-am nevoie de reprosuri,de certuri si de alte lucruri in genul acesta referitoare la mama.Voi lasa aceste discutii pe vara viitoare,cand se va intoarce mama,cu speranta ca atunci voi fi suficient de matura(apropiindu-ma,la anul,in vara,de varsta de 16 ani) ca sa fac fata provocarilor care vor aparea,intrebarilor dificile,raspunsurilor si convingerilor ca mi-e bine aici,unde sunt,ca imi place,ca ii respect si ca ii iubesc dar ca am nevoie si de mama si ca sunt ferm convinsa ca nu vrea sa imi faca rau.Pana atunci,ma concentrez pe examenul ce o sa urmeze si,deocamdata,incerc sa ma obisnuiesc cu plecarea mamei.Maine e o zi pe care o voi petrece cu ea si ma sfasie gandul ca duminica o s ane luam la revedere,ma intreb cum ma voi obisnui fara ea,dupa zilele in care ne-am apropiat,zilele in care m-a iubit si m-a sfatuit si m-a alintat.Ma rog la Dumnezeu sa treaca repede zilele acestea in care o sa sufar dupa mama si sa ma obisnuiesc fara ea,asa cum o fac de 6 ani.Nu am incotro,sunt constienta,asa trebuie sa traiesc.

Va multumesc tare,tare,tare mult pentru toate sfaturile,imi fac foarte bine,ma ajuta sa vad ceea ce am de facut.



#19
adolescenta

adolescenta

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 44 mesaje

Postat 22 august 2014 - 10:02

Doamna Andacos,pt mine a fost  o surpriza imensa,in sens negativ,ca am fost incredintata tatalui.Obisnuiam sa imi petrec cateva weekend-uri la el si la mama mea vitrega,era frumos,ma simteam bine cu ei,insa nu ma asteptam sa locuiesc cu ei si sa fiu luata de la mama complet sau definitiv.Amintirile mele din acel timp sunt crunte,imi amintesc cum rudele de pe mama veneau sa ma viziteze doar 5 sau 10 minute,in pauze,la scoala,si cand imi puneau fel de fel de intrebari,cand auzeam prin telefon cum mama si tata se certau,sau tata cu bunica,sau cand nu ma lasa sa ma vad cu ei pt ca ma influentau in rau,sau sa vorbesc cu ei(totusi,in perioada aia cam asa era,ma influentau mult in rau si atunci chiar aveam nevoie de sprijin).

In procesul de reincredintare,bunica materna a fost martor pt tata ca eu nu traiam bine cu mama,ca nu mi-era bine,ca trebuia sa ma aduca in tara ca acolo aveam conditii rele(ceea ce era f adevarat),insa ce nu a facut bine tata a fost faptul ca i-a spus bunicii ca voi sta pe timpul zilei la ea,ca tata ma va ajuta la teme,si ca voi sta atat la ea cat si la tata,ceea ce nu s-a mai intamplat.Am ajuns acasa din strainatate,am stat o seara la bunici si,a doua zi,tata m-a luat definitiv...A facut un lucru bun,pt mine a fost un progres,datorita lor sunt ceea ce sunt acum,datorita lor invat,insa durerea pe care am

simtit-o atunci si pe care o simt si acum,indepartata de rudele copilariei mele,e acuta si inca netratata.

Domnule Rufus,va multumesc si dvs.pt incurajari si raspunsuri.Da,asa se pare,se pare ca rezolvarea,cheia rezolvarii e la mine si,desi inca n-am suficient curaj sa rezolv,stiu sigur ca va veni vremea cand o voi face,cand voi putea discuta deschis cu toti 3,nu stiu daca in acelasi timp,dar si separat,si tot e bine.Voi incerca sa fiu cat se poate de moderata atat pe partea sentimentala,cat si faptic,si mai ales...sa am rabdare.Sper si sa reusesc.M-au calmat sfaturile primite aici si sper sa reusesc sa pun in aplicare,sa am rabdare si sa nu mai sufar atat,sa nu mai fiu stresata.



#20
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 22 august 2014 - 10:29

O mama care isi doreste cu adevarat copilul nu calatoreste si pupa copilul odata pe an ci face tot posibilul sa fie langa copil.cu orice pret.ia in calcul si asta.nu lovi in tata si sotia lui .mama ta ar teebui sa se stabilizeze undeva.cat poate sa castige la londra cateva luni?nici un microb nu e mai puternic decat iubirea de copil.


Panic Questions

  • Progesteron

    Flor_i
    - Ieri, 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

  • Posibilă sarcină??

    Larisa03303
    - feb 20 2024 11:14

Last Blogs

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

  • Glicemia in timpul sarcinii

    Ioone
    - Ieri, 22:19

  • Baiete sau fetita?

    ely4
    - Ieri, 17:50

  • Calatoriile in sarcina

    LarisaG89
    - Ieri, 13:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -