wow, mai sunt inca afine in Romania? NU a trecut inca sezonul lor?
De unde luam afine?
#21
Postat 21 august 2014 - 15:25
#22
Postat 21 august 2014 - 15:30
Da, pai ei or fi prosti sa le vanda in ciorchine. Inteleg ca anul trecut am baut "socata" nu afinata, bine ca nu ne-am intoxicat, de buna a fost excelenta!
sunt toxice doar bobitele de soc crude.
acum inteleg de ce ne usuia mamaie de pe langa tufele de soc (bozii le zicea), sa nu punem mana pe bobite, ca-s otravitoare...
#23
Postat 21 august 2014 - 16:23
wow, mai sunt inca afine in Romania? NU a trecut inca sezonul lor?
Ba a cam trecut....sau e pe sfarsite. Insa exista de "cultura" ... alea se vand si de Anul Nou.
#24
Postat 21 august 2014 - 17:38
la noi se vad fructele de padure - de cultura, tot anul.
Sunt de acord ca cele de cultura nu au aceeasi aroma si acelasi gust ca si cele de padure, dar daca ar fi sa luam doar din cele de padure, de unde pentru toata lumea? si ce ar mai face fauna fara berries?
asta este, suntem multi, ne nmultim in continuu ca specie, exista si dezavantaje. dar parca tot e mai bine sa ai fructe de padure, fie ele si de cultura, decat de loc.
parerea mea.
#25
Postat 21 august 2014 - 17:51
sunt toxice doar bobitele de soc crude.
acum inteleg de ce ne usuia mamaie de pe langa tufele de soc (bozii le zicea), sa nu punem mana pe bobite, ca-s otravitoare...
Pai ce crezi s-or fi preparat termic la soare in alcool de 70?
#26
Postat 21 august 2014 - 23:02
Pai ce crezi s-or fi preparat termic la soare in alcool de 70?
Am citit pe pagina wikipedia in spaniola
ca pe linga fierbere mai este si macerarea utila pentru a descompune ceea ce e toxic. Adica fix cazul tau. Ce gust are socata ta ?
(in dulceata nu se mai pastreaza aroma de floare de soc)
#27
Postat 22 august 2014 - 06:41
#28
Postat 22 august 2014 - 23:39
Anul trecut, la inceput de septembrie, la Belis (Cluj-Napoca, marius poate stie) era plin de afine. Doamne, ce bune au fost, nici nu se compara cu alea de cultura.
Fragute nu am mai vazut de mult, in schimb.
#29
Postat 22 august 2014 - 23:42
In Braila, zmeura a fost rara si scumpa - 17 lei/kg, parca o singura data am prins 15. Afine nu am vazut deloc. Mure, o data, de cultura, mari, dar fara gust.
#30
Postat 23 august 2014 - 07:16
Da ai mancat afine... acelea sunt afine, restul sunt aiureli bune de vandut si bagat pe gat celor care nu au habar (dar nu e vina lor).
Belis este unul din punctele atractive ce il recomand celor care vor sa viziteze Apusenii. In fapt este vorba de Fantanele-Belis cu un lac hotel si zona de campare, zona specifica padurilor de rasinoase si altitudinilor mari cu aer extrem de ozonat.