Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pregatiri de intalnire pe Ghetar


595 raspunsuri la acest subiect

#261
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 23 august 2014 - 03:43

[flo]

Danke frumos!

 

Nasuc,

nu stiu de ce telefon iarasi telefonul mi-a schimbat Nick-ul tau in Basic..

m-am uitat pe Trassee am vreo 230 km, in schimb as pleca poate saptamana viitoare de sambata pana luni. am timp sa trimit Anfrage in zona.

 

Karu, nu.. nu am plecat. sunt un pic cam daramata. ieri de la 16 am fost intr-o padure in apropiere unde ne-am catarat toti 4 :)

 

Am niste conferintze zilele astea care imi fac nervii franjuri, pt ca includ Webex-uri un fel de  conferinta prin telefon  si tre sa ma concentrez la maxim. Ce sa zic ca vb ieri cu un practicant, care mi-a zis, ca el si-a inregistrat ultimile conferintze si le reasculta in tren spre casa si isi noreaza ce nu a inteles. saracul, nu stia ca e interzis acest lucru.

 

Fleu, scrii asa frumos precum Dna ziki si Karu, dar si Alina de la tulcea scrie frumos.

 

Da, ce a scris Aqai ( Aniversare Frumoasa la Cascada [flo2] ) e adevarat si se poate verifica.  Hreanul nu e tratat precum ustroiul sa nu incoltzeasca.

In plus, daca ati fi trait la tara, asa 12 luni pe an, ati fi intalnit hrean pe toate garlele. Foarte repede se inmultzeste, stiu ca erau unii care nu mai scapau de le. Are nevoie de apa multa, de fapt  pamant malos ii prieste.



#262
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 23 august 2014 - 06:00

Mihaela, fac asa:
10 castraveciori mici taiati felii subtiti (pe razatoarea mandolina)
3 linguri sare mare
120 ml otet
Marar
Se pun castravetii in borcan mare, deasupra sarea, otetul, mararul. Se agita bine, se da la frigider. Se pot manca dupa 4-6 ore. Mai scuturati din cand in cand borcanul cand treceti pe langa frigider :))))

 

Multzam, am notat! O sa mai iau azi castraveti cand vin de la munca, daca raman ceva dupa ce pun muraturile, incerc.  [flo2]



#263
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 23 august 2014 - 06:02

Seara buna!
Karula, multam pentru vorbele tale! Imi prind bine, tare bine, n-ai idee cat!
Pe Ziki o urmaresc si eu! Da' nu numai pe ea!
Didi, multam pentru aprecieri! M- ai surprins! Te- am visat intr-o noapte, desi nu stiu cum arati.:) Si nici nu pot povesti, fiindca nu era nimic clar, stiam doar ca esti tu. Tu ai spus o data ca odiseea de martie- aprilie 2006 s- a terminat urat? Sau doar asa am inteles eu? Am tot vrut sa te intreb de ce.
Ce mi- ar placea mie sa locuiesc pe insula Mihaelei-s! Si imi plac si plimbarile lor impreuna! Si cand ma gandesc ce rau mi- a parut cand am plecat din Bucuresti, mi se parea ca pierd nu-s' ce. Bine, nici Tulcea mea nu e tocmai buricu' pamantului, dar m- am obisnuit (din nou) si daca exista ..hmm, disponibilitate, pot pleca oricand sa o vizitez pe .. Strumphitza, de ex, :). (nu vin mai, nu:)). Nu stiu insa cat ar aprecia jumatatea o asa insula, asa ca nu ma mut. Nu inca! :)
Strumphi, imi place casutza ta, ce ai pus tu acolo, cu mainile tale, ii da viata si caldura!
Masina eu o conduc fiindca e mai simplu si mai comod cu ea, decat fara. Nu e automata, fiindca o mai conduce cateodata si jumatatea si ar fi sub demnitatea lui.:)) ha! Sub a mea nu ar fi, da' nIci asta nu e. Recunosc deschis ca imi trebuie un spatiu larg pentru parcare, :), da' nici nu o caut cu lumanarea.
Am fost la Mamaia marti, sa revad o prietena cazata acolo. Am mers la ea, statea inspre Navodari, intr-o zona pe care eu nu am mai vazut-o pana acum. Sunt blocuri construite acolo, conditii de cazare OK , dar pe afara.. Niciun spatiu verde, niciun copac, nimic! Totul ars, gunoaie peste tot. Si tot pe- acolo sunt cluburi care mai de care mai surori cu cele din Bucuresti. Zau daca m- as duce in vacanta acolo! Nici pe plaja nu era prea grozav, fiindca nu era nisip, ci scoici maruntite, cam greu de pasit pe ele. Macar nu era muzica data la maxim si nici aglomerat tare, dar asta poate fiindca era numai marti.
Cam atat pe azi, mai trec io si maine!

 

oh ce m-a intristat partea cu litoralul...



#264
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 23 august 2014 - 06:04

Ah da, am uitat cafeaua. V-o las aburinda, desi fiind sambata dimineata, pana va treziti sigur e rece. Nu-i bai, 30 s in cuptorul cu microunde si e fresh din nou :).

 

Sa aveti o zi frumoasa! La noi azi ploua, asa ca ma bucur ca lucrez :).



#265
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 23 august 2014 - 06:29

wow! tocmai am "implinit" 10 000 de mesaje!



#266
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 23 august 2014 - 07:58


 

La ai mei, daca apuc,  tai varful castravetelui ii pun pe frunte ca o stea 

 

 

Obligatoriu si la noi, din generatie in generatie!  [pk]


Editat de karula, 23 august 2014 - 07:59 .


#267
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 23 august 2014 - 08:07

Neata pinguini

La noi e putin inorat, dar nu cred ca ploua...e asa de frumos dimineata cand ma trezesc; aer curat, iarba cu roua pe ea...
Azi mergem la cumparaturi la nemti, de-aia m-am trezit asa devreme :-) ce as mai fi dormit cateva ore...plus ca m-a trezit motanul, cu mieunatul lui...ii era foame, venise de-afara...acum umbla noaptea; pleaca pe la 6 seara si vine dimineata..la pranz, cand vine Marcia de la scoala, il gaseste dormind la boxa..

Aici hreanul e taiat, nu il gasesti ca radacina intreaga...tata mi-a facut si hrean ras cu otet; a "plans" cand l-a ras de numai...

Weekend placut va doresc !

#268
marami

marami

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.427 mesaje

Postat 23 august 2014 - 09:55

`neatza!

 

Mihaelas, eu cafeaua de obicei o beau rece, adica, e calda la primele guri, dupa aia gata o beau asa cum e, eu ma bucur cand o gasesc gata facuta.

 

Strumfito, waaaaw, esti geniala!

 

Weekend placut zic si eu !



#269
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 23 august 2014 - 10:18

Neata!

 

Michelle, excelenta veste! Ma bucur pentru tine! Sincer, te invidiez la modul cel mai curat pentru felul in care iti gasesti puterea in credinta ta. Ma fascineaza, pe oriunde te citesc, cata liniste poti emana si cata siguranta si calm iti da credinta, cum a fost si hopul asta pentru tine. Nu vreau sa intru in nici o discutie despre crezuri si religii, dar mi se pare ca ai ajuns la un punct pe care multi il cauta, inclusiv eu, desi banuiesc nu il caut in acelasi loc cu tine. Inca o data, ma bucur ca ai avut rezultatul bun!  [flo2]

 

(inchei declaratia inflacarata de dragoste)

 

Eu inca sper ca o sa ne luam masina automata, vrem una green, cred ca Leaf. As prefera sa am carnetul numai pe automata, pentru ca problema mea e schimbatul vitezei si inecatul motorului. Si aici ai voie sa conduci cu carnetul de Learner cu cineva in stanga care are carnet de cel putin 5 ani, dar eu nu-l am decat pe Mr.Ziki care sa intruneasca conditiile iar Mr. Ziki ma streseaza la culme. Nu spune nimic, nu ma bombane, dar se strange cat e de lung si se chirceste la curbe, de imi vine sa ii deschid usa si sa-l arunc in plina cotitura. Strange atat de tare portiera ca la coborare are urme in palma  [fri] Si sa nu mai spun ca cel mai tare ma streseaza cand oamenii din spate sunt rabdatori si nu claxoneaza, cand mi se ineaca motorul. Am stat odata la un roundabout vreo 5 minute incercand sa pornesc, si nu mai reuseam sa prind momentul. Nu s-a auzit un singur claxon in spate, desi se adunasera vreo 5 masini in urma-mi. M-am panicat asa de tare ca incepusem sa gesticulez ca bezmetica sa le fac semn sa treaca, sa ma depaseasca, sa ma lase in plata mea acolo, ba dadeam din maini ba pusesem avariile, stergatoarele. Acum, la rece cred ca eram chiar un spectacol, dar nah. Intr-un final am pornit si am mers atat de shui incat aproape nu-mi tineam banda. Dupa roundabout, am tras pe stanga si am predat cheile, ca deja eram hipertensiva si asudata  [:-)))]

 

revin



#270
ralualexandrei

ralualexandrei

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.333 mesaje

Postat 23 august 2014 - 10:29

'neata pe la pranz!Pe repede inainte las cele 2 retete si fug ca pana duminica am musafiri.

 

Reteta saramura

Eu folosesc reteta asta la absolut toate muraturile si la ciuperci.Saramura 5L

Ingrediente:
-1/4 otet din vin(eu folosesc Topoloveni)
-3/4 apa
-1/2kg zahar
-5 linguri sare
-piper 
-mustar si orice va doriti pt decor.
Saramura se da in clocot apoi se toarna peste legumele asezate in borcan.Se pune capacul si se baga la bain-marie :20 min castravetii,ciupercile ,etc si 25 min gogosarii.Oala pt bain-marie o pun din timp pe foc astfel incat sa fie pregatita cand infiletez borcanele.

 si pt Michelle ,cea de cozonac:

 
Ingrediente pt 2 cozonaci (pt 4 dublezi cantitatile )dar eu zic sa incepi cu doi pana iti formezi mana.
 
-1kg faina Grania sau de la Lidl cea cu trei zerouri
-1/2 l lapte
-250gr zahar
-250 ml ulei(sa fie cald,eventual tinut langa aragaz)
-4 oua
-2 esente rom fiola Dr Oetker
-1 esenta vanilie fiola Dr Oetker
-30-40 gr cacao Dr Oetker
-250 gr nuca macinata dupa preferinte
-coaja de lamaie si/sau portocala
-60-70gr drojdie proaspata Butafolk (cea cu ambalaj galben)iei 2 cuburi dar pui doar unul si jumatate.
-70gr zahar pudra pt umplutura 
-1 ou si putin lapte,mixate impreuna pt uns pe deasupra
-o lingura doua de miere pt final
Intr-un castron sau lighean cu marginile cat mai joase cerni faina pe care este de preferat sa o ai la temperatura camerei,apoi laptele il imparti in doua vase 3/4 din cantitate intr-un vas si adaugi in el tot zaharul,1/4 din cantitate in alt vas,incalzesti laptele din ambele vase exact cat suporta degetul,nu mai mult.Farami drojdia intr-un castron inalt si pui peste ea 3-4 linguri din laptele amestecat cu zahar,omogenizezi ,apoi adaugi 2 linguri de faina ,sa se faca ca o ciulama,presara la final putina faina deasupra ,acopera cu un servet si lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer.Lasi sa creasca 15 minute.
Intre timp in alt castron amesteca 2 oua intregi si 2 galbenusuri,albusurile aferente le dai deoparte intr-un castron sau craticioara metalica in care sa le poti bate ulterior cu mixerul.Pastreaza albusurile la rece pana vei avea nevoie de ele.
Ouale se bat cu un praf de sare ,o esenta de rom,una de vanilie si coaja de lamaie si/sau portocala.
Peste faina turnam maiaua(drojdia) cu amestecul de oua si laptele cu zahar,omogenizam,adaugam treptat laptele simplu pana cand toata coca este omogena fara sa devina cleioasa.Mie mi-a ramas cam 10%din lapte.
Incepem sa framantam si adaugam treptat uleiul ,cam cate 60ml la interval de 5 minute,coca trebuie sa se desprinda de pe lighean.
La doi cozonaci framantatul nu are cum sa dureze mai mult de 20 minute.
Coca va devenii elastica .
Acoperim si lasam la crescut 1h.
Cu 10 minute inainte de scurgerea timpului de crestere batem albusurile cu un praf de sare ,peste spuma punem cam 70 gr zahar pudra,mixam pana spuma devine batoasa si apoi adaugam fiola de esenta de rom ramasa si apoi in ploaie cacaoa,amestecam cu lingura de lemn acum ,facand miscari de sus in jos ca sa nu se lase spuma,in final punem nuca macinata si amestecam in acelasi mod.
Pregatim tavile de cozonac imbracandu-le cu hartie de copt.Incalzim cuptorul la 180grade.
Pe masa de lucru turnam putin ulei si ungem o suprafata mai mare.Luam din coca cam cat apucam cu o mana si ceva,intindem, pe masa unsa ,cu degetele o foaie cam de 10 cm latime si aproximativ de lungimea tavii de cozonac ,punem pe suprafata ei o lingura de umplutura si o intindem cat de cat ,rulam si dam deoparte,mai procedam asa inca o data si apoi impletim cele doua bucati,asezam in tava si ungem cu ou amestecat cu lapte,punem la crescut fara sa mai acoperim ,circa 30 minute.Pt al doilea cozonac,procedam la fel.
Dupa scurgerea celor 30 min ,bagam la cuptor pt 45 min.Incercam daca s-au copt folosind o scobitoare mai lunga,daca iese curata(fara aluat pe ea) ,e gata copt.Scoatem cozonacii cu hartie cu tot sa se racoreasca pe un tocator de lemn sau pe un gratar,ungem cu miere pe deasupra cat sunt inca fierbinti.
Apoi ii mancam cu pofta cand s-au racit emo31.gif
Atentie!!!
Inainte de a face cozonacii:
Bucataria trebuie sa fie bine incalzita,fara geamuri deschise sau fita-fita pe usa.



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Astăzi, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -