Ma uitam acum la data...azi m-am maritat si eu ...prima data! Acum...sa vedem...cred ca in 93 a fost .
Pregatiri de intalnire pe Ghetar
#161
Postat 21 august 2014 - 21:40
#162
Postat 21 august 2014 - 21:40
Da, mai, Mihaela, ca eu oricum bagasem capul intre umeri de rusine cand te-am auzit cu muraturi, varza etc... Eu il mananc direct din borcan. Dar ma fac eu mare!
Uite, cozonac am facut prima data la 40 de ani din cauza Andrei
#163
Postat 21 august 2014 - 21:44
Sa stii Karula ca si eu pun muraturi si varza murata NUMAI si numai de cand m-am facut mare. Suedeza adica :). Mare suedeza :). Si nici cozonac n-am facut decat tot pe la 39-40 si sa stii ca tot reteta Andrei o fac si eu! :) Dar numai dupa ce am primit cadou masina de paine...pana atunci am aruncat vreo trei craciunuri la gunoi. Nu craciunurile. Cozonacii :).
Andra . Reteta ta e minunata!
#164
Postat 21 august 2014 - 21:46
Si aici e scump hreanul, 20 fr/kg...eu iau de la nemti, din Real; acolo e mult mai ieftin...ridichile aici sunt 2 fr legatura (5 ridichi), la Real 50 centi parca (si o legatura face cat 5 aici)...
Am facut pizza in seara asta si in paralel tocanita de cartofi (cu carnati afumati) pt maine...am avut o viteza, de nu mi-a venit sa cred...
ma retrag la culcare, a fost o zi stresanta azi...joia asa e mereu...avem de trimis niste mesaje speciale si muncim de ne sar capacel...traduceri, corectari...
Seara buna!
#165
Postat 21 august 2014 - 21:47
Stiti voi ca nevoia de invata. :) Cum sa fie Craciun fara varza murata? Primul l-am avut asa, cu varza dulce pusa doua saptamani in zeama de saramura de la castraveti cumparati din magazin. :))) Mirosea demential, am zis ca ies niste sarmale tzutz! Si cand au fiert, s-a dus aroma in aer si n-a ramas nimic in oala! Varza luase numai miros nu si gust :)). Ei si atunci m-am hotarat ca musai sa ma pun pe treaba! :)
#166
Postat 21 august 2014 - 21:49
Simonna,
Io's Kamik, da' ma tot jur ca trec la Pajar.
(Cred ca Bella sta pe undeva prin Ohio or so, ca am retinut ca trec pe linga ea cind merg la cumnata mea, asa ca, prin comparatie, la zapada lor eu as purta sandale )
si la noi e zapada da o curata astia obsesiv de pe toate drumurile si cararile , vad ca sant dragute Pajar
#167
Postat 21 august 2014 - 21:49
Andra . Reteta ta e minunata!
Andra, reteta ta e fix ca a mamei, doar ca ea nu a reusit sa ma convinga, tu da!
#168
Postat 21 august 2014 - 21:52
Noi punem doar varza la butoi...cu sare de la salina din Cacica; am luat 10 kg de sare acum 2 ani...am pus si gogonele anul trecut, luate de la magazinul turcesc..ft bune au fost...astia au aici doar castraveti cu otet...si castraveti de pus la murat nu exista...am cimbru uscat din Romania, leustean uscat...exista ardei capia la borcan, gen gogosari...sau gogosari umpluti cu varza si morcov...facute pt sarbi...pe-astea le cumpar...
#169
Postat 21 august 2014 - 21:53
Pai eu nu am unde sa merg sa cumpar, nah...nici macar pe continent nu imi merita, ca ma costa mai mult drumul :). La noi nu mai stiu cat costa, nu am luat inca anul asta...dar e la kg. O sa ma uit.
Castravetii au fost 2 euro jumate kg si mararul, legatura de 4 fire(din alea o coada si o floare) 1 euro si 25 centi (eu va traduc din coroane, ca degeaba va scriu asa). Si mai trebuie sa iau castraveti, ca am trei borcane de pus pe iarna. Nu pun mai mult, ca numai doua borcane cat am luat azi au fost 10 euro :). Nah, Suedia!
#170
Postat 21 august 2014 - 21:55