Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Toleranta? Acceptare? Integrare?


117 raspunsuri la acest subiect

#41
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 20 august 2014 - 19:31

cui atunci sa imputi vandalismul? protestatarii era de coloare, protestatarii au vandalizat, deci firul meu logic ma duce la concluzia ca protestatarii de culare au vandalizat.

 

si compar cu un caz similar din multe puncte de vedere si constat ca escalarea se datoreaza, in cea mai mare parte, atitudinii protestatarilor

 

PS: in cazul pe care l-am adus in discutie, au fost proteste, sunt pomenite si in link, sunt date si poze, dar nimeni nu a vandalizat nimic.


Editat de Aqai, 20 august 2014 - 19:50 .


#42
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 20 august 2014 - 20:33

cind o sa terminati cu politele,  o sa reusiti probabil sa va concentrati pe continut, pe ce scriu (sper).

 

e concluzia doamnei respective ( cazul a fost relatat la un colocviu contra discriminarii); niciodata cind a imprumutat masina unor amici de-ai fetei, albi, nici un vecin n-a sunat la politie alarmat ca o fura. doar in cazul baiatului de culoare.

Pai asta se datoreaza reputatiei proaste pe care si-au creat- o persoanele de culoare (unele, nu toate evident).  Nu e nici un rasism. In opinia si din experienta vecinilor, o persoana de culoare e mai capabila de a fura masina decit o persoana alba. Eu nu-i blamez pe vecini.

 

Noi romanii nu vrem sa ne detasam cit mai tare de tigani, tocmai ca au o reputaie prosta pe plan international? Asta nu e rasism.



#43
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 august 2014 - 20:41


De ce n-am fi cinstititi? Orice politist omoara un negru, este din start catalogat, cel putin de catre negrii. Asta e rasism.

Si eu cred la fel!

 

Total in afara subiectului,patania lui Oprah in Elvetia...exact acelasi comportament...(si de-o parte si de alta)



#44
cristoiu

cristoiu

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.573 mesaje

Postat 20 august 2014 - 21:26

 

 

Noi romanii nu vrem sa ne detasam cit mai tare de tigani, tocmai ca au o reputaie prosta pe plan international? Asta nu e rasism.

 

eu cred ca asta e rasism. 



#45
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 20 august 2014 - 21:55

Noi romanii nu vrem sa ne detasam cit mai tare de tigani, tocmai ca au o reputaie prosta pe plan international? Asta nu e rasism.

Daca afirmatia este sustinuta cu date statistice, atunci este un fenomen statistic.

Daca este fara date statistice este o prejudecata si poate fi incadrata la rasism.

Deci totu-i relativ! [flo2]


Editat de Deceneus, 20 august 2014 - 21:56 .


#46
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 20 august 2014 - 22:00

Martorii oculari zic ca ar fi ridicat mainile. Cine sunt respectivii martori, nu stiu.

Nici ce facea omul la momentul respectiv. Tot ce stiu e ca pe hainele lui nu s-a descoperit praf de pusca, asta inseamna ca era ceva spatiu intre el si politist. 

Faptul ca a a fost impuscat de la distanta si primit mai multe gloante in plin poate fi un indiciu ca politistul a actionat cu ura.

Daca dupa primul sau al doilea glonte s-ar fi oprit, probabil ca omul ar fi supravietuit.

Posibi ca asta sa fi declansat revolta si a constituie circumstanta agravanta.


Editat de Deceneus, 20 august 2014 - 22:01 .


#47
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 20 august 2014 - 22:03

eu cred ca asta e rasism. 

Tiganii au alta rasa decit romanii? Ce rasa sint ei?



#48
columbiana10

columbiana10

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 80 mesaje

Postat 21 august 2014 - 00:55

Aquai nu, atunci nu s-a vandalizat orasul, intr-adevar.

 

numai ca imi amintesc de Summit G20 din Toronto, 2010 cind orasul a fost facut praf. si nu erau negrii oamenii respectivi.

 

anyway, vroiam sa zic doar ca nu poti spune ca e conditionare directa intre faptul ca protestatarii din SUA sunt majoritar negrii, si vandalism, in nici un caz.

 

sunt nenumarate exemplele de grupuri si demonstratii pornite pasnic si sfirsite cu masini si vitrine sparte, batai cu politia, etc.

 

numai anul trecut, in toronto... un tanar alb, singur intr-un vagon de tramvai. nu mai stiu de cate ori l-au impuscat.

 

cu toate astea, oamenii albi nu au trecut la vandalizarea orasului ca raspuns.

 

nu am urmarit cazul ferguson din momentul in care a doua zi protestele s-au transformat in vandalisme si jafuri, in momentul acela si-au pierdut orice legitimitate pt mine.



#49
Carolyne

Carolyne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 539 mesaje

Postat 21 august 2014 - 04:09

Dar daca politistul era negru atunci ar mai fi manifestat ????

 

Ca in Chicago este o adevarata drama: nu exista zi sa nu se raporteze cel putin 2-3 impuscaturi (soldate cu morti). Ba chiar de 4 iulie, zi nationala, Chicago a fost in fruntea stirilor nationale cu vreo 14-15 morti prin impuscare. Si unde se petrec toate crimele astea? In sudul orasului unde locuiesc numai negri!

In cazurile acestea de ce nu ies in strada ??? Si asta se intampla de ani si ani de zile.

Fiecare primar promite marea cu sarea dar negrii aia se omoara intre ei precum chiorii.

Iar acum pentru ca politistul era alb au sarit de fund in sus toti.

 

Aici nu poti sa respiri un pic mai tare in fata unui negru ca gata esti rasist!!!

Am avut o colega de culoare care efectiv nu prea isi facea jobul cum trebuie, facea si o tona de greseli, lipsea pe motiv de boala etc. Tipa era cumsecade nu pot sa zic nimic rau, insa daca eu lipsesc 3-4 zile chiar cu motiv medical sefa mea stramba din nas...

Iar de greseli nu mai vorbesc .

Foarte multi angajatori se tem se angajeze negrii pt ca in cazul in care vor sa il dea afara mai tarziu (theoretic, da?  nu vorbim de motive ) este f.f.f greu tocmai din cauza ca se joaca mereu cartea rasismului...

 

De ce la universitati au locuri speciale pt negri si alte comunitati ???? O colega care a absolvit aici ne a spus ca in facultate avea cativa colegi de culoare care habar nu aveau de materie, dar profesorii ii treceau pt ca "trebuie". Si era frustrant ca tu inveti de iti sar capacele si iei 8 iar negrul ia 9.

 

O colega de la serviciu (poloneza) mi a spus ca fata ei de 16 ani mergea la un liceu unde cam 50% din elevi erau negri. Fii-sa a inceput sa fie oarecum persecutata de niste colegi de culoare si a trebuit sa vanda casa sa se mute in alt district scolar unde sunt mult mai putini negri.

 

Pe scurt: asta-I faima care ii precede.

Asa ca as sugera celor care militeaza contra rasismului sa dea piept intai cu realitatea si apoi sa militeze drepturile pt X si Y.

 

Cat despre felul cum se trage cu arma aici politistii sunt instruiti sa traga direct in piept sau cap. Nu exista "stai ca trag", focuri prin aer si alte prostii din astea.

Toata lumea stie lucrul asta si de aceea cand politia spune "Sus mainile", atunci asa stai ca altfel o incasezi.

Si este normal sa fie asa intr-o piata libera la arme. (sunt total impotriva armelor, dar asta-I cu totul alta poveste)



#50
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 21 august 2014 - 06:28

What we know about Michael Brown

— Brown was an 18-year-old student.

— He graduated from Normandy High School in St. Louis in the spring of 2014. He was scheduled to start classes at Vatterott College, a Missouri trade college, on Monday, August 11.

— On the day of his death, Brown was visiting his grandmother, Desuirea Harris, who lives in Ferguson, a working-class suburb of St. Louis.

 

What we know about the shooting

— Brown was shot multiple times and killed by a Ferguson police officer in the early afternoon of Saturday, August 9, outside an apartment complex. Autopsies have concluded that Brown was shot at least six times.

— Brown was unarmed. All shell casings found at the scene were from the police officer's gun.

— At least one shot was fired from the police car. Brown was killed while he was standing about 35 feet away from the car.

— The name of the police officer, Darren Wilson, was announced in a Friday, August 15, press conference by Ferguson police chief Tom Jackson. St. Louis County Police Chief Jon Belmar told reporters on Sunday morning that Wilson had been a police officer for six years, and that Belmar was not aware of any problems the officer had during that time.

 

What's in dispute about the shooting

What happened before Brown was shot

— Multiple eyewitness accounts say that Brown was killed while attempting to surrender.

— Brown's friend Dorian Johnson, who was with Brown at the time, says that the two of them were walking in the middle of the street when a police car approached, and the officer told them to get on the sidewalk.

— Eyewitness Piaget Crenshaw says that Johnson, Brown and the officer got into a verbal confrontation, and the officer attempted to put Brown in the police car. When Brown began to flee, with his hands in the air, she says, the officer got out of the car and started shooting at Brown. (Crenshaw has photos of the shooting, which have been turned over to the police.)

— Another eyewitness told the press that the officer was in his car when he started shooting at the boys. (At least one shot was fired from the police car.)

— Johnson says that he and Brown started running when they heard the first shot. He told local news station KMOV that Wilson "shot again, and once my friend felt that shot, he turned around and put his hands in the air. He started to get down and the officer still approached with his weapon drawn and fired several more shots."

— Meanwhile, St. Louis County police, who have been called in to investigate Brown's death, say that Brown assaulted Wilson before he was killed. St. Louis County police chief Jon Belmar told reporters on August 10 that Brown shoved the officer back into the police car, "physically assaulted" him, and attempted to grab the officer's gun. According to Belmar, the officer only began firing at Brown after the assault.

— According to Ferguson Police Chief Tom Jackson during a briefing on August 12, the officer who shot Johnson was injured during the encounter. One side of Wilson's face was swollen, Jackson said.

 

De aici: http://www.vox.com/2...is#MichaelBrown

 

======

 

din pacate nu am in romaneste. In presa romaneasca nu am gasit ceva util si obiectiv.

 

Mie imi este clar ca acel politist a tras o gramada de gloante fara vreun motiv intemeiat. Asta e ceea ce a starnit furia multimii si faptul ca politia s-a balbait nestiind ce sa spuna, ce atitudine sa ia.

In plus Politia, o perioada de timp, nu a dorit sa faca public numele celui care a tras.

FBI-ul a luat cazul in primire la solicitarea departamentului de politie din Fergusson.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -