Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ghicitori pe Ghetar


667 raspunsuri la acest subiect

#511
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.937 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:17

 

pt mine, caprio e din categoria "mari actori si nu inteleg de ce, fiindca joaca mereu acelasi rol"
 
asa a ajuns si pacino de ex, de-niro e pe-aproape acolo...
 
sincer apreciez actori precum edward norton, brad pitt fiindca sunt foarte versatili si pot juca credibil, original si true to character cam orice rol pe care l-au abordat. Nu doar sa schimbe decorul, dar performanta sa ramana aceeasi, cum ziceam de cei de mai sus...

 
Perfect de acord, Aqai, avem aceleasi gusturi. Oricum, PAcino si De Niro sunt mult mai versatili decat Di Caprio. Parca recent a fost o discutie despre Awakenings, a-propos de R. Williams...mie mi-a placut la nebunie De Niro acolo, nu mai vb. de rolurile lui de comedie.

Wolf e pe locul 122 in top 250 pe imdb...extrem de onorabil si nemeritat, opinia mea, inaintea unor Good Will hunting si Gone with the wind. Nu m-am lamurit f. bine pe ce principiu e imdb-ul, voteaza utilizatorii site-ului daca am inteles corect?

Pe Di Caprio il vad parca in acelasi rol in The aviator, Catch me if you can, The wolf...

Edward Norton, Brad Pitt - ii votez cu ambele maini. Chiar aseara l-am admirat pe Pitt intr-un film mai vechi caruia i-am uitat numele, era un bad guy cu prietena lui (Juliette Lewis-geniala si ea) intr-un road trip cu un alt cuplu, de good guys (David Duchovny si...o tipa), bestial Pitt in rol de redneck/criminal. Si ma mir de ce Pitt nu are inca nici un Oscar.

Inchid paranteza actoriceasca, mentionand ca respect gusturile fiecaruia.

Si fug la un tur cu bicicleta.

Editat de Fleurdelise, 19 august 2014 - 17:21 .


#512
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:23

hai ca deja ai un vot and still counting [:-)))]

Mey, aveam vreo 7 cind s-a intimplat pocinogul!!!! [zirea]

[:-)))]



#513
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:28

Mey, aveam vreo 7 cind s-a intimplat pocinogul!!!! [zirea]

[:-)))]

pai daca stau stramb si gandesc drept, le mai ai, ca nu ti-a sters decat poza, nu postul. el a ramas, cu voturile aferente.

 

asa ca o sa beneficiezi de ele in dublu exemplar, plus altele din simpatie [:)]  in ritmul asta il depasesti pe marius la reputatie [:-)))]



#514
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:31

Ati tot vorbit de bunici si amintirile voastre din vacantele petrecute la ei. Am si eu o gramada, desi eu nu mi-am cunoscut toti buncii. Tatal mamei era mort de dinainte de a se marita ea si bunica nu s-a recasatorit niciodata, inca traieste mamuta, asa i-am spus mereu, asa a vrut ea sa fie strigata. E in casa de langa mama, in aceeasi ograda, pentru ca mama si-a facut casa chiar langa a ei, pe locul unde a fost sura animalelor.

 

Din partea tatalui l-am prins numai pe bunicul, tatuta, asa i-am spus... e dus de vreo 10 ani sau poate mai mult. Bunica si ea e dusa de cand avea sora mea cea mai mare vreun anisor. Bunicul asta a facut inchisoare multa la Canal, pentru ca s-a opus comunismului, a fost ascuns prin campuri o vreme pana l-au parat niste oameni din sat unde se ascunde si l-au gasit si trimis la Canal. A fost coleg cu Coposu, Campeanu si restul, ca nu mai retin, dar de Coposu imi aduc aminte ca zicea ca au impartit multe impreuna. Sotia lui, mama lui tat, a fost batuta ccrunt de securisti cand era el ascuns, sa le spuna unde e... veneau regulat si o bateau pana o lasau in balti de sange, si tot nu le-a spus unde era ascuns bunicul. De aia a si murit, a suferit mult mult saraca. Tare mi-ar fi placut sa o cunosc. 

 

Bunica din partea mamei, inca traieste, are 87 ani si sufera de reumatism rau de vreo 25. Abia merge, abia se taraie de picioare... se ajuta cu un scaun. Toata copilaria mi-am petrecut-o la ea, toate vacantele... pana am mers la scoala la ea am stat, ea ne-a avut in grija, pe mine si cele 3 surori ale mele. Ne-a povestit mamuta de prin vremea razboiului, cand veneau nemtii si le luau ouale din cuibare, laptele proaspat mult... si ei erau 12 copii la parinti. Au vrut sa o ia la sapat santuri, dar s-a ascuns in lanul cu sfecla si a stat acolo nu stiu cat, nemiscata, nemancata... pana a venit mama sa ii spuna ca poate veni acasa. 

 

La 2 case mai la deal sta matusa mea, sora mamei. Verisorii mei ne-au fost ca fratii, cel putin ultimii 2... ceilalti 2 erau deja mari, la munca, in Sibiu. Cand veneau acasa vara sau pe la sarbatori mereu ne aduceau halvita si dulciuri pe care pe vremea comunismului greu le gaseam. Nu mai spun de unchiul meu, fratele lui tata, locuia in Resita si facea mereu rost de gume, dulciuri, surprize si cate si mai cate ca le-am si uitat si cand venea la noi de Sarbatori era raiul. Ne alinta mereu, el neavand copii, noi 4 eram in culmea fericirii cand auzeam ca vine Gelu de la Resita, stiam ce ne asteapta. 

 

Multe veri si ierni frumoase am mai petrecut la tara la bunici. Pe vremea cooperativei mergeam cu mamuta in camp la sapa, ne facea umbra din 2-3 baticuri si noi stateam acolo cat ea cu matusa praseau la porumb/cartofi/sfecla. Ba am fost si la stana la tuns oile odata si am mancat cas proaspat cu mamaliga. Nu mai zic de cate ori am fost la padure cu ea, mamuta, la cules ciuperci. 

 

Dar ce frumos mai mirosea iasomia la mosii de vara cand facea placinte si dadea de pomana cu o lumanare si un blid. Punea si cateva flori de trandafir langa. Si ce bune erau placintele alea abia scoase de pe vatra... nici nu apuca sa le scoata din tavi ca noi ne si bateam pe ele, de trebuia sa tipe la noi sa nu mancam asa fierbinte sa nu ne fie rau de la aluat fierbinte. 

 

Cand venea cate un musafir, scotea din dulap dulceata de cirese negre, bunaaaaaa... sau aia de trandafir, si o servea in farfuriute de sticla si cu lingurita de argint si alaturi un pahar cu picior cu apa rece din fantana. Nu aveam acces la borcanele cu dulceata, nu facea multa pentru ca nu se gasea mult zahar la vremea aia si ne dadea cate o lingurita la marile sarbatori. 

 

Iarna stateam la gura sobei si ne facea ceai si mancam cu biscuiti de aia patrati, daca va mai aduceti aminte?! Ceai de tei sau romanita... mmm. Dar bradul de Craciun in care puneam cateva bomboane de alea de pom in staniol cu hartie... si cate o portocala ici colo?! Oh ce frumos mai era....si ce il mai asteptam pe Mos Craciun! 

 

Iarna dupa sarbatori, cand toate erau trecute si facute, se apuca mamuta de cusut cordele si faceam gheme si tesea tzoale ...sau cum torcea bunica din fuior la gura sobei povestindu-ne de fratii ei, de vremea razboiului, de bunicul, sotul ei, pe care nu am apucat sa il vedem.... avea cateva poze alb negru agatate in colturile unor rame de tablouri....  

 

Tot la bunica pe derdelus mi-am rupt clavicula la sanius cu surorile si verisorii. M-a impins sora mea in sant, ca ma dadeam din picioare, luasem exemplu de la surorile mai mari. Stiu ca a pocnit odata osul si nu ma puteam ridica din zapada. M-am dus in casa si s-a mirat tare mamuta ca de ce, gata saniusul? Eu am gemut o vreme acolo dupa soba si cand s-au adunat toate surorile si verisoara in casa si ma susoteau cum ma simt, a intrat mamuta in actiune. M-a dus noaptea la o baba in sat , sa imi puna o pleasca cu nu stiu ce ou de rata si par de nu stiu ce animal.. dar eu tot rau eram si a sunat matusa la mama a 2 a zi, a venit si m-a dus la spital si m-au pus in gips de la gat in jos pana la brau tot. Asa am stat toate sarbatorile pana pe la mijlocul lui ianuarie. asa am mers si la scoala vreo saptamana. Parca in clasa a 2 a eram si ma chinuiam sa scriu si sa trag linii la caiet si ma ajuta colegul meu de banca sa scot din ghiozdan si restul ce mai aveam nevoie. Ce am mai plans eu atunci ca nu am putut merge la colindat si urat cu surorile mele. ce frumos era! Mergeam tot satul cu colinda/uratul/sorocovitul ... veneam acasa, mama ne astepta cu mancare calda si numaram banutii si ni-i punea la fiecare in parte in cani si ii puneam sus pe un raft, sa ii pastram pana ajungem in oras sa ne luam ceva. Imi aduc aminte ce nerabdatoare eram sa ajungem pe la neamuri prin sat la colinda, la tatuta primeam multi bani si prajituri bune, facea sotia lui niste "ciucalai" buni tare. Ne mai punea si la masa daca eram flamande si ne dezghetam la gura sobei, mereu era tare cald la el in casa.  Pe la maturi, cumatri si alre rubedenii stiam ca primim nu numai bani mai multi dar si prajituri, dulciuri, fructe, ciocalata.. Ce vremuri! 

 

Pe dealul de langa casa bunicii era o livada cu multi pruni, toamna mergeam la furat... si stateam de panda sa nu ne vada nenea Iftime, ca el ne para si mai venea si sa ne ocarasca. Sau cand tot sus pe deal am mers intr=un lan cu mazare, tot la furat, ne-am indopat cu mazare de aia buna ,cruda si dulceaga pana ne-a venit rau si am mai si umplut o plasa sa aducem acasa. 

 

Dar cate veri nu am fost cu verisoara la camp cu vaca si aveam de mers o gramada pana la islaz.. ce fericire pe noi cand ne lasa mamuta sa mergem cu ea dupa vaca seara. Jucam carti, mancam porumb/cartofi copti, spargeam seminte... 

 

In fiecare toamna bunica facea magiun in ceaunul ala mare mare de pus pe pirostrii afara si facea foc si toate prunele alea rele ce nu mergeau la magiun le punea in butoaie la dospit si le fierbea la tuica. Sau cand facea sapun de casa , ne fugarea cat colo sa nu sara soda caustica pe noi.. punea in ligheane mari si taia sapunul ...

 

Ahh... cate amintiri... si mai am, dar ma opresc aici ca as putea scrie pana maine. Oricum, a fost frumos, are un loc aparte satul copilariei mele. Amandoi parintii mei sunt din acelasi sat, iar acum s-au intors de cativa dupa ce si-au facut casa acolo si au vandut apartamentul din oras.... si tot acolo o sa ma intorc sa ii duc pe ultimul drum...  



#515
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:34

Aqai, eu nu il suportam pe Di Caprio, dar cand l-am vazut in cateva filme de genul Inception, Shutter Island, Catch me if you cand, Body of lies samd, imi place la nebunie. E fff tare omul asta. Si bag de seama ca stie exct ce filme sa isi aleaga. Toate in care a jucat sunt in topul filmelor cele mai bune de pe imdb (cautam zilele trecute ceva la care sa ne uitam si am vazut majoritatea filmelor lui acolo).

 

 

Am mers ieri  la lucru cu o pereche de pantaloni  de la H&M in genul celor de calarie. Nici nu va inchipuiti cati m-au intrebat daca , calaresc,, si ce glume am putut sa aud. :))))

 

 

inception l-am vazut, dar nu performanta lui di Caprio m-a impresionat cel mai mult... ia sa vaz daca celelalte sunt pe netflix



#516
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:35

Letitia, am dat și eu un vot acum (mai devreme n-am apucat).

 

Mulțumesc pentru aprecierile cu privire la "Amintiri din copilărie"  [:)] , îmi fac timp și mai scriu.

 

Până atunci, pentru amatorii de Brașov:

 

2014-08-19 15.48.35.jpg

 

2014-08-19 14.56.41.jpg

 

2014-08-19 14.38.00.jpg


Editat de danielag, 19 august 2014 - 17:36 .


#517
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:38

tii, atat de pustie republicii? mai rar :)



#518
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:44

Aqai, nu era pustie, da' mie nu-mi place să fotografiez mulți oameni în poze și încerc să prind momentul în care e mai liber [:D].

 

Strumfi, minunate amintirile tale!!!



#519
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:48

Aici ceva mai multă lume pe Republicii:

 

2014-08-19 15.59.34.jpg



#520
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 19 august 2014 - 17:53

Io nu prea am povesti azi. :) Dar citesc cu atat de mare drag amintirile voastre din copilarie...si mi-am amintit de ale mele.

 

Eu am avut vacante la un fel de tara, era un orasel mic, industrial. V-am zis ca nu am avut bunici la tara...mama lui mama a murit cand cea din urma avea 18 ani (socotesc acum si era exact de varsta mea, cat de tanara...) si bunicul s-a recasatorit, s-a mutat la oras. De bunica mi-a tinul loc insa sora bunicii, care nu avea nepoti. Locuia la casa dar cum va ziceam intr-un orasel si nu avea animale, nu era ca la tara. Dar am avut prieteni acolo, ne jucam impreuna. Si cel mai mult imi placea sa stau intr.un dud, era casa mea :). Ma urcam acolo si citeam. Asteptam sa vina prietenii sa ne jucam/povestim ca eram deja preadolescenti si adolescenti. Apoi a mai crescut si sora mea si voia si ea in dud si nu se putea urca :)). Si ii era ciuda ca eu stateam acolo. :). Casa era langa gara si prietenii mei locuiau chiar langa gara, era frumos sa ne uitam la trenurile unguresti, poloneze, est germane si cehoslovace, care veneau de la mare. Ne mai aruncau bomboane din tren, erau tare bune! Sora bunicii mele broda, la masina de cusut, facea niste broderii vestite in oras, venea lumea sa ii dea comenzi, isi faceau fetele zestre...broda perne, cearceafuri si fete de plapumi cu care se maritau fetele. :) Adormeam in fiecare seara in zgomotul ritmic al masinii de cusut...Astea au fost verile mele :). 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -