Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Mamici de Februarie 2015 (Bulgarasi de Februarie 2015) (3)


226 raspunsuri la acest subiect

#11
oana9689

oana9689

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 06 august 2014 - 16:02

Buna ziua burticute !

Ma bucur ca suntem mai multe mamici de bulgarasi.Ma gandeam ca sunt singura care nu se ingrasa Miha,eu am avut 49 de kg la 5 saptamani si acum tot 49 la 12 saptamani,burtica incepe sa creasca chiar daca n-o vad numai eu,lumea n-ar zice ca sunt insarcinata.Si mama a ascuns sarcina cu mine pana pe la vreo 7 luni cand s-a casatorit,nimeni nu si-a dat seama. [:)]  Eu sunt ingrijorata deoarece medicul mi-a zis ca daca nu mi-e rau,nu vomez,sa merg doar peste 2 luni sa ma vada,voi va faceti analize si pe mine ma ingrijoreaza faptul ca nu m-a trimis sa-mi fac,doar la inceput mi-am facut.Imi place ca voi mamicilor va faceti mult mai multe.Va pup ! [pup]



#12
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 06 august 2014 - 16:15

Oana, eu sunt in stare sa fac analize si zilnic. Sunt putin exagerata. Cred ca e din cauza ca am mai pierdut o sarcina si sunt putin panicata ca vreau ca asta sa se concretizeze intr-un bebeu sanatos...si viu!

 

e bine daca nu e nevoie sa faci prea multe analize. Cu cat mai natural si mai sanatos, cu atat mai bine. Nu iti face griji.

Eu am intrat in sarcina cu 53kg, am ajuns la 50, am stat foarte multa vreme in 52....si acum am 52 si putin.



#13
oana9689

oana9689

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 06 august 2014 - 16:23

Doamne ajuta ! Sa fie bine pentru toate mamicile.Si eu as vrea sa fac mai multe analize.E prima sarcina si nici nu stiu prea multe.Sunt foarte multumita ca m-am alaturat voua,chiar am multe de invatat ! [flo2]



#14
Eleina

Eleina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 48 mesaje

Postat 06 august 2014 - 18:19

Fetelor ma bucur pt voi ca stati bine cu greutatea , felicitari! intradevar sunt fete care slabesc in primele 3 luni de sarcina.

Mi~as dori sa fiu si eu asa dar eu sunt o femeie cu forme nu am fost niciodata  slaba,iar mama imi povesteste ca si ea a avut burta mare cu noi plus ca ii mostenesc sanii destul de mari si mai e si varsta ....nu mai e chiar ca la 20 de ani.

Eu cunosc fete slabe care s-au ingrasat ff mult .

Oana daca ai facut analizele la inceput de sarcina este ok, dublul test este un terst de screening nu de diagnosticare si nu e obligatoriu .

Mai bine sa fii mai linistita si eu am fost obsedata de analize si eu am pierdut o sarcina, iar acum bebe .a venit ca o minune chiar inainte de inseminare si dupa aproape 3 ani de tratamente.

Dar pot sa iti spun clar ca sunt mult mai linistita, Dumnezeu iti da liniste si cumpatare atunci cand sarcina e ok. la prima sarcina am fost ff agitata si speriata(ca daca nu e bine ..), asa ca daca te simti bine ai incredere in tine si in Dumnezeu sigur vei fi bine.



#15
cclaudinne

cclaudinne

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 19 mesaje

Postat 07 august 2014 - 06:19

Buna dimineata tuturor! :)

 

Am fost ieri la medic si mi-a spus ca totul e ok, rezultatele de la dublu test sunt bune si nu trebuie sa imi fac griji. Am avut primul examen ginecologic normal de cand sunt cu bebe la bord...si m-am simtit extrem de ciudat, am avut pentru cateva momente senzatia ca e chiar putin dureros(probabil pentru ca e mai vascularizata zona). Bine ca  domnul doctor a facut repejor ce trebuia ca nu m-am simtit deloc in largul meu. Vesti bune oricum, colul e inchis, totul e in ordine. Nu stiu daca analiza secretiei vaginale va fi la fel de ok, pentru ca am uneori o jena si nu stiu daca e de la ambundenta secretiilor combinata cu caldura sau sunt o graviduta "norocoasa"  si m-am procopsit cu candidoza. E bine ca exista tratament si ca oricum bebe nu e afectat de vreo eventuala astfel de problema.

 

Data trecuta mi-a spus doctorul ca are o idee legata de sexul copilului dar ca nu e sigur si prefera sa nu imi spuna inca,asa ca nu am insistat. Acum mai mult din curiozitatea am intrebat si zambind mi-a spus ca nu mai stie,ca a uitat (e un " hot" si jumatate) asa ca astept cuminte urmatoarea echo sa primesc vestea cea mare. Chiar nu am nici o preferinta, cand ma intreaba toti daca stiu ce e, spun glumind ca e copil 100% :))

Nu stiu cum e la alte mamici,dar eu am un feeling ca e baietel. Pur si simplu asa simt...si nu am visat sau alte chestii de gen. Acum urmeaza sa vedem daca am dreptate sau nu, sau are tati un extra simt ----(el vrea fetita) si se uita numai dupa chestii roz (pana si ultima lenjerie de pat pe care am cumparat-o a ales-o pe roz cu picatele,cica era mai frumoasa )

 

 

Am noroc ca medicul meu e relativ tanar (sub 40 de ani) si ca pot coresponda cu el via email de pe smartphone. De fiecare data cand merg la consultatie stau ca....si uit sa il intreb o multime de lucruri :)) . Logodnicul meu rade ca si daca mi-as face o lista cu intrebari tot n-ar functiona, pierd lista sigur pana intru in cabinet  [batcap] (il suspectez pe bebe ca mi-a furat vreo...multi neuroni  [:-)))] )

 

Am observat ca instinctiv in ultima saptamana cand sunt agitata sau obosita imi mangai burtica si daca imi permite conjuctura mai si vorbesc cu bebe. Abia apoi am citit pe net ca deja micutul meu e sensibil la lumina, zgomote si ca atunci cand mangai burtica tinde sa vina inspre mana care e pozitionata pe abdomen. Asta nu poate decat sa ma bucure, avand in vedere ca e primul bebe si chiar sunt prea putin informata (cu toate ca bat forumurile zi de zi)

 

Tati ne alinta cum stie el mai bine si mi-a fost asa drag de el cand am observat intr-o noapte ca m-a luat in brate si asa gentil mangaia burtica prin somn...sa ma topesc pe loc nu alta.


Editat de cclaudinne, 07 august 2014 - 06:23 .


#16
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 07 august 2014 - 09:26

Neata burtici,

 

Dau un smoothie de capsune cu banane facut in casa [flo]

 

Maddo, esti bine? Nu ne-ai mai scris de multicel!

 

Mazarel, AlinaEA, Eleina, burticute harnicute, trimiteti-mi datele pt prima pagina. Cu sexul eu va propun sa mai astept inainte de a le trece pe prima pagina. 

 

Va dau un link cu "poze" despre dezvoltare intre 9 - 20 saptamani. Sa vedeti cat de mare este diferenta si cat de usor se poate insela orice doctor, oricat de priceput ar fi. Nu stiu daca am apucat sa va spun dar in 2012, o mamica dintr-o odisee de vara a nascut baietel desi toata sarcina i-a spus dr ca e fetita. :) Deci, mare grija! La un moment dat se discuta interzicea aflarii sexului inainte de nastere pt ca mamicile intrau in soc in momentul in care toata sarcina li se spunea ca au ceva si la nastere... surpriza!

 

Ma bucur pentru rezultatele frumoase cu care ati venit de la dr. In sf. am si eu programare, marti la 14.30. Nu mai am rabdare si simt ca explodez. Daca e totul okay si imi da unda verde ma apuc de sport (adecvat sarcinii, nu maratoane :P). Mai vrea vreo mamica sa exerseze in sarcina? 

 

Aveti grija de voi.

 

Iuli



#17
oana9689

oana9689

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 07 august 2014 - 11:05

Buna ziua burticute !

Astazi merg la bunici,acolo ma relaxez cel mai bine si e cea mai buna mancare din lume gatita de strabunica mea care va deveni strastrabunica [il] incredibil ! Si eu am un feeling ca e baietel desi mi-as dori fetita,am avut un vis cu o fetita cu niste falci,o scumpete si avea nume de baietel [:-)))],cred ca m-am gandit doar la nume de baietei si mi-s dragi fetitele,orice ar fi,sanatos sa fie,asta e cel mai important.Va doresc un weekend minunat alaturi de bulgarasi ! [pup]



#18
Soparlica

Soparlica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 07 august 2014 - 11:12

Buna burticute!

Eu am mers dimineata la medic si n-am scapat fara 3 zile de antibiotic (1 la 12 h) si repetarea uroculturii peste 10 zile (taman cand sunt plecata in concediu - probabil o voi repeta cand ma voi intoarce). Antibiotic am primit si pentru ca Papanicolau a iesit nu tocmai grozav si semnala si el o infectie, nu doar pentru celelalte analize de care ma speriase doctora de familie. De testare HPV nu mi-a zis nimic.

Marti dupa-amiaza merg si eu la eco + dublutest si pana atinci trebuie ca sotul meu sa-si faca grupa sanguina care daca nu va fi 0 I (si stiu sigur ca nu e) va trebui sa mai fac niste analize de anticorpi.

In rest...nimic nou. Nici vitamine, nici nimic. Mi-a zis doar ca valorile anormale ale analizelor (inafara celor ce indica o infectie) se datoreaza sarcinii si ca nu sunt de speriat.

Aaaaa! si am intrebat-o despre acele dureri in caz de stranut sau intins si mi-a confirmat ca sunt datorita ligamentelor ce se intind.

 

Cat priveste greutatea...pe 5 iulie seara, inainte sa aflu ca sunt insarcinata (am aflat abia pe 8), aveam 52.5 Kg. Pana acum nu m-am mai cantarit pentru ca n-am cantar, iar eu de ceva vreme folosesc drept etalon cantarul unei matusi. Voi face urmatoarea cantarire la sfarsitul concediului cand voi trece din nou pe la acea matusa. INSA, partea de sub ombilic o simt tare si putin umflata fata de cum o simteam inainte.

Eu sper ca am trecut de perioada in care aveam senzatia de a rontai continuu datorita "soriceilor" din stomac (probabil senzatia fiind declansata mai mult de creier, ea instalandu-se imediat ce am aflat ca sunt inasrcinata). Acum m-am reintors la mesele de dinainte (2-3 principale si 2 secundare in cantitati moderate).

Colegele si cunoscutii imi spun necontenit chiar ca am slabit, 90% dintre ei nestiind de sarcina. Chiar ieri o furnizoare de materiale de laborator mi-a spus ce mult am slabit ea nevazandu-ma din primavara.

 

Va las acum, sa ne auzim cu bine!



#19
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 07 august 2014 - 12:18

Kytana, in sfarsit, ce bine, ma rog pentru tine sa fie totul bine marti. Te astept cu nerabdare sa ne dai vesti minunate!

 

Soparlica, nu ca ma dau mare specialista, dar foarte multi medici spun ca daca nu iei 7 zile de antitbiotic nu rezolvi nimic. Tratamentul de 3 sau 5 zile omoara doar acele bacterii slabe,cele cu adevarat puternice ramanand cu radacini viguroase. Nu stiu, zic si eu, poate mai intrebi la doctor.

 

Oana, sa te bucuri de vizita la bunici. Imi imaginez ca de data aceasta fiind insarcinata, vei fi si mai rasfatata ca altadata. Bucura-te din plin.

 

Fetelor, eu am inceput sa am asa o stare de bine, incredibila. Am inceput sa ma bucur realmente de perioada asta de sarcina in care toata lumea este draguta si atenta cu mine, cand toti cei apropiati ma rasfata cu diverse si ma pupa mereu pe burtica si au grija de mine si vorbim mereu despre bebe si facem planuri pe un an :) E asa de frumos si de bine. Mi se pare cea mai frumoasa perioada a vietii mele! Sa fie doar hormonii? Voua vi se intampla la fel?

 

Pupici.



#20
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 07 august 2014 - 12:43

Fetelor, ma bucur pentru vestile voastre bune ca si cand ar fi ale mele! Fie ca tratamentele sa va fi usoare si sa isi faca treaba!

 

Andreea, si eu patesc la fel... ma gandesc mereu, am momente de extaz, dar am si zile ca azi cand imi e atat de rau incat mi-e greu sa raman consecventa in stari :)).

 

Va pup, ma retrag la pat. Sper pe seara sa aud restul vestilor bune!




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -