Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Amnistia pensiilor


29 raspunsuri la acest subiect

#1
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 01 august 2014 - 08:39

Cum suna legea pe care Ponta o cere Rovanei Plumb? Sa faca in asa fel incat persoanele care s-au pensionat ilegal si au luat bani ilegal de la stat sa fie iertate.

 

Acelasi premier care cerea firmelor sa fie corecte si sa-si plateasca taxele ca de asta nu sunt bani la buget, ca nu platesc firmele, nu ca se duc bani ilegal (printre multe altele) la atatia pensionari care nu aveau aceste drepturi.  http://www.gandul.in...gresit-13012624

 

 

Inca din anul 2000 (de atunci am eu cunostinta de astfel de cazuri), cum se mai inchidea o fabrica sau cum ajungea cineva pe la 55 de ani si nu-si mai gasea de lucru, cum isi facea dosar de pensionare. De preferabil la Psihiatrie, ca acolo sunt pensiile mai mari. Si uite asa am devenit un popor de pensionari, multi dintre ei intre 50-60 ani. Suna cinic, stiu, e cumplit sa ajungi la o varsta, sa poti lucra si sa nu-ti gasesti de lucru, am avut in familie un astfel de caz, insa ar trebui statul sa intervina si sa creeze politici pentru ca acesti oameni sa poata fi angajati, nu doar acele conventii facute la AJOFM pentru care oricum nu sunt bani.

 

Oricum sistemul de pensii se va prabusi cat de curand. Poate cei care au acum 55-65 de ani inca vor mai primi pensie dar, peste vreo 20-25 de ani nu stiu ce se va intampla. Nu ma mira decizia lui Ponta, doar ma indignez peste masura... Traim intr-o tara plina de pensionari (multi pe nedrept), de asistati social care fac copii doar pentru a mai primi ajutoare sociale si cate si mai cate. Si astea toate din cauza coruptiei si a sistemului asta tampit de a da bani contra voturi.

 

Iar se transmite un mesaj total eronat: ca e in regula sa furi, sa inseli, daca statul are nevoie de votul tau, te va ierta.

 

 



#2
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 01 august 2014 - 10:45

Eu privesc un pic altfel acest subiect.

Nu omul este de vina cat mai ales sistemul care il obliga. Este ceva similar in a baga la ani grei de puscarie o femeie care a furat ca sa nu moara de foame in conditia in care NU are nici o alta varianta  Faptul in sine este un efect conditionat (o consecinta) de sistemul defect. Cu totul altceva cand cineva nu este conditonat de actul de furt ci fura in ideea de a intra in posesie de a avea fara sa reprezinte o conditie de existenta.

Tebuie vazut contextul si schimbat sistemul... nu consecintele acestuia. Prin aceasta "iertare" se elimina o consecinta de sistem. In egala masura in justitie trebuie vazut si acceptat si pedepsita si gravitatea, consecintele sociale, impactul .... de aceea desi actul in sine dezbracat este furt din punct de vedere pugnitiv exte o greseala sa fie doar asa tratata fara a tine cont de circumstante, de gravitate, de impact, deci de elemente de sistem jurisdictional.

Una este sa furi 5 mere alta este sa furi 5.000.000 de euro. Una este sa furi 5 mere pentru ca nu ai cum din punct de vedere social sa supravietuiesti si furica sa nu mori de foame si alta sa furi 5.000.000 de euro ca sa te imbogatesti ilicit.

Deci... viziunea mea este sensibil diferentiata.



#3
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:06

marius, nu sunt de accord cu tine cand spui ca "sistemul il obliga", sa fure (completez eu).

 

La 50-55 de ani esti prea batran ca sa te mai reintorci in campul muncii pentru ca nu te angajeaza nimeni. Da, de accord cu asta. Dar nu esti prea batran ca sa muncesti la camp de exemplu. La tara e asa o lipsa de forta de munca, cu greu gasesti pe cineva, pe care sa-l platesti cu ziua, si cred ca asta o pot confirma multi din cei care inca mai au rude la tara. Cati din acesti "falsi pensionari" au incercat macar sa castige un ban in agricultura?

 

As putea accepta aceasta amnistie in conditiile in care am vorbi de 10-20 de pensionari, niste cazuri sociale grave, dar hai sa fim seriosi, la noi e deja un trend, e posibil ca jumatate din pensionarii actuali sa fie sau sa fi fost macar cativa ani pe caz de boala!

 

Pentru ca pe acelasi principiu, tanti leana a furat 5 mere din livada mea ca murea de foame. E omeneste s-o iertam.

Dar dupa tanti leana, pe care am iertat-o, vine inca jumatate din sat la furat de mere, tot 5 mere fiecare, ca si lor le e foame (deja nu mai poti sa-I verifici pe toti sa vezi daca chiar erau muritori de foame sau nu). Pentru 5 mere, ii iertam si pe ei. A treia zi vine si restul satului, si raman fara niciun mar in livada mea pe care am ingrijit-o un an de zile, si de pe urma careia asteptam o recolta frumoasa care sa-mi acopere cheltuielile, si sa-mi ofere si un mic profit. Deci nu doar ca eu nu castig nimic de pe urma muncii mele, dar ies si in pierdere. Insa cum n-au fost greseli grave, repetitive, existau circumstante atenuante pentru furtul celor 5 mere, nimeni nu va fi pedepsit!

 

Acum trecem de la livada la bugetul pensiilor. Eu il ingijesc an de an, imi platesc contributiile legale, si va veni un moment cand o sa vreau sa beneficiez de pe urma lui. Si-atunci, surpriza, voi vedea ca e gol, pentru ca 100,000 de pensionari pe caz de boala "imaginara" au furat fiecare cate-un pic din el. Dar hai sa-I iertam, ca n-au luat mult, nu s-au imbogatit, si doar sistemul e devina, nu ei saracii!! Iar eu care am ramas cu buza umflata, asta e, ghinion de nesansa, nu-I vina sarcilor pensionari ci a mea!



#4
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:20

Hai mai Micky, cum poti trimite pe cineva care a crescut in Bucuresti sa munceasca campul ? si la varsta asta...eu una nu as putea face asta, la 50-55 ani...munca pe camp nu e una usoara si trebuie sa fii facut pt asta....multe femei la varsta asta au grija de copii...stiu destule cazuri...mama a lucrat la fostul ICRAL....cand asta s-a desfiintat, nu a avut ce face si s-a pensionat...pt ca avea deja 40 de ani de munca in spate...40 de ani mi se par multi ani...si cand era tanara a muncit din greu...ei i-a fost ft greu sa stea acasa si sa nu faca nimic; chiar o luase putin razna...noroc ca dupa au aparut nepotii si si-a revenit, ca avea iar job...



#5
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:21

mama s-a pensionat normal, nu ilegal sau pe caz de boala...asta pt ca avea nr de ani de munca...


Editat de Ella73, 01 august 2014 - 11:22 .


#6
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:33

Sistemul ar trebui sa permita sa te pensionezi cand vrei tu si sa ai pensia in functie de contributie ta pana la acel moment.

Banii de pensii nu exista pentru ca au fost si sunt furati de cei care sunt la putere fiind deturnati si scosi din sistem.

Deviza omul care a lucrat pana la 55 de ani si este batran dar nu primeste un sfant pe munca lui de 30 de ani pt ca nu are varsta de pensionare dar nici nu are de lucru si sa mearga sa isi cumpere pamant sapa harlet si sa faca agricultura de subzistenta este ... asa o chestie forumisitica fara nici o legatura cu realitatea concreta pe scurt nesustenabila.

Seamana cu situatia ta de exemplu care lucrezi de 11 luni si esti concediata din motive care nu depind de tine si ti se comunica faptul ca nu vei primi nici un ban din asigurari dupa ce nasti pentru ca iti lipsesc 14 zile, sau lucrezi de 35 de ani continuu esti concediata si ti se comunica faptul ca nu beneficiezi de nici un ban din asigurari pentru ca de 15 zile este neasigurata in timp ce eu care m-am angajat de 5 zile si lucrez de 5 zile la viata mea am toate drepturile... samd....



#7
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:36

Mickyy, foarte bun exemplul tau cu livada. Pentru ca asa se intampla de ani de zile. Avem o categorie de pensionari care a profitat de coruptia din sistem si s-a pensionat ilegal, cu mult timp inainte de vreme si cei care s-au pensionat la timp, dupa ani de munca, si au pensii mici, asa cum sunt in Romania. Multi sunt la limita subzistentei.

 

Unde e dreptatea fata de cei care nu au dat spaga ca sa se pensioneze, acum?

 

De fapt, probabil ca toti au considerat ca traiesc in tara in care se poate face orice, ca nu vor fi prinsi. Au trecut 3,4,5, 10 ani de cand s-au pensionat. Si acum au angoase. Nu as vrea sa fiu in locul nimanui care umbla cu ilegalitati.

 

Edit: Parca te puteai pensiona anticipat, insa doar cu 5 ani inainte de varsta normala de pensionare si te penalizeaza foarte mult...


Editat de ellinia, 01 august 2014 - 11:40 .


#8
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:41

. Nu as vrea sa fiu in locul nimanui care umbla cu ilegalitati.

Cum ar fi deturnarea de miliarde de lei din fondul de pensii de catre cei la putere? Desigur fara sa-i doara capul? Desigur fara sa existe nici o raspundere? Ce anume compari la nivel de buget de stat?



#9
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:51

Privit din punctul asta de vedere asa e, il condamni pe ala care fura flori sa le vanda ca n-are ce manca, si pe cel care fura toata piata (si care oricum e avut) nu-l trage nimeni la raspundere. E trist ca se intampla asa, tot sistemul e putrezit.

 

Ma gandesc la copiii nostri, peste 25-30 de ani cand vor fi maturi, vor avea familii si copii mari, cum va fi societatea romaneasca?

Ma doare sufletul pentru ca se putea si altfel, parca suntem un popor blestemat.



#10
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 01 august 2014 - 11:59

Hai mai Micky, cum poti trimite pe cineva care a crescut in Bucuresti sa munceasca campul ?

 

Exact asta-I mentalitatea, cum sa merg eu sa muncesc campul cand toata viata am stat la un birou?! Nu mai simplu dau o sapaga in stanga-dreapta si ies anticipat la pensie.

Agricultura era doar un exemplu, si nu e vorba de agircultura de subzistenta si doar de dat cu harletul, poti face o gramada de alte lucruri acolo, legumicultura (unde pot foarte bine munci femeile), pomicultura, crestere animale, etc. Peste tot e nevoie de forta de munca, dar nu se-ngramadeste nimeni.

Exista numeroase alte variante de-a castiga un ban cinstit, nu doar in agricultura, ala a fost primul exemplu care mi-a venit in minte.

In Bucuresti de exemplu te poti angaja ca bona, chit ca e la negru, dar nu mori de foame. Numai ca majoritatea bonelor pe care le stiu eu sunt pensionate pe caz de boala! Iar ce castiga din ingrijitul copiilor e un venit suplimentar neoficial.

 

Cat despre ce spui tu marius, ca lucrez 11 luni si sunt concediata ina 12-a, cine ma impiedica sa ma duc sa-mi platesc din buzunar contributiile in ultima luna?

 

E mai usor sa ne plangem ca sistemul e defect decat sa cautam solutii sa castigam bani. E mai usor sa furam, pe principiul ca nu furam sa ne imbogatim, ci doar sa supravietuim, deci avem circumstante atenuante.

 

Evident ca asta nu exclude reparatul sistemului, aici sunt 100% de accord cu marius, trebuie intai schimbat sistemul.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

  • Ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 21:29

  • Starile de rau si greata din timpul sarcinii

    Mica13
    - Ieri, 20:13

  • Dansul bebelusului in burtica

    AdrianaBlo
    - Ieri, 14:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -