Nu prea...
Slanina - noutati
#11
Postat 30 iulie 2014 - 15:36
#12
Postat 30 iulie 2014 - 15:43
n-am mancat niciodata untura cu/pe paine...nu-i gretoasa ?
daca mai este si untura in care a fost prajit muschi afumat ....
Sau pe piine prajita frecata cu usturoi si presarata boia iute ....ce pofta imi e
#14
Postat 30 iulie 2014 - 15:53
in sfarsit si o veste buna
#15
Postat 30 iulie 2014 - 15:58
Pai dupa cum vedeti, tot ce am stiut odata nu mai e valabil.
Acum e sanatos sa bei un vin rosu, chiar daca suferi cu inima, si cafeaua are o gramada de beneficii, untura e pe val iar carnea de porc (mai ales parile nobile, muschiul, pulpa) sunt de preferat puiului sau vitei.
Eu cred ca asa a fost si pana acum...doar ca a lipsit un cuvant: moderatia.
Cu moderatie, absolut tot e convenabil.
Mai putin tigara, drogurile...
#16
Postat 30 iulie 2014 - 16:31
Lasand la o parte ridicolul articolului, imi poate explica cineva si mie cum anume slanina va distruge o exostooza? adica acel pinten osos? :)))))
eu nu am mancat niciodata slanina pe paine, mi se parea si mi se pare gretoasa...bineinteles am fost fortata sa gust.
Singura forma de slanina mancata de mine cand eram copil (cred ca vreo 2 ani a durat sau 3) a fost slaninuta 'ioana'. adica slanina taiata extreeeem de subitre cu o dunga rosie de sunca sau ce o fi fost, prin mijloc. daca nu era dunga aia, nu mancam. si dunga avea 2 mm :))))))
#17
Postat 30 iulie 2014 - 17:26
Mie imi place Sunculita Bunicului, care arata ca in poza lui Marius. Doamne, ce pofta mi s-a facut! N-am prajit niciodata cartofii in untura. Ma intreb daca folositi untura din comert sau luati direct de la sursa (rude pe la tara care taie porcul de exemplu), eu am vazut pe aici untura de gisca si de porc. Cica cartofi foarte buni la cuptor se fac in untura de gisca, crocanti pe dinafara si pufosi pe dinauntru.
#18
Postat 30 iulie 2014 - 20:35
Daaa...cartofi prajiti in untura,de preferat untura aia in care s-a parjit carne de porc si cirnati!!!!!
Tot in untura de aia varza calita!!!!
Floricele d eporumb-actualul pop corn ,in untura de porc...
De jumerile din care se topeste untura...nici nu mai spun,cu sare de aia grunjoasa si piine proaspata!!!!
#19
Postat 30 iulie 2014 - 20:46
Si sa fie jumara cu puţina carne pe margine sau cu putin sorici sa fie nitel cocante.Si paine sa fie din aia cu coaja mai groasă.Se gasea inainte la tara la bunica , painea aia rotunda si mare"de chiosc" .Daaa...cartofi prajiti in untura,de preferat untura aia in care s-a parjit carne de porc si cirnati!!!!!
Tot in untura de aia varza calita!!!!
Floricele d eporumb-actualul pop corn ,in untura de porc...
De jumerile din care se topeste untura...nici nu mai spun,cu sare de aia grunjoasa si piine proaspata!!!!
Maaama , ce pofta mi s-a facut !:))
Editat de elyda, 30 iulie 2014 - 20:47 .
#20
Postat 30 iulie 2014 - 20:50
elyda... de preferinta piine de vatra cu coaja groasa