Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Ghetar: tot despre vacante


488 raspunsuri la acest subiect

#51
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 03:27

Michelle, ce s-ar fi distrat pepper cu will la ocean! O familie grozava ai!



#52
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 06:46

Ahoy there, me hearties!

 

Si eu am citit tot, dar extemporal sa-i dati lui Karu, va rog  [soricel]

 

Ne-am intors si noi duminica din weekendul in Irl. de Nord, unde a fost..interesant.

Se vede o neta diferenta intre oamenii de aici si cei de acolo, arata altfel, se poarta altfel (mai reci), au mai putini copii (zic si eu din ce am vazut) si cred ca isi exprima venitul prin masini, ca altfel nu imi explic de ce am vazut atat de multe masini unusually scumpe. In schimb doamnele aratau mai elegante decat vecinele lor de mai la sud, si imbracate cu mai mult bun gust. Istoric vorbind, acolo au fost implantati scotieni de catre coroana, care voia sa acapareze prin orice mod teritoriul asta care tot nu se lasa subjugat. Si intr-un final, desi Cromwell i-a trimis "to Hell or to Connaught", adica ori moartea ori exilul in cea mai pietroasa si arida parte a Irlandei, au reusit sa-si ia independenta dar cu partea majoritar protestanta la nord ramanand UK. 

In zilele noastre insa, linia intre cele doua e chiar blurata, mergi pe autostrada si deodata vezi ca dispar numele oraselor in gaelica si raman doar in engleza. Ba inca noi destepti, mergeam cu 100, si deodata vedem un panou 60. Incetinim, dar lumea in jur mergea la fel de repede si ne depaseau intr-un ritm ametitor. Ne-a luat ceva pana sa ne prindem ca erau mile nu km... [batcap]

Desi nu scria pe nicaieri ca "welcome in Northern Ireland" sau ceva, peste tot era puzderie de steaguri - al UK-ului si mai ales al Angliei. In unele satucuri fiecare casa avea cate doua la usa. Asta asa, ca fie clar unde ai ajuns, friend or foe.

Regiunea de nord e mult mai impadurita decat restul, totul verde si mult mai friguros si ploios decat ne-am obsinuit noi aici.

Per total, ca sa fiu sincera, am pornit entuziasmata dar m-am cam fasait pe parcurs. Belfastul nu m-a dat pe spate, desi e ''cute'', se vede ca e un oras englezesc, ba chiar pare scos din poveste cu turnurile lui fortificate de piatra, casele din caramida rosie, podurile de piatra. Iar in restul teritoriului mi s-a parut cam fortata treaba cu steagurile la orice pas, iti dadea un sentiment ca nu esti binevenit, sau ca trebuie sa indoi genunchiul si sa ''pledge allegiance'' - vorba alora din Game of Thrones.

 

Apropo de Game of Thrones, noi fani inraiti am zis sa mergem la locurile unde s-au filmat diverse din film. Am inceput cu padurea magica, ultimul drum al lui Ned Stark, ne-am pus GPS-ul, si cand am ajuns pe strada cu padurea, da-i si mergi, si mergi, si mergi, pana am inceput sa intram la indoieli ca poate nu o fi aia straduta, poate am gresit padurea, adresa, copacul... Am mai mers ceva drum si ne-a hotarat sa ne intoarcem. Ajunsi in sfarsit intr-o zona cu retea la internet (telefonul meu a stat in Edge majoritatea timpului!) - ne dam seama ca ne intorsesem cam cu 200 de metri inainte de locul pe care-l cautam.

Si care e esta: http://www.discovern...llymoney-P27502

 

Muzeul Titanicului a fost frumos si interesant, aveau activitati pentru toate varstele si toate interesele publicului. Si la pensiunea noastra a fost frumos, am avut un cuplu foarte primitor, el Oirish ea Thai. Dar nu s-a ridicat inca la nivelul co.Kerry, nici ca peisaje, nici ca oameni, desi o sa mai mergem pentru ca au Decathlon iar Irl. nu [:)] 

 

revin cu poze. 



#53
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 06:53

Oh, wow, cat am scris! Inca nu am spus tot... Dar nu va speriati, nu mai adaug nimic, decat poze.

 

Playground in oraselul unde am stat, cu vedere fix deasupra marii. Portiunea noastra de pamant era Irlanda, ce se vede in fata e Irl. de Nord, UK.

playground.jpg

muff.jpg

 

Am fost si la plaja, in nord de tot pe langa Giant's causeway, doar ca sigur nu erau vantul si temperatura pe care o aveti voi in vacanta :)

 

 

 

Si peste tot steaguri:

steaguri.jpg

 

Cam asta fu weekendul nostru!


Editat de ziki, 30 iulie 2014 - 06:45 .


#54
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 07:08

Ce ti-e si cu vremurile astea! Ma culc la SF si ma trezesc in Irlanda. Dupa prima cafea ma apuc totusi de bagajele pentru Slatina  [:-)))] .

Frumoase locuri si luminoase ca le-ati luminat voi ;) 

 

Ma gandesc asa: ce-as putea sa mananc sa crap mancand? Nimic. Mici poate, dar cati mici sa mananc si eu?! Da' si cand ma intorc... daca n-oi baga eu fusta aia verde pe mine de Revelion...  [:-)))]



#55
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 07:44

Hehe, Karu, cred ca poti manca orice de acasa, si sa-ti iasa planul :)

In dulcele stil romanesc, te asezi la masa de pe la 11, te mai ridici la 6 seara asa, pentru un desert mic, si intre timp smantani, ceva baltind in ulei, "sarmai", mici, ciorbaraie, si te dau gata. Ah dar stai, ca indata e post, poate nu-ti iese....  Succes, oricum!

 

Michelle, chiar voiam sa-ti spun, Mr.Ziki al meu s-a intors fascinat de SF, i-a placut fiecare cotlon, dar poate nu a stat asa de mult ca voi (cam o saptamana). Bine, el oricum e fascinat de orice, la Belfast era in extaz, din nou.

Dar frumoase poze, si voi si peisajul.

 

Voiam sa mai spun cate ceva fiecaruia dar ma potolesc, sa nu acaparez paginile. Oricum nu era ceva de o istetime graitoare...

 

Sanatate multa tuturor, Celcesforaie, tatii de Buflea & Strumpf, si Monica!  [flo2]

 

Eu profit de ultima zi tihnita inaintea catastrofei nucleare care-mi va sosi in casa maine  [dra]  - Vin ai mei, mama si sotul ei, asa ca daca scriu codificat sa stiti ca e un strigat sincer si disperat de ajutor.

3 saptamani stau, au in plan de vizitat toata tara, ei doi, Mr.Ziki si Flavia, pentru ca nu incapem toti in masina, iar eu ma voi ocupa de turul istoric (si isteric, daca vine mama) al Dublinului. Happy-happy, Joy-joy.

 

O zi frumoasa sa aveti.

Aici ploua, in sfarsit, dupa zile intregi de "canicula" si de iarba arsa. Cred ca natura m-a inteles si, ca-n mesterul Manole, trimite semnale sa-i intoarca din drum  [:)]



#56
icailoaie

icailoaie

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 07:59

michelle esti o draguta. Arati foarte foarte tanara. [flo2]



#57
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 08:18

Haide Icaaa! Haide Icaa! ( sau Dinamo:!?)
Aschiutza, de ce dureaza doi ani scoala ta de soferi?
Au adormit toti ai mei (Doamne, ce bine e!), afara toarna cu galeata ( bine macar ca ziua e soare, asa soare incat se poate face baie in piscina incalzita de afara), eu insa asa as vrea sa ma duc acasaa.. Cateodata vacantele imi pun nervii pe moate, asa ca asta.
Ana se ciondaneste cu ta-su' (cica nu il asculta), asta mica se "ciondaneste " cu mine. Nu stiu cum e pe la casele voastre, da' treaba asta cu ascultatu' imi scoate peri albi. Barbatu' ar vrea ca Ana sa il asculte asa, oricum si oriunde, exgereaza tare, tare de tot. Pe urma imi zice mie ca numai pe mine ma asculta (o fi gelos pe relatia mea cu ea?), ca eu nu o invat sa il asculte si pe el. Mai zice ca ar trebui ca eu sa fiu de aceeasi parte a baricadei cu el. De acord, dar pana cand?E absurd, dar nu recunoaste si nu pot vorbi cu el. Nu sunt lucruri grave (astea de care nu asculta Ana), dar sunt dese si eu am obosit foarte tare. Nu pot sa nu ii spun fetei ca ce cere el e absurd (de ex azi s- a suparat pe ea ca nu a vrut sa bea apa de la izvorul pe care l- au intalnit in drumetie, i- a aruncat apa din sticla ei si a pus- o sa bea de acolo, cica sa nu bea tot de la pet), nu pot sa ii spun sa - l asculte fara sa sufle, dar cum spuneam, am obosit atat de tare incat am ajuns sa o rog sa faca ce zice el, asa , ca sa ii faca o placere. Nici nu stiu daca am facut bine zicandu-i asa, nu stiu daca pot sa ii cer ei la 8 ani sa zica ca el si sa faca ca ea . (scuuzati cc). Mi - e tot mai greu sa fac pe mijlocitorul intre ei. Ce ar fi fost daca o lasa sa bea si apa ei si apoi sa bea si din izvor. O sa imi spuneti ca sunt nimicuri toate astea, dar asa e viata mea de zi cu zi. Si acum ma simt, inca o data, obosita sau poate depasita de situatie.
Aveti asa ceva acasa? O vorba (buna, rea, nu conteaza) pentru mine aveti sa imi spuneti?

 

Alina, eu zic ca problema trebuie rezolvata cu sotul tau si as invata-o pe fata sa protesteze si sa se certe. Stiu ca e obositor (a avut si barbate-miu niste faze, din alta categorie dar oarecum asemanatoare si m-am contrazis cu el pana a cedat, si asta o fac de fata cu copilul. Mie nu-mi place idea de "front comun" si imi exprim parerile liber, atata timp cat nu ne injuram copilul are numai de invatat dintr-o cearta a parintilor).

Pe al meu il nemultumea ca eu luam toate deciziile in ce priveste Carla (si normal, cand stau singura cu ea 90% din timp, el lucrand si traind in strainatate), Asta a durat pana cand a stat cu Carla un we prelungit in care ea a fost bolnava si eu plecata la o conferinta... s-a calmat dupa experienta asta mult cand a vazut cam cat de misto e sa iei decizii de genul: sa merg la doctor de familie sau la spital, sa dau mancare sau nu - ca voma, etc. Ma rog ti-am zis, el suferea de alta problema - cam asta trebuie descoperit, care e problema lui. Si "atacata". Dar stiu ca e foarte obositor...

Si pentru el a fost greu sa accepte ca copilul e tot om ca si el, cu vointa proprie si care trebuie respectat - na, daca n-a invatat asta acasa, e mai greu s-o inveti la 40 de ani. Dar nu imposibil.



#58
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 08:20

good morning.

 

27 de grade la ora 8... gigea vreme de vara, ca tot ne-am plans ca vai ca nu e destul de cald. ete ca acum e [:)]

 

tot nu-s Rox, dar pot spune cu mana pe inima ca echivalentul cefadroxilului tau e cefadroxilul nostru. adica fix tot ashe il cheama [:)]  va urez sa n-aveti nevoie de el.  

 

 Merci Mianna [pup]. Buflea, daca se mai intampla, macar un exsudat sa ii faca inainte. adica io in veci nu zic sa se dea antibiotic asa, mai ales la infectie repetata. vorba Miannei, sper sa nu fie cazul!!

 

Viviana, imi place din ce in ce mai mult de tabara aia!!! ai avut un ochi exceptional când ai ales-o [;)]

 

vai, la Agronomie, cat am mai alergat si am mai jucat volei... tocmai ce se facuse pista noua de atletism in '95, eram in extaz....

 

hehehe, dupa cum zicea Mark Twain, "cea mai friguroasa si urata iarna am prins-o intr-un iulie in San Francisco" [:D]

 

 



#59
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 08:25



Ahoy there, me hearties!

 

 

 

Ne-am intors si noi duminica din weekendul in Irl. de Nord, unde a fost..interesant.

 

 ziki, ooohhh, nu poti povesti mai mult??? lasa prostiile ca ai scris mult... e super. ia baga si tu un blog. mic acolo dar cat sa te întinzi cat vrei [pup]

 

doamna Karu, lasa gandurile, nu mai e nici un cod pana ajungeti voi încoace [;)]

 

Aschi, care a fost verdictul la oftalmo? totul ok?



#60
Yagmur

Yagmur

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.060 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 08:26

Eram preciza ca se termina capitolul pana mai vin pe ghetar. Recuperez mai tarziu..

Karu, inca iti bubuie creierii? :) Pe vremuri rezistam la muzica dar acum am neuronii obositi tare si mi-e greu sa dorm si cu geamul deschis ca aud galagia de pe bulevard.... imbatranesc, maica, imbatranesc. Si totusi nu esti pe 25 in capitala? Mi-ar placea sa te vad.

Ziki, ce frumosi sunteti!!! Imi place ca ne-ai povestit si despre Irlanda de Nord. Asa bine calatoresc alaturi de pinguini [:)]

Mihaela, La multi ani fericiti tatalul tau. Ce tanar este!!! Inca un pic si vine vacanta si peste voi.

Monica, noi plecam joi. Insa nu am pregatit nimic, nici nu stiu ce haine sa iau; o sa arunc in bagaj si 2 bluze cu maneca lunga si o jacheta. In rest, sper sa fie cat de cat vara in Suedia. Eu stau prost la capitolul haine de primavara/toamna. Anul asta sper sa rezolv situatia. Iar lui Turbo hainele iau ramas mici. Musai sa bag un shopping ca are doar pantaloni scurti. Nu mai intra in blugi. Mai ales de cand este la bunici si a crescut burta. [smulgpar]

Ica, hai ca mai este un pic si vine leul.

Aqai, deci asa; sa vina tornada peste voi; ati avut noroc, pana la urma; eu as vrea sa mai vad o tornada; am prins 2 pana acum; una cand eram mica, mica si pe cea din Vama din 1991. Cea din Vama (pe mare) a fost fantastica. Mai nasol de ai mei care erau pe mare intr-o plimbare. Chiar nasol!

Elyda, ma voi gandi la tine; eu sper ca Turbo sa se simta bine, sa se distreze si sa nu-mi puna creierii pe biguidiuri; prietena mea este pregatita cu jocuri de curte, pistoale cu apa; sa se alerge prin curte si sa putem sta si noi relaxate cu o bere buna in mana [pk]

Buflea, imi pare rau de terasa; dar se mai intampla si accidente; si eu ma enervez usor la stricaciuni (deh, asa facea si mama) si imi ies tampenii pe gura si apoi regret; ultima oara cand l-am certat rau pe Turbo pentru o chestie marunta mi-a spus: de data asta nu te mai iert; a facut-o pana la urma, dar am stat si m-am gandit ca am reactionat aiurea si exagerat.... sper ca data viitoare sa imi aduc aminte de asta.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -