Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cine imi poate explica ce se intampla in Fasia Gaza?


682 raspunsuri la acest subiect

#481
iarina

iarina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.472 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:03

Am citit si eu astazi vreo 90 de paginii din Sons of Hamas. Nu stiu cat de reliable este, insa  cateva informatii le-am verificat cu netul si pareau veridice.

 

totul acolo este foarte nuantat si imi pare ca nici una dintre parti nu e neprihanita in povestea asta. 2 things striked me ca sa zic asa.

 

in anii'90 Arafat duce primele tratative serioase cu Rabin si ajung sa se inteleaga asupra teritoriilor ocupate, West Bank si Gaza Stripe. Posibil ca diplomatia sa fi avansat, daca conform autorului cartii, Hamasul nu ar fi respins violent actiunile lui Arafat, care la randul lui a incercat sa dcimeze leaderii Hamas, ba omorandu-i, ba inchizandu-i. Cartea afirma ca Hamasul in anii '90 voia doar sange si nuaveau nici o directie ideologica. Voiau inapoi Palestina, dar nu gandau mai departe de atacuri violente.

 

al 2 lea a fost intalnirea de la Camp David dintre Barak, Clinton si Arafat. Mi s-a parut ca s-a ratat aici o sansa istorica de rconciliere. Au fost negocieri dure, in care Israelul era de acord sa cedeze 73% din West Bank, 100% Gaza, sa se creeze un fond substantial pentru palestinieni ca reparatie pentru suferintele indurate. Nu s-au inteles deloc asupra Ierusalimului de Est. Pe wiki se soune ca esecul negocierilor a fost cauza de Arafat, care pare sa fi ratat o sansa unica de a infiinta Palestina si de a folosi niste bani fara a trebui sa-i returneze. Aici link-ul http://en.m.wikipedi...mp_David_Summit

 

mie mi se pare ca sunt toti atat de insetati de sange, incat nu vor decat sa se omoare intre ei.

Cam pe aici m-am oprit cu lectura.


Editat de iarina, 26 iulie 2014 - 20:06 .


#482
riana

riana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 164 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:17

Laura, repet, si  link-ul in engleza acelasi lucru spune: 1 palestinian omorat DUPA omorarea celor 3 evrei, nu inainte.

 OK, e omorat de evrei din razbunare (urat) dar palestinienii de ce au omorat cei trei adolescenti evrei ?

Te rog, nu-mi spune ca pentru ca-s asupriti. Ai avea curajul, decenta, sa le spui parintilor acelor adolescenti, acest lucru in fata ?

 

Si daca intentionezi sa ma intrebi, nu, eu nu as putea sa spun asta nici parintelui de everu nici celui de palestinian.

I-as intreba insa pe palestinieni de ce sustin Hamas si practicile lor.

Apoi, v-as intreba pe voi, dupa mintea voastra , ca exact nu aveti de unde sa stiti: intr-o perioada de relativa pace, de ce palestinienii i-au omorat pe acei adolescenti ? Ce doreau sa obtina ? Si daca vad ca Hamas ii adduce in astfel de situatii, de ce nu se dezic de aceasta grupare ?

Ne educam mereu copiii ca orice fapta are o consecinta si ca trebuie sa suporte consecintele faptelor lor daca nu gandesc inainte.

Palestinienii sunt pentru voi ca-n vorba aia " toti copiii sunt egali dar unii sunt mai egali ca altii"

Intreb, ca incerc sa inteleg.


Editat de riana, 26 iulie 2014 - 20:27 .


#483
greieras

greieras

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 976 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:26

http://www.theguardi...palestinian-boy

"Three Jewish Israelis face charges for abducting and murdering a Palestinian teenager in a revenge attack for the killing of three Israeli teenagers in the West Bank.

In a statement on Monday, police said three of the six suspects arrested a week ago had admitted kidnapping Mohammed Abu Khdeir, 16, from outside his house in Shuafat, East Jerusalem, on 2 July, taking him to a secluded forest and burning him alive.

The 29-year-old man and two 17-year-olds appeared before Petah Tikva magistrates court in Jerusalem on Monday and were ordered to be held until Friday. The police said the men had admitted "a racist, nationalist motive", and had carried out the attack in response to the killing of Eyal Yifrach, 19, and Gil-ad Sha'er and Naftali Frankel, both 16, whose bodies were discovered on 30 June in a shallow grave near Hebron.

"[The] three suspects admitted to the charges and reconstructed the events. They noted that the acts were carried out against the kidnapping and killing of three Jewish boys," the police statement said."

 

 

Deci, sa inteleg ca Israelul  sanctioneaza astfel de acte infaptuite de evrei israelieni, in schimb palestinienii ridica statuie celui care a omorat 3 evrei.  Si asta pentru mine spune mult.



#484
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.662 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:30

Pentru ca indiferent cine si sub ce motivatie o fi facut-o, cei ce au facut-o sunt niste dezaxati si bolnavi psihici, niste bolnavi la cap si la suflet. Nimic pe lumea asta nu justifica uciderea copiilor. nimic!  

 

 

 

Pe de alta parte, au aparut azi articole in ziare (americane) care aduc dovezi (mai mult sau mai putin concrete) ca nu HAMAS este de vina pt cele 3 crime, ci o alta celula terorista, locala, care nu se supune liderilor HAMAS. 

 

http://mondoweiss.ne...-onslaught.html

 

 

A fost cuvantul Israelului, care a acuzat, contra cuvantului HAMAS, care a negat ... 



#485
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.662 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:30

Deci, sa inteleg ca Israelul  sanctioneaza astfel de acte infaptuite de evrei israelieni, in schimb palestinienii ridica statuie celui care a omorat 3 evrei.  Si asta pentru mine spune mult.

 

Imi arati si mie poza cu statuia?  Hamas a negat tot timpul implicarea in cele 3 crime.



#486
BellaDonna

BellaDonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.973 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:45

Laura

10537418_806274846059225_256769717948329

 daca statele arabe bogate din jur chiar le pasa cifrele ar fi altele, dar ei vor doar martiri pt indoctrinarea religioasa, a da ..palestinieni au gasit solutie scut din femei batrani si copii



#487
riana

riana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 164 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:49

Vezi tu Laura, un popor care se asociaza tacit cu o grupare terorista sau mai multe, nu trebuie sa se mire daca este "asimilat" acelei /acelor grupari.

Daca populatia din Palestina ar incepe indicarea teroristilor sau "dezaxatilor" cum le spui tu, cred ca s-ar face clar o demarcatie intre populatia nevinovata si cei vinovati.

Pe mine m-au invatat parintii si viata ca daca nu-s de accord cu un lucru, daca nu vreau sa inghit o nedreptate trebuie sa deschid gura si sa vorbesc.

Daca tac, inseamna ca accept. Daca accept, atunci suport. Daca support, nu ma vait peste tot.

Ca acest conflict sa se stinga singura sansa pe care o vad eu este ca ambele tabere sa-si tina extremistii in frau.

Or taman asta scartaie la palestinieni.



#488
greieras

greieras

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 976 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 20:55

Laura25  palestienienii (din orice grupare terorista ar face ei parte)  care reusesc sa omoare evrei sunt priviti ca EROI.  



#489
riana

riana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 164 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 21:12

In fiecare zi spun ca nu mai particip la acest subiect pentru ca e pierdere de timp. Apoi sunt atrasa ca fluturele de lampa.

Pentru ca raman masca in fata unor afirmatii.

Sunt aici cateva personae care...nu am eu dreptul sa spun ca gandesc total eronat dar pot spune ca potrivit mentalitatii mele si principiilor mele de viata gandesc nu gresit ci fantasmagoric.

 

Vedeti voi, suntem aici doua tabere care ne "certam" de 50 de pagini si la urma urmei nu suntem implicate aproape deloc in subiect.

Si avem pretentia ca doua popoare diferite pana in maduva oaselor ca mentalitati, credinta, mod de viata si invrajbite de 50 de ani de lupte si sange varsat sa se ierte reciproc si sa convietuiasca civilizat. Sau ne miram ca nu o fac.

Pai cred ca nu e om in tot Israelul ala si in toata Palestina care sa nu aiba in familia lui, in cercul de prieteni, intr-un anumit punct al vietii, intr-un anumit punct al generatiilor pe cineva cazut in lupta...direct sau indirect. Cred ca-n ADN-ul lor e scris de-acum un rand nou, un rand al urii, care nu se va sterge decat, probabil dupa alte cateva generatii de pace.

Intrebarea ar fi: se vrea pace ?

Personal consider ca Israelul are mijloacele si gradul de civilizatie necesare pentru a-si tine extremistii in frau.

Palestinienii nu . Multi, foarte multi, sunt in mentalitatile si civilizatia de la facerea lumii..aproape.

Si atata timp cat la ei zburda "dezaxatii" in libertate si fara control...AVEM drepul sa cerem Israelului sa lase armele jos ?

Daca am face-o, daca ar face-o si apoi ar exploda 10 rachete in mijlocul lor sau o bomba intr-un metro la o ora de varf...am ridica din umeri si am zice: asta e, ghinion, dar era de datoria voastra, era umanitar sa va dezarmati.

Atata timp cat pielea mea e in siguranta aici unde sunt, ce drept am eu sa-I spun Israelului sa nu mai traga ?

De ce nu merg ONU, UE etc, in Palestina, sa o curate de "dezaxati" si da, apoi as arata cu degetul spre Israel daca nu ridica blocada si nu acorda egalitate.

Pana atunci.....



#490
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 26 iulie 2014 - 22:10

Dupa 12 ore si 20 min de liniste, palestinienii au atacat Israelul cu rachete...spun stirile elvetiene...




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -