Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cine imi poate explica ce se intampla in Fasia Gaza?


682 raspunsuri la acest subiect

#351
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 09:44

Ba te contrazic, a citit ce s-a scris. Cred ca tu nu citesti cu atentie. Poate sa fie si mama poporului ocupat. Enough is enough.

Rezonez total cu riana. Nu poti sa respecti un popor care in loc sa isi apere femeile si copiii, ii foloseste ca scuturi umane si bombe. Indiferent ce argumente ar aduce.

 

Tu nu ai citit si nu intelegi. Acest conflict si suferinta poporului palestinian nu va  inceta pana nu se va ajunge la masa tratativelor. La masa tratativelor nu se va ajunge pana cand nu vor inceta cu atacurile asupra Israelului.

 

Ce vrei sa citim si sa intelegem? ca poporul palestinian e indreptatit sa dea cu enspe rachete pe zi in Israel? Ca e indreptatit sa prinda, tortureze si omoare evrei? Ca li s-a luat tara? Exista o istorie acolo, si evreii si palestinienii se considera la fel de indreptatiti la pamantul ala. S-a colonizat, para colonizat, au facut unii si altii ce au avut chef pe pamanturile lor. La momentul X nici palestinienii, nici evreii nu aveau mari drepturi legale. Acolo era colonie britanica. Iete aia au facut ce i-a taiat capul. Au propus doua state, bla-bla, nu mai reiau. Arabii s-au opus. Evreii au ocupat ce au considerat si asta e. Rusii nu au ocupat statele baltice? Si-au taiat gatul unii altora sute de ani? Nu. Pana la urma si-au castigat independenta. O sa spui ca nu e acelasi lucru. E si nu e. Ideea e ca politica razboiului si terorismul nu da rezultate intotdeauna. Uneori trebuie sa fii cu 5 minute mai destept decat adversarul, uneori asta inseamna sa faci compromisuri, sa gandesti azi pentru... nu pentru poimaine, pentru saptamana viitoare, pentru generatiile viittoare. Sa gandesti astfel incat sa nu te autodecimezi tu ca popor in razboaie absurde. 

Ce poti sa crezi cand atarna cu mandrie vesta de bombe pe copil si il trimite in misiune sinucigasa? Te bucuri ca ai omorat nu stiu cati evrei? Da' lasa-i bai nenica! Sa moara cum or vrea si la 250 de ani, nu cu copilul meu imprastiat! Te mai poti numi parinte, om, cand faci asa ceva? Si te astepti sa fi compatimit? Nu numai ca nu esti compatimit, dar esti dispretuit. Nimic pe lumea asta nu iti da dreptul sa ii iei viata copilului tau. Si ii mai arati pe ailalti cu degetul ca au tras cu rachete? Pai au tras cu rachete, ca tu tragi intr-una si nu te potolesti. Aia trag cu rachete sa se apere. Aia in loc sa atarne bomba de gatul propriilor copii, sa sape tuneluri si sa ii azvarle in mijlocul inamicului sa crape cu cat mai multi in jurul lui, si-au dezvoltat sisteme de aparare sa isi apere copiii.

Scuza-ma, dar la foarte rece, asta vad eu: unii fac tot ce pot sa isi apere copiii si civilii, altii isi baga copiii si civilii la  inaintare.

Cum isi apara unii copiii cand ataca o tara suverana si anexeaza niste teritorii in ciuda unor tratate internationale valabile? (Asta a facut statul Israel). Au provocat toata nebunia asta si acum au tupeul sa arate cu degetul in curtea vecina! 



#352
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:03

cred ca ai sa fii surprinsa citi sunt fascinati de lumea araba in urma serialelor astora si nu e nimic rau in asta,doar ca repet-vad doar partea idilica.

Este o generalizare fara sens!

 

Daca eu spun ca am fost in Israel si am VAZUT ce se intampla acolo, daca eu spun ca am prietene in ambele "tabere", cu care am discutat despre credintele lor, regulile lor. idealurile lor, ajungand sa le cunosc si sa le recunosc valorile, daca spun ca nu am vazut nici macar un episod din serialele mentionate de tine, tu insisti ca am o parere idilica despre lumea araba. Te rog, spune-mi ce te face pe tine mai bine pusa in tema?

 

Ce face occidentalii sa se creada detinatorii adevarurilor?

 

Am fost intrebata de ce evit sa folosesc termenul "teroristi" (desi cine mi-a citit postarile a vazut ca am folosit epitete gen dezaxati, idioti etc. privitoare la cei in cauza).

Evit sa-l folosesc pentru ca la nivel mondial au fost 4 entitati care au caracterizat astfel miscarea Hamas. USA, EU, Israel si Canada. Restul lumii nu il considera decat o miscare de eliberare nationala nu se pronunta in aceasta privinta. Atunci cum pot eu sa pun o astfel de eticheta? Cine sunt eu sa judec? Detin eu adevarul in ceea ce priveste conduita umana in cazuri extreme?

Entitatile mentionate nu totalizeaza decat UN SFERT din populatia globului! Pentru restul lumii Hamas nu e miscare terorista. Cum pot eu sa spun ca este? 

 

(A, parerea mea personala este ca cei care fac razboi sunt idioti. Parerea mea este ca oricine invata intr-o cat de mica masura iubirea evita razboiul, cautand solutii pasnice. Chestia asta ma face sa ma gandesc cat de trist trebuie sa fie sa traiesti fara sa inveti iubirea... sa-mi imginez ce cantitate de suferinta face un om sau un popor sa se abrutizeze in asemenea masura, si sa sufar si pentru unii si pentru altii. Parerea mea este ca razboiul e inutil, crud si lipsit de perspective. Dar aici nu discutam parerea mea)


Editat de BlackCat4evR, 25 iulie 2014 - 10:59 .


#353
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:05


 

Asta e ISTORIE. Astea sunt FAPTE.

 

 

 

Singura problema pe care o vad eu este ca nu se poate trai in istorie.

Nu faci altceva decat, eventual, sa retraiesti istoria aia.

Progresul inseamna mers inainte, cu valorificarea istoriei.

Traiul in trecut, inseamna moarte. Pentru simplul fapt ca timpul trecut...a trecut.

Deci daca nu pui capat trecutului ca sa existe un inceput, nu poti trai, doar mori.

Ceea ce fac, in opinia mea, palestinienii acum.

 

Nu cred ca exista cineva care sa nege interesele economice si politice majore intr-o zona oarecare, nu numai teritoriile disputate acolo, precum si schimbarea destinelor aduse de interesele astea.

Dar asta nu-i nimic nou, au fost si vor fi, indiferent ce indignati suntem noi, altii ca noi sau cei implicati direct. Dar, in marea lor majoritate, oamenii aleg sa treaca peste asta si sa-si faureasca o viata in alte conditii. Ceea ce, cu tot regretul o spun, palestinienii nu vor sa faca.

E alegerea lor, destinul lor.



#354
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:14

Eu cred ca nu are sens sa va contrati cu atata patos. Oricum nu putem face nimic. Deceneus a tras o concluzie pertinenta: si noua ni se poate intampla oricand asa ceva. De fapt, ne- a si fost luat pamant and so on, cu toate dramele inerente ( la nivel de populatie ) deciziilor unora care, pt ca sunt mai puternici ( bogati ) ca noi, profita de conjuncturi si fac jocurile. Ei, pe mine una da, asta ma pune pe ganduri... ca in caz de... ce facem?

 

Si sincer inceputul cetit aici, negru pe alb, ma revolta, ma scarbeste, o nedreptate " reparata" ( cica ) cu o alta nedreptate. Si niciunii dintre partile implicate nu sunt mai breji. 

 

S- a dat exemplu cu rusii si ukrainienii. La felul cum se prezinta lucrurile, nici acum, cu avionul doborat nu se va face mare chestie: si francezii si englezii au afaceri cu rusii, dincolo de gaze, vorbesc despre armament. Deci? Macar sa ne scuteasca de vrajeli.

 

hm...parca- parca unii ce activeaza pe tot felul de bloguri, nu mai spun povesti fantasmagorice cu tot felul de conspiratii, ori despre viziunile unui anumit neam despre ceilalti, nealesii. Si va atrag atentia ca pt ei si noi, crestinii,  suntem tot nealesi. Este evident ca suferim de subiectivism din doua motive, mari si late: Vechiul Testament si holocaustul. La ultimul se incadreaza si ateii si preiau subiectivismul. Daca istoria le- ar fi fost propice, aceia care spun lucruri despre ei pe bloguri si aiurea, ar avea dreptate? Caci in caz afirmativ nu ar mai fi nicio diferenta intre ei si palestinieni ori whatever de tara din asta musulmana ultrasa.

Dar da, la final ramane ce faci? Iti transformi copilul in carne de tun? Alegi  sa risti ca sa dispara un popor cu totul? ori- ori? Totul sau nimic? Si iarasi trag concluzia ca e bine ca suntem asa, noi romanii, ca da, inca mai avem ceva sfant in noi si ar trebui sa ne pretuim pt asta, nu sa ne dam suturi in fund ca popa nu stiu care, ca BOR, ca pupatorii de moaste....Mai bine asa.

Cumplit. Singura diferenta o fac oamenii precum Angelina Jolie. Pare o gluma afirmatia, dar dc tot s- a amintit, asta e adevarul.

 

Si parca- parca depasim din nou filmele in viata reala, acelea de genul lui Gattaca sau Divergent. Nu suntem cu adevarat liberi. Si noi suntem de vina pt asta. Iar Dumnezeu ne- a dat mai mult decat meritam.


Editat de lucialu, 25 iulie 2014 - 10:19 .


#355
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:18

Da, Rufus, sunt suta la suta de acord cu tine.

Si din pacate nu este numai cazul lor, din pacate lumea araba pe care o idilizez eu atata refuza sa constiezeze faptul ca timpul trecut nu se mai intoarce, ca ce e mort, mort ramane si ca probabil gloria lor din timpul marelui Imperiu Otoman a apus.

M-am implicat in subiectul asta pentru ca exista totusi niste explicatii istorice pentru situatia in care s-a ajuns, explicatii istorice ignorate intentionat de cei care vor sa creada ca actiunile Israelului  sunt justificate si ca "aia si-au facut-o cu mana lor".

Si-au facut-o, ce-i drept, dar e la fel de adevarat si reversul medailei, vezi tu?

Daca ar fi doi copii, eu una i-as lua de ureche si i-as pune la masa tratativelor. Nu merg pana acolo ca as  avea pretenti sa se aseze singuri la acea masa! 

Nu cred ca comunitatea internationala are dreptul sa tina partea unei tabere, avand in vedere faptul ca abuzuri s-au comis de ambele parti.

Din pacate interesele economice si geopolitice trag balanta intr-o parte. Nu adevarul... Asta nu mi se pare cinstit. Asupra acestei chestiuni mi-am dorit sa atrag atentia.



#356
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:38

Blackcat nu e buna socoteala ta. Nu stim daca restul natiunilor (mai putin cele din orientul mijlociu) au caracterizat Hamasul ca o miscare de eliberare. Nu exista astfel de date pentru ca majoritatea se abtin in a se amesteca in astfel de treburi.

 

si daca reprezentantii unei natiuni tac nu inseamna ca sunt pro sau contra.



#357
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:44

Blackcat nu e buna socoteala ta. Nu stim daca restul natiunilor (mai putin cele din orientul mijlociu) au caracterizat Hamasul ca o miscare de eliberare. Nu exista astfel de date pentru ca majoritatea se abtin in a se amesteca in astfel de treburi.

 

si daca reprezentantii unei natiuni tac nu inseamna ca sunt pro sau contra.

 

?

Si daca nu stim inseamna ca avem dreptul sa umplem noi spatiile goale?



#358
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:45


M-am implicat in subiectul asta pentru ca exista totusi niste explicatii istorice pentru situatia in care s-a ajuns, explicatii istorice ignorate intentionat de cei care vor sa creada ca actiunile Israelului  sunt justificate si ca "aia si-au facut-o cu mana lor".

In mintea mea sunt doua lucruri distincte:

1. Istoria, din care putem urmari faptele petrecute pana in zilele noastre

2. Ziua de azi, pe care o traim. Unii din noi, ca altii aleg altfel.

Daca ma intrebi pe mine, eu n-as pune in balanta, intr-un moment de criza, decat punctul 2. Am explicat de ce, nu reiau. Dupa ce reduc criza, oamenii sunt calmi, ne apucam de istorisit.

Este singurul mod de a trai.

Daca este sa vorbim de istorie, motivul pentru care te-ai implicat in subiectul asta, pot sa spun cu mana pe inima ca eu nu sunt tocmai lamurit si convins ca exista un singur fir valabil si acceptat de toata lumea. Stiu sigur ca nu este singura istorie contestata...dar asta nu inseamna ca (unii din noi) ignora deliberat anumite chestii. Uite, eu nu stiu in amanunt istoria pe tema asta, iar ce am citit aici, plus in alte locuri, nu mi-au dat o idee unica. Cred ca asta ar fi treaba istoricilor, daca or putea sa se puna vreodata de acord, ca aici e clar ca noi nu vorbim aceeasi limba.

Deci mi-e teama ca istoria de care vorbesti tu nu-i musai singura adevarata, din moment ce am citit si alte lucruri ce contrazic nu tot, evident, dar cateceva prin partile esentiale. Cum ar fi de exemplu al cui a fost pamantul ala. Nu ca ar trebui sa conteze in zilele noastre in asa hal incat sa se ajunga la dezastrul actual...



#359
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:48

In mintea mea sunt doua lucruri distincte:

1. Istoria, din care putem urmari faptele petrecute pana in zilele noastre

2. Ziua de azi, pe care o traim. Unii din noi, ca altii aleg altfel.

Daca ma intrebi pe mine, eu n-as pune in balanta, intr-un moment de criza, decat punctul 2. Am explicat de ce, nu reiau. Dupa ce reduc criza, oamenii sunt calmi, ne apucam de istorisit.

Este singurul mod de a trai.

Daca este sa vorbim de istorie, motivul pentru care te-ai implicat in subiectul asta, pot sa spun cu mana pe inima ca eu nu sunt tocmai lamurit si convins ca exista un singur fir valabil si acceptat de toata lumea. Stiu sigur ca nu este singura istorie contestata...dar asta nu inseamna ca (unii din noi) ignora deliberat anumite chestii. Uite, eu nu stiu in amanunt istoria pe tema asta, iar ce am citit aici, plus in alte locuri, nu mi-au dat o idee unica. Cred ca asta ar fi treaba istoricilor, daca or putea sa se puna vreodata de acord, ca aici e clar ca noi nu vorbim aceeasi limba.

Deci mi-e teama ca istoria de care vorbesti tu nu-i musai singura adevarata, din moment ce am citit si alte lucruri ce contrazic nu tot, evident, dar cateceva prin partile esentiale. Cum ar fi de exemplu al cui a fost pamantul ala. Nu ca ar trebui sa conteze in zilele noastre in asa hal incat sa se ajunga la dezastrul actual...

[:D] m-am pregatit de-acasa cu tema asta! Dar mai bine lasa!



#360
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 10:57

@ Viviana: "Blackcat nu e buna socoteala ta. Nu stim daca restul natiunilor (mai putin cele din orientul mijlociu) au caracterizat Hamasul ca o miscare de eliberare. Nu exista astfel de date pentru ca majoritatea se abtin in a se amesteca in astfel de treburi."

 

?

Si daca nu stim inseamna ca avem dreptul sa umplem noi spatiile goale?

 

Am inteles ce vrei sa spui! [flo2] Uite ca schimb acum!




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -