Aseara, am fost "acasa" la Danone.
Multumim Danone pentru ca ne-a invitat si pentru ca ne-a oferit oportunitatea de a afla detalii despre iaurtul pe care multi dintre noi il dam copilasilor..
Personal, consider un act de curaj din partea unui producator o asemenea initiativa.
Imi imaginez ca merg la un restaurant si sunt invitata in bucatarie sa vad cum se prepara mancarea. Ceva in genul acesta este perceptia pe care o am.
Ne-am dorit sa aflam cat mai multe despre drumul laptelui, al iaurtului si nu in ultimul rand, sa descoperim raspunsuri la multe din intrebarile si miturile care circula vis a vis de producerea acestuia. O vizita interesanta cu toate ingredientele necesare unei experiente complete.
Cu totii ne dorim sa avem copii sanatosi, care mananca sanatos si consuma produse de calitate. De aceea trebuie sa fim mereu alerti, sa citim etichetele, sa intelegem compozitia produselor, s.a.m.d.
=============================================
Am apreciat si respectat regulile casei: echipamentul de protectie (halat, casca, ochelari, papucei), ordinea si curatenia, amabilitatea si profesionalismul echipei care ne-a oferit raspunsuri multelor intrebari pe care le-am avut. Am fost fascinata de masinariile disciplinate care neobosite respectau procesul tehnologic...
Ni s-a vorbit si am vazut fermentii, cisternele de lapte aduse de la fermierii romani, preparatele de fructe stocate in recipiente speciale, etc. Am avut ocazia sa vedem cum se toarna iaurtul, smantana…..cum se ambaleaza in fine, tot procedeul care nu este complicat in sine, dar masinariile acelea extrem de laborioase si bine sincronizate sunt absolut spectaculoase. Am aflat ca Danone nu foloseste conservanti, faptul ca rezista atat de mult este datorat procesului de fabricatie in mediu steril, pasteurizarii si ambalarii etanse - operatii la care am fost martori.
ce am mai aflat..
Isaac Carasso - parintele Danone decide in 1919 sa produca iaurt, folosind culturi de fermentare de la Institutul Pasteur. Tot atunci se naste marca Danone pentru copii (dupa numele fiului, Daniel) care se vinde pt prima data in farmacii pentru tulburari intestinale, la recomandarea medicului.
In 2014 fabrica Danone din Romania sarbatoreste 15 ani de activitate iar Grupul aniverseaza 95 de ani.
==============================================
Cu siguranta ma vor completa mamicile care au fost si cu alte detalii si imagini despre aceasta vizita.
Multumim Iolandei si Nicoletei...pentru rabdarea si disponibilitatea cu care ne-au fost gazde
Editat de alinuk, 13 iunie 2014 - 15:27 .