Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

e viata asta doar atit?


40 raspunsuri la acest subiect

#41
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 12 iulie 2014 - 10:11

Am incercat sa gasesc raspunsul la intrebarea : De unde vin sufletele ?

 

Singurul, care s-a apropiat ( cat de cat) de ceea ce caut eu, este acest dialog dintre un parinte profesor si un jurnalist :

 

http://www.spiritus....re_si_karma.htm

 

"

a) N.A.: Cum se împacă ideea de reîncarnare a permanent aceloraşi suflete cu faptul că oamenii se înmulţesc, cu faptul că în ultimele mii de ani chiar s-au înzecit? Conform doctrinei despre reîncarnare, numărul sufletelor nu este constant? Conform logicii, şi anume că din egal rezultă egal, ar trebui ca, în realitate, numărul sufletelor să rămână constant.

R.P.: Numărul sufletelor este infinit şi creşte în permanenţă. Grupurile de suflete se mută de pe o planetă pe alta, la anumite intervale de timp, după câte o etapă evolutivă. Există îngeri care supraveghează permanent demografia. Astfel se explică de ce, după războaie, când numărul bărbaţilor este scăzut, se nasc foarte mulţi băieţi, fapt observat statistic, dar inexplicabil altfel.

b) O altă obiecţie: de ce nu ne putem aminti direct (fără hipnoză, fără medium etc.) şi pe deplin de existenţa noastră anterioară?

La naştere se crează o minte nouă, cu o memorie nouă. Amintirea vieţilor trecute este depozitată însă în spirit, nu în minte. Mintea conştientă (egoul) şi spiritul (supraconştientul) sunt instanţe psihice diferite. Reamintirea altor încarnări poate apare numai la persoanele cu o conformaţie mintală specială sau în cazul hipnozei regresive, în care este facilitat contactul cu memoria akasha individuală, depozitara amintirilor din alte vieţi. Acest răspuns ar putea crea imediat alte întrebări, la care răspundem la sfârşitul articolului, sub titlul "Nemurirea sufletului sau a spiritului?".

c) Unde ne vom afla după moartea trupului? Câtă vreme vom poposi în această altă lume, aşa cum pretind adepţii doctrinei reîncarnării? Cine decide durata de timp până la o nouă reîncarnare?

După moartea trupului, spiritul va vieţui în lumea spiritelor. Aceasta este un fel de antecameră a lui Dumnezeu. Pentru a intra în Împărăţia lui Dumnezeu, spiritele trebuie să se purifice suficient prin încarnările terestre şi apoi prin o viaţă exemplară de spirit liber. Durata de timp între încarnări este variabilă de la un spirit la altul. Un spirit imatur se va grăbi să se încarneze oriunde, în orice condiţii, pentru că se grăbeşte să acumuleze experienţe. Un spirit matur îşi va alege mai atent părinţii şi destinul, ca să nu decadă faţă de actuala sa poziţie spirituală. Decizia reîncarnării este luată în primul rând de Seniorii karmei, îngeri foarte înţelepţi, de comun acord cu spiritul.

d) Se vor reîncarna şi aceia pe care eu îi iubesc şi care mor înaintea mea, sau după mine, sau în aceeaşi perioadă cu mine? Ar putea fi posibil ca perioada de reîncarnare să fie diferită, încât să nu ne mai întâlnim niciodată?

Toţi se vor reîncarna, la momentul potrivit, stabilit de Divinitate. De obicei, reîncarnările se fac în grup. Teoretic, ar fi posibil ca spiritele reîncarnate să nu se mai întâlnească în lumea oamenilor. Totuşi, în general, reîntâlnirile sunt frecvente, chiar dacă oamenii nu le conştientizează ca atare. "

 

     Sunt doar teorii, nimic palpabil, numai dorinta noastra de a afla ce este dincolo de moarte si de a gasi un sens, vietii noastre pe pamant.


Editat de Alizee, 12 iulie 2014 - 10:14 .



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -