Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Sarbatoare pe Ghetar: Christos a inviat!


392 raspunsuri la acest subiect

#331
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 20:49

Biletele de avion in afara sezonului gasesti destul de ieftine, acum ca s-au mai bagat ceva linii low cost, pe langa Blue air si wizz air care erau deja, acum zboara si easy jet si ryan air. Nu zic nu la un low cost bun, dar sa nu mai aud niciodata de wizz, blue air, ryan air. De easy jet  nu zic nu, ca a fost sora mea cu ei la Craciun la mine, am prins oferta la bilete atunci in toamna cand au anuntat ca zboara spre Ro si le-am luat la pret bun, dar m-am uitat acum, 2 adulti si un copil 750 lire , fara bagaj, care si ala e vreo 25 lire pe bagaj... mult! plus ca de la Bucuresti pana la mama mai e ceva drum si Nick nici nu vrea sa mai auda de mers cu masina 8-9-10 ore.. e greu si pentru un copil atata drum si Nick neobisnuit pe drumuri de astea. De mare ajutor ar fi o autostrada de la Bucuresti la Iasi/Suceava, dar precum nu este, de cate ori am fost am ales sa mergem cu avionul de la Bucuresti la Suceava, e o ora si imediat ajungi, iar de acolo pana la mama mai sunt 40 km si ne asteapta tata cu masina. Deci alti bani, alta distractie si se aduna, si noi traim dintr-un salariu... iar in iunie deja avem programat un concediu si ma gandeam sa mergem in sept/oct in ro, dar Sophia incepe gradinita si nu as vrea sa o scot o sapt sau doua imediat dupa ce incepe sa se obisnuiasca acolo, la asta m-am gandit acum. Am mai studiat acum pe mai multe situri si variante si e destul de mult... oricum, ma gandesc poate sa zburam pana la Bucuresti si apoi sa inchiriem masina sa il duc pe Nick un pic prin Transilvania, la Sibiu si Cluj si sa trecem muntii spre mama prin pasul Tihuta spre Vatra Dornei sau pe la Brasov- Bicaz, dar si asta costa , minim 10 zile vad ca e in jur de 5-600 euro, mai scump decat in Spania sau Italia de exemplu... plus benzina, plus cazari... uhh  Tarom zboara la Iasi, dar costa de te usuca rau la portofel... 420 euro/pers?!  Taromul si British ul spre Bucuresti costa si astea de la 1000 lire minim in sus... 



#332
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.696 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:02

Michellino, eu stii de ce cred ca ati pierdut procesul ? Ca nu ati angajat avocat ...ala stie cum sa vorbeasca, in limbajul lor, stie ce probe atarna mai mult ...poate sotul tau s-a intins prea mult cu detalii si de aia nu l-a mai lasat sa arate probele. Cred ca judecatorul a inteles ca ala a facut lucrarea si voi nu l-ati mai platit si acum ii cautati bete in roate ...sunt absolut sigura ca un avocat ar fi stiut sa va pledeze cazul, ati fost prea siguri ca dreptatea e de partea voastra, ceea ce poate este, dar asta nu inseamna mereu ca trebuie sa si castige, doar nu suntem in basme unde ala bun castiga mereu.

 

acum aveti de platit restul lucrarii plus $1000 sau numai $1000 ? Ca daca e numai mia aia, mi se pare ca ati scapat bine ...si isi scoate lienul de pe casa, nu ?

 

buflea, na ca ti-am dat si accept ...desi nu am vrut [:)]

la small claims nu se da voie sa angajeazi avocat.

iar de vorbit nu exagerez dar nu a vorbit  mai mult de 2 minute...si astea timp in care l-am studiat pe judge ca pur si simplu nu il asculta.  nu trebuia sa asculte cum s-a intimplat...cum a decusr treaba...cum sa spui asta in 3 cuvinte doar sa nu se plictiseasca domnu judge?nu de asta e pus acolo sa asculte si sa facadreptate?

cum sa inteleaga ca a facut toata lucrarea cand sotul se ruga de el sa se uite pe video sa vada cum a lasat si el a refuzat? facusem video ccu ziar , cu data...si peretii neterminati.

 

 

anyway, noi treb sa-I dam doar 1000...nimic mai mult (nu si restul contractului +cea a mai venit el cum ca ar fi facut in plus(desi cum sa faca in plus ccand nu a facut nici macar ce trebuia si a mai facut si damageuri).

 

 cu lienul nu s-a discutat, mai e o luna si treb sa-l scoata, daca nu treb sa dam tot noi bani , sa-l scoatem. eu ma gindesc sa nu ii dau 1000 pana nu scoate lienul...dar doar sa ne siciie probabil mai mult ca sigur nu o sa faca asta.

 

sincer va spun, eu in naivitatea mea nu am crezut niciodata in discriminare...dar dupa spusele si celorlati mai ales in zona asta...exista.



#333
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:05

Strumphi, am un prieten roman la o agentie de turism de aici si daca vrei, poti sa-i scrii si se uita el de bilete. Nu trebuie sa rezervi la ei, el doar iti poate spune ce si cum. Eu toate vacantele le rezerv prin el si am fost ft multumita (el ne-a rezervat biletele pt Columbia, round-trip a fost; am iesit mult mai ieftin prin el decat daca le rezervam eu direct; asta pt ca agentiile au reduceri mari). Asa ca iti pot trimite PM cu detaliile. 

 

Noi am facut acum 2 ani drumul Bucuresti-Voronet si a fost ok; drumul are o banda, dar mai e una mai ingusta langa, asa ca toate masinile mari merg pe-acolo, deci se depaseste fara probleme. Si eu m-am speriat de drumul asta, dar al meu a fost ft multumit de el. Am fost si la Suceava printre altele  [:)]



#334
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:12

Michellino, cum adica la small claims nu ai voie sa iti angajezi avocat ? Noi ne-am angajat avocat cand a luat barbatul amenda aia de viteza in Upstate NY si nu puteam sa conducem 3 ore sa o contestam. Sau amenda este "big claim" ?

 

Daca vorbea avocatul, nu mai exista suspiciunea de discriminare ...

 

Nu iti ramane decat sa umplii net-ul de reviews ...intra si pe Angie's list si pe homeadvisor.

 

Oricum si contractorul asta mi se pare destul de incapatzanat ...sa mearga el pana la proces pentru 2 pereti de bucatarie, zau asa ...



#335
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:19

Ei, acum cred ca o sa scriu mult...

- pe pisica mea o cheama Zoe.

- eu l-am recunoscut pe Gérard Depardieu si mai cu seama l-am recunoscut pe Atomix in descrierile cu vai, valeu si valeleu pe care le promitea inca de la 4 ani!

(v-ati prins ca am luat-o oarecum invers cu raspunsurile).

- eu la Alex ma gandesc incontinuu. Si la tine, Buflea, si la tine...

- Strumfilein, daca e meteodependenta? Nu radeti, nu radeti! Odios sistem. Pai eu muream de atacuri de panica, daca nu de "boala" cu pricina...

- Julik, m-ai facut praf cu pozele. O sa trebuiasca sa cositi mai des, probabil, dar in rest chiar ca au avut mana buna nemtalaii de dinainte :) Sa vedem cum "intretin" romalesii :))

- Tot poze de vis si la Laura. O sa pun si eu doua sa nu ziceti ca spun prostii :D

- Elyda. :D

- Domnu' sotu' lui Kariguld (stiti, noi ii zicem Kari la misto, sa o incurcam cu Karu), sa stiti ca si atunci cand nu cititi aici, ea tot de bine scrie de dumneavoastra ;)

- Dragi vizitatori si cititori de ghetar, si pe mine m-ati impresionati ca va pasa si va framanta [flo2]

- Mai Rufus!

- Oi fi uitat pe cineva?

- Aqai, da! Si sa o iei si pe Katy.

 

Si acum pozele de vacanta. Recunoasteti jocul? Asa mama, asa fiica...

Miniaturi atasate

  • DSC03556.jpg
  • DSC03559.jpg


#336
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.696 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:19

da, asa este aici nu ai voie la avocati la small claims...

buflea, nu stiu ce e in capul lui , cred ca nu e normal.ca mai mult a pierdut. a lucrat la noi...atiti cat a lucrat...2 saptamani , a primit 3000 de la noi dar a platit amenda tot de vreo 3000.

se allege doar cu 1000 asta care o sa I-o dau.

a prezentat la contractors board additional work oorder-nesemnat de noi...si pt asta a mai luat fraierul si amenda.

 

noi in schimb I-am dat lui 3000 ii mai dam 1000, am platiti 600 sa reparam electricum, 1000 la zugrav si 400 la refacut gresie. total aprox 6000. dar stresul...si scrisorile mele in engleza...si batut capul si gura pe la avocati sa ne sfatuiasca...

 

chestia e ca el vroia 5000 de la noi in plus...si se allege ccu 1000.

 

acum zi si tu cum deschid eu gura la barbat anul asta sa facem baia??? neh...sigur ma apuca anul viiitor si atuncci il iau pe Jose fara licenta dde la colt si cred ca ma inteleg mai bine.



#337
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.696 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:21

nume de pisicci...stai ca iti spune William din cartile lui ccate vrei (in engleza, bineintieles)...ca numai de pisici si numele lor aud de un an de cand a inceput sa citesaca seria de arti cu pisici.

 

dar ce culare , trasaturi are?


Editat de michelle-usa, 23 aprilie 2014 - 21:27 .


#338
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.696 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:26

Bluestar

ashfur

lionheart

whitestorm

firestar

oakheart

rainfur

willow

redstar

nightfur



#339
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:27

Am uitat, evident! Mihaela, deci mergi la Praga "mea" de ziua mea, da? Pai sa fac cinste cu un pont: nu ratati beraria St. Norbert! E aproape de castel, iti dau link cu harta. Berea e facuta acolo, o sa simti dupa miros :)) Dar ce bere, Doamne, ce bere!

http://www.praguewel...F9A779?id=56019

 

Despre U Fleku cred ca deja v-ati facut temele. E muzeul berii, un tur foarte misto, dar mai ales beraria unde poti sa bei berea aia neagra fara seaman pe lume.

 

Sa-ti mai zic ce ma mai oftic pe voi? :D Las' ca va zic la Viena...



#340
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.696 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 21:32

buflea, tocmai m-am gindit . peste 30 min plec la un playdate cu William. mamica e asistenta vrei sa o intreb ceva?




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Astăzi, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Astăzi, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Astăzi, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Astăzi, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -