Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#21
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 22:16

Mi-ați făcut poftă. Vreau toată rețeta, nu doar trucurile. [bib]   Mie, de exemplu, nu-mi ies aluaturile, nu le simt. Când aud de celebra „făină cât cuprinde” mă ia cu râs isteric, că la mine cuprinde oricât.  [batcap]

Rogu-vă, o rețetă completă, totală și mortală, puneți și pentru neuronul meu de gravidă? [flo2]

 

24+ la noi în culcuș

 

 Faina cat cuprinde inseamna sa adaugi faina treptat pana obtii consistenta dorita .

 

Eu nu prea ma mai complic cu pasca traditionala .



#22
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 22:27

Eu nu pun niciodata gris, in schimb adaug in compozitia de brinza un pachet de vanilla pudding de la Dr. Ötker. La cuptor tin ca o ora la 180 gr.



#23
anja

anja

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.397 mesaje

Postat 10 aprilie 2014 - 07:44

Helbi, da, nu m-am gandit ai dreptate cu praful de vanilie. Singurul lucru care ma da inapoi este ca in praful asta sunt numai chimicale.

Merci de sfaturi.



#24
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 10 aprilie 2014 - 09:35

anja, daca nu vrei sa folosesti budinca de vanilie inlocuieste-o pur si simplu cu amidon



#25
ingridnen

ingridnen

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.709 mesaje

Postat 10 aprilie 2014 - 10:31

Gris in compozitie punea si mama, daca era prea moale.
De asemeni pe coca de jos presara un pic de gris, inainte de a pune compozitia. La fel facea si la prajitura cu mere, caci merele lasau zeama :)

Ingrid si Cristi 11 ani

#26
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 10 aprilie 2014 - 12:03

Mi-ați făcut poftă. Vreau toată rețeta, nu doar trucurile. [bib]  

 

Mama mea foloseste aluat de cozonac.

Mie asta imi iese mereu:

http://comunitate.de...-philips-hd9046



#27
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 20 aprilie 2014 - 04:22

Raspunsul meu e tardiv pentru Anya, dar poate ca va folosi la Inaltare sau la Pastele urmator, zic...

 

Anul asta mi-au iesit f. buni si cozonacii si pasca, asa ca imi permit sa dau sfaturi.

 

Aluatul de cozonac e cel clasic, "de mana": la 1 kg de faina, 2 plicuri de drojdie uscata, 5 galbenuse mari, 500g zahar, 500g lapte, 200g unt, praf de sare, arome (vanilie, rom), coaja rasa de lamaie si portocala. Secretul e ca toate ingredientele sa fie caldute (inclusiv oul batut cu care ungi la final), faina cernuta, focul mic.

 

Pasca o fac cu aluat de cozonac in strat subtire si nu-l mai las sa creasca in tava. Branza de vaci sa fie cat mai grasa (10% folosesc aici) si obligatoriu lasata la scurs inainte. Mai adaug in compozitie 250g smantana (ideal scursa si ea in prealabil), 2-3 linguri faina, 5 galbenuse batute, zahar, stafide si la final albusele batute spuma.

Este o compozitie mai lejera dar foarte gustoasa.

 

Mi-a iesit si mie destul de umeda umplutura, ca o crema, am copt cele 2 pasti cam o ora (in timp ce cozonacii, doar 40-45 minute o tura). Dar nu ne-a deranjat asta, aluatul de dedesubt fiind bine copt.



#28
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 20 aprilie 2014 - 12:39

Eu am facut pasca fara aluat ...a iesit foarte buna.

Mai am o singura portie, jumatate dinn ea am dat-o cind inca era calda. 



#29
anja

anja

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.397 mesaje

Postat 22 aprilie 2014 - 08:01

Multam de raspunsuri.

Si Pasca mea a avut success s-a mancat app toata. Am urmat sfaturile de aici (am fat cu ou inainte, am pus gris, etc). Crema de branza nu mi-a iesit apoasa, am tinut-o la cuptor 1 ora si ceva la 170 grade. Cu toate astea, chiar in mijloc, mie nu mi s-a parut ca aluatul era ff copt. Poate o avea ceva cuptorul meu. Sau poate trebuia sa o mai tin, insa nu am vrut sa iasa prea uscata pe margini.

Am facut-o din acelasi aluat din care am facut cozonacii, care mi.au iesit ff pufosi si buni.

O sa mai incerc la anul:)))

Anja



#30
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 22 aprilie 2014 - 21:34

Ab, pasca fără aluat? Cum?


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -