Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 347 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.684 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.476 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.708 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 347 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 347 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.684 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.476 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.945 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.026 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0





Subiecte recente

  • Un Craciun memorabil pentru copilul tau: 11 sfaturi pe care trebuie sa le aplici

    redactor
    - dec 22 2014 12:49

  • Piersicute de iulie august ( 9 ) Sarbatori fericite !

    iul_aug_2012
    - dec 22 2014 09:14

  • Cadouri frumoase de Craciun pentru copilasi

    Adri76
    - dec 21 2014 22:21

  • Amnistia fiscala pentru mame

    stelym
    - dec 21 2014 16:03

  • Habemus Praeses!

    alinuk
    - dec 21 2014 12:19

Intrebari Panica

  • posibila sarcina ?

    nakamura
    - dec 17 2014 19:38

  • febra la 7 luni

    sofiamaria1987
    - nov 15 2014 12:13

  • Probleme la san

    IonaC82
    - nov 03 2014 16:15

  • DEPRESIE IN TIMPUL SARCINII

    VLADAandrei
    - nov 03 2014 09:46

  • LEUCOMALACIE SI HEMANGIOAME LA PREMATURI

    micsa_mihaela28
    - oct 31 2014 20:42

Si tu poti fi Mos Craciun!

Ultimele aprecieri

  • DiaromPoza lui %s

    Diarom
    ii multumeste lui

    cristina_nic
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • redactorPoza lui %s

    redactor
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • anastasia22Poza lui %s

    anastasia22
    ii multumeste lui

    _Micaela_
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • RufusPoza lui %s

    Rufus
    ii multumeste lui

    danielag
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • RufusPoza lui %s

    Rufus
    ii multumeste lui

    Ella73
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Lotiune anti-vergeturi recomandat si pt.femei insarcinate - import SUA

    - mar 24 2014 16:13

  • Ulei jojoba -100% natural - import SUA

    - mar 24 2014 16:19

  • Indulcitor STEVIE - Import SUA

    - mar 24 2014 16:23

  • Sapun spuma Minnie Mouse (miros capsune) - Import SUA

    - mar 24 2014 16:26

  • Vitamina C Pt.copii- 90 pastile gumate - import SUA

    - mar 24 2014 16:30

Grupuri

  • Copii cu Diabet

    RoxanaZoita
    - apr 22 2013 13:02

Retete

  • Ciocolata de casa cu migdale si alune - fara zahar

    redactor
    - dec 19 2014 14:05

  • Cartofi la cuptor: ideali pentru masa de Craciun

    redactor
    - dec 18 2014 17:24

  • Ciocolata alba de casa

    redactor
    - dec 16 2014 16:11

  • Ciocolata cu fistic si merisoare

    redactor
    - dec 15 2014 17:48

  • Pere de ciocolata

    redactor
    - dec 12 2014 13:59

Bloguri

  • Prima ecografie

    anarux
    - Astăzi, 19:19

  • in familie

    mihaelass
    - Astăzi, 16:30

  • Prima vizita la medic

    Olicut
    - Astăzi, 15:56

  • primele pregatiri

    cristi_2003
    - Astăzi, 09:40

  • 207 zile impreuna

    mamimada28
    - Astăzi, 08:53