Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 405 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.843 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.552 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.133 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 405 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 405 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.843 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.552 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.978 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.995 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Viata + 1 sau cum senzationalul de odinioara are astazi alta definitie

    - Astăzi, 17:29

  • Student in Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii? Tu ce alegi?

    - Astăzi, 16:26

  • Metoda de slabire cu pui - doar in bucatarie

    - Astăzi, 11:21

  • Sulina

    - Astăzi, 10:50

  • Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 112

    - Astăzi, 10:16

Intrebari Panica

  • Insarcinata sau nu?

    - Astăzi, 01:06

  • Abdomen inferior dureros la 22 sapt

    - mai 23 2015 12:35

  • Testul Papanicolau

    - mai 22 2015 16:31

  • ce sa fac?

    - mai 22 2015 13:38

  • Limbuta albastra la bebe 10 luni

    - mai 22 2015 13:05

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • lily_flowerPoza lui %s

    lily_flower
    ii multumeste lui

    Ioana_Pos
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • strumphitzaPoza lui %s

    strumphitza
    ii multumeste lui

    kariguld
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • strumphitzaPoza lui %s

    strumphitza
    ii multumeste lui

    aminna
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • laura78nicoPoza lui %s

    laura78nico
    ii multumeste lui

    danielag
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • strumphitzaPoza lui %s

    strumphitza
    ii multumeste lui

    michelle-usa
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Colier si cercei hand-made

    sflory
    - apr 17 2015 08:24

  • Colier si cercei hand-made, pietre semipretioase

    sflory
    - apr 17 2015 08:31

  • Coliere vintage

    sflory
    - apr 17 2015 08:37

  • Cercei lungi

    sflory
    - apr 17 2015 08:42

  • Bratari vintage din piele/textil/zinc

    sflory
    - apr 17 2015 08:47

Grupuri

  • Copii cu Diabet

    RoxanaZoita
    - apr 22 2013 13:02

Retete

  • Cupcake de morcovi cu crema de branza

    redactor
    - mai 20 2015 11:20

  • Chftelute de peste cu stafide si marar

    redactor
    - mai 15 2015 15:41

  • Prajitura cu gris si migdale

    redactor
    - mai 05 2015 13:54

  • Sandwich de lux cu somon

    redactor
    - apr 27 2015 13:06

  • Bobotie - nebunie delicioasa la cuptor

    redactor
    - apr 20 2015 14:38

Bloguri

  • Un “banal” prânz la mall

    MElise
    - mai 26 2015 15:48

  • Nerabdare

    DianaSelene
    - mai 26 2015 12:45

  • Am primit Gentuta Bebelusului

    alinica17
    - mai 26 2015 10:37

  • Rezumam, Marcutule, rezumam

    geta0701
    - mai 26 2015 10:09

  • Copiii mei dragi

    AnastasiaEcaterina
    - mai 26 2015 09:58