Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.351 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.118 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.549 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.351 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.118 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.500 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.692 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0





Subiecte recente

  • Dulceata de dovlecel SPAGHETTI

    ML
    - Ieri, 14:12

  • Vodca cu merisoare (cranberries)?

    ML
    - Ieri, 14:00

  • Mamici de Decembrie 2014 (Minuni de Decembrie 2014) - cap. 10

    decembrie2014
    - Ieri, 13:20

  • Din nou despre asigurari

    Rufus
    - Ieri, 09:43

  • Poprire pe cont de la Finante.

    ramonaa
    - oct 29 2014 16:05

Intrebari Panica

  • nu merge sa pun semnatura pe forum. de zeci de ori v-am zis!!!

    cristina_nic
    - oct 19 2014 12:35

  • Bufeuri si palpitatii in sarcina

    luciana21
    - oct 16 2014 13:20

  • Nu pot intra pe forum

    dyanaM
    - oct 15 2014 08:43

  • Cand credeti ca se poate lasa cu un bebe?

    Manea1
    - oct 13 2014 16:58

  • Ajutor - copil cu hypospadias neoperat

    irene_teach
    - oct 06 2014 20:36

Quiz Colgate

Mesajul lunii

Ultimele aprecieri

  • carla_clujPoza lui %s

    carla_cluj
    ii multumeste lui

    mary80
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • bufleaPoza lui %s

    buflea
    ii multumeste lui

    Fleurdelise
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • easytryPoza lui %s

    easytry
    ii multumeste lui

    Licurici27
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • DanasarPoza lui %s

    Danasar
    ii multumeste lui

    Patri1
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • karulaPoza lui %s

    karula
    ii multumeste lui

    elyda
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Vand cantar bebe

    libra8080
    - mai 27 2013 08:52

  • Machiaje profesionale

    Anca Wish
    - mai 28 2013 14:46

  • FACE PAINTING- oferta 1 Iunie

    Aura1
    - mai 30 2013 12:14

  • FACE PAINTING- oferta 1 Iunie

    Aura1
    - mai 30 2013 12:14

  • formula lapte AR

    demirela
    - iun 03 2013 09:33

Grupuri

  • cerclaj

    mariamica
    - iul 28 2014 16:37

  • Mamici de Iunie 2014

    Anda08
    - sep 18 2013 10:24

  • Mamici de Mai 2014

    Anda08
    - aug 27 2013 16:26

  • burtici de septembrie -octombrie 2013

    mada27
    - aug 24 2013 21:29

  • Mamici de Aprilie 2014

    Anda08
    - iul 17 2013 14:45

Retete

  • Supa Crema de Spanac si Lapte (Reteta Video)

    Ina75
    - oct 28 2014 16:32

  • Pateu de Conopida (Reteta Video)

    Ina75
    - oct 24 2014 13:46

  • Degete de vrajitoare

    redactor
    - oct 24 2014 12:31

  • Ghiveci unguresc

    redactor
    - oct 23 2014 13:00

  • Ghiveci calugaresc

    redactor
    - oct 22 2014 16:28

Bloguri

  • Tot din seria pregatiri

    fanam
    - Ieri, 20:35

  • am reusit sa intru in sfirsit pe sait

    lary84
    - Ieri, 20:15

  • inca o zi.....

    paco2014
    - Ieri, 18:28

  • saptamana a 7 a

    andreea1999
    - Ieri, 18:15

  • Puisorul meu

    Olicut
    - Ieri, 17:38