Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.556 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 23.255 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 22.123 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.593 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.556 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.556 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 23.255 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 22.123 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.151 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.417 mesaje

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Subiecte recente

  • Jocul cu carti 12

    Ioana_Pos
    - Ieri, 19:34

  • Radacina Taro?

    ML
    - Ieri, 17:31

  • E corect asa?

    redactor
    - Ieri, 14:10

  • Monitorizarea miscarilor bebelusului in timpul sarcinii - intrebari si raspunsuri

    redactor
    - Ieri, 13:18

  • Pisica in calduri plecata de acasa

    Arina21
    - Ieri, 10:22

Intrebari Panica

  • Medic pediatru

    Shery
    - Astăzi, 14:24

  • Recurgitare mitrala!

    Onici
    - Astăzi, 12:16

  • Tsh marit

    BURADA
    - Ieri, 10:50

  • Sarcina molara - anatomie patologică

    LupuCri
    - Ieri, 09:19

  • Sangerari

    adinatimea
    - feb 21 2018 08:49

Grupuri

  • Mamici de octombrie 2018

    Nic38
    - ian 19 2018 23:29

  • Mamici de Septembrie 2018 (Dovlecei de 2018)

    Anda08
    - ian 03 2018 12:04

  • Mamici de August 2018 (Pepenasi de 2018)

    Anda08
    - dec 03 2017 14:12

  • Mamici de iulie 2018 (Trandafirasi de Iulie 2018)

    Anda08
    - nov 13 2017 14:57

  • Mamici de iunie 2018 (Capsunele de Iunie 2018)

    Biuanca
    - oct 23 2017 05:25

Retete

  • Nuggets de pui facuti acasa!

    Anda08
    - Astăzi, 12:11

  • Nuggets din broccoli si quinoa

    Anda08
    - Ieri, 09:38

  • Briose cu pere si nuci pecan

    Anda08
    - feb 20 2018 10:20

  • Brownies cu lamaie si nuca de cocos

    Anda08
    - feb 13 2018 12:50

  • Cupcakes cu sampanie si zmeura

    Anda08
    - feb 12 2018 13:14

Bloguri

  • Pregatim bagajul

    Ema2015
    - Ieri, 23:41

  • 12 saptamani de sarcina

    BOBMARIA
    - Ieri, 21:51

  • mamica fericita

    anca solo
    - Ieri, 18:44

  • Bagajul de maternutate

    andree305
    - Ieri, 15:51

  • Nerabdare

    nicoletaursulescu
    - Ieri, 11:19