Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 814 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 21.034 mesaje
  • Country:

  • City:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.675 mesaje
  • Country:

  • City:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.450 mesaje
  • Country:

  • City:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 814 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 814 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 21.034 mesaje
  • Country:

  • City:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.675 mesaje
  • Country:

  • City:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.151 mesaje
  • Country:

  • City:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.587 mesaje
  • Country:

  • City:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Subiecte recente

  • Cum se ia corect temperatura bebelusului

    redactor
    - dec 08 2016 19:24

  • Comportamentul clientului roman

    Pepco
    - dec 08 2016 15:32

  • Epilatul brazilian - o alta prima nastere!

    redactor
    - dec 08 2016 13:22

  • Millennial kids si noi, parintii ...

    redactor
    - dec 08 2016 10:19

  • Tine febra copilului sub control cu plasturii racoritori PROFEVER

    Anda08
    - dec 08 2016 08:58

Intrebari Panica

  • Naștere

    tirona1
    - dec 09 2016 00:05

  • marianamadalina12
    - dec 08 2016 20:57

  • Olimpialoredana8893
    - dec 08 2016 14:28

  • Am aflat ca sunt insarcinata

    danairimia
    - dec 07 2016 22:47

  • Sarcina - intepaturi in lateralele abdomenului

    barles1
    - dec 07 2016 22:02

Ocazii

  • Globuri personalizate cu fotografie

    claudia_sm
    - oct 26 2016 15:50

  • Rochie mireasa Levintza gravida

    danciulescul
    - dec 02 2016 19:52

Grupuri

  • Mamici de August 2017 (Pepenasi de August 2017)

    Anda08
    - nov 24 2016 14:07

  • Mamici de Iulie 2017 (Trandafirasi de Iulie 2017)

    Anda08
    - oct 25 2016 11:47

  • Mamici de Iunie 2017 (Capsunele de Iunie 2017)

    Anda08
    - sep 29 2016 09:23

  • Mamici de Mai 2017 (Ciresele de Mai 2017)

    Anda08
    - sep 12 2016 13:55

  • Mamici de Aprilie 2017 (Buburuze de Aprilie 2017)

    Anda08
    - aug 08 2016 15:30

Retete

  • Budinca de banana si afine

    Anda08
    - nov 29 2016 14:19

  • Fursecuri cu banana si para

    Anda08
    - nov 29 2016 14:17

  • Clatite cu banane

    Anda08
    - nov 29 2016 14:14

  • Banana cu ovaz si cocos

    Anda08
    - nov 29 2016 14:13

  • Avocado, conopida si orez

    Anda08
    - nov 22 2016 10:50

Bloguri

  • O mica problema

    marianamadalina12
    - Ieri, 21:02

  • Decembrie in 4

    yrinusha
    - Ieri, 09:18

  • Trece timpul 33 de saptamani

    mamidebb1
    - dec 07 2016 17:48

  • Bagajul pentru maternitate

    bibi95
    - dec 07 2016 13:34

  • Au venit analizele lui bebe

    Nikonico
    - dec 07 2016 11:59