Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 622 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 19.746 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.924 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.393 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 622 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 622 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 19.746 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.924 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.150 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.840 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Subiecte recente

  • Condimente(mai)deosebite

    andacos
    - Astăzi, 15:48

  • Cum se poarta o bluza transparenta

    Collins20
    - Astăzi, 13:13

  • Nu pot sa-l uit! Au trecut deja doi ani. Help!

    Sunshine1
    - Ieri, 22:18

  • Structura anului scolar 2016-2017

    EliaElia
    - iun 24 2016 08:48

  • Recomandare dermatolog?

    vremcopil
    - iun 23 2016 23:51

Intrebari Panica

  • Cezariana

    Tabitapa88
    - Astăzi, 15:22

  • Buna sunt nesigura pe saptamanile sarcinii

    yasmiflori
    - Astăzi, 09:46

  • Nasterea

    Enciu Elena
    - Astăzi, 05:23

  • nedelc2
    - iun 24 2016 21:36

  • Sarcina?

    TeodoraFlory23
    - iun 24 2016 16:41

Ocazii

  • Vand Josamicina de 500mg

    RoxanaSandoiu
    - mai 30 2016 07:31

  • Bicicleta copii

    catod
    - iun 12 2016 17:42

  • vind medicamente Fiv

    nico21
    - iun 15 2016 16:23

  • vind medicamente Fiv

    nico21
    - iun 15 2016 16:24

  • vind medicamente Fiv

    nico21
    - iun 15 2016 16:26

Grupuri

  • Mamici pentru mamici

    - apr 17 2014 10:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    - dec 04 2013 16:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    - dec 01 2013 00:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    - iul 11 2013 17:02

  • Mamici, Burtici, Tatici din Valcea

    - iul 11 2013 16:59

Retete

  • Jeleu de pepene

    Anda08
    - Ieri, 08:00

  • Bellini cu pepene

    Anda08
    - Ieri, 07:43

  • Pepene la gratar, cu branza

    Anda08
    - Ieri, 07:34

  • Sorbet de pepene si rosii

    Anda08
    - iun 22 2016 16:18

  • Salata cu pepene

    Anda08
    - iun 22 2016 16:10

Bloguri

  • saptaman 27

    ElenaNede
    - Astăzi, 19:41

  • O zi plina de miscari

    SzTimi
    - Astăzi, 18:18

  • Cel mai frumos drum spre casă…

    MElise
    - Astăzi, 14:48

  • Ultimile Pregatiri

    yrinusha
    - Astăzi, 12:59

  • Povesti....timp....cald

    FloranceB
    - Astăzi, 09:30