Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.183 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 22.360 mesaje
  • Country:

  • City:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 21.289 mesaje
  • Country:

  • City:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.522 mesaje
  • Country:

  • City:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.183 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.183 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 22.360 mesaje
  • Country:

  • City:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 21.289 mesaje
  • Country:

  • City:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.151 mesaje
  • Country:

  • City:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.131 mesaje
  • Country:

  • City:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Subiecte recente

  • Sova si " Organul"

    lucialu
    - Ieri, 10:22

  • ora de culcare

    michelle-usa
    - aug 20 2017 23:59

  • Varsta de 3 anisori este mai dificila decat cea de 2 !

    Anda08
    - aug 15 2017 14:42

  • La ce varsta cumparam copilului un telefon?

    redactor
    - aug 15 2017 11:56

  • Acasa la Cindy Crawford

    redactor
    - aug 15 2017 11:49

Intrebari Panica

  • Alimentatie bebe!?

    NerțanDora
    - Astăzi, 12:09

  • Intoxicație

    Diana888
    - Astăzi, 11:06

  • Baia noului nascut

    thays&geo
    - Astăzi, 05:34

  • Sangerare de implantare

    Mm92
    - Ieri, 18:21

  • Panica mamici

    madalina iuli
    - Ieri, 18:19

Ocazii

  • Vand Patine cu rotile

    Ela2001
    - iul 11 2017 07:52

  • VAND CLEXANE

    Goofytza
    - iul 11 2017 11:10

Grupuri

  • Mamici de Martie 2018

    Anda08
    - iul 25 2017 13:40

  • trimestrul intai

    ellyc
    - iul 24 2017 12:14

  • Mamici de februarie 2018

    Anda08
    - iun 06 2017 10:26

  • Mamici de Ianuarie 2018

    Anda08
    - mai 01 2017 12:16

  • Mamici de Decembrie 2017 (Minuni de Decembrie 2017)

    Anda08
    - apr 05 2017 15:23

Retete

  • Milkshake cu pepene si lapte de cocos

    Anda08
    - Astăzi, 08:04

  • Slushie cu pepene si miere

    Anda08
    - Ieri, 10:05

  • Tequila Pops cu pepene

    Anda08
    - aug 15 2017 10:04

  • Pepene Mojito

    Anda08
    - aug 15 2017 10:01

  • Tort de pepene

    Anda08
    - aug 15 2017 09:30

Bloguri

  • 34 weeks ••• tic-tac tic-tac

    Brysaida
    - Astăzi, 02:07

  • Frumusețe !!

    Coco1324
    - Astăzi, 00:02

  • Minunea noastră

    Coco1324
    - Ieri, 09:53

  • Nu vrei să îi cunoști pe mami și tati?

    nicoopoliciuc
    - Ieri, 04:52

  • O noua saptamana

    Mia_Oana
    - aug 20 2017 22:39