Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 412 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 17.482 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.607 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.248 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 412 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 412 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 17.482 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.607 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.047 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.439 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Intrebari fara raspuns - haideti sa dam o mana de ajutor, suntem comunitatea DC

    redactor
    - sep 04 2015 14:29

  • Primul telefon mobil al copilului: cand, de ce ce si reguli pe care trebuie sa le stie parintii

    redactor
    - sep 04 2015 11:45

  • Cum asteapta parintii inceperea scolii?

    redactor
    - sep 04 2015 11:09

  • Creme pentru scutec

    carmenadena
    - sep 04 2015 10:52

  • Ne antrenam creierul cu REBUS? Definitii si solutii

    viviana
    - sep 03 2015 23:08

Intrebari Panica

  • Calatorie bucuresti-viena si retur-incidente?

    violetan
    - sep 03 2015 05:09

  • prea mult antibiotic in trimestrul 1

    Alinutzzz
    - sep 02 2015 03:31

  • brida amniotica 30 saptamani

    cristinadedu
    - aug 30 2015 13:54

  • test

    ADMIN
    - aug 29 2015 11:29

  • Atrofie cerebrala la bebelus de 5 luni

    OannaMaria
    - aug 28 2015 23:31

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • roxanazPoza lui %s

    roxanaz
    ii multumeste lui

    rall
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • eumadaPoza lui %s

    eumada
    ii multumeste lui

    rall
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • zikiPoza lui %s

    ziki
    ii multumeste lui

    papelusca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mamica11Poza lui %s

    mamica11
    ii multumeste lui

    papelusca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • carmawPoza lui %s

    carmaw
    ii multumeste lui

    papelusca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • 40% Reducere la piese laptop

    Ioana34D
    - iul 23 2015 09:37

  • Ghiozdan Herlitz Compact

    szivarvany
    - iul 23 2015 20:21

  • Dulceata de Ardei Iute

    MihaiBunicel
    - iul 23 2015 20:48

  • Nisip kinetic la pret de neratat

    Alex@Sara
    - iul 24 2015 17:17

  • schimb scaun auto cat II cu cat I

    Carmenbur
    - iul 28 2015 14:47

Grupuri

  • Diversificarea alimentatiei la bebelusi 6 luni +

    Anda08
    - iun 25 2015 13:42

  • Mamici din Galati

    Marylia
    - mar 18 2015 22:10

  • Zambile de martie 2015

    Andreea4
    - feb 24 2015 09:00

  • cerclaj

    mariamica
    - iul 28 2014 16:37

  • Mamici de Decembrie 2014

    Anda08
    - mar 24 2014 10:24

Retete

  • Lasagna cu hribi si galbiori

    redactor
    - Ieri, 14:11

  • Foccacia cu masline

    redactor
    - aug 29 2015 13:51

  • Pasta de brocoli

    redactor
    - aug 26 2015 11:01

  • Inghetata de morcovi

    redactor
    - aug 21 2015 15:21

  • Rizotto cu creveti si legume

    redactor
    - aug 20 2015 15:00

Bloguri

  • Te-am vazut la ecograf

    adyanda31
    - sep 04 2015 15:38

  • exsudat faringian

    marinabun
    - sep 04 2015 12:42

  • Vizita la medic

    Lacrry
    - sep 04 2015 09:39

  • Pregatiri...Gentuta pentru maternitate

    Aleona
    - sep 03 2015 20:58

  • Raceala pe timpul sarcinii

    alessiamiruna
    - sep 03 2015 17:46