Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 412 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 17.207 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.122 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.223 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 412 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 412 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 17.207 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.122 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.013 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.372 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Greierele si Furnica - versiunea EuroZone

    marius
    - aug 02 2015 09:15

  • Concurs : "O saptamana gratuita la cursurile si atelierele Scolii de vara " din cadrul Clubului Creativ

    dim
    - aug 02 2015 08:53

  • Nasterea in Cluj - pe cine recomandati ?

    ancuta_r
    - aug 02 2015 01:06

  • hipertonicitate si hipotonicitate la bebe

    florylen
    - iul 31 2015 16:50

  • Cum scapam de stres?

    MihaPopescu
    - iul 31 2015 15:34

Intrebari Panica

  • Salut

    Deeya
    - iul 31 2015 14:17

  • Saptamana 32

    Andacotarga
    - iul 29 2015 21:55

  • Mamici din Franta

    VV3233
    - iul 23 2015 11:20

  • Loredanaa26
    - iul 21 2015 14:46

  • Atelierele de vara de la Cluj de la Ceainaria Sakura

    missmiki15
    - iul 20 2015 18:07

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • Ioana_PosPoza lui %s

    Ioana_Pos
    ii multumeste lui

    blackgirl0
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Ioana_PosPoza lui %s

    Ioana_Pos
    ii multumeste lui

    blackgirl0
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • bufleaPoza lui %s

    buflea
    ii multumeste lui

    blackgirl0
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • kariguldPoza lui %s

    kariguld
    ii multumeste lui

    blackgirl0
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • rallPoza lui %s

    rall
    ii multumeste lui

    blackgirl0
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Vand Puregon 300 UI

    malina35
    - iun 25 2015 13:09

  • Clexane 0,4

    Loricella
    - iun 29 2015 07:39

  • Aparat masaj

    Ioana34D
    - iul 02 2015 10:40

  • Laptop RENEW Lenovo T420 i5

    Ioana34D
    - iul 03 2015 09:22

  • LAC DE UNGHII PENTRU COPII BIO SNAILS

    SNAILS
    - iul 14 2015 21:05

Grupuri

  • Logopedie

    vorbestecorect
    - iul 11 2015 14:52

  • Copii cu Diabet

    RoxanaZoita
    - apr 22 2013 13:02

Retete

  • Kotopita - Placinta greceasca cu pui

    Anda08
    - iul 30 2015 11:14

  • Inghetata de cocos si susan negru

    Anda08
    - iul 27 2015 09:54

  • Kebab de pui in stil marocan

    redactor
    - iul 25 2015 10:26

  • Inghetatata cu busuioc si menta

    redactor
    - iul 25 2015 09:05

  • Inghetata de fistic

    redactor
    - iul 24 2015 14:45

Bloguri

  • pregatirea botezului

    Baltariu21
    - aug 02 2015 09:19

  • Fericire

    AndreeaAndries
    - aug 01 2015 14:35

  • Comunicare

    bunaduc
    - aug 01 2015 13:40

  • poze graviduta

    Baltariu21
    - aug 01 2015 13:03

  • 13 saptamani

    clau_nico
    - aug 01 2015 12:12