Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.274 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.088 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.518 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.274 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.088 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.464 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.644 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0





Recent Topics

  • Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor

    redactor
    - Today, 10:59

  • Flegmon ischiorectal in potcoava-operat

    MCrisS
    - Today, 10:20

  • Sunteti pro sau contra ca tatal sa asiste la momentul nasterii?

    icailoaie
    - Yesterday, 22:25

  • DHEA marit

    Sorinake78
    - Yesterday, 21:10

  • Idei pentru a pune bani deoparte

    Selene_Bunny
    - Yesterday, 18:37

Intrebari Panica

  • nu merge sa pun semnatura pe forum. de zeci de ori v-am zis!!!

    cristina_nic
    - Oct 19 2014 12:35

  • Bufeuri si palpitatii in sarcina

    luciana21
    - Oct 16 2014 13:20

  • Nu pot intra pe forum

    dyanaM
    - Oct 15 2014 08:43

  • Cand credeti ca se poate lasa cu un bebe?

    Manea1
    - Oct 13 2014 16:58

  • Ajutor - copil cu hypospadias neoperat

    irene_teach
    - Oct 06 2014 20:36

Quiz Colgate

Mesajul lunii

Ultimele aprecieri

  • AqaiPoza lui %s

    Aqai
    ii multumeste lui

    Rufus
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • BujorAlbPoza lui %s

    BujorAlb
    ii multumeste lui

    maddutz
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • BujorAlbPoza lui %s

    BujorAlb
    ii multumeste lui

    maddutz
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • andikaPoza lui %s

    andika
    ii multumeste lui

    maddutz
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ErikaEricPoza lui %s

    ErikaEric
    ii multumeste lui

    babymelon
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • cercei din argint

    alina_loca
    - Dec 07 2013 22:54

  • colier cu pandantiv din sticla de murano

    alina_loca
    - Dec 08 2013 00:27

  • Stiker cu Bufnite

    dumitrescumadalinaionela
    - Dec 09 2013 12:01

  • Cosuri decorative

    symo_chirila
    - Dec 09 2013 14:30

  • Cercei fimo Hello Kitty

    alex_andra
    - Dec 09 2013 20:19

Grupuri

  • Mamici de Iunie 2015

    Anda08
    - Oct 13 2014 13:41

  • Mamici de Mai 2015

    Anda08
    - Sep 19 2014 14:45

  • Mamici de Aprilie 2015

    Anda08
    - Jul 30 2014 10:53

  • Mamici de Martie 2015

    danuta_aga
    - Jul 05 2014 23:45

  • Mamici de Februarie 2015

    Anda08
    - Jun 02 2014 10:06

Retete

  • Ghiveci calugaresc

    redactor
    - Yesterday, 16:28

  • Tarta cu nuci din paine veche

    redactor
    - Oct 20 2014 16:16

  • Ardei Umpluti cu Ciuperci si Dovleac (Reteta Video)

    Ina75
    - Oct 17 2014 15:04

  • Baclava cu mere

    redactor
    - Oct 17 2014 11:55

  • Ghiveci de iarna

    redactor
    - Oct 17 2014 10:08

Bloguri

  • Sarcina

    Larisa45
    - Astăzi, 11:03

  • O zi mohorata ...

    nushik
    - Astăzi, 10:40

  • saptamana 24

    burtica07052014
    - Astăzi, 10:38

  • Chestii

    luciana21
    - Astăzi, 08:57

  • Bun gasit!

    ionela90
    - Astăzi, 08:42