Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 249 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 14.964 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.646 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.138 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 249 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 249 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 14.964 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.646 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.769 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.410 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0





Subiecte recente

  • Urgent Caut bona cu experienta Miltari

    Anne_C
    - Ieri, 18:15

  • Durerile de cap in timpul sarcinii

    redactor
    - Ieri, 17:10

  • 15 septembrie 2014 este zi libera oficial sau nu ?

    geniest
    - Ieri, 12:27

  • Culmea nesimtirii este consecinta a culmii indiferentei!

    Deceneus
    - Ieri, 12:17

  • Savureza ultimele picaturi de vara impreuna cu copilul tau

    redactor
    - Ieri, 11:22

Intrebari Panica

  • oare sunt insarcinata?

    Zinutza
    - aug 24 2014 13:23

  • Alaptez si trebuie sa iau medicamente. Copilul refuza laptele praf!

    asha_greyjoy
    - aug 20 2014 22:21

  • Proluton si Celestone

    Melek29
    - aug 18 2014 12:43

  • copil cu sindrom joubert

    madanapcori
    - aug 11 2014 13:43

  • eroare conectare sectiune FIV

    Hatice
    - aug 01 2014 07:08

Ionut, Romania nu te uita!

Ultimele aprecieri

  • crisa17Poza lui %s

    crisa17
    ii multumeste lui

    Cupcake
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • icailoaiePoza lui %s

    icailoaie
    ii multumeste lui

    glimmer
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • NicNicPoza lui %s

    NicNic
    ii multumeste lui

    Cupcake
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • NicNicPoza lui %s

    NicNic
    ii multumeste lui

    daena
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • LittleLuluPoza lui %s

    LittleLulu
    ii multumeste lui

    Cupcake
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Premergator bebe si copii

    costumecarnaval
    - feb 03 2014 20:50

  • Saltea de infasat bebe cu intaritura Berber 70x50 cm

    costumecarnaval
    - feb 04 2014 17:34

  • Cufar pentru jucarii

    Tala
    - feb 05 2014 22:07

  • Scutece Pampers

    costumecarnaval
    - feb 06 2014 11:44

  • Scutece Happy

    costumecarnaval
    - feb 06 2014 11:46

Retete

  • Prajitura cu Afine (Reteta Video)

    Ina75
    - aug 27 2014 15:18

  • Piept de Pui cu Prune si Legume (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 31 2014 15:36

  • Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 24 2014 14:54

  • Sos de Visine pentru Friptura (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 23 2014 15:25

  • Cotlet de Porc cu Ceapa si Sos de Mustar (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 17 2014 15:24

Bloguri

  • Buna dimineata!

    Deea87
    - sep 02 2014 07:22

  • o zi linistita

    larisa88
    - sep 01 2014 23:40

  • Jurnal de sarcina

    lucia0509
    - sep 01 2014 20:26

  • fericire

    alinabacau1
    - sep 01 2014 20:14

  • Din nou la munca

    dellya1987
    - sep 01 2014 17:25