Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 410 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 17.062 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.896 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.202 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 410 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 410 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 17.062 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.896 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.999 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.242 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • amenda circulatie

    lara_ro
    - iul 05 2015 17:33

  • Priviti si va minunati---ora de limba engleza in Vaslui

    XIO
    - iul 05 2015 09:26

  • Dureri ingrozitoare la menstruatie

    SofiaB
    - iul 04 2015 16:16

  • Parinti singuri, fericiti dar care isi doresc o relatie

    carlad
    - iul 04 2015 13:00

  • PRIMELE ZILE ALE PUIUTULUI - LA EL ACASA

    alessandra14
    - iul 04 2015 11:44

Intrebari Panica

  • Placenta

    pelik12
    - iul 05 2015 10:33

  • Stomatologie

    ralidaria
    - iul 03 2015 21:25

  • Strabism

    LarisaERIK
    - iul 03 2015 19:44

  • Va rog sa ma ajutati cu un sfat!

    lucianalicurici
    - iul 03 2015 10:45

  • Gravida Racita

    MagdOotza
    - iul 03 2015 08:49

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • Ioana_PosPoza lui %s

    Ioana_Pos
    ii multumeste lui

    helbi
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • J GPoza lui %s

    J G
    ii multumeste lui

    helbi
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Ioana_PosPoza lui %s

    Ioana_Pos
    ii multumeste lui

    helbi
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • elydaPoza lui %s

    elyda
    ii multumeste lui

    helbi
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • aminnaPoza lui %s

    aminna
    ii multumeste lui

    helbi
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Cumpar apartament

    emma_cosmi
    - mai 22 2015 09:01

  • Hainute ieftine Germania/Anglia

    irinar2010
    - mai 23 2015 18:37

  • Vand Rochita printesa/serbare, roz

    ZebraArt
    - iun 03 2015 11:06

  • Vand Trambulina cu plasa de protectie, 1,40m diametru

    ZebraArt
    - iun 03 2015 13:09

  • vand sistem complet unitate monitor sistem audio home cinema imprimanta inclusiv birou cu scaun

    GianiScutaru
    - iun 05 2015 02:09

Grupuri

  • Copii cu Diabet

    RoxanaZoita
    - apr 22 2013 13:02

Retete

  • Inghetata Rocky road

    Anda08
    - iul 02 2015 09:26

  • Creveti picanti cu mango la gratar

    redactor
    - iul 01 2015 12:53

  • Clafoutis cu caise si cirese

    redactor
    - iun 26 2015 14:56

  • Biscuiti din cartofi dulci

    Anda08
    - iun 26 2015 13:19

  • Biscuiti cu prune

    Anda08
    - iun 26 2015 12:10

Bloguri

  • Micuta mea

    AlinaAlessya
    - Ieri, 23:15

  • Nu mai vreau sfaturi

    oanafeli
    - Ieri, 22:54

  • Am fost la Doamne Doamne

    Baltariu21
    - Ieri, 20:20

  • Cu drag pentru tine...

    alexaaaa
    - Ieri, 14:30

  • Numele tau

    oanafeli
    - iul 04 2015 22:43