Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 235 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 14.666 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.378 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru matur

  • Administrators
  • 2.972 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 235 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 235 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 14.666 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.378 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.143 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Topoloveni

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.209 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0





Subiecte recente

  • Dublu test

    miha05
    - Ieri, 16:11

  • Nivea Baby in Geanta Bebelusului - editia 3, pareri

    redactor
    - Ieri, 14:44

  • 10 Sfaturi din...Gradina Domnului

    redactor
    - Ieri, 13:09

  • Nasterea la Sanovil

    Anda08
    - Ieri, 13:02

  • Actualizare probleme editor forum, copy/paste, citate, etc?

    ADMIN
    - Ieri, 11:44

Intrebari Panica

  • copil cu distrofie musculara

    speranta17
    - iul 30 2014 19:57

  • Fertilizare in vitro , FIV Spania, Turcia

    Niko74
    - iul 27 2014 21:53

  • Jena in vagin, primul trimestru de sarcina

    miha05
    - iul 23 2014 08:33

  • Este OK acesta valoare de igE ?

    cristin35
    - iul 20 2014 11:26

  • scurgeri rozali in sapt 33 de sarcina

    yony1006
    - iul 13 2014 10:12

Ultimele aprecieri

  • redactorPoza lui %s

    redactor
    ii multumeste lui

    LadyArtemis
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • RufusPoza lui %s

    Rufus
    ii multumeste lui

    LadyArtemis
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Norina36Poza lui %s

    Norina36
    ii multumeste lui

    ona_elaa
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ralcatPoza lui %s

    ralcat
    ii multumeste lui

    Oana_B
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • XIOPoza lui %s

    XIO
    ii multumeste lui

    BellaDonna
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Steluta muzicala Vtech Peek A Boo

    titi143
    - apr 21 2014 13:23

  • CD Player Fisher Price

    titi143
    - apr 21 2014 14:04

  • Jucarie pentru patut Fisher Price

    titi143
    - apr 21 2014 14:33

  • Tricouri TEX 2-3 ANI

    lenutapop
    - apr 24 2014 22:08

  • rochita crosetata

    adinaserban
    - apr 25 2014 07:10

Grupuri

  • Mamici de Aprilie 2015

    Anda08
    - iul 30 2014 10:53

  • Mamici de Martie 2015

    danuta_aga
    - iul 05 2014 23:45

  • Mamici de Februarie 2015

    Anda08
    - iun 02 2014 10:06

  • Mamici de Ianuarie 2015

    Anda08
    - apr 23 2014 11:06

  • Am pierdut sarcina - grup de suport

    ADMIN
    - apr 14 2014 13:11

Retete

  • Piept de Pui cu Prune si Legume (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 31 2014 15:36

  • Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 24 2014 14:54

  • Sos de Visine pentru Friptura (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 23 2014 15:25

  • Cotlet de Porc cu Ceapa si Sos de Mustar (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 17 2014 15:24

  • Prajitura cu Caise (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 09 2014 14:41

Bloguri

  • Multe de povestit

    andreeaionela66
    - Ieri, 23:35

  • buna seara

    larisa88
    - Ieri, 23:32

  • Azi am fost la Ecograf

    Aidaraysa89
    - Ieri, 23:07

  • O seara frumoasa de tot!

    babymelon
    - Ieri, 22:41

  • Primele cumparaturi

    silviapatru
    - Ieri, 22:41