Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 666 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.077 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.587 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.406 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 666 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 666 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.077 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.587 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.150 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.990 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Subiecte recente

  • Bebe sau dereglare hormonala?

    Mara2303
    - iul 30 2016 01:02

  • Hipospadias balanic

    AndreeaAndraRobert
    - iul 29 2016 15:07

  • Ziua imnului

    BlackCat4evR
    - iul 29 2016 14:38

  • Eveniment - Alaptarea. Beneficii pentru mama si copil

    Anda08
    - iul 29 2016 09:29

  • Stafilococul "pasiv" se ia sau nu?

    mamica11
    - iul 28 2016 09:53

Intrebari Panica

  • Scurgeri maronii inaintea CM, sarcina?

    Mara2303
    - iul 30 2016 01:19

  • Scurgeri maronii inaintea CM, sarcina?

    Mara2303
    - iul 30 2016 01:17

  • Scurgeri maronii inaintea CM, sarcina?

    Mara2303
    - iul 30 2016 01:17

  • Rmn pelvin

    avramancuta
    - iul 29 2016 17:22

  • Hipospadias balanic

    AndreeaAndraRobert
    - iul 29 2016 16:01

Ocazii

  • ovoenergen

    Nicoleta_84
    - iul 12 2016 10:03

  • Apartament de inchiriat la mare

    roxanaz
    - iul 15 2016 13:29

  • Vand medicamente FIV

    mirano
    - iul 18 2016 19:41

  • VARZA KALE

    MMIHAI2016
    - iul 22 2016 09:48

  • Donez 450UI GonalF

    adico
    - iul 28 2016 17:01

Grupuri

  • Mamici de Martie 2017 (Ghiocei de Martie 2017)

    Anda08
    - iul 04 2016 07:57

  • Mamici de Februarie 2017

    Anda08
    - mai 25 2016 15:29

  • Mamici de Ianuarie 2017

    Anda08
    - apr 19 2016 15:00

  • Mămici din Pitesti

    alinamih30
    - apr 10 2016 10:06

  • Mamici de Decembrie 2016

    Anda08
    - mar 15 2016 10:28

Retete

  • Salata de cartofi dulci la gratar

    Anda08
    - iul 20 2016 15:54

  • Somon la gratar si cartofi copti

    Anda08
    - iul 20 2016 15:50

  • Piersici la gratar

    Anda08
    - iul 20 2016 15:46

  • Salata cu avocado la gratar si rosii

    Anda08
    - iul 20 2016 15:43

  • Guacamole cu ananas la gratar

    Anda08
    - iul 20 2016 15:41

Bloguri

  • Bebe activ

    Adelinagri02
    - iul 30 2016 00:03

  • Ecografie

    Cosmynutza
    - iul 29 2016 14:10

  • avem aproape 40 de saptamani

    lidiaioana
    - iul 29 2016 10:49

  • Sarcinile casnice

    29ddm
    - iul 29 2016 09:16

  • Family

    Adelinagri02
    - iul 28 2016 21:43