Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.407 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.030 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.036 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.407 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.030 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.808 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.599 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Recomandare medic ginecolog pentru sarcina - IASI !

    Ivone
    - Ieri, 11:33

  • Societatea civila si acest Parlament de rusine

    redactor
    - Ieri, 11:24

  • Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (79)

    Laura25
    - Ieri, 11:13

  • Despre abuz: viata ca o alegere

    Eleni
    - Ieri, 10:57

  • Mobila bucatarie

    bogdana95
    - Ieri, 01:51

Intrebari Panica

  • Geanta bebelusului

    blacky11
    - mar 25 2015 21:02

  • Un sfat va rog!

    Ella_Mya
    - mar 25 2015 00:10

  • Help please!!! :(

    Ivone
    - mar 22 2015 21:35

  • sarcina cu probleme??!!

    annamstan
    - mar 21 2015 21:09

  • Alimentatie

    AndreeaAndries
    - mar 21 2015 15:04

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • FleurdelisePoza lui %s

    Fleurdelise
    ii multumeste lui

    a_alinta
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • carolinahPoza lui %s

    carolinah
    ii multumeste lui

    aminna
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • carolinahPoza lui %s

    carolinah
    ii multumeste lui

    BellaDonna
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • CorinaDaniPoza lui %s

    CorinaDani
    ii multumeste lui

    corina.ion
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    helbi
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Anvelope vara, Anvelope iarna | Vadrexim

    valy1971
    - feb 12 2015 13:06

  • Jante aliaj, Jante tabla | Vadrexim

    valy1971
    - feb 12 2015 13:12

  • Vadrexim | Anvelope, Jante, Cauciucuri de iarna si vara

    valy1971
    - feb 12 2015 13:16

  • Anvelope 4x4 off road, Anvelope all season | Vadrexim

    valy1971
    - feb 12 2015 13:18

  • Anvelope ieftine, jante OZ, cauciucuri | Vadrexim

    valy1971
    - feb 12 2015 13:22

Grupuri

  • Mamici de Decembrie 2015

    Anda08
    - mar 20 2015 14:53

  • Mamici de Noiembrie 2015

    Anda08
    - mar 06 2015 13:51

  • Mamici de Octombrie 2015

    Anda08
    - feb 06 2015 15:33

  • Mamici de Septembrie 2015

    Sensaura
    - ian 25 2015 20:28

  • Mamici de Septembrie 2015

    Anda08
    - ian 14 2015 12:34

Retete

  • Praz in vinegreta cu bacon

    redactor
    - mar 11 2015 12:42

  • Eclere cu frisca de capsuni

    redactor
    - mar 06 2015 11:36

  • Ciocanele de pui cu dovleac la cuptor

    redactor
    - feb 19 2015 12:47

  • Gogosi cu gem

    redactor
    - feb 08 2015 19:03

  • Supa de morcov si cocos cu pui

    redactor
    - feb 06 2015 17:51

Bloguri

  • O zi frumoasa!

    alinasibebe
    - mar 27 2015 06:27

  • Din nou rau!

    Ivone
    - mar 27 2015 00:23

  • Travaliu...

    Reli29
    - mar 26 2015 23:40

  • La locul de joaca

    Mariana5
    - mar 26 2015 23:30

  • Tati afla...

    veveritza09
    - mar 26 2015 23:16