Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.168 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 22.188 mesaje
  • Country:

  • City:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 21.050 mesaje
  • Country:

  • City:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.513 mesaje
  • Country:

  • City:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.168 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.168 mesaje
  • Country:

  • City:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 22.188 mesaje
  • Country:

  • City:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 21.050 mesaje
  • Country:

  • City:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.151 mesaje
  • Country:

  • City:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.089 mesaje
  • Country:

  • City:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Subiecte recente

  • Ramla Bay Resort Malta

    coccolina
    - iun 25 2017 18:57

  • Ziua sanzienelor

    marius
    - iun 24 2017 19:18

  • Preotul, sexul si pacatul

    viviana
    - iun 23 2017 17:55

  • Happy New Year!

    marius
    - iun 22 2017 07:23

  • Romania o zona politica moarta!

    Deceneus
    - iun 21 2017 18:01

Intrebari Panica

  • Sarcina

    GabrielaPavel98
    - iun 26 2017 11:27

  • trimestru1 de sarcina-femibion

    ifrim
    - iun 26 2017 09:44

  • Cerclaj

    Mirela 85
    - iun 25 2017 10:25

  • Stări de rău sarcina

    Mariana19
    - iun 25 2017 00:09

  • Înțepături in zona buricului

    alexandranicu
    - iun 24 2017 19:33

Ocazii

  • Vand gonal f 900 si pergoveris

    Misu79
    - mai 13 2017 23:44

  • Vand un pen Gonal-f 300 ui, o fiola Pergoveris 150 ui si o fiola Diphereline 0,1 mg

    Elena301
    - iun 13 2017 17:50

  • Vand Gonal F 900 si Menopur

    Macris
    - iun 15 2017 12:34

  • Gonal F 900 si Pergoveris

    florina10
    - iun 18 2017 15:53

  • Vand Pergoveris

    mnicoletana
    - iun 19 2017 21:57

Grupuri

  • Bebe cu probleme sold

    Dediut
    - nov 12 2015 16:14

  • Logopedie

    vorbestecorect
    - iul 11 2015 14:52

  • Copii cu Diabet

    RoxanaZoita
    - apr 22 2013 13:02

Retete

  • Budinca de paine cu visine

    Anda08
    - iun 21 2017 12:44

  • Limonada cu visine

    Anda08
    - iun 20 2017 14:58

  • Focaccia cu visine

    Anda08
    - iun 19 2017 17:28

  • Briose cu afine fara zahar

    Anda08
    - iun 19 2017 09:58

  • Afine cu iaurt

    Anda08
    - iun 19 2017 09:53

Bloguri

  • O noua saptamana

    Mia_Oana
    - iun 26 2017 09:58

  • Ecografii

    lumicostycypry
    - iun 25 2017 23:30

  • Bebe mic

    YRY91
    - iun 25 2017 20:41

  • Fericirea poartă numele tău

    Brysaida
    - iun 25 2017 20:32

  • Bine ai venit, Eva

    ilie_m1
    - iun 25 2017 10:19