Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 14.579 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.298 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru matur

  • Administrators
  • 2.926 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 14.579 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.298 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.978 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Topoloveni

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.138 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0





Subiecte recente

  • Copilul de 2 ani nu vorbeste,inca?

    Spontania2013
    - iul 22 2014 22:42

  • Crapaturi in talpa piciorului la copiii

    colory
    - iul 22 2014 22:27

  • Gradinite pentru fetite stilate ?

    ankutzy
    - iul 22 2014 19:53

  • Buna seara mamici / viitoare mamici

    Ahleen
    - iul 22 2014 16:52

  • Mamici de Februarie 2015 (Bulgarasi de Februarie 2015) (Cap. 2)

    Kytana
    - iul 22 2014 16:52

Intrebari Panica

  • igE

    cristin35
    - iul 20 2014 11:26

  • scurgeri rozali in sapt 33 de sarcina

    yony1006
    - iul 13 2014 10:12

  • Idemnizatie postnatal?

    LeoneMada
    - iul 12 2014 09:10

  • Clinica - mamografie digitala

    AmaliaColt
    - iul 03 2014 14:11

  • M23071986
    - iul 01 2014 15:45

Ultimele aprecieri

  • vivianaPoza lui %s

    viviana
    ii multumeste lui

    Aqai
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ArryaPoza lui %s

    Arrya
    ii multumeste lui

    Cochonel
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ab5174Poza lui %s

    ab5174
    ii multumeste lui

    rall
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • missdarceyPoza lui %s

    missdarcey
    ii multumeste lui

    ziki
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mes_mesPoza lui %s

    mes_mes
    ii multumeste lui

    new_life
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Donez fiole No-Spa, Gynypral, Ergometrin

    oanad21
    - oct 29 2013 22:25

  • Set tablouri Alba ca zapada si cei sapte pitici

    ralu.c
    - nov 01 2013 09:03

  • geanta din blue jeans

    Dodo-pui
    - nov 04 2013 14:13

  • tarc copii si gratis calut balansoar

    anickname
    - nov 04 2013 16:02

  • Vand sterilizator electric, cu aburi, AVENT

    ileana
    - nov 07 2013 19:39

Grupuri

  • Mamici de Martie 2015

    danuta_aga
    - iul 05 2014 23:45

  • Mamici de Februarie 2015

    Anda08
    - iun 02 2014 10:06

  • Mamici de Ianuarie 2015

    Anda08
    - apr 23 2014 11:06

  • Am pierdut sarcina - grup de suport

    ADMIN
    - apr 14 2014 13:11

  • Mamici de Decembrie 2014

    Anda08
    - mar 24 2014 10:24

Retete

  • Cotlet de Porc cu Ceapa si Sos de Mustar (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 17 2014 15:24

  • Prajitura cu Caise (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 09 2014 14:41

  • Supa Crema de Sfecla Rosie (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 03 2014 14:27

  • Prajitura cu Cirese (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 01 2014 17:01

  • Pui cu Rosii si Piersici (Reteta Video)

    Ina75
    - iun 25 2014 14:48

Bloguri

  • Am ales numele copilului

    loredana_v26
    - Astăzi, 01:50

  • 19 SAPTAMANI

    georgianaVOINEA
    - Ieri, 22:57

  • 18 saptamani

    Melek29
    - Ieri, 22:33

  • Burta baietel

    LaviBB
    - Ieri, 20:30

  • o noua zi, aceeasi stare

    candre
    - Ieri, 20:28