Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 399 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.579 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.230 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.062 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 399 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 399 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.579 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.230 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.932 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.734 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Cine vede solutia logicii de numerotare?

    ADMIN
    - Astăzi, 13:46

  • Viata dupa 40 de ani. Ce asteptari(mai) aveti?

    crisseis
    - Ieri, 18:31

  • Incident tehnic inceput de ieri

    ADMIN
    - Ieri, 08:26

  • Picior valg la bebel - a mai trecut cineva prin asta?

    simona1985sss
    - apr 17 2015 12:44

  • Intre exorcizare si ratiune

    viviana
    - apr 17 2015 12:34

Intrebari Panica

  • Mancarimi!

    Ivone
    - apr 18 2015 18:02

  • Lectii de canto, de la ce varsta?

    DavidaMi
    - apr 16 2015 22:33

  • Urgenta, probleme cu familia

    ANONIM_CUNOSCUT
    - apr 12 2015 11:26

  • Ajutoor!Ma doare maseaua!

    Maria0123
    - apr 11 2015 00:47

  • sarcina 31 saptamani

    silvia20
    - apr 10 2015 09:51

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • DarkBendisPoza lui %s

    DarkBendis
    ii multumeste lui

    kitz-kitz
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MariaV79Poza lui %s

    MariaV79
    ii multumeste lui

    MihaD1
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MariaV79Poza lui %s

    MariaV79
    ii multumeste lui

    dea78
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MihaD1Poza lui %s

    MihaD1
    ii multumeste lui

    dea78
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    XIO
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Lucru pentru toti simplu si repede!!

    raluca_tagean
    - mar 05 2015 14:42

  • Scaun auto MARCO POLO 0-18 KG

    clau_miha
    - mar 07 2015 21:51

  • Tricicleta cu maner CAT 1L - PUKY (roti cauciuc gonflabile,cosulet)

    clau_miha
    - mar 07 2015 22:00

  • Patut de lemn masiv cu laterala mobila si rotile (bonus saltea)

    clau_miha
    - mar 07 2015 22:05

  • Vand Conceive Plus

    Rara2015
    - mar 08 2015 21:14

Grupuri

  • Mamici din Galati

    Marylia
    - mar 18 2015 22:10

  • Zambile de martie 2015

    Andreea4
    - feb 24 2015 09:00

  • cerclaj

    mariamica
    - iul 28 2014 16:37

  • Mamici de Decembrie 2014

    Anda08
    - mar 24 2014 10:24

  • Mamici de Noiembrie 2014

    Anda08
    - feb 24 2014 10:33

Retete

  • Supa de primavara cu ciabatta

    redactor
    - apr 17 2015 13:25

  • Tarta de pui cu fenicul si oua

    redactor
    - apr 09 2015 16:07

  • Painite cu sofran si merisoare

    redactor
    - apr 08 2015 17:44

  • Tarta de morcovi cu crema de branza

    redactor
    - apr 02 2015 14:40

  • Friptura de miel cu crusta de migdale

    redactor
    - apr 01 2015 13:01

Bloguri

  • Biocebral sirop (pentru cresterea puterii de concentrare si memorare)

    georgiana1989
    - apr 19 2015 13:12

  • Proposept M (pentru dureri de gat)

    georgiana1989
    - apr 19 2015 13:08

  • Immunotus(tusea productiva)

    georgiana1989
    - apr 19 2015 13:05

  • gentuta bebelusului

    georgiana1989
    - apr 19 2015 12:56

  • Vizita medicului pediatru

    Eveeve
    - apr 19 2015 11:49