Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 367 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.963 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.736 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.811 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 367 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 367 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.963 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.736 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.346 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.221 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0


"Writing means sharing", Paulo Coelho | Nu sta pe tusa! Spune ce crezi! Care este parerea ta?



Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Grupurile inchise Facebook

    iuliajurdi
    - Astăzi, 13:18

  • Interzicerea concursurilor cu plata in scoli.

    EliaElia
    - Ieri, 22:12

  • Cum se citeste termenul de valabilitate?

    oanap85
    - Ieri, 17:34

  • Cand copiii cresc: Andy van Pop

    redactor
    - Ieri, 16:57

  • Idealul de frumusete de-a lungul istoriei

    redactor
    - Ieri, 16:17

Ultimele Intrebari

  • col deschis saptamana 21 - panica

    lucianadml
    - ian 27 2015 22:56

  • Școala 49 - clasa 0 - 2015-2016

    irina35
    - ian 24 2015 23:49

  • Tusea in sarcina

    Nicoletaata
    - ian 23 2015 16:31

  • Cum pot intra in legatura cu admin-ul site-ului?

    roze1111
    - ian 21 2015 19:02

  • cum scriu un mesaj privat ?

    baby_kristina87
    - ian 20 2015 18:59

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • kariguldPoza lui %s

    kariguld
    ii multumeste lui

    elyda
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • kariguldPoza lui %s

    kariguld
    ii multumeste lui

    laura78nico
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MickyyyPoza lui %s

    Mickyyy
    ii multumeste lui

    Jullia
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • irboPoza lui %s

    irbo
    ii multumeste lui

    iuliajurdi
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • kariguldPoza lui %s

    kariguld
    ii multumeste lui

    devoska
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Cos/Scoica/Scaun auto Bertoni

    IuliaTeodora
    - dec 20 2014 18:48

  • lapte alergii nutramigen 2

    totulii
    - dec 21 2014 23:31

  • Parfum COCCOLINO-YUMOS Spray 500ML.

    stefan08
    - dec 22 2014 22:40

  • Centru de distracții și dezvoltare pentru copii!

    CurcubeulVesel
    - dec 24 2014 11:49

  • Atelier de creativitate si art-terapie pentru copii si parinti

    psihologonline
    - dec 24 2014 12:51

Grupuri

  • Copii cu Diabet

    RoxanaZoita
    - apr 22 2013 13:02

Retete

  • Tarta cu portocale si cacao

    redactor
    - ian 27 2015 16:38

  • Ciuperci umplute cu spanac si nuci

    redactor
    - ian 25 2015 15:03

  • Prajitura cu Pere si Ciocolata (Reteta Video)

    Ina75
    - ian 23 2015 14:25

  • Lasagna cu praz si bacon

    redactor
    - ian 21 2015 16:00

  • Pastrav cu Bacon (Reteta Video)

    Ina75
    - ian 20 2015 14:53

Bloguri

  • SARCINA-O BINECUVANTARE

    daniella79
    - Astăzi, 15:52

  • Un al 2-lea nume?

    Maria0123
    - Ieri, 21:23

  • bebelusul meu

    mihaelass
    - Ieri, 19:15

  • Racita, obosita...

    iuliarenata
    - Ieri, 18:32

  • cred ca ai miscat!

    andreeaO2
    - Ieri, 17:23