Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 381 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.220 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.896 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.945 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 381 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 381 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 16.220 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.896 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.623 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.424 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Propunerea de majorare a alocației pentru copii, RESPINSĂ :(

    ADMIN
    - feb 26 2015 20:11

  • nu se actualizeaza locatia

    Ioana_Pos
    - feb 26 2015 18:35

  • Laptop - TV Smart - WiFi, cum?

    viviana
    - feb 26 2015 14:07

  • invatatoare liceul iorga sau scoala 17

    smaza
    - feb 26 2015 12:50

  • Prezervarea fertilitatii feminine la Prague Fertility Centre

    MaraPFC
    - feb 26 2015 10:54

Intrebari Panica

  • Fire resorbabile

    Cami321
    - feb 26 2015 23:59

  • cat de gros sa imbracam bebelusi in acest sezon semirece?

    NedeDeea
    - feb 26 2015 14:42

  • somnul in saptamana 36

    baby_kristina87
    - feb 26 2015 11:41

  • Sexul bebelusului

    blacky11
    - feb 24 2015 21:36

  • blacky11
    - feb 24 2015 20:02

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • zikiPoza lui %s

    ziki
    ii multumeste lui

    papelusca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • kariguldPoza lui %s

    kariguld
    ii multumeste lui

    papelusca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • zikiPoza lui %s

    ziki
    ii multumeste lui

    Fleurdelise
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • zikiPoza lui %s

    ziki
    ii multumeste lui

    MAMY13
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • RufusPoza lui %s

    Rufus
    ii multumeste lui

    papelusca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Ursitoare de botez live

    petreceri
    - ian 13 2015 16:00

  • Animatie copii, Animatori pentru copii, face painting, modelaj de baloane, clown

    petreceri
    - ian 13 2015 16:27

  • Face painting, picturi pe fata, body painting

    petreceri
    - ian 13 2015 16:33

  • Pinata party, piñata pentru petreceri si evenimente

    petreceri
    - ian 13 2015 16:39

  • Gradinita Queen Elisabeth

    queenelisabeth
    - ian 15 2015 14:39

Grupuri

  • Mamici de Octombrie 2015

    Anda08
    - feb 06 2015 15:33

  • Mamici de Septembrie 2015

    Sensaura
    - ian 25 2015 20:28

  • Mamici de Septembrie 2015

    Anda08
    - ian 14 2015 12:34

  • Mamici de August 2015

    Anda08
    - nov 27 2014 16:05

  • Mamici de Iulie 2015

    Anda08
    - nov 07 2014 12:25

Retete

  • Ciocanele de pui cu dovleac la cuptor

    redactor
    - feb 19 2015 12:47

  • Gogosi cu gem

    redactor
    - feb 08 2015 19:03

  • Supa de morcov si cocos cu pui

    redactor
    - feb 06 2015 17:51

  • Madlene (sau Madeleines cum le spun francezii)

    redactor
    - feb 05 2015 12:10

  • Spaghete cu chiftelute de carnati

    redactor
    - feb 03 2015 15:50

Bloguri

  • Stafeta catre fericirea absoluta

    daby
    - feb 27 2015 00:28

  • Cezariana sau naștere normala?

    blacky11
    - feb 27 2015 00:08

  • Ziua cea mare

    adaflavius
    - feb 26 2015 21:56

  • Camera lui bebe

    dyanaM
    - feb 26 2015 18:53

  • Poze

    luciana21
    - feb 26 2015 17:57