Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 426 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 18.592 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 16.268 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.344 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 426 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 426 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 18.592 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 16.268 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.126 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.161 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Asperger’s syndrome

    ab5174
    - Astăzi, 20:44

  • Abdomen extraplat (66)

    carolinah
    - Astăzi, 18:03

  • Umilirea copilului la scoala

    redactor
    - Astăzi, 15:46

  • Mamici de Ianuarie- Februarie 2016

    Ale Ale
    - Astăzi, 14:34

  • Atentie caz fara credibilitate

    redactor
    - Astăzi, 13:21

Ultimele Intrebari

  • siimptomele au cam disparut - panica

    angela4
    - Ieri, 13:47

  • NELAMURIRE TRIMITERE MESAJ - panica

    bebe24
    - Ieri, 13:27

  • Buna!!!!!! - panica

    feni
    - feb 02 2016 15:38

  • Fertilitate! - panica

    raluk_ralu2012
    - feb 01 2016 22:10

  • Vreau bebe! - panica

    raluk_ralu2012
    - feb 01 2016 22:08

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • andaghePoza lui %s

    andaghe
    ii multumeste lui

    andacos
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • AlizeePoza lui %s

    Alizee
    ii multumeste lui

    lucialu
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • AlizeePoza lui %s

    Alizee
    ii multumeste lui

    lucialu
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • AlizeePoza lui %s

    Alizee
    ii multumeste lui

    lucialu
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • AlizeePoza lui %s

    Alizee
    ii multumeste lui

    lucialu
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Sling cu inele

    Akina
    - ian 02 2016 11:15

  • vand cetrotide

    katalinnn
    - ian 04 2016 00:31

  • Laptop-uri si calculatoare DELL

    CataHR
    - ian 04 2016 19:26

  • Caut ingrijitoare batran pt Italia

    cris1511
    - ian 10 2016 21:56

  • caciulite crosetate

    LUMY81
    - ian 18 2016 15:56

Grupuri

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

  • Mamici, Burtici, Tatici din Valcea

    Anda08
    - iul 11 2013 15:59

Retete

  • Biscuiti cu ghimbir

    redactor
    - feb 03 2016 19:31

  • Gogosi cu mere

    redactor
    - ian 27 2016 20:05

  • Gnocchi cu bacon si varza de Bruxelles

    redactor
    - ian 24 2016 20:02

  • Mousse de ciocolata super simplu de facut

    redactor
    - ian 18 2016 16:47

  • Salata de telina cu mar si morcov

    redactor
    - ian 17 2016 15:30

Bloguri

  • Bebe agitat

    Georgiana1609
    - Astăzi, 21:50

  • Saptamana 29

    Domra
    - Astăzi, 21:39

  • Inca o zi

    Ariana111
    - Astăzi, 21:02

  • Tratamente FIV cu ovocite donate in Ucraina

    Butterfly88
    - Astăzi, 20:33

  • Ia uite ca mai avem putin

    Ale2114
    - Astăzi, 10:07