Sari la conținut


- - - - -

Pasca - nevoie de sfatturi


30 raspunsuri la acest subiect

#1
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 265 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 07:49

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

 


  • 0

#2
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.126 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:09

eu nu mai las sa creasca aluatul in forma, torn direct umplutura. las mai mult la cuptor (cam o ora), tocmai ca sa se coaca bine aluatul de sub branza.


  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.794 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:42

Si eu zic s-o lasi mai mult in cuptor,insa iti spun ca intr-un an mie mi-a iesit prea uscata,de fapt atit d euscata incit era de nemincat(te inecai pur si simplu cu ea)

 

Asa ca pentru mine cel putin,mai bine varianta un pic mai umeda.

 

Dana


  • 0

#4
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.398 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucovina :)

Postat 09 aprilie 2014 - 08:44

Daca dai aluatul cu putin albus de ou inainte de a turna amestecul de branza s-ar putea ca aluatul sa nu mai absoarba umezeala compozitiei


  • 0

#5
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 265 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:46

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?


  • 0

#6
anja

anja

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 265 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Somewhere

Postat 09 aprilie 2014 - 08:47

Anda, la asta cu albusul nu m-am gandit. Tu ai incercat???


  • 0

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.126 mesaje
  • Tara:

  • Oras:CONSTANTA

Postat 09 aprilie 2014 - 08:48

da, ca la tarta, zice bine Anda.

si eventual sa lasi branza la scurs inainte?


  • 0

#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.794 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 09 aprilie 2014 - 08:57

Roxana, am incercat intr-un an sa o pun fara sa creasca si mi-a iesit tot umeda. Am sa o las mai mult in cuptor...

O fi de vina cumva si compoztia? Poate o fi branza mai apoasa.... Voi in afara de branza (aic eu folosesc kvarg), zahar, stafide, oua mai tb pus ceva?

Anja si eu tot cu quark faceam si da...quarqul e mai apos decit brinza prosapata din Romania.

 

El se moaie si mai tare cind pui oua,eu puneam putin gris in compozitie.

 

Dana


  • 0

#9
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.108 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Pitesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:00

Branza foarte bine scursa (daca o cumperi, cauti o banza mai fara zer) si mai poti pune in umplutura 2-3 lingurite de gris (eu pun si la placinte, chiar si la mere, pe care nu le calesc niciodata in prealabil).

Aluatul ramane cocos de la umplutura prea umeda, deci problema asta trebuie rezolvata.


  • 0

#10
CorinaDani

CorinaDani

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.438 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Ploiesti

Postat 09 aprilie 2014 - 09:06

Dragele mele, am nevoie de cateva sfaturi despre cum se face pasca.

Eu zic, ca sunt destul de pricepta la cozonaci, insa la Pasca, ceva nu imi iese cum trebuie.

Adica, pasca imi iese prea umeda de la compozitia de branza cu smantana, iar aluatul de la fundul tavii ramane prea, nu stiu cuj sa zic, "cocos".

 

Scriu oe scurt cum fac si poate aveti sugestii ce este gresit.

1. Pun o bucata rotunda de aluat la fundul tavii 

2. pe margini pun aluat impletit ca o coronita

3. Las sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul

4. Pun compozitia

5.. Dau la foc mediu spre mic pana cand este facut (40-45 min)

 

Asa faceti si voi? Ma gandeam anul asta sa incerc sa pun forma fara barnza 10 min la cuptor, si dupa ce s-a copt putin la cuptor, sa o scot si sa pun branza...

Ce ziceti?

 

nu cred ca se pune smantana in compozitia pentru pasca.

daca branza pe care o folosesti e prea apoasa, poti incerca sa faci chiar tu branza din lapte dulce, fie cu calciu lactic, fie cu zeama de lamaie. in felul acesta poti "stoarce" branza de tot zerul.

de asemenea, zaharul pus de la inceput in amestecul de branza, ou, stafide, are ca rezultat inmuierea compozitiei si aparitia lichidului in exces. am observat asta cand fac placinta cu branza dulce si stafide, recomandarea specialistilor este sa pui zaharul cat mai tarziu in compozitie si apoi sa pui umplutura in tava, sa nu aiba timp sa se inmoaie amestecul.


  • 0





Subiecte recente

  • AMH0,66

    clau10
    - sep 20 2014 19:50

  • Age test

    ab5174
    - sep 20 2014 10:03

  • Placenta jos inserata

    cristi_2003
    - sep 20 2014 09:17

  • Biserica pe Platoul Bucegi

    J G
    - sep 19 2014 16:55

  • AJUTOR: Mi-au furat masina

    ADMIN
    - sep 19 2014 15:18

Intrebari Panica

  • Mi-au furat masina

    ADMIN
    - sep 19 2014 15:13

  • Gingii foarte inflamate

    IonaC82
    - sep 16 2014 12:03

  • sarcina

    luciana21
    - sep 15 2014 13:48

  • sarcina

    luciana21
    - sep 13 2014 13:30

  • se poate duce la final o sarcina daca sunt operata pe cord si am proteza mecanica mitrala?

    Gyn30
    - sep 02 2014 16:28

Mesajul lunii

Ultimele aprecieri

  • andra13Poza lui %s

    andra13
    ii multumeste lui

    Kary77na
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • andra13Poza lui %s

    andra13
    ii multumeste lui

    Kary77na
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    adi2003
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • icailoaiePoza lui %s

    icailoaie
    ii multumeste lui

    adi2003
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Sim_agnPoza lui %s

    Sim_agn
    ii multumeste lui

    AlexBzg
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Vesta copii personalizata

    - oct 09 2013 17:59

  • salopeta 3-6 luni

    - oct 09 2013 18:01

  • salopeta 3-6 luni

    - oct 09 2013 18:03

  • ciorapei ptr 0-3 luni

    - oct 09 2013 18:04

  • 2 bluzite ptr 0-3 luni

    - oct 09 2013 18:05

Grupuri

  • Mamici de Mai 2015

    Anda08
    - sep 19 2014 14:45

  • Mamici de Aprilie 2015

    Anda08
    - iul 30 2014 10:53

  • Mamici de Martie 2015

    danuta_aga
    - iul 05 2014 23:45

  • Mamici de Februarie 2015

    Anda08
    - iun 02 2014 10:06

  • Mamici de Ianuarie 2015

    Anda08
    - apr 23 2014 11:06

Retete

  • Briose cu Malai si Afine (Reteta Video)

    Ina75
    - sep 18 2014 14:56

  • Salata de Dovlecei si Rosii (Reteta Video)

    Ina75
    - sep 16 2014 14:43

  • Prajitura Desteapta (Reteta Video)

    Ina75
    - sep 11 2014 15:03

  • Salata de Naut (Reteta Video)

    Ina75
    - sep 09 2014 15:36

  • Crumble cu Fructe (Reteta Video)

    Ina75
    - sep 04 2014 18:02

Bloguri

  • Bebe Will

    alexandra15011992
    - Astăzi, 21:29

  • burtica......

    paco2014
    - Astăzi, 19:58

  • Inceput raceala

    hwtws
    - Astăzi, 19:32

  • Lucrusoare pentru bebe!!

    utika
    - Astăzi, 19:14

  • draga jurnalule,

    flori_nicolae
    - Astăzi, 17:45