Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ce facem din clasa a Va?


73 raspunsuri la acest subiect

#11
irinai

irinai

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 312 mesaje

Postat 26 martie 2014 - 17:17

Copilul meu este la Colegiul National Spiru Haret. Profilul este engleza intensiv, ceea ce a insemnat examen de selectie doar la aceasta limba.

 

Otilia, ma intereseaza foarte mult unde se situeaza vs. copii de varsta lui din alte scoli. Cum admiterea la liceu este pe baza rezultatelor de la Evaluarea Nationala (tot un examen din punctul meu de vedere) si a mediei din clasele V-VIII, ma intereseaza la ce nivel este ca sa stiu unde trebuie sa lucrez cu el. Degeaba este primul din clasa lui, daca nivelul clasei este scazut. Degeaba are 10 pe linie daca nu este in stare sa rezolve subiecte care sa ii permita sa ia o nota mare la Evaluarea Nationala si sa intre la un liceu bun.

Am cunostinte apropiate al caror copil avea media peste 9 la liceu. Si nu a luat Bac-ul. Pentru ca nu a stiut, iar mediile erau de fapt rezultatul faptului ca era un copil extrem de charismatic si cuminte.

 

Si la noi ni-l ridica invatatoarea in slavi de cat de destept este. Si noi credeam. Ca doar avea experienta de nu stiu cati ani de predare.

E, uite, cand a ajuns la un nivel mediu-superior nu a facut fata. Avea grave lacune la matematica care au necesitat luni intregi de munca suplimentare. Asta ca sa ajunga la un nivel mediu, nu sa faca performanta. 

 

Rufus, s-au mai schimbat lucrurile si la Caragiale. Am prieteni care au copilul acolo si sunt foarte multumiti. Fac germana intensiv. Si am inteles de la ei ca ar fi cam la fel ca la noi - munca suplimentara din partea profesorilor la matematica si romana. Plus cerinte sporite din partea celorlati profesori, la aproape toate materiile. Ceea ce este un lucru foarte bun. Caci in viata mai exista si altceva decat romana si matematica.



#12
Unicorn42

Unicorn42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 171 mesaje

Postat 26 martie 2014 - 20:50

Eu am facut gimnaziul in cadrul unui liceu :) Si a fost una dintre cele mai bune alegeri pe care le-au facut ai mei - mediul si nivelul clasei nu se compara cu majoritatea scolilor generale, mai ales cea din care am plecat eu.

 

Ca un pic de background: eu am fost un copil foarte timid si destul de anxios, care in prima zi de scoala dintr-a cincea nu cunosteam pe nimeni din viitoarea clasa. Prima persoana pe care am cunoscut-o mi-a devenit cea mai buna prietena de atunci, imi va fi curand domnisoara de onoare la nunta :) Si am ramas douazeci dintre colegi impreuna opt ani, pana in clasa a doisprezecea. N-am fost cea mai unita ori cuminte clasa neaparat, dar faptul ca proveneam din medii sociale asemanatoare si aveam interese relativ comune a ajutat mult, cred. Eram toti inteligenti, cand a fost de invatat, am invatat toti, cand a fost de chiulit in grup am chiulit, de asemenea, toti :)

 

Profesorii s-au adaptat sa ne predea si noua, n-am simtit vreodata ca n-ar fi putut sa se faca intelesi, au avut standarde inalte pentru noi, dar ne-au si alintat destul de mult, ca eram aia mici :)) (eram a doua generatie care incepea gimnaziul in liceul respectiv, si clasa unica pentru anul meu). Am beneficiat, deci, de profesori foarte faini, de predare de calitate inalta si de interes maxim, caci ne "cresteau" :) La concursuri se ducea cine voia, de altfel nici nu erau prea multe - Cangurul era privit cumva ca o gluma, ce contau erau concursurile judetene / interjudetene de matematica sau informatica, si olimpiadele in general. Judeteana era un minim, am ajuns si la nationale :) Am intrat, de asemenea, si prin tot felul de concursuri nationale sau internationale, care in general erau accesibile mai degraba liceelor.

 

In rest, de cei mari eram relativ separati, invatam intr-un corp doar noi, cei mici, si vreo doua clase de a noua/a zecea parca. Dintr-a noua ne-a mutat si pe noi in corpul principal al liceului :) Dar in general, nu prea ne vedeam cu cei mai mari, si chiar daca ne vedeam, aia ne ignorau cu succes :) Sunt mandra sa raportez ca in timpul gimnaziului n-a fumat nimeni de la noi din clasa - ne-am apucat, in bloc compact, in vara de dupa capacitate :))) Si ne-am lasat singurei pana la final de a doispea (cu niste mici exceptii, vreo doua sau trei). La un moment dat stiu ca ne apucase o moda cu mancatul sanatos, in consecinta ne aduceam sandwichuri de acasa, mama era fericita maxim ca renuntasem la covrigei si biscuiti :))

 

Ce mi-a placut tare mult la clasa din care am avut norocul sa fac parte a fost ca eram niste copii foarte diversi, si incurajati de parinti in tot felul de directii, desi urmam un liceu cu profil real (mate-info). S-a facut performanta si in mate, si in info, dar si in franceza sau engleza, teatru, dans, coregrafie, baschet, chitara.. nu mai stiu, eram toti destul de artisti, asa :)) Numai de fizica nu s-a lipit nimeni cumva (desi vreo cativa au sfarsit in Politehnica). Toti am luat bacul, toti am terminat facultati bune, eu zic ca e o poveste de succes, asa :)

 

Ce vreau sa zic, sumarizat, este ca experienta e misto, anturajul tinde sa fie mai bun si se merge in general cu turma spre lucruri mai pozitive (si daca nu-s neaparat pozitive, nu pot astia sa exmatriculeze o clasa intreaga pentru ca s-au hotarat cu totii sa chiuleasca la chimie, nu? :)) ).

 

Disclaimer: eu am terminat intr-un orasel mai de provincie, asa, banuiesc ca exista si multe scoli generale in Bucuresti unde experientele sunt asemanatoare; la noi in oras nu prea erau :)



#13
ad_b

ad_b

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 169 mesaje

Postat 31 martie 2014 - 23:16

Si eu am copilul clasa a IVa si ma tot gandesc ca la o scoala generala nu se lucreaza la nivelul lui, in plus si clasa este cam slaba. Din ce verificasem pana acum, din cauza testului la engleza nu cred ca ar intra la Cosbuc (are o anumita structura pentru care trebuie sa te pregatesti, iar cursul de engleza pe care il face el se bazeaza pe pregatirea pentru Cambridge). Citind mesajele de mai sus, am aflat ca la Caragiale se da doar romana si matematica, dar parerile legate se acest liceu sunt impartite, mai putin bune. Acum daca cineva cunoaste mai bine cum este gimnaziul aici si poate sa dea mai multe detalii, ar fi binevenite. Ce am citit adineauri pe siteul lor este ca se face intensiv germana. Ce inseamna asta? Copilul meu a facut engleza pana acum si nu stie deloc germana. Sunt luati ca incepatori?

Pentru mine distanta conteaza, la fel si programul, deoarece timpul pierdut prin tramvaie il poate folosi la diverse activitati extrascolare, asa cum am facut si pana acum.

Deci, cum este in Caragiale (gimnaziu)?



#14
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 01 aprilie 2014 - 09:40

ad_b, nu trebuie sa te sperie structura testului de engleza. In sine e foarte simplu.

 

1. O compunere de maxim 75 cuvinte. In general e ceva de genul: "animalul preferat" "prietena mea" " o zi de vara" o zi de vacanta" etc.

2. va citi un text din manualul pe care a studiat la clasa si i se vor pune 3 intrebari

3. un dialog pe un subiectt dat cu un alt elev - cu timp e de preatire al subiectlui de 5 minute.

 

Daca face pregatire la engleza indiferent pentru ce, e imposibil sa nu se descurce.

Sunt copii de clasa a Iv- si nu vor avea nimic complicat.

====

Cand a dat fii-mea examenul pentru clasa de intensiv engleza au fost 25 locuri si 60 de candidati.

Aveam emotii si ma intrebam daca reuseste eu vazandu-i pe toti la acelasi nivel.

Aiurea, ea intrat a III-a, cu 9,99 si marea majoritate au avut sub 7.



#15
LoraG76

LoraG76

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.288 mesaje

Postat 01 aprilie 2014 - 12:13

Subiectul asta il voi urmari si eu cu mare interes. :) 

Pana cum o luna sustineam sus si tare ca nu o voi da la liceu din clasa a V-a, mi se pare ca liceul pt. elevii de la gimnaziu e doar pt. genii ori ca ar fi o fitza...bineinteles, asta fara sa ma interesez vreodata cu adevarat ce inseamna sa ai copilul din clasa a v-a la liceu. Ei bine, dupa ce m-am mai interesat...tind sa spun ca as da-o si eu. La asta contribuie si faptul ca multi vor pleca din clasa ei spre licee - clar, cei mai buni din clasa \, iar nivelul clasei va fi unul scazut. Ori se va intampla cum s-a intamplat cu generatia trecuta a doamnei invatatoare - au plecat spre licee mai mult de jumatate din clasa si s-a desfiintat clasa - cei ramasi au fost redistribuiti la alte clase.

Fiica-mea nu e foarte buna la matematica, insa e cea mai buna din clasa la engleza si la limba romana, asa ca ne vom orienta spre un liceu de profil umanist. Si as prefera ceva gen engleza intensiv, chiar ma voi interesa daca e si la noi in oras pt. clasele V-VIII. 

Pana atunci...mult succes tuturor si sa speram ca luam cele mai bune hotarari in ceea ce priveste viitorul copiilor nostri! 



#16
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 01 aprilie 2014 - 12:57

Lora, scoala voastra este una foarte buna si la gimnaziu. Pliat pe ce vrei tu cred ca ar fi Hogas.

 

Si eu cred ca il voi trimite pe Stefan la liceu din clasa a V-a. Am un liceu foarte aproape de locuinta noastra, as prefera sa mearga acolo, plus ca are si inclinatii spre specificul acestuia.

 

Fratii mei si cu mine am facut gimnaziul la liceu. Si a fost o alegere foarte buna. Puteam sa fac comparatii inca de atunci, ce anume faceau fostii mei colegi sau vecini care ramasesera la scoala noastra. Plus atmosfera era alta, profesorii erau altfel. Clar nu se compara. Am ramas aproape acelasi colectiv din clasa a noua, pentru noi a fost mult mai usor decat pentru ceilalti copii veniti din clasa a noua.



#17
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 01 aprilie 2014 - 13:02

    Recunosc ca si mie mi s-a parut fitza. Eu am baiatul mai mare a 5-a la o scoala f.buna (e pe prima pagina dupa rezultatele la intrarea ila liceu). Din fosta a 4-a doar doi copii au plecat la liceu si parintii erau genul fitza. Copiii buni, nimic de zis. Ceilalti copii buni au dat examen in scoala si au intrat ori la clasa de mate ori la cea de engleza. Am auzit vesti de la ei. Pentru fetita care a intrat la Cosbuc am inteles ca au cam cotizat parintii pe la scoala, altfel nu prea se ocupau de ea. Referitor la baiatul care e la Cantemis, mama lui mi s-a plans ca fac lectii si noaptea. Din ambele parti doar nemultumiri. Fiind vorba de stilul fitze... nu pot sa-mi dau seam ace e real si ce nu.

   Acum despre ceea ce pot spune clar - clasele speciale la noi in scoala, ce putin la a5-a au avut program dimineata. Au avut copil ajuns si la olimpiada de romana la faza pe municipiu - al meu e la clasa de "uman". Asta nu inseamna ca nu fac si mate. Nu au ore in plus. 5/zi. Copiii au fost triati in urma examenului si ca atare nivelul clasei e ridicat. Toti au avut media peste 9 pe primul semestru si aproape toti cred ca iua bursa (peste 9.50). La o clasa "obisnuita" formata din fostii lui colegi plus ce s-a mai strans, doar 3 iau bursa. Asta ma face sa cred ca totusi notarea e pe corecte (doar predau aceeasi profesori).



#18
LoraG76

LoraG76

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.288 mesaje

Postat 01 aprilie 2014 - 14:24

Am intrat pe pagina liceului care ne intereseaza acum si am gasit chiar si un model de test la engleza..din cate mi-am dat seama, examen se da doar la engleza, fiind clasa cu predare intensiv in aceasta limba. eu zic ca daca se concentreaza, nu e greu nici acum pt. fiica-mea. daca e atenta :)

http://www.calistrat...e=admitere-clsv



#19
gabib

gabib

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 99 mesaje

Postat 01 aprilie 2014 - 17:42

Ministerul Educatiei a publicat date statistice / calitative despre toate scolile gimnaziale, comparatii intre media de absolvire (V-VIII) si media la Evaluarea Nationala.

 

Puteti vedea unde sunt plasate in ierarhie scolile unde studiaza sau ati dori sa invete copiii Dvs. 

 

http://www.edu.ro/in.../weblinks/20408



#20
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 08:02

gabib, multumesc! M-am uitat la scoala unde invata baiatul meu si, asa cum ma asteptam, mediile de la 5-8 sunt mari, insa cele de evaluare sunt slabe. Asta imi intareste si mai tare convingerea ca in multe scoli gimnaziale, la 5-8 notele sunt artificiale, ca sa nu scada prestigiul scolii, insa la evaluare sunt varza si ajung pe la licee slabe. Bineinteles ca nu sunt toti slabi, nu pot generaliza, insa cea mai mare parte se lasa pe tanjeala. Probabil notele mari se iau usor, asa ca totul e doar de suprafata.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -