Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Profesorii si noul cod etic - dezbaterea parintilor

profesori scoala cod etic dezbatere

130 raspunsuri la acest subiect

#21
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:02

Mariana, daca pleci de la premiza asta... vei cotiza.

Eu am copiii la o scoala f cautata din Bucuresti. Primul copil a intrat pur si simplu in clasa 1 fara nici o pila, spaga... etc. Nu cunostem pe nimeni si am zis sa las cum o cadea...a nimerit la o invatatoare tanara si 4 ani de zile nu am simtit nevoia sa-l mut la alta. Nu imi pare rau ca n-am cotizat la "pomul laudat". La al 2-lea copil a fost mai simplu pentru ca deja cunosteam scoala. Nu am ales invatatoarea cea mai cautata (care pretindea ca la clasa 1 copiii sa stie sa citeasca si sa socoteasca inainte sa inceapa scoala) si de"buna ziua" ne-am dus cu un buchet de flori. Nu am dat spaga nimanui. Anii au trecut si copilul mai mare e a 5-a. A intrat la clasa speciala (s-au facut de mate si de engleza) pe ce a stiut - au dat un examen si a terminat primul semestru cu media peste 9.75. Fara un leu spaga si da, poate ar fi avut media mai mare daca alegeam sa faca meditatii cu unul dintre profesori... doar ca am preferat sa am o discutie cu acel profesor si sa-i sugerez ca al meu va face meditatii dar nu cu profesor din scoala. Cred ca a inteles mesajul. 

    Sa stii ca daca transmiti mesajul corect - chiar si profesorii care racoleaza astfel copii la meditatii vor intelege. Daca nu vor sa inteleaga.. exista si alte cai si sunt hotarata ca daca se intampla sa ajung la director sau minister.

    Dar marea majoritate a profesorilor sunt f ok. Profesoara de romana chiar acum, scriam pe la alt subiect, face dezbateri pe grupuri. Diriginta lor e foarte sufletista si se mandreste cu ei (toti au media peste 9 pt ca invata cum trebuie).

   Elevii... idei au si au avut intotdeauna. Spre exemplu niste baieti s-au gandit sa fac agreva la ora de sport pt ca le daduse sa joace basket iar ei vroiau fotbal. S-au luat masuri imediate, a fost dezbatut in clasa, au venit "cu tata tuns", cred ca s-a discutat si in consiliu pt ca ii stiau toti profesorii si am inteles ca la a doua abatere - nota scazuta la purtare. 

   Parintii.. sunt ca peste tot. Unii mai ok altii mai putin. Importanta e comunicarea si dorinta de carte.  Comitetul de parinti il alegeti. Vrei sa te implici si sa nu-i lasi sa faca nefacute sau preferi sa stai pe margine si doar sa comentezi? (nu ma adresez cuiva anume - e doar retoric). Eu am ales sa ma implic.


Editat de anya, 11 martie 2014 - 10:05 .


#22
anca_27

anca_27

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.796 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:09

 Copiii tai vor fi de multe ori nedreptatiti in scoala, ca si in viata. De colegi, de profesori, de societate. Nu vei putea contrabalansa asta cu bani...sau cel putin nu-i vei face un bine. Aici nu-i vorba de o mafie, nu platesti-il executa. E vorba de copii, scoala si de invatatura. Stiu ca banii cumpara totul, dar unele lucruri nu le poti cumpara.

[flo2]

 

Mariana, si eu, inainte sa nasc, eram parintele perfect. Stiam exact ce si cum trebuie facut. Pana a intrat si copilul meu in sistem. Si-atunci am realizat ca e cazul sa-l scot de sub clopotul de sticla, in lumea reala, in jungla vietii. Lasa timpul sa vina si sa treaca, zici ca de-abia ai inscris-o in clasa 0 (ca si pitica mea) si informeaza-te (in clasa 0 nu se acorda nici macar calificative, se fac aprecieri la sfarsit de an, atat). Si daca vrei sa arunci bani in vant, crezand ca asa-ti ajuti copiii, cine sunt eu sa-ti zic sa n-o faci? Bine ca-i ai. Eu, din coltul meu, nu vad decat o mama care vrea sa-si ajute copilul cu orice pret. Insa acel `orice pret` nu e intotdeauna benefic copilului.



#23
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:12

Cat despre ponderea notei la intrarea la liceu, in momentul asta e 25% si se refera doar la notele in 5-8. Restul sunt evaluarile de clasa a 8-a si reprezinta ce stie copilul. Daca trebuie sa dau bani voi da pe meditatii sau cursuri astfel incat sa ma asigur ca stie el mai mult. Daca face o lucrare perfecta la mate si vad ca are 6 pe ea ma duc pana la ministru cu reclamatia. Daca a gresit inseamna ca inca nu e pregatit si imi asum ca trebuie sa mai lucreze (teorie, exercitii, gestionarea emotiilor).

Pentru ciclul primar nu te intereseaza ca e FB sau B, iar un FB dat pe bani nu iti va ajuta copilul in clasa a 5-a. Invata-ti copilul sa invete, sa isi gestioneze bine timpul, du-l la un sport si o limba straina, dezvolta-l in ceea ce-i place (sunt fete vad: arta, dans... ceva ce le place) pentru ca mai tarziu momentele in care sa experimenteze ce le place vor fi din ce in ce mai rare.



#24
mariana_flo

mariana_flo

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.137 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:14

De cand am inscris copilul ma gandesc intr-una. Proiector, calculator, tabla magnetica, banci. Oare cat ar costa? In clasa vor fi 25 copii. 

 

Ania spui ca a intrat copilul tau pe baza de examen. Vezi? asa da. Dar daca ar fi contat x% si media din ultimii ani de scoala? recunosti ca ar fi fost posibil sa piarda locul?



#25
emanouela

emanouela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.971 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:19

Viata mea si modul meu de a actiona nu sunt dictate nici de tv si nici de ceea ce face lumea din jur, actionez dupa convingerile mele si principiile mele proprii si personale. Nu incurajez abuzul, il reclam.



#26
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:20

De cand am inscris copilul ma gandesc intr-una. Proiector, calculator, tabla magnetica, banci. Oare cat ar costa? In clasa vor fi 25 copii. 

 

Ania spui ca a intrat copilul tau pe baza de examen. Vezi? asa da. Dar daca ar fi contat x% si media din ultimii ani de scoala? recunosti ca ar fi fost posibil sa piarda locul?

Nu cred ca ar fi pierdut nimic. Pentru ca elevii care au luat note pe bani cum zici ca vrei tu sa faci in realitate stau prost cu nivelul de cunostinte, iar in liceele vizate nu se baga pentru ca exact dupa 1 luna pleaca singuri pentru ca nu fac fata concurentei reale a colegilor lor. Asa incat nu se baga la aceste profile ca o fac degeaba.



#27
mariana_flo

mariana_flo

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.137 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:22

Nu sunt bogata. Inca nu mi-e clar nici modul de punctare a lucrarilor sau programa. Reactionez pe baza a ceea ce mi s-a comunicat.  

 

Repet: calculator, proiector, tabla magnetica, banci. 

 

Dupa cum vedeti nu vorbim de un top de hartie sau de o culegere. Aici sunt costuri serioase. Cel putin pentru bugetul meu. Am de ales intre a plati sau nu? greu de estimat in acest moment. Deci... iau foarte serios in calcul ideea ca voi plati.



#28
anca_27

anca_27

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.796 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:32

Repet: calculator, proiector, tabla magnetica, banci. 

 

Astea nu tin de parinti. Daca tot esti pornita, intra in comitetul de parinti si mergeti mai departe, la directiune si mai incolo. Astea tin de contabilitate, primarie, sunt pe lista de `necesare` in scoli. Un proiector si calculator are orice scoala. Ii duce in sala cu pricina daca e nevoie. O data, de doua ori pe saptamana. Nu sunt materiale didactice indispensabile procesului de invatare in scoala.



#29
mariana_flo

mariana_flo

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.137 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:42

Marius, eu vad lucrurile putin diferit.

Copilul meu nu va lua note pe bani fara sa invete carte. Copilul meu va invata bine pentru ca vad ca e deschis spre cunoastere si e suficient de dotat cat sa ia si singur acel FB.

 

Nici nu sunt un parinte care sa vrea cu orice pret performanta, daca nu-si doreste si copilul acelasi lucru. 

 

Dar am vazut la prietenii mei ca profesorul are niste "afinitati" sa zicem catre copiii ai caror parinti sunt atenti cu ei si cotizeaza. Si ca sa faca departajare am vazut ca unii copii primesc doar bine pe lucrare in loc de foarte bine. Daca n-ar conta media la admitere mai departe nu m-ar deranja nici cat negrul sub unghie. Numai ca azi conteaza 25% media, maine poate sa conteze 75%. Legislatia se schimba in mers.   De ce sa risc un esec cand pot sa-l previn?

 

Si ca sa raspund sugestiilor, da, fetele mele merg la dansuri si engleza. Si merg din placere nu sunt obligate. Daca simt ca nu le-ar fi bine le-as retrage imediat.

 

Nu vreau nici sa arunc cu noroi in toti dascalii. Marea majoritate sunt foarte ok. Eu ma raportez la realitatea mea de zi cu zi. 

 

La scoala unde am inscris copilul, scoala arondata locuintei, se vor face 2 clase zero. Am mers sa cunosc invatatoarele si sa vad scoala. Acolo mi s-a spus ca TREBUIE sa cotizez ca sa fie bine copilului. De-aceea am ganduri de a cotiza ca sa fie bine.



#30
ellej

ellej

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.991 mesaje

Postat 11 martie 2014 - 10:48

Ce inseamna exact ' parintii cotizeaza'? Noi la scoala platim de exemplu bidoanele de apa pentru aparatul din clasa copiilor, ceea ce mi se pare normal daca vrem sa le asiguram apa in clasa.  Parintii decid daca se cumpara sau nu tabla magnetica sau nu stiu ce altceva, insa nu mi-a cerut nimeni spaga la inscriere, invatatatoarea sunt convinsa ca nu a pretins un ban / cadou nimanui, mie in niciun caz, desi e una din scolile cautate din Bucuresti. Cred ca multi parinti merg cu cotizatiile in virtutea inertiei, desi poate nu e cazul.

 

Mariana, cu directoarea scolii ai vorbit? sa-ti explice ea exact ce inseamna cotizatie si de ce nu ii va fi bine copilului daca n-o dai. Eu la gradinita (de stat) la care a fost cel mare n-am dat spaga la inscriere. E drept ca mai fusesem la alte 2 gradinite cu dosarul, in perioada de inscriere, si directoarele m-au umplut de nervi cu nesimtirea lor (m-am plans si inspectoratului - am primit raspuns dar ma indoiesc ca a lua cineva masuri). De asta am ales-o pe a treia, unde am vazut ca e o conducere cat de cat de bun simt.


Editat de ellej, 11 martie 2014 - 10:51 .




Etichetat si cu profesori, scoala, cod etic, dezbatere

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -