Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Scoala de dupa amiaza - dezbaterea parintilor

dezbatere scoala scoala dupa amiaza

42 raspunsuri la acest subiect

#41
Marox

Marox

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 21 februarie 2014 - 23:17

oLo, quelle surprise :-))) Si la noi e la fel, anul asta mai au miercurea libera. Si pentru ca a intrebat cineva ce fac copiii miercurea - ori sint la un centru (un fel de after school), ori stau bunicii/parintii, sau numai unul, cu ei. Multi parinti in aranjeaza orarul in asa fel incit sa aiba miercurea libera, ori macar o parte, dimineata sau dupa masa. Sau lucreaza timp partial, ca sa aiba libera aceasta zi. Persoanele care se ocupa de centru, in general angajati ai primariilor, pot sa duca ccc copiii la diferite activitati - sportive, muzicale, limbi straine.

 

Eu am invatat dupa masa in clasele 5-8 si a 11-a. Am preferat. Era asa de misto sa iesim seara de la liceu, in gasca...Si acuma, cu toate covrigariile din Bucuresti, am impresia ca cei mai buni covrigi erau aia mincati seara, in noiembrie - decembrie 89, la covrigaria de linga Piata Romana. Si in facultate, eram fericita cind incepeam la ora 14, chit ca terminam pe la 7 - 8. Dar dimineata aveam timp sa ma scol, tacticos, fara sa ma grabeasca nimeni, citeodata mergeam la un film, citeam acasa in liniste...



#42
filofteia

filofteia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.512 mesaje

Postat 22 februarie 2014 - 10:05

Si eu eram un pic ingrijorata atunci cand copilul a trecut in clasa a V-a de programul de dupa-amiaza... apoi am constatat ca nu este asa rau, cel putin in cazul nostru. [:)]

Copilul este la scoala intre ora 12 si 18-19, cand noi suntem acasa. Dimineata in trei zile are diverse activitati... asa ca raman doua zile nesupravegheate in care se trezeste oricum la 7,30-8 (ca e matinal de fel) si-si mai face din teme. Norocul nostru este ca stam foarte aproape de scoala. 

Cu masa... el manaca micul-dejun la 7,30 -8 si apoi de pranz undeva pe la 11,30. Nu are pachetel sau bani la el... de seara mananca la 18-19 cand ajunge acasa.

In ce priveste cantitatea de teme depinde de la scoala la scoala. Din pacate nu exista un consens general nici macar in modul de predare, dar in cel de notare sau de dat teme. [batcap]

La noi in scoala pretentiile sunt exagerate la toate materiile sunt ascultati ora de ora la toate materiile... se dau lucrari la sfarsit de semestru din toata materia la toate materiile, inclusiv la religie. Am intrebat si eu pe la alte scoli si lucrurile sunt muuult mai relaxate. Adica la materii de genul... tehnologie, civica, religie, desen, muzica nu se invata decat ce se prinde din clasa. Aici se dau lucrari si la desen si muzica. Sa va spun ca au teme si la dirigentie??? Au caiet cu teme date la inceputul fiecarui semestru pentru fiecare saptamana, iar ei trebuie sa le faca saptamana de saptamana, caci sunt controlati si certati... este drept ca nu are nimeni inca 9 la "consiliere si orientare" [alcool]  parca asa este trecuta in carnet.

Cand a trecut in clasa a V-a am avut chiar o initiativa de a-l muta, dar complicatiile cu transportul la scoala erau prea mari....

Si totusi este o scoala foarte cautata datorita rezultatelor....

 

Am uitat sa spun ca temele la romana si mate pe weekend necesita cel putin 3 ore unele si 3 ore celelalte (sunt de genul 20-30 de probleme la mate si 8-10 pagini de culegere la romana+ o compunere).


Editat de filofteia, 22 februarie 2014 - 10:12 .


#43
MariaG

MariaG

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.233 mesaje

Postat 04 martie 2014 - 11:45

si eu am facut ore dupa masa si n-am murit - e drept, dar am sarit peste orele de Istorie, geografie, franceza, logica, psihologie, economie, muzica, desen, engleza, fizica chimie de fapt am sarit peste toate orele in afara de matematica si romana si informatica (in liceu). (sincer, de multe ori am sarit si peste orele de romana)

Prin sarit inteleg ca daca se prindea de mine informatia in timpul orei bine, daca nu ura si la gara. 

La orele de la 6 la 7 seara dormeam cu capul pe banca (mai ales iarna) iar la cele de la 7 la 8 (ca am avut si din astea) nu stiam la sfarsitul orei despre ce s-a vorbit in clasa. 

Profesorii aveau grija sa puna orele "de umplutura" spre sfarsitul programului si sa tina cont ca "de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere" - adica nu ne cereau chiar sa stim despre ce a vorbit el 40-50 de minute acolo.

Am avut medie peste 9 in fiecare an pana am terminat liceul. 

DAR asta e invatamantul pe care il dorim pentru copiii nostrii? e si asta o varianta dar ar fi bine sa ne-o asumam nu sa ne plangem de "calitatea invatamantului romanesc" in timp ce pe partea cealalata spunem "lasa ca merge si asa".

 

Iar comparatia cu scolile in care se invata de la 8 la 16 este fortata rau de tot. Copiii aia nu incep orele la 12-13-14 ci la 8 - deci nu se califica la "invata dupa amiaza". Copiii aia isi desfasoara activitatea educationala la scoala nu acasa. Sistemul romanesc nu este centrat pe ce se intampla in clasa ci pe ce se intampla dupa ce se termina orele - pe temele de acasa. E un sistem pe care l-am priceput doar cand am ajuns la facultate - vine profesorul la ora si preda vreme de 2 ore niste notiuni si daca vrei sa le intelegi mai stai cel putin inca doua ore de seminar sa-ti insusesti (adica sa internalizezi) conceptele predate. 


Editat de MariaG, 04 martie 2014 - 11:46 .




Etichetat si cu dezbatere, scoala, scoala dupa amiaza

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Astăzi, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Astăzi, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

  • Dulce amintire

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -