Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

De ce recurg oamenii la sexul din razbunare?


1 raspunsuri la acest subiect

#1
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 12:17

Conform Medical Daily  multe persoane care tocmai au fost parasite si care incearca sa isi uite fostul partener cred ca cea mai buna metoda prin care pot face asta este sa se culce cu altcineva. Dar oare de ce recurg oamenii la aceasta tactica?

Potrivit unui nou studiu, publicat in Archives of Sexual Behavior, sexul din razbunare este real, iar partenerii care au fost parasiti folosesc sexul ca metoda de razbunare, cu copul de a trece mai usor pentru despartire.

Sexul din razbunare este „o arma cu doua taisuri”, in sensul ca persoanele parasite care recurg la aceasta metoda pot avea parte de o imbunatatire a stimei de sine sau de un adevarat cosmar. Acesta este genul de sex care apare imediat dupa o despartire si care poate deschide calea spre o noua experienta de iubire. Oamenii care incearca sa isi revina dupa o despartire sunt considerati a fi vulnerabili din punct de vedere emotional din cauza stresului, a furiei, a pierderii pe care au suferit-o si a stimei de sine scazute.

Specialistii sunt de parere ca angajarea intr-o relatie fara obligatii ii poate ajuta pe ci care tocmai au intrerupt legatura cu un partener romantic sa reduca durerea provocata de despartire. Aceasta serie de emotii i-ar putea determina pe parteneri si sa faca sex cu gandul de a „se razbuna” pe fostul partener. Sansele celor care au fost parasiti sau care au incheiat o relatie de foarte lunga durata de a face alegeri sexuale riscate sau nepotrivite este destul de mare.

Cu toate acestea, depinde de fiecare individ daca sexul din razbunare va fi o usurare sau un dezastru emotional, insa oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri sustin ca metoda este una populara si des adoptata de cei cu inima franta.

Autorii studiului, Lynne Cooper si Lindsey Barber, au examinat motivele sexuale si experientele sexuale de dupa despartire folosind un jurnal online pe care o serie de voluntari trebuiau sa il completeze saptamanal. In total, la studiul care a durat intre 10 si 12 saptamani au luat parte 170 de indivizi care tocmai se despartisera de un partener cu care avusesera o relatie importanta. Jurnalul completat online a avut scopul de a surprinde etapele de recuperare psihologica prin care trecea fiecare voluntar.

La final, specialistii au constatat ca dupa primele patru saptamani de studiu, o treime dintre subiecti au declarat ca au intretinut relatii sexuale cu un alt partener pentru a-si reveni de pe urma despartirii. Constatarile au indicat ca 35% dintre participanti au spus ca au intretinut relatii sexuale cu alti indivizi pentru a-si uita fostii parteneri, pe cand 25% au spus ca au facut asta pentru a se razbuna. De asemenea, specialistii nu au fost surprinsi sa afle ca indivizii care fusesera parasiti aveau mai multe sanse de a face sex din razbunare, comparativ cu cei care au ales sa isi paraseasca ei partenerii.

Una peste alta, specialistii au observat ca intretinerea relatiilor sexuale cu alti indivizi este o actiune folosita ca un mecanism de adaptare ca urmare a unei dezamagiri. Acest comportament a inceput sa scada treptat impreuna cu probabilitatea ca indivizii sa intretina relatii sexuale cu noi parteneri.

Cu toate acestea, indivizii care au declarat de la inceput ca au intretinut relatii sexuale cu indivizi noi pentru a se razbuna pe fostul partener sau pentru a face fata sentimentelor narative aveau o probabilitate mai mare de a continua sa faca sex cu parteneri noi.

Aceste constatari asigura dovezi stiintifice pentru cercetarea din acest domeniu, demonstrand ca sexul din razbunare, dupa o despartire, este folosit ca un mecanism de adaptare care ii ajuta pe indivizi sa faca fata multimii se sentimente pe care le au in aceasta perioada.

 

 

Miniaturi atasate

  • 11.jpg


#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 02 aprilie 2015 - 09:30

o pozitie buna pentru sexul din razbunare? [clo]

 

sex-cu-arcul.jpg




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -