Mai nocive sint produsele "diet" cu indulcitori artificiali. Sanatate curata si nimic mai mult. NOT.
Zaharul otrava zilelor noastre
#11
Postat 28 ianuarie 2014 - 01:44
#12
Postat 28 ianuarie 2014 - 02:50
Nu putem compara zaharul rafinat cu mierea. Uitati aici un articol care va va ajuta sa intelegeti diferenta enorma dintre unul si altul.
http://www.greenmedi...gar-favor-honey
#13
Postat 28 ianuarie 2014 - 08:26
Deci raspunsurile corecte la test:
1. Un copil de 7 ani asimileaza zilnic mai mult de 30 de cuburi de zahar. Zaharul nu este numai in dulciuri ci aproape in toate alimentele pe care le consumam.
2. Raspuns corect: sucul de mere! Coca Cola are aprox. 10% zahar in timp ce sucul de mere aprox. 16%
3. Pastilele de menta (mentosan) au aproape 98% zahar! Bomboanele de tip dropsuri in jur de 55%. Evident ca lucrurile variaza de la un produs la altul.
4. In Romania cantitatea de zahar este in crestere. In tarile din vestul Europei cantitatea ramane aceeasi in ciuda campaniilor agresive impotriva zaharului. Adica oamenii mananca mai putin zahar dar cumpara produse care contin din ce in ce mai mult zahar.
5. Mierea si Zaharul din cutie sunt la fel de nesanatoase! Sa nu uitam ca si zaharul provine din plante deci este un produs natural. Fara sa intram in amanunte de procesare, ambele fac la fel de mult rau.
#14
Postat 28 ianuarie 2014 - 08:37
Daca reusiti sa scoateti zaharul din alimentatie (atat cat puteti) beneficiati de urmatoarele:
1. Mai multa energie (suna paradoxal nu?)
2. Va pastrati silueta
3. Creste imunitatea
4. Par, unghii mai sanatos/sanatoase
5. O igiena bucala mai buna (dinti mai sanatosi)
6. Mai putina dorinta de a "consuma" ceva dulce (dependenta)
7. Un stomac mai sanatos si scaun mai usor
8. Mai putin obositi dupa mese (asa numitul after lunch dip)
9. Memoria functioneaza mai bine
10. Concluzie: un corp mai sanatos, mai plin de viata si de energie.
#15
Postat 28 ianuarie 2014 - 10:43
Din punctul de vedere al pericolului diabetului stevia este in regula, mierea nu este.
#16
Postat 28 ianuarie 2014 - 11:47
Daca ai diabet, mierea nu e ok, ca sa previi diabetul e ok.
Pentru oamenii sanatosi cred ca e discutia.
Am citit o gramada despre indulcitori, si pana la urma e mai ok zaharul/mierea, dar cu masura.
#17
Postat 28 ianuarie 2014 - 11:50
Deci raspunsurile corecte la test:
1. Un copil de 7 ani asimileaza zilnic mai mult de 30 de cuburi de zahar. Zaharul nu este numai in dulciuri ci aproape in toate alimentele pe care le consumam.
2. Raspuns corect: sucul de mere! Coca Cola are aprox. 10% zahar in timp ce sucul de mere aprox. 16%
3. Pastilele de menta (mentosan) au aproape 98% zahar! Bomboanele de tip dropsuri in jur de 55%. Evident ca lucrurile variaza de la un produs la altul.
4. In Romania cantitatea de zahar este in crestere. In tarile din vestul Europei cantitatea ramane aceeasi in ciuda campaniilor agresive impotriva zaharului. Adica oamenii mananca mai putin zahar dar cumpara produse care contin din ce in ce mai mult zahar.
5. Mierea si Zaharul din cutie sunt la fel de nesanatoase! Sa nu uitam ca si zaharul provine din plante deci este un produs natural. Fara sa intram in amanunte de procesare, ambele fac la fel de mult rau.
Cand spui suc de mere,la ce anume te referi? la sucul obtinut acas din mere sau la sucul achizitionat din magazin?
Eu stiu ca sucul de mere obtinut efectiv prin presarea merelor contine fructoza din fructe, nu zahar rafinat. Coca cola da, contine zahar, dar sucul dee mere natural....?
#18
Postat 28 ianuarie 2014 - 11:52
Aschiutza, mierea este muuuuult mai sanatoasa.
Important este sa mananci sanatos, ca poate nu vor toti sa slabeasca, iar din acest punct de vedere mierea e recomandata de medici. Zaharul alb e un mare 'NU'.
Fructoza si ceilalti indulcitori afecteaza in timp tractul gastrointestinal.
#19
Postat 28 ianuarie 2014 - 11:56
Ca si fapt divers, mierea este folosit si in tratamentul infectiilor portoperatorii, cand nu merge nimic.
Am vazut si in Timisoara plaga dupa cezariana care nu se vindeca nicicum, era deschisa, supura. In ultima instanta au turnat efectiv miere pe plaga si au pansat. S-a vindecat rapid si fffffffff frumos.
#20
Postat 28 ianuarie 2014 - 12:42
...pe pielea mea incercat: de aproape un an de zile nu mai consum zahar de niciun fel si nici faina alba. Inainte de asta eram la pamant cu imunitatea! Orice virusel cat de mic luat de la fii-mea (sau nu) ma punea la pat. Iarna, zaceam, nu-mi trecea o raceala ca dadeam in alta. De cand am eliminat zaharul si faina, nu am mai fost racita DELOC! Desi ai mei din casa au tot fost pe rand. Asta spune multe zic eu.