Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Decizie grea


41 raspunsuri la acest subiect

#11
teuta16

teuta16
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 28 ianuarie 2014 - 13:48

Emanouela, ce pensie alimentara sa plateasca, cand el de 3 ani de zile nu contribuie cu nimic la cheltuielile din casa, motivand ca are de acoperit o descoperire de card pe care a folosit-o cand am renovat apartamentul si am facut mobila pt copii?

Sa iti mai spun ceva despre mine, mai toata viata m-am descurcat singura, nu am avut nici un sprijin in afara de sora mea, nu am depins financiar de nimeni vreodata si sper nici sa nu ajung vreodata, asa ca mi-a fost si jena sa-i cer sa cumpere cate ceva, sau sa plateasca vreo factura...daca atat a considerat el ca trebuie, atat a ramas. Bine ca ma pot inca descurca.

Ba chiar la un moment dat m-am infuriat si i-am pretins sa plateasca macar chirie la camera in care sta, daca tot are rolul doar de chirias.

Faceti si voi un calcul, asa, in mare: pampers, lapte praf, mancare si haine pt copii, gradinita, inseamna minim 1000 lei pe luna. Utilitati pe perioada de iarna se duc spre 800-1000 lei iar. Nu mai spun benzina sau vreo haina pt mine (ca de cate ori ma hotarasc sa imi cumpar cate ceva, tot nu ma indur si cumpar tot pt copii vreo jucarie sau vreo carte, nu mai zic de haine).

Intr-o vreme se baga in dormitor "la el" unde inchidea si usa, nu cumva sa-l deranjeze cineva. Pana i-am trantit-o de perete si i-am spus ca i-o sparg daca mai inchide usa in nasul copiilor.

Ma rog, si ca asta ar mai fi multe de povestit. Acuma cand mi le amintesc, iar ma apuca revolta.



#12
emanouela

emanouela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.971 mesaje

Postat 28 ianuarie 2014 - 14:16

Draga mea, tu acum esti pornita si revoltata, nu e nimic anormal....doar ca toate astea s-au intamplat pentru ca tu ai permis, el a avut permisiunea ta muta si a mers inainte fortandu-ti limitele. E naspa, nu va mai intelegeti, nu mai vrei sa-i suporti mendrele, ok...hai sa vezi ce e de facut, daca tot ai sa te intorci in urma cu ce a facut, ce n-a facut, ce ar fi trebuit sa faca si n-a facut...n-ai sa progresezi, doar ai sa stai pe loc plina de frustrari, furii...

Ca nu are de unde plati pensie...e problema ta??? te intereseaza  pe tine din ce o sa-si plateasca intretinere, mancare, etc????? NU....problema ta e sa te eliberezi., sa te calmezi, sa te echilibrezi si sa-ti cresti copii....ca tu poti financiar, bravo tie.....asta insa nu-l scuteste pe el de obligatii. 

La modul cel mai serios...calmeaza-te, mobilizeaza-te, echilibreaza-te....copii tai te simt, dezechilibrul tau ii afecteaza si pe ei....iar de asta ai sa-ti dai seama dupa ce trece "vijelia" si reintri in normal. 



#13
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.457 mesaje

Postat 28 ianuarie 2014 - 14:54

Bine a spus Emanouela [flo]

Treaba ta e sa ti vezi de drumul tau cu copiii tai.

Sa urmaresti interesele tale si ale copiilor tai.

In rest, cum va face si ce va face, este doar treaba lui, n are decat sa se gandeasca el la asta.



#14
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 28 ianuarie 2014 - 15:38

A cui este apartamentul in acte?



#15
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 28 ianuarie 2014 - 15:40


Undeva in adancul sufletului meu as fi vrut ca macar copiii mei sa creasca si cu tatal langa ei, dar ma gandesc daca lasandu-l sa stea cu noi nu le fac mai mult rau decat bine

 

Din pacate, in situatia cu care te confrunti garantat le faci rau.

Nu numai ca nu le prieste atmosfera...insa vor copia, foarte probabil, in viata lor comportamentul din casa.

Asta e crima curata.



#16
Savvy

Savvy

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 351 mesaje

Postat 28 ianuarie 2014 - 16:05

Problemele par sa fie multe, imi pregatisem niste idei, dar, teuta, ai revenit cu niste precizari si au aparut alte detalii, nebanuite.

Imi pun intrebarea cum ai putut sa accepti sa stai cu el cand erai insarcinata cu al doilea copil si nu te ajuta deloc? Aici cred ca tu ai gresit.

Ca nu te ajuta in niciun fel, ca nu schimba un scutec, nu iese cu copiii in parc, nu contribuie la cheltuieli... lamentabil.

Dar si: reprosuri legate de faptul ca dormi cu copiii - de la foarte multi barbati am auzit ideea asta, chiar ii doare, inseamna pierderea intimitatii cu tine si asta chiar conteaza la "calculul" final, daca putem vorbi de calcule. Eu cred ca aici a fost un semnal de alarma din partea lui, pe care l-ai ignorat, satula probabil de multele lui greseli anterioare.

Mie mi se pare ca povestea de dragoste din tinerete de fapt n-a prea durat, ca voi ati ramas indragostiti de o imagine a celuilalt de acum vreo 20 de ani. Cum spui tu la inceput, el ar fi vrut sa mai stea doar cu tine, sa fiti doar doi, sa te cunoasca mai bine, sa te redescopere. In schimb, s-a trezit angrenat intr-o casnicie cu doi copii, care nu prea i-a implinit fanteziile. 

Nu stiu, dar pentru faza cu dormitul in acelasi pat cu tine eu tot i-as da o bila alba si o sansa. Bine ar fi sa lasati copiii undeva si sa mai fugiti la munte in cateva weekenduri doar voi doi, ca sa va mai limpeziti si poate chiar sa va impacati, daca stabiliti alte baze pentru relatia voastra. Mult noroc, orice ai decide!


Editat de Savvy, 28 ianuarie 2014 - 22:46 .


#17
teuta16

teuta16
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 28 ianuarie 2014 - 23:59

Intr-adevar, este fix problema lui ce va face. Eu v-am povestit doar de ce nu ma bazez pe el, si probabil nu i-as cere nici un leu.

Marius, apartamentul este al mamei mele.

Rufus, deja vad ca le face rau copiilor tensiunea din casa, si chiar au zile in care sunt foarte agitati si nervosi. Nu intr-o astfel de atmosfera vreau sa-mi cresc copiii, care sunt niste copii foarte veseli de altfel.

Savvy, am avut mai multe tentative de a-l "alunga", insa nu a vrut sa plece. O singura data a plecat si a dormit o noapte la hotel, apoi a revenit si a recunoscut ca a gresit...ca de alte multe ori, si minunea a tinut doar o vreme.

Cat despre ce spui tu vis-a-vis de dormitul cu copiii, crede-ma ca am avut multe momente in care am ramas singuri (mai ales inainte de a naste al doilea copil, cand pe fetita o mai lua mama cate o noapte, sa ma pot odihni si eu), si de 2 ori chiar am plecat la munte cate 2 zile fara copii. Insa a fost degeaba. Ma asezam in pat langa el la televizor, de regula el era cu laptopul in brate si se uita la filme (adica asa cred), sau se intorcea cu spatele la mine sa se uite la laptop, normal ca eu adormeam de oboseala (nu ca nu am mai incercat gesturi tandre, dar fara efect), si ma trezeam noaptea ca imi sforaia frumos la ureche.

Asa ca tot in camera copiilor ajungeam.

Plus ca imi repeta constant ca-s grasa, ca m-am ingrasat (desi la nici una din sarcini nu am pus mai mult de 11 kg), si daca considerati ca la 1,66 m sa am 60 kg este mult (bine, am avut e drept 54-55 inainte de copii), in conditiile in care nu ma indur sa ma duc la un aerobic, ca imi rup gatul sa ajung repede acasa, atunci poate ca are dreptate.

Mi-a spus de atatea ori, in gluma sau in serios, asta, ca am avut perioade in care nici nu ma mai uitam in oglinda, ma vedeam si eu hidoasa si diforma.

Plus ca amintirea tradarilor lui m-a chinuit, pt ca nu am inteles de ce.....

Copiii nu au fost ceva fortat, discutaseram ca vrem sa avem copii, se poate insa ca au vent prea repede. Insa eu consider ca au aparut cand trebuia, mai ales ca fetita am facut-o la 37 de ani.

Asa ca bile albe si sanse a tot avut pana acum. Stau si ma intreb cate femei ar fi tolerat un astfel de barbat? Iar la sfarsit sa arunce vina tot la mine, sa spuna ca comportamentul lui este determinat de comportamentul meu? Pai atunci sa imi spuna ce l-a determinat sa ma insele, cand eu il iubeam mai mult decat orice si i-am oferit tot ce am putut eu mai bine?

Mai cred si capoate intr-un fel imi merit soarta...dar cred ca e destul. Nu mai e vorba doar de mine sau de el, ci de 2 sufletele nevinovate care nu trebuie sa plateasca pt prostia parintilor lui.

Sigur ca in final e doar vina mea, ca am tolerat atata timp, si atat de multe. Sincer, chiar nu mai stiu cum am mai putea repara ceva, chiar cred ca am incercat suficient.



#18
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 29 ianuarie 2014 - 05:32

Draga Teuta, eu zic ca s-a comportat ca un magar; scuze de expresie... Intr-adevar, poate nu va (mai) potriviti si nu are rost sa mai continuati o ora macar relatia asta. Gandeste-te la copii si schimba urgent situatia. Cred ca dupa ce se linistesc apele amandoi veti vedea situatia altfel si sper ca se va comporta ca un tata.

Ce as face eu in locul tau: cand pleaca de acasa la servici sau unde merge el mai mult, as schimba iala de la usa. Apoi i-as strange niste lucruri si le-as pune intr-o geanta/ valiza si le-as scoate in fata usii. Neaparat copiii sa nu fie acasa, in caz ca se enerveaza el si sa nu faca scandal sa-i sperie. Daca face scandal, chemi/ suni politia. El in mod normal nu are nici un drept acolo, e casa ta/ a mamei tale, l-ai rugat de mai multe ori sa plece, nu a vrut. alta solutie nu ai.

Nu consider ca e razbunare/ rautate, ci doar ca iei fraiele in maini si incepi schimbarea. Gandeste-te ca fiecare zi amanata inseamna tensiune, frustare si nesiguranta pt copiii tai. Sincer, eu nu as risca asta pt nimic in lume. Eu vroiam sa spun sa pleci tu cu copiii, dar fiind casa mamei tale- nu vad absolut nici un motiv s-o faci.

Si fii hotarata! Nu il mai crede, nu ii mai da sanse! Ca asa trimiti mesaje false si lui! Incearca sa-i mai explici o data CALM ca nu vezi alta solutie decat sa va separati (o vreme), il rogi sa plece a doua zi. Ii explici ca-l vrei in viata copiilor, ca ei il iubesc, si ca nu vrei ca problemele dintre voi sa ii afecteze pe ei. Daca intelege- bine, daca nu... ti-am spus, as schimba iala si nu m-as gandi la ce reactie va avea el, la ce vor zice vecinii etc.

 

bafta si seninatate! 



#19
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 29 ianuarie 2014 - 08:22

Bun 

 

Intrebare:

Ce vrei sa faci?



#20
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 29 ianuarie 2014 - 09:00

    Eu intai i-as spune. Ca am hotarat "asa" si "asa", ca incepand cu data de "x" sa isi caute casa deoarece nu il mai cazez. Dupa - ok schimbi iala, duci copiii cateva zile de acasa sa nu vada scandal.

    Din punct de vedere al custodiei copiilor m-as interesa la un notar/avocat/mediator cum e cu legislatia. Aici poate te sfatuieste Marius ce sa faci.

    Din tot ce am inteles de la tine singurul "bun" comun sunt copiii, cel putin in acte. In rest, probabil iti voi ramane regretele ca nu ai facut pasul mai demult.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -