Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 6 voturi

Sexul in afara Casatoriei are un pret !


698 raspunsuri la acest subiect

#641
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 01:22

Nu e vorba numai de conceptie sau BTS.
Pretul poate fi unul mai profund. Psihic, fizic sau intelectual. 
La varsta asta ranile din dragoste se sting greu, lasa urme si il  trag pe adolescent inapoi. Poate pierde batalii cu viata, cu scoala, cu el inssusi. Sunt atat de fragili!
La varsta asta cand nu stii ce sa alegi mai bine nu alegi. Mai astepti.
Sexul inseamna responsabilitate. Nu numai fata de tine ci si de partener.

Corect. Dar daca acelasi adolescent de 16-18, poate chiar 20 de ani ar fi casatorit.. il ajuta cu ceva? Nu mai exista pret de conceptie / BTS / rani in dragoste, nu e la fel de fragil?

 

Nici pe departe nu sustin ca adolescentii sa faca sex cat mai repede. Ci doar nu vad sensul demarcatiei de inainte / dupa casatorie [:)] (in viata 'reala', faptul ca e o regula intr-o anumita religie il inteleg).


Editat de rall, 20 decembrie 2014 - 01:23 .


#642
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 08:37

Ce intelegei voi prin sex ? si prin feciorelnic si neprihanit ? Fara sa fi sarutat pe altcineva inainte ? sau doar fara sa fi practicat penetratrea ?

 

Am mai intrebat pe partizanii sexului dupa casatorie de starea lor in momentul in care au trecut prin fata preotului sau pastorului sau guru-ului sau care si ce mai are.

Stiu, am mai pus intrebarea cu pagini in urma si Michelle s-a eschivat spunind ca nu e vorba de ea, insa se tot da in exemplu in alte ocazii. Merci de raspuns.

 

Drama adolescenta mi-a fost dat sa vad in liceu  : una profunda si intima cind cineva apropiat se indragostise nebuneste de una care se lasa pupata si pipaita si apoi dupa ce o vazuse toata lumea cu cineva ii dadea baiatului papucii fara explicatie. Si era (poate sau sigur) ginecologic virgina ! El s-a reconstruit greu apoi. Fetei i se dusese faima de "catzea care infierbinta doar", cind avea vreo 28 de ani era inca singura si devenise bisericoasa. 

Era oarecum de neinteles ce se petrecuse cu el caci alti baieti care fuseserasi si ei in compania domnisoarei au scapat nevatamati.

 

Si am mai avut doi colegi de liceu, el la noi in clasa, ea in clasa paralela, care erau prieteni, ea a ramas insarcinata in clasa a 12-a si cei care au facut din evenimentul asta o drama au fost ceilalti, adultii : liceul (directorul) i-a exclus, turma de birfitoare si birfitori ne-au facut la toti astia colegi cu ei nervii ferfenita.

Noi colegii am avut toata intelegerea pentru cele intimplate (imi amintesc de certurile explicite in clasa intre noi si profesori). Urmarea acestei "drame" : s-a nascut un copil frumos, acum e mare si casatorita la rindul ei. Chiar daca au fost exclusi din liceul de elita unde erau, cei doi au dat bacalaureatul la timp, si-au vazut aminoi de studii, cei doi sunt si acum impreuna.



#643
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.663 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 08:46

daca voi nu vedeti nimic in aceste statistici, well pe mine ma doare ca stiu cca aceste personae sunt suflete in suferinta, sunt copiii cuiva, rudele apropiate ale cuiva...si platesc un pret destul de scump in opinia mea.

In naivitatea mea, eu continui sa cred ca accele cifre ar fi cel putin la jumatate daca in loc de discursuri sforaitoare despre abstinenta si pedepse divine, biblie peste cap, totii copiii ar primi o educatie riguroasa : cum am mai zis, incepand cu respectul fata de sine si de cei din jur, incredere in sine, iubire adevarat, aprecierea adevaratelor valori ale vietii si cum sa isi puna (de fiecare data) un prezervativ corect. 



#644
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 08:58

Laura, si eu am fost impresionata de cifre si nu stiu daca e doar propaganda;  am cautat statistici fiable (articole stiintifice) despre asta si nu am gasit nimic despre State. Incidenta bolilor pare enorma :un american din 8 infectat !

 

In Franta incidenta e mult mai mica, insa e semnificativa (nu se poate spune ca nu e o problema).



#645
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.663 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 09:37

Mik, sa fie  doar o coincidenta faptul ca SUA este o tara in aparenta mai "credincioasa" (nu stiu cum sa gasec cuvantul corect, dar "cuvantul Domnului", credinta, Dumnezeu, le vad mult mai de mentionate in filmele /emisiunile americane - a se vedea inclusiv inscriptia de pe bancnote) fata de Franta mai libertina de ex. Sa nu fie suficiente discursurile moralizatoare? Sa fie nevoie de educatie sexuala adevarata mai multa? Predicatoare de genul celei de la care s-a pornit dicutia sunt prezente in liceele americane, in tarile europene sunt ore de educatie sexuala in licee. Nu stiu, nu dau un verdict, doar observ niste lucruri...  



#646
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 10:38



Corect. Dar daca acelasi adolescent de 16-18, poate chiar 20 de ani ar fi casatorit.. il ajuta cu ceva? Nu mai exista pret de conceptie / BTS / rani in dragoste, nu e la fel de fragil?

 

Nici pe departe nu sustin ca adolescentii sa faca sex cat mai repede. Ci doar nu vad sensul demarcatiei de inainte / dupa casatorie [:)] (in viata 'reala', faptul ca e o regula intr-o anumita religie il inteleg).

Vorbim de adolescenti. Parintele isi exercita drepturile in interesul copiilor. Exista o varsta minima legala la care se pate efectua o casatorie. 18 ani si 16 cu acordul parintilor. Deci parintele decide ce si cum intr-o astfel de chestiune.

 

Da, il ajuta daca este casatorit. Cu toate ca multi dintre noi sustinem sus si tare ca hartia nu conteaza, ca nu schimba nimic ei bine, chiar conteaza si schimba multe.

Partenerii care iau in serios institutia casatoriei se vad unul pe altul prin alta prisma si isi asuma responsabilitatile prin alta pprisma.

 

Parteneriatul liber consimtit la 30-40 de ani cand vorbim de persoane cu adevarat mature, da pentru asta hartia nu are nicio valoare.

 

Dar casatoria inseamna altceva. Nu e o bagatela.

 

Pentru adolescente, tinere, visul lor de a se imbraca in rochie alba, de a fi privite, de a fi conduse la altar de catre tati, pentru adolesceti, tineri de a-si vedea mireasa pasind usor in biserica, da conteaza casatoria.

Pentru tinerii ce pasesc mana-n mana in fata ofiterului starii civile acel DA rostit cu emotie reprezinta totul. Reprezinta un angajament. Un angajament serios, oficial. Reamintirea acelui angajament in momentele cheie ale vieti ii face de multe ori sa dea inapoi in fata ocaziilor de adulter.



#647
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 20:21


 

 Pe mine nu ma deranjeaza ca mi se spune ca gresesc deoarece eu nu gresesc.

 

 

[:D] Ce sa mai zic...



#648
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 21:48

[:D] Ce sa mai zic...



Nu stiu ce sa mai spui tu dar inainte sa incerci o ironie mai bine ai citi mesajul. :))))
Da, eu nu gresesc din simplul motiv canu am aceleasi convingeri religioase, prin urmare sa fac sex inainte de casatorue nu e din punctul meu de vedere o greseala. Asa cum masturbarea nu e o greseala, concubinajul nu e o greseala, sa nu crezi in Biblie nu e greseala samd.

Imagineaza-ti ca vine un musulman si iti spune ca gresesti pt ca tu crezi in Iisus si nu in Allah.

#649
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 20 decembrie 2014 - 23:07

Imagineaza-ti ca vine un musulman si iti spune ca gresesti pt ca tu crezi in Iisus si nu in Allah.

 

 

Vai Xio...esti atat de naiva (sa nu tesuperi te rog, nu e o rautate...) dar cred ca de la siguranta asta ca tu nu gresesti niciodata ti se trage (nu, nu-i ironie...am vrut sa subliniez absurdul frazei "eu nu gresesc")

Cum de-ai ghicit? Chiar am avut o discutie cu un turc pe tema asta. Am discutat indelung, mi-a explicat ce-i cu mahomed, ce-i cu Isus (da, stia de el, ca fiind un discipol, la fel ca mahomed care insa a urmat alt drum, devenind profet), de ce este venerata Maria, mama lui Isus (la Selcuc, pe un munte unde s-a reconstruit o casuta considerata ultima locuinta a Fecioarei Maria vin turcii regulat in pelerinaj, turcii aia care-l preaslavesc pe Alah...si o statuie imensa a Fecioarei troneaza pe munte, mereu are flori la picioare...)...

Deci nu trebuie sa-mi imaginez nimic, chiar a venit un musulman la mine, adica eu m-am dus la el, si ambii ne-am marturisit credintele si am inteles ca fiecare o crede pe a lui cea adevarata...desi daca stai sa te gandesti, in linii simple chiar nu-s mari diferente. Si ne vedem aproape in fiecare an si suntem prieteni chiar buni, as zice.

Sincer, oare ce-ai crezut ca s-ar putea intampla?

Daca faptul ca tu nu crezi ca gresesti este automat egal cu nu gresesti, pentru mine inseamna ca tu nici macar nu-ti dai sansa sa intelegi ce ti se spune...dar sa mai si pricepi ce vrea sa insemne asta.

Asta nu-i de bine...fireste, in opinia mea.



#650
BellaDonna

BellaDonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.973 mesaje

Postat 21 decembrie 2014 - 00:18

Rufus,

ai punctat bine, fiecare crede ca ce are e ADEVARUL si calea cea buna, deci de ce si a lui Xio nu e bine???,

asa cum credinciosi cred ca stiu adevarul, la fel si ateii si agnosticii au credinta lor, deci fiecare crede in felul lui ca nu gresete, credinciosi ajutati de profeti si carti sfinte si ceilanti de logica si stiinta, ce e rau in asta??




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -