Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retetele ghetarului


193 raspunsuri la acest subiect

#61
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 21 mai 2015 - 18:06

Da, aluatul trebe sa fie mai compact cand e copt, nu afanat ca la chec/ pandispan



#62
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 21 mai 2015 - 19:25

Luxe, ca sa iasa aluatul ca la pandispan, trebuie sa pui agent de crestere ... praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Si ouale nu se pun intregi, se bat albusurile separat si apoi se incorporeaza restul.



#63
luxe

luxe

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 387 mesaje

Postat 21 mai 2015 - 19:31

Ok, sarumana.....atunci o iesit bine......:) 



#64
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 21 mai 2015 - 19:57

Luxe, ti-a iesit asa cum trebuie, clafoutis nu trebuie sa creasca ca un pandispan, e ceva intre crema coapta si prajitura. De aceea nu are faina multa in comparatie cu lichidele.

http://www.foodbeam....-ma-grand-mere/

Aici se vede bine cum trebuie sa arate.



#65
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 01:11

  Ok,am facut si eu prajitura....nu stiu ce sa zic . Tava mea e un pic Mai mare asa ca prajitura era groasa cam de un deget. Aluatul e cam elastic ( cutitul intra greu in el ) ca un fel de budinca......Asa trebuie sa fie ?  Eu ma asteptam la acel aluat gen pandispan, ( :) dar eu sunt afoana in ale bucatariei ) , nu e rea oricum....:) 

Luxe, ti-a iesit asa cum trebuie, au spus si fetele mai sus.

Cum se vede din ingrediente, nu are agent de crestere aluatul, e normal.

E un fel de budinca, cu fructe.

Tava traditionala de clafoutis e rotunda si  adanca atat cat fructele sa fie acoperite de aluat. Nu prea mare ca si cantitatea de fructe si aluat e destul de mica.

Nu am timp sa caut poze, eu am reteta decupata din ziar, cu o foto mica, pe frigider...



#66
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 16:23

Varza murata :

 

varza, dar nu ft indesata

marar uscat

hrean

sare grunjoasa (am din Romania, de la salina, fara iod)

 

se pune o lingura de sare la litrul de apa...

 

timp de cateva saptamani se vantura (eu am un fel de furtun cu care suflu in butoi).

 

cam atat...daca am uitat ceva, revin  [:)]



#67
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 20:36

Alta reteta de clafoutis cu cirese

 

Cherry clafoutis
 

cherry_clafoutis_18623_16x9.jpg

Raymond Blanc shares his simple recipe for a classic clafoutis. Other stone fruits would also work well in this dish. Try peaches, plums or apricots.

 

Ingredients
For the cherries
  • 450g/1lb ripe cherries, the best you can find, stones removed // 450 gr cirese coapte fara samburi
  • 3 tbsp caster sugar, plus extra for sprinkling // 3 linguri de zahar si extra ptr presarat pe praji
  • 3 tbsp kirsch (optional) // 3 linguri de kirsch

Adaugare Ioana - eu sar macerarea cireselor si le pun pur si simplu fara samburi in praji.

 
For the batter
  • 20g unsalted butter, plus extra for greasing // 20gr unt nesarat + extra ptr uns tava
  • 2 free-range eggs // 2 oua
  • 3 tbsp caster sugar, plus extra for sprinkling // 3 linguri de zahar + extra ptr presarat pe deasupra
  • ½ tsp vanilla extract // jumatate de lingurita extract de vanilie
  • 1 heaped tbsp plain flour  // o lingura cu varf de faina
  • 50g whole milk // 50 g lapte integral
  • 75g oz whipping cream // 75g smanatan ptr frisca
  • pinch sea salt // sare
 
Preparation method
  1. Gently mix together the cherries, sugar and kirsch and leave to macerate for two hours. (The sugar will slowly permeate the cherries and intensify their flavour.) Amestecati usor ciresele cu zaharul si kirschul si lasati-le la macerat 2 ore

  2. Preheat the oven to 180C/350F/Gas 4. Grease a baking dish with butter and sprinkle with sugar. Shake the sugar around the dish so that it is evenly coated, then tip out any excess. Incalziti cuptorul la 180C/350F/Gaz 4. Ungeti o tava cu unt si presarati zahar uniform (eu aici pun faina - taca sa fie mediu/ putin adanca). Scuturati excesul de zahar

     

  3. For the batter, heat the butter in a small pan until it turns a pale hazelnut colour – this is called a beurre noisette. Do not allow the butter to burn or it will become bitter and carcinogenic. Remove the pan from the heat and set aside in a warm place. // incalziti untul intr-o craticioara pana se face maroniu deschis, pastrati la cald.

  4. In a large bowl whisk together the eggs, sugar and vanilla until creamy.// intr-un bol amestecati ouale, zaharul si vanilia pana se fac ca o crema

  5. Add the flour, whisk until smooth, then slowly incorporate the milk, cream, salt and beurre noisette.// adaugati faina, amestecati pana se omogenizeaza, apoi incorporati incet laptele, smantana, sarea si untul.

  6. Mix the macerated cherries and their juice into the batter and pour into the prepared baking dish.// adaugati ciresele macerate si sucul lor in compozitie si turnati in vasul de copt

  7. Bake in the oven for 30-35 minutes, or until the top is slightly domed and the blade of a knife inserted in the middle comes out clean. // coaceti 30-35 de minute sau pana se umfla un pic si trece testul scobitorii

  8. To finish, sprinkle with caster sugar and serve warm.// presarati zahar si servici caldut (noi o mancam rece)



#68
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 12 iunie 2015 - 16:27

Reteta de tort f simpla, se face in 10-20minute, ff gustos:

 

Asta a fost al meu (dar transportat vreo 60km cu masina) [:)]

11312733_487324934767175_462119346722956



#69
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 12 iunie 2015 - 23:00

peste cu creveti in sos de smantana la cuptor

 

4 bucati de peste file (cod sau somon) sarate si piperate se aseaza intr-o tava termoizolanta, se presara (facultativ) marar tocat si rondele de lamaie. Se rastoarna peste 200 g creveti (congelati) decorticati, 250 ml smantana lichida, cateva rosii cherry si ciuperci taiate felii sau daca sunt mici se pot lasa intregi (champinion). Se da la cuptor 20-30 min, la 180 grade. 



#70
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 13 iunie 2015 - 04:38

Pancakes

1 cana faina
2 linguri zahar (optional)
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
1 cana lapte
2 linguri otet
2 oua
2 linguri unt topit

Se toarna otetul in lapte si se lasa deoparte cca 5 min pana se prinde tot laptele ( optional suc de lamaie in loc de otet sau zer in loc de lapte si substanta acida)

Se amesteca ingredientele uscate si separat cele lichide, se toarna cele uscate in cele lichide, se omogenizeaza. Iese un aluat mai gros decat cel de clatite clasice.
Se coc 8 pancakes sau 4 mai mari. Sunt gata de intors cand formeaza basici aluatul.
Se insiropeaza cat sunt fierbinti cu sirop de artar sau alt sirop.

Sunt foarte pufoase!


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -